Koira haukkuu JATKUVASTI....

rosielle

Koira haukkuu kokoajan kun ulkoa/rapusta kuuluu ääntä.Olen koiran useaan otteeseen heittäny seljälleen ja pakottanu olemaan hiljaa.Nykyään koira juoksee haukkuen karkuun ympäri kämppää.HERMO MENEE... :(

20

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeiles tota
    • liiisi

      minkäs rotunen koira?

    • Wuornos

      Päätellen omasta käyttäytymisestäsi koirasi huutaa ohikulkijoille apua, jotta veisivät sen turvaan sinun luotasi.

    • Piharauha takaisin

      Mikä neuvoksi?

      Naapuriomakotitaloomme on talven aikana muuttanut kokonainen lauma räksyttäviä koiria. Nyt on kesä tulossa, ja edessämme iso onglema: Meillä on ollut tapana kesäisin oleilla isolla pihallamme melkein aamusta iltaan. Mutta kuinkas enää menet pihalle, kun hermot ei kestä sitä aidan takana räksyttävää koiraa/koiria viittä minuuttia kauempaa. Tätä ennen pihamme oli itse hiljaisuuden paratiisi, nyt sinne on luikerrellut rauhanhäiritsijäkäärmeitä.
      ONKO LAILLISTA ANTAA KOIRIENSA HÄIRITÄ NAAPUREITA HERMOROMAHDUKSEN PARTAALLE JA ESTÄÄ SILLÄ TAVOIN HEIDÄN OLEMISENSA OMALLA PIHALLAAN?

      • Diplomaatti

        Ensiavuksi korvatulpat ja sitten neuvottelut päälle naapurin kanssa. Ota pari keissiä olutta mukaan niin neuvottelut sujuvat sopuisissa merkeissä ja ellei, niin saatte ainakin siitä syyn morahippaan. Viinalla ne neuvottelut ennenkin on käyty. Enimmäkseen juomalla neuvotteluosapuoli pöydän alle. Sinne ensin joutunut on hävinnyt neuvottelut.


      • suojaudu

        Peltor-merkkiset kuulosuojaimet ovat kuulemma hyvät.
        : )


      • lainsuojaton

        Se on kuulemma täysin laillista. Soitin poliisille ja kysyin. Heidän mukaansa voi tietysti jättää rikosilmoituksne kotirauhan häirinnästä, mutta he tutkii sen ihan viimeisten joukossa, heillä on tärkeämpääkin tekemistä ja niistä ei yleensä koskaan mitään seuraa.

        Eli jos kotirauhaa häiritään koiralla, sinua ei auta kukaan!

        Omankädenoikeus on ainut mahdollisuus.


    • Rosielle

      Olen hyvä omistaja koiralleni...joten ulkopuolisten on turha tulla arvostelemaan.Koirani ei todellakaan huuda ohikulkijoilta apua että veisivät sen pois koska olen koiralle koko elämä ja vielä vähä enemmänki.Typerää tulla toisten kysykysten alle provoamaan tollalailla :/

      • 15+19

        Ote kirjoituksestasi: "Olen koiran useaan otteeseen heittäny seljälleen ja pakottanu olemaan hiljaa.Nykyään koira juoksee haukkuen karkuun ympäri kämppää."

        Jos minä tekisin sinulle kuten sinä koirallesi, niin etköhän sinäkin tekisi niinkuin koirasi tekee nyt. Tämä oma aloitustekstisi vie pohjan pois väitteeltäsi: "olen hyvä omistaja koiralleni". Ainakin koirasi on selvästi eri mieltä hyvyydestäsi.

        Älä siksi ihmettele vastauksia joita sait. Ensimmäisessä vastausviestissä oli muuten ihan käyttökelpoinen toimintaohje.


    • Rosielle

      Te muut koiranomistajat luulette olevanne täydellisiä...mutta uskon vahvasti että virheitä teette tekin/olette tehneet. Kysyin neuvoa että mitä pitäis tehdä ja kerroin miten olen aiemmin toiminut. Jos tietäisin tekeväni oikein niin tuskin olisin täällä neuvoja kyselemässä. Sanonpahan vain että typerää on tulla viisastelemaan ja esittämään täydellistä jos joku (ensimmäisen koiransa vasta hetken omistanut) tulee kysymään neuvoa... Mutta minkäs teet...jos aikuiset(?) ihmiset ei osaa asiallisesti vastata kysymyksiin niin minkäs teet sitten...

      • No ethän

        sää mitään apua vielä ole pyytänyt. Ensimmäisessä viestissäsi vain kerroit mitä koirasi tekee ja miten sinä reagoit. Oliko se avunpyyntö vai purkaus? Minusta purkaus.

        Jos pyydetään apua, niin kerrotaan:
        - koiran rotu
        - ikä
        - sukupuoli
        - päivittäin tarjottu lenkkeily ja muu aktivointi
        - jos perheessä useampi henkilö niin kerrotaan että sellaisia on, ja kuinka he suhtautuvat ongelmaan.
        - onko muita koiria tai eläimiä
        - onko koira tullut kodinvaihtajana

        Ei tuosta mitään romaania tarvitse kirjoittaa, mutta antaisi hiukan paremman kuvan tarvitseeko omistaja neuvoja vai ei tai onko kirjoitus tarkoitettu vain purkaukseksi. Muista, että kun purkaudut nettipalstoilla, niin purkauksesi saattaa saada mitä erilaisimpia reaktioita kuten yllä.


    • Rosielle

      Koira on amstaffi. Ikä 2.5v. Uros. Lenkkeilyä päivässä 1.5-2h. Aktivointia saa leluista ja leikkimisestä ja piilotellaan nameja aika paljon sisällä ja ulkona. perheessä ei ole muita. Koira ei ole tullut kodinvaihtajana.

      Kirjoitus oli siis osittain purkaus ja osittain avunpyyntö. :)

      • No niin

        Huomaatko nyt mitä eroa on purkauksella ja avunpyynnöllä? Kun apua tarvitsee, sitä pitää pyytää kertomalla perustiedot ongelmasta. Merike tuossa jo ehtikin kertoa oman näkemyksensä. Itse kiinnitin huomiota tuohon lenkkimäärään, jota kyllä nostaisin ainakin tunnilla tai puolellatoista. Matkalla ja nopeudella ei niin suurta väliä ole, se voi olla ihan vaan nuuskuttelua ja muuta pikkukivaa. Ja vain ajoittain rasittavaa.

        Rauhallisuus ei liene oma vahvin puolesi? Sitä kannattaa toki kehittää. Mitä johdonmukaisempi pokerinaama, sitä suurempi uskottavuus koiran silmissä.

        Jos koira ei ole leikattu, niin nartunpissien nuoleminen kannattaa tuon ikäseltä kieltää. Se lisää rauhattomuutta osaltaan.

        Ja nyt se minun vinkkini itse hiljaiseksi kouluttamiseen. Varaa tähän pari päivää aikaa. Aloita vaikka parvekkeella näin kesäaikaan ja vietä koiran kanssa siellä koko päivä, pl lenkit. Nyt siis aina kun koira haukahtaa, ensimmäisen kiellon jälkeen, se menee sisälle. Ovi voi olla auki, mutta kirsukaan ei tule parvekkeen puolelle. On siellä alussa viisi sekuntia. Seuraavasta haukahduksesta aika pidenee. Viisi minuuttia on pisin aika, ja sitten palataan alkuun. Ja taas sinne viiteen minuuttiin saakka. Ja taas uudelleen. Ja taas... Seuraavana päivänä sitten sama homma sisällä, jolloin koira painuu parvekkeelle tai eri huoneeseen karkotukseen. Käytä yhtä sanaa tai sanaparia haukun kieltoon. Älä käytä sitä mihinkään muuhun. Yhdistä kieltoon myös käsiele.

        Tämä on keino jolla suomipystis saatu salonkikelpoiseksi kerrostaloasujaksi. Koira todella haukkui kaiken mahdollisen ja mahdottoman tullessaan. Nyt ei. Jos staffisi ei ole aivan samanlainen turhanräköttäjä(esim. hiljainen parvekkeella tmv), niin sovella tästä versio nimenomaan tähän omaan tarpeeseesi.


    • merike

      Jos vastaat kiihtymykseen kiihtymyksellä, saat aikaan vain lisää kierroksia. Amstaffityyppistä koiraa saat paiskoa pitkin seiniä aamusta iltaan, eikä se siitä tokene. Se ei ole alistuvaa sorttia.

      Sen sijaan, että näytät sille mitä ei saa tehdä, näytä sille mitä saa tehdä. Vaikka kuinka namikoulutusta parjattaisiin, niin ehdottomasti käyttäisin tähän naksutinta ja nameja. Auktoriteettisi selvästikään ei riitä asiaa selvittämään, on turha hakata päätä seinään (ja koiraa siinä samalla), vaan nyt on aika ottaa eri otteet. Jos koirasi ei vielä tunne naksutinta, ehdollista se sen ääneen parin, kolmen päivän aikana. Pikkuisia nameja käteen, naks ja nami perään. Se oppii, että naksu tuottaa aina namin.

      Ensialkuun pyydä joku kaveri tai puolisosi kulkemaan käytävässä edestakaisin. Kolinan ja melun on ensin oltava ennustettavissa ja riittävän pitkäkestoista, että saat tehtyä paljon harjoituksia. Kun ensimmäiset kolinat kuuluvat (esim ´joku kolauttaa postiluukkua) ja koira pöhähtää tai alkaa haukkua, älä huuda sille äläkä yritä lähteä perään. Kutsu sitä luoksesi, tarpeen tullen näytä namia nyrkissä, ja pyydä istumaan eteesi. Kun koira lähtee tulemaan kohti, naks ja nami. Älä odota liian valmista vielä heti ensimmäisillä kerroilla, vaan varaudu palkkaamaan koiraa aina, kun se tekee edes jotain oikeaan suuntaan.

      Kun postilaatikkoa on kolisteltu ja koira on saanut useita onnistumisia, eli pystyy pysymään hiljaa tai hiljenee vain kerran haukahdettuaan, aletaan siirtyä satunnaisempaan meteliin eli esim rapun oven avaamiseen ja sulkemiseen, portaissa kulkemiseen, hissin ääniin. Pidä namipurkki ja naksutin aina alkuun lähellä, ja käytä kaikki ystävät ja kaverit hyödyksi kun he ovat tulossa käymään. Rapun kolinat alkavat merkitä koiralle miellyttävää asiaa, jonka vuoksi kannattaa rahoittua, sen sijaan, että ´niistä tulisi kiihdyttävää kilpajuoksua omistajan kanssa. Onnea harjoitteluun.

    • vahtihaukku

      Koira varmaankin kokee tarpeen vahtia, minkä se tekee ovella haukkumalla. Sisäovi kiinni auttaa usein. Samoin voisi opettaa sitä tunnistamaan avautuvan oven äänen ja näyttää sille, ettei postiluukusta mahdu kukaan sisälle. Voisi kanssa pitää sisäovea auki, kuunnella itse ja selittää kuules tässä rapussa on monta asuntoa, nuo voi olla menossa minne vain, ei tartte vahtia jos ne ei oo tulossa meille yms. ja kertoa että vain kkutsutut tutut tulevat meidän ovesta sisään, muut eivät pääse kun siinä on lukko.
      Jos koira heti perään juoksee ympäri asuntoa haukkuen, se luultavasti ilmoittaa haukkumisen olevan tarpeen, siis cvahtimisen ja se taas johtuu siitä, kun olet varautunut asunnon ulkopuolella liikkuessasi. Ovelle kantautuvat käytävän äänet ja niin tuttujen naapurien moikkaaminen koiran antaen tutustua voisiauttaa haukkumiseen.
      Jos koira haukkuu ovella vain joskus, sillä ehkä on silloin tekemisen puute, jolloin virikkeet auttavat silloin kai.

    • yöllä hiljaseks

      Jos koira haukkuu öisin ovella, voi sulkea sisäoven ja laittaa sen eteen räminän, jonka äänen opettaa koiralle: nyt voi nukkua rauhassa, sillä kukaan ei pääse sisälle ilman, että heräät räminään.
      Jos koira muuten pitää meteliä yöaikaan, voit jutella sille, että nyt on yö, yöllä ei saa haukkua, naapurit heräävät ja niin heillä on huomenna pääkipeänä. Oma koirani oppi järjestyssäännön hiljaisuusajan ja hiljenee, kun sanoo, että kello on jo paljon, ei nyt enää saa haukkua.

    • Semisec

      Hyvia neuvoja, kiitos niista. Oma adoptoitu katukoirapoikani on saapumassa Intiasta heinakuun alussa ja jo nyt hirvittaa, miten parjaa Suomessa kerrostalossa yksinaan tyopaivieni ajan. Jouduin itse lahtemaan aiemmin Suomeen ja koira on nyt hoidossa odottelemassa 3kk EU-karanteenin paattymista Intiassa. Intiassa ulvoi kuulemma yksin ollessaan (tyypillista hylkaamisen kokeneille koirille, kuten tama omani, jotka karsivat eroahdistuksesta) ja pisteli siina samalla selvaksi kasan huonekaluja erityisesti pentuna (nyt 2,5v.). Koulutin niin, etta sanoin "stay", jolloin koira istui paikallaan. Aluksi kavelin pois vaan muutaman metrin, lopulta toiseen huoneeseen ja pidensin aikaa, ennen kuin kutsuin koiran luokseni ja annoin namin. Temppu auttoi. Nyt Suomessa joutuu myos olemaan yksin paljon pitempaan, silla Intiassa kotona oli suurimman osan ajasta apulainen.
      Nyt vaan jannittaa jo etukateen, kun ollaan erossa 2kk, edessa on stressaava lentomatka ja sitten viela sopeutuminen uuteen ymparistoon. Onneksi ehdin sopeuttaa koiraa reilun kuukauden ennen kuin tyoni alkavat.
      Lisaa hyvia neuvoja otetaan kiitollisuudella vastaan. Asunnossani ei ole valiovea ja samassa kerroksessa asuu koira, joten varmasti tama oma jamppani haukkuu... Etenkin kun Intiassa koira joutuu aina reagoimaan katukoiriin, sita ei voi valttaa (ovat usein aggressiivisia, reviirielaimia kun ovat).

      • 7+18

        Hanki jo etukäteen joku joka voi käydä koiraa katsomassa työpäiviesi aikana, viemässä lenkille ja tsekkaamassa että kaikki on hyvin. Jos tuo välioven puuttuminen tarkoitti että vain yksi ovi ennen trappukäytävää, niin suosittelen asentamaan sellaisen, mieluiten ääntä eristävän. Tällä turvaat omat postisi, sekä koirasi siltä mahdollisuudelta että joku ärsyyntynyt naapuri tulevaisuudessa lykkää ei-toivottuja terveisiä myrkkypullien muodossa koirallesi.

        Ja tärkeimmät tavarat sitten piiloon päivän ajaksi.


    • Impulssia

      Tuollainen pattereilla toimiva haukkupanta lopettaa nopeasti turhan räkytyksen. Siis tuollainen impulssilla toimiva vehje, joka reagoi haukkumiseen eli ei mikään sitruunapanta.

      Niin ja ennen kuin joku kukkahattutäti tulee itkemään, että pantojen käyttö on laitonta, niin lukekaa eläinsuojelulakia (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960396) ja sieltä tarkemmin kohta 14 §.

    • Tsup.

      Oletko kokeillut ihan vain sellaista, ettet välitä haukuista? Jos ovikello soi, menetkö heti avaamaan? Tai jos posti tulee, haetko sen samantien ovelta? Malta. Älä ryntää heti ovelle, vaan odota jonku aikaa. Näin näytät koiralle, ettei aihetta hermostuneisuuteen ole. Jos koira alkaa haukkua äänille, niin älä välitä. Kun se huomaa, ettet sinä tee mitään, se alkaa pikkuhiljaa tottumaan ääniin ja siihen, ettei aina tarvitse reagoida. Ja kun vieraita tulee, älä päästö sitä heti heidän luokse, vaan odota, että se rauhoittuu. Enkä nyt tarkoita, että sinun pitää piettää pannasta kiinni tai erisyää toiseen huoneeseen vaan estät yksinkertaisesti omalla keholla ja olemuksellasi se ryntäyksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      255
      2373
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1911
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      76
      1579
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      136
      1354
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1214
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe