voiko alaikäinen julkaista kirjan

unelmistatotta

Hei!
Voiko alaikäinen julkaista kirjan?
Mitä se yleensä maksaa?
Kuinka vaikeaa on yleensä saada kustantajat kiinnostumaan kirjasta?
Jos kirjoittajana on kaksi 13-vuotiasta tyttöä, voiko kirjan julkaista?
Tarvitaanko siihen vanhempia?
Mistä voisi saada rahaa kirjan julkaisemiseen?
Mitä sitten jos kukaan ei julkaise?

Meitä kirjoittajia on kaksi. Kirjaa on kirjoitettu vähän yli 100 sivua. Tarvitaan vain aikaa, ja se on pian valmis. Juoni on joo suunniteltu. Kirja on fantasia ja huumorintajuinen. Toisen meistä isä on äidinkielen opettaja, joten hän tarkistaa tekstin virheet ja korjaa pilkut ja yhdyssanat, jos sellaisia virheitä jostain syystä pääsee ilmestymään.

Kiitos kaikille jotka viitsivät auttaa!!!

6

1198

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Äh. Tämä sekoilee taas. Siis Toisen meistä isä voisi tarkistaa sen ja me myös tunnemme äidinkielenopettajan, joka voisi tarkistaa tekstin virheet ja korjaa pilkut ja yhdyssanat, jos sellaisia virheitä jostain syystä pääsee ilmestymää.
   Noin. Anteeksi ja Kiitos

  • edu_666

   Täällä on myös "KIRJAILIJANALUT"-palsta, jonne tämä ehkä sopisi paremmin.

  • Alexipoika

   Vertailun vuoksi Anne Frank oli juutalainen tyttö ja holokaustin kuuluisimpia uhreja.Hän eli 1929 - 1945. Hänen päiväkirjansa (suomennettu nimellä Nuoren tytön päiväkirja) piti päiväkirjaa 12. kesäkuuta 1942 – 1. elokuuta 1944. Anteeksi, jos tämä tuntuu kaupalliselta, niin nuorten lasten (edes lähes) mestarilliset teokset saadaan myyntiin suurella varmuudella kustantajien voitontavoittelun vuoksi.

   Nuoren tytön päiväkirja on käännetty 55 kielelle, ja sitä on painettu 25 miljoonaa kappaletta. Se onkin maailman myydyin päiväkirja. Se on myös maailman luetuin natsien rikoksista kertova kirjallinen dokumentti. Päiväkirja on liitetty osaksi Unescon ylläpitämää maailmanmuistoluetteloa. Unescon mukaan päiväkirja on yksi maailman 10 luetuimmasta kirjasta.

   Ai tarvitaanko kirjan tuotteistamiseen vanhempia? Jos heillä on kirjallisia taipumuksia, niin heistä on ehdottomasti apua ja hyötyä. Huippusuositut teokset, kuten Kalle Päätalon 100,000 kirjaa vuodessa, tuottivat n. 20 % rojaltiosuuden tuotoista. Tämä on erittäin suuri luku.

   Käsittääkseni teille kirjoittajille ei pitäisi tulla juuri muuta rahariskiä kuin kynät, paperia, tietokone, tulostin jne.

   • Anonyymi

    okei


  • melkein natsi

   Hassu keissi tämä Anne F kirja. Jo 1947 englantilainen kirjallisuustutkija Fred Gordon kirjoitti, että teksti ei voinut olla 1944, tai aikaisempaa. Siinä esiintyi käsitteitä, joita ruvettiin käyttämään vasta Nürenbergin oikeutta valmistellessa 1946-47. Tekstiä siis oli todellisuudessa kirjoitettu ja lisätty 3-5 vuotta väitetyn jälkeen.

   Sitten 1950 Annen eno/serkku (juut. Ari Gamyer aik. Josef Styrmwict) pyrki kiristämään kustantamoa, jolle kirjasta tuli menestys. Lopulta hän kertoi itse kirjoittaneensa vihkoon tarinaa. Käsialatutkijat olivat samaa mieltä.

   Lopulta kustantamo 1960 myönsi välillisesti mahdollisuuden, että vihkoon oli tehty väärennösmerkintöjä, mutta "asia ja tapahtumat vastaavat todellisuutta, joten mitään väärää tietoa ei ole levitetty!)
   YK:n alainen järjestö hehkuttaa erästä maailmanhistorian mokomaa väärennystä juutalaisten mieliksi vuodesta toiseen. Siitä on muuten otettu Suomessakin uusi painos minun verorahoillani SKS:n tukemana.

  • Anonyymi

   moi!
   tää on jo varmasti todella vanha tää sun kysymys, mutta mulla on sama kysymys pyörinyt päässä pitkään. mun mielestä ainakin vanhempia tarvitaan että kirjan voi julkasta.
   anteeks ku näin vanhaan juttuun nyt vastaan :))

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus löytynyt

   Menehtyneenä...
   Lapua
   98
   3835
  2. Mehtään autolla

   Oliko paikallinen nuori
   Kiuruvesi
   30
   1757
  3. Miksi tuijotat

   Mutta sitten välttelet kuitenkin? :)
   Ikävä
   99
   1365
  4. Onko työperäisen maahanmuuton tarve enää sama?

   Kun avoimia työpaikkoja on lähes 40 % vähemmän? https://yle.fi/a/74-20051974 Oma väkikään ei saa töitä.
   Maailman menoa
   158
   1233
  5. Anteeksi nainen että käyttäydyin typerästi

   Saat mut aina vaan jotenkin sekaisin Ensiks en ajattele edes sua ja sit kun nään sut en muuta haluu ja se halu vaan ylt
   Ikävä
   50
   1050
  6. Kyssärii tähän päivään

   Mitkä asiat ovat esteenä kaivatun ja sun elämässäs
   Ikävä
   116
   971
  7. Loppuko Kaupungin Herroilta polttopuut ?

   Taisi loppua Kaupunginherroilta ja työntekijöiltä polttopuut, kun on pitänyt kaataa Urheilutien varresta kaikki komeat p
   Haapavesi
   70
   956
  8. Jes! Sointu Borg ja Topi Borg yhdessä TV:ssä - Eikä kyseessä ole Tanssii Tähtien Kanssa...

   Topi Borg tuli tv-kansan tuntemaksi Kirjolla sarjasta. Sointu Borg on mm. yrittäjä, kirjailija ja Rohkeasti röyhkeä -kir
   Suomalaiset julkkikset
   13
   911
  9. Tiedoksi sulle

   Mulla on muitakin ottajia !
   Ikävä
   109
   837
  10. Hyvin se piti

   Ihan niinku ei ois mitään koskaan tapahtunutkaan. Hyvä suoritus.
   Ikävä
   80
   773
  Aihe