Nordkapp

norjaa

Asuntoautolla 4-h tunnelia pitkin Nordkappiin. Onko tietoa tietullien hinnasta?

14

7522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oli ja meni

      Eikö ne ole jo poistettu sieltä..., tosin Kapin alueelle maksaa aina ja ikuisesti.

    • Ei maksa

      Maksu poistettiin tunnelista kesäkuussa 2012. Silti kaikesta muusta joutuu maksamaan sikamaisesti. Päästäkseen tuulen pieksämälle niemelle pitää maksaa portilla. Eikä se edes ole pohjoisin niemenkärki.

    • Joka kesä Norjaan

      Uskokaa nyt jo hyvät ihmiset että ei siellä Nordkapissa ole mitään näkemistä ja kaiken lisäksi sinne on törkee pääsymaksu. Jos haluaa nähdä hienoja maisemia niin kannattaa mennä vaikka Lofooteille tai tietysti jos haluaa nähdä kaikkein parhaita maisemia niin sitten vaan kohti vuono-Norjaa !

      • Ei siellä ole mitään

        Ihan samaa mieltä. Suomalaiselle on täysin turhaa tuhlata aikaansa käydä Norkappissa. Se on kyllä Euroopan tieverkoston pohjoisin piste mutta ei siellä ole muuta kuin paljas kallio, hyinen merenselkä ja matkamuistomyymälä. Hirveä maksu siitä että pääset käymään parkkipaikalla ei missään. Tuonkin ajan kannattaa ajaa suoraan Lofoottien Åhon. Siellä on maisemia ja aitoja paikallisnähtävyyksiä. Amerikkalaisille ja saksalaisille Turisteille jolla on kiireellinen ja tiukka aikataulu hotelleineen ja bussikuljetuksineen tuollainen pikainen rahastus jossain tien päätepisteessä ei missään sopii kuin nenä päähän.


      • Voi jättää väliin
        Ei siellä ole mitään kirjoitti:

        Ihan samaa mieltä. Suomalaiselle on täysin turhaa tuhlata aikaansa käydä Norkappissa. Se on kyllä Euroopan tieverkoston pohjoisin piste mutta ei siellä ole muuta kuin paljas kallio, hyinen merenselkä ja matkamuistomyymälä. Hirveä maksu siitä että pääset käymään parkkipaikalla ei missään. Tuonkin ajan kannattaa ajaa suoraan Lofoottien Åhon. Siellä on maisemia ja aitoja paikallisnähtävyyksiä. Amerikkalaisille ja saksalaisille Turisteille jolla on kiireellinen ja tiukka aikataulu hotelleineen ja bussikuljetuksineen tuollainen pikainen rahastus jossain tien päätepisteessä ei missään sopii kuin nenä päähän.

        Sisäänpääsy aikuisilta on 32 euroa/henki. Reissun mielekkyydestä voi olla montaa mieltä. Maisemat ovat niitä samoja joita näkee koko matkan pohjoisimmassa Norjassa ajellessa. Perillä ei ole mitään sen erityisempää nähtävää maisemien suhteen.


      • Anonyymi

        Pitää paikkaansa.
        Menimme N-C , odotimme portilla 4tuntia 70€ maksaneena , pääsimme lopulta ja aioimme oikein syömään . Suunnaton ruokala patoineen ja kattiloneen mutta ei muruakaan ruokaa , eihenkilökuntaa ei mitään. Tuhansittain nälkäisiä ihmisiä happaman näköisenä tuijotti ikkunasta raivoa pidätellen.
        Tovin menoa katsellen kävelin infolle kysymään milloin tarjoilu alkaa , vastaus oli yksiselitteinen , ehkä ensi vuonna. olin tyrmistynyt ja tivasin että mistä saa ruokaa , hän osoitti takimmaista nurkkausta VC oven vieressä että sieltä saa nakkeja sämpylää. Kävin katsomassa ja vastaan tuli pari joiden kädessä oli pieni sämpylä ja yksi nakki , manasivat englanniksi että 35€ tästä mini burgerista. No kävelin kuitenkin perille ja katsoin listaa jossa oli nakki, sämpysä ja trip. Siinä kaikki mitä saarelta löytyi.
        Ei muuta kuin kaupunkiin ja hakemaan ruokapaikkaa. Muutaman tunnin etsinnän jälkeen ryömimme paikallisen opastuksella erään puutalon vinttiin epämääisiä portaita pitkin josta avautui savuinen oluen löyhkällä mausettu ilmapiiri , opas toivotti tervetulleeksi ainoaan ravintolaan. Tiedustelin että kalaa tekisi mieli niin vastaus tuli kuin automaatista että tänään ei ole kala päivä. Siis ei kalaa, vaan piti syödä jotain tursasta. Lasku oli päätä huimaava jotain 180€ kahdelta. En ikinä en koskaan en uneksikkaan moisesta paikasta, lähdimme kohti Osloa jossa oli edes jotain nähtävää.


    • Paras Norja etelässä

      Oikeastaan ihan hyvä tyhmyysvero 32€ siitä, jos ei ole Kemijoen silloilla tai viimeistään Tornionjoella ymmärtänyt pitää auton keulaa kohti länttä katsomaan niin Lofootit kuin esim. yhden länsireitin varrella Tornionjärven ja Abiskon jo Ruotsin puolella.

    • Ei kannata

      Pohjois-Norja on ihan ajanhukkaa siinä mielessä että etäisyydet on suuret ja kohteet ovat muuhun Norjaan nähden vaatimattomia. Kannattaa ajaa Naantalista ylitse Ruotsiin ja sieltä Norjaan. Turha ajella 1000 km ensin halki Suomen ja satoja kilometrejä lisää Norjan puolella että pääsee näkemään tuulenpieksämän kallion joka ei edes ole oikeasti Euroopan pohjoisin piste.

    • hieno maa

      Tässä ketjussa onkin harvinaisen paljon järkeviä vihjeitä Norjan kävijöille. Vuosikymmenten kuluessa Norja on tullut ajeltua ristiin rastiin melko tarkoin. Aina on suuresti hämmästyttänyt suomalaisten halu mennä Pohjois-Norjaan. Se on maisemiltaan, näntävyyksiltään ja muutoinkin Norjan surkeinta aluetta. Toki paljon komeampaa kuin Suomen Lappi ja kyllä sekin kannattaa koluta läpi. Pohjoisessa Lofootit on ehdottomasti parasta - upeat maisemat ja omituisen viehättävä tunnelma. Mutta parasta Norjaa löytyy sen eteläisestä osasta. Joka ei ole siellä kierrellyt, ei tiedä Norjasta mitään. Kulkijalla pitää olla kunnon kartta, jolla osaa pienimmelikin sivuteille - sieltä löytyy mielenkiintoista! Etelä-Norjassa on niin paljon näkemistä, että pari viikkoa autolla kiertelee, niin vain osa on sieltäkin nähty. Mainitsenpa tähän vain muutamia paikkoja ja kokemuksia, jotka mieleen putkahtavat. Netistähän löytyy tarkempaa tietoa. Ja aikoinaan oli mainio opaskirja: "Autolomalla Norjassa" - etsi se ja hyödynnä! Omia muisteluja:Geiranger ja risteily vuonolla. Runden lintusaari. Stryn ja kesähiihtokeskus. Prekestolen. Lysefjorden, Lysebotn ja siellä Kjeragbolten (kivi 1000 metrin korkeudessa ja sen päälle voi mennä, jos uskaltaa).Flåm ja junamatka tuntureille ja matkalla hieno musiikkiesitys vesiputouksen äärellä. Rjukan ja raskasvesitehdas. Hardangerviddan tunturiylänkö. Jäätiköt Jostedalsbreen ja muut.Sognevuono. Sauvakirkot. Trollstigen. Målde. Setesdalen, hopealaakso. Övre Årdal. Lom. Lillehammer. Upeita vesiputouksia. Vuonojen rannoilla idyllisä hedelmätarhoja. YM. YM.YM. Ja vielä yksi vihje, jota kovin harvat suomalaiset osaa hyödyntää. Hurtigruten, vuorolaiva Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin. Maksaa ns. "maltaita" risteillä tuo matka, eikä siihen ole ollut varaa meilläkään - vain raharikkata siellä seilaa. Mutta matkaan pääsee halvallakin. Kannattaa mennä kauniilla ilmalla pieni päivän pätkä. Mukaan saa autonkin. Pitkänkin päivän voi seilata 2 henkeä auto ja maksaa vain alle parisataa. Mutta omat eväät ja juomat laivalle! Tai runsaasti rahaa niitä varten. Paljon se on tuo parikin sataa, mutta hintansa väärti, upea kokemus. Maisemat ovat uskomattomia. Erityisen komea väli on Lofooteilla: Harstadt-Svölvär. Samalla voi vilkaista Harstadissa Ado-kanuunan - uskomaton sekin.

    • lapinmatkaaja

      Kaikista negatiivisista viesteistä huolimatta, ollaan menossa tulevalla viikolla nordkappiin. Meinattiin olla tyhmiä suomalaisia ja viettää oikein 2 päivää siellä, toisena päivänä vaeltaen siihen "pohjoisimpaan pisteeseen". Saa nähä millainen pettymys tulee olemaan.

      • hyvää matkaa

        Eihän se mikään pettymys ole jos tiedätte mitä odottaa. Pettymys on sellaista minkä kokee jos on odottanut jotain muuta kun saa. Nyt ainakin on selvillä etukäteen mitä siellä on. Eikä se mielestäni ole lainkaan negatiivista jos joku täällä on todennut että sisäänpääsymaksu on jotain ja siellä on nähtävissä ei mitään. Siinähän on vaan kiertelemättä kerrottu miten on itse asia koettu.


      • DGC

        Noissa paikoissa ei ole juttuna se, mitä niissä on vaan missä ne ovat. Se on vaan yllättävän houkutteleva perustelu monelle. Itse en ole käynyt Nordkappissa mutta Knivskjelloddenilla olen. Tunnelma oli upea vaikka siellä ei ollutkaan muuta nähtävää kuin vieraskirja, geokätkö ja jäämeren horisontti ja aktviteettina juoda itse tuotu purkki kaljaa ja kusta jäämereen.


      • lapinmatkaaja

        Reissu heitetty. Joku tossa mainitsi, että juttuna ei ole mitä paikoissa on vaan missä ne on ja se oli harvinaisen totta. Karigasniemen kautta mentiin ja käsivarresta tultiin, matkalla poikettiin mm. Hammerfestissä, reilu 4000km tuli koko reissulle matkaa ja lähtisin koska vaan uudestaan. Knivskjelloddenillakin tuli käytyä. Huonot kengät, varusteet ja kunto, niin oli vähän hitaampi lenkki(meno reilu 2,5h ja paluu 3h). Laitettiin kaapissa olevaan kirjaan nimet ja diblomin sai ostaa Nordkapp campingin vastaanotosta tai Honningsvågissa olevasta urheiluliikkeestä, vaikka jossain vanhoissa ohjeissa mainittiin muita paikkoja. Kaikki ne maisemat.. ei niitä pysty sanoin kertomaan vaan ne pitää paikanpäällä nähdä. Alla linkki videoon jossa ajetaan nordkapp campingin pihasta Nordkapin naköalapaikan portille. Oikea nousu alkaa jostakin pitkän ja puuduttavan videon puolesta välistä ja kohdassa 19:45 on P-paikka josta alkaa patikointi Knivskjelloddenille.
        http://youtu.be/1qkHD4cfGco


    • myös matkakuvaaja

      Katsoin videon. Harrastan itsekin tälläisten kuvaamista. Saattaa olla että satutte joskus katsomaan en kuitenkaan linkkaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4120
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3982
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3855
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2627
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2445
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2042
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1900
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1569
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe