Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nokia - TeliaSonera

17+12

Nokian ja TeliaSoneran kurssit ovat tällä hetkellä suunnilleen samoissa, noin 5,3 euroa. Mielenkiintoista nähdä, miten kurssikehityksensä puolesta pärjäävät keskenään.

Totuuden nimissä on otettava huomioon, että TS maksaa isoimman osan voitostaan osinkoina, Nokialla tämä ei ole ollut tapana aikaisemminkaan, kun oli vielä jaettavaa. Nyt tosin on luvattu poikkeusosinko matkapuhelinliiketoiminnan myynnin takia. Täytyisikin vertailuissa ottaa huomioon myös osinko eikä pelkästään pelkkä kurssikäyrä.

Toisaalta yhtiöt ovat toimialaltaan toisistaan poikkeavia. TS on operaattori. Nokia on verkkojen valmistaja, jonka tuotteita operaattorit käyttävät.

18

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+12

      Väliaikatietoa kurssikehityksistä 4.6. päätöskurssien mukaan.

      TeliaSonera 5,385
      Nokia 5,810

      Kumpikin lähti siis 5,30 kurssista seurannan alkaessa. Ajattelin päivittää satunnaisesti tilannetta. Irtoavat osingot olisi tietysti huomioitava. Pitäisikö ne lisätä bruttona irtoamisen jälkeiseen kurssiin? Nokialtahan on kesällä luvassa osinko.

    • pidä

      Nokian kurssihan on loppuvuonna jo 7 € Sille annettiin ostosuositus keväällä Amerikasta

    • dippaa syvään

      Osinko irtoaa Nokiasta jo ensi keskiviikkona ja sen jälkeen sitä saa taas 5 euron vaiheilta, jopa alle. Kannattaa myydä ennen irtoamista koska hinta on noussut jo lähelle 6 euroa.

    • kiitos avusta

      Minä itse ostin nokiaa liian myöhään , 5,70 € osake. Pitäisikö minun myydä osakkeet heti osingon jälkeen ja ostaa lisää kun osake laskee? Vai pitäisikö minun vain pitää ne?

      • pitäisin

        Eipä tuohon varmasti osaa vastata. Itse pitäisin Nokiat. Ei varmaankaan ole jatkossa valtavia nousuja tulossa. Verkkojen valmistus on mielestäni verrattavissa perinteisempään teollisuuteen. Pahin kilpailija on ruotsalainen Ericsson. Myös kiinalaiset ovat vahvasti markkinoilla mukana. Joka tapauksessa Nokia on aivan eri yhtiö kuin matkapuhelimien aikaan.

        Nokian osalta on tosin väläytelty jos jonkinlaisia uusia innovaatioita. Vaikea sanoa, tuleeko niistä mitään. Kilpailu tulee joka tapauksessa olemaan kovaa.


    • dippaa syvään

      Nokian osinkodippi alkoikin pari päivää etuajassa. Näyttää että moni on ostanut osinkonousun toivossa ja nyt myydään pois kun ei noussut enempää. Irtoamisen pudotuksesta näyttää tulevan iso ja shorttareilla on siinä hyvä paikka iskeä oikein kunnolla.

    • myyty!

      Vielä muutama tunti aikaa saada Nokian osakkeista melkein kuusi euroa. Huomenna sitten lähdetäänkin valumaan viitosen ja allekin hintoihin.

    • 2+20

      Seuraava tähtäin onkin sitten Nokian osavuosikatsaus 24.7. Verrokiksi otetun TeliaSoneran osavuosikatsaus julkistetaan 17.7.

    • ergergqerg

      Kauppalehti kirjoittaa tänään että Ruotsalaiset sijoittajat ovat massoittain myyneet Nokiansa pois. Kannattaa varmaan kotiuttaa voitot nyt ja ostaa sitten takaisin kun putoaa reilusti alle 5 euron. Osari voi olla iso pettymys.

      • ergergqerg

        Nokia maksoi varsinaista tulosperusteista osinkoa 0,11 euroa joka tekee nykykurssille vain 2% osinkotuoton. Loppu nyt tulleesta 0,37 euron osingosta oli Microsoft kaupasta saatujen rahojen jakoa, joka oli siis vain kertaluonteinen tapahtuma. Ensi vuonna voi osinkopettymys olla iso jos odotellaan tämän vuotisen kaltaista.


      • ergergqerg
        ergergqerg kirjoitti:

        Nokia maksoi varsinaista tulosperusteista osinkoa 0,11 euroa joka tekee nykykurssille vain 2% osinkotuoton. Loppu nyt tulleesta 0,37 euron osingosta oli Microsoft kaupasta saatujen rahojen jakoa, joka oli siis vain kertaluonteinen tapahtuma. Ensi vuonna voi osinkopettymys olla iso jos odotellaan tämän vuotisen kaltaista.

        Tulevaa osinkoa ajatellen TeliaSonera tai vaikkapa Fortum antavat noin kolminkertaista osinkotuottoa tämän päivän hinnoilla laskien ja näiden molempien osinko on lähes kiveen hakatun varma kun taas Nokiaan liittyy vielä monia epävarmuuksia lähiajoille. En ihmettele yhtään että Svenssonit ovat vaihtaneet Nokiansa Fortumiin.


    • 17+12

      Tehdäänpä nyt vertailu Nokian ja TeliaSoneran kurssien kehityksestä ketjun ensimmäisen viestin mukaisista kursseista. Nokian päätöskurssi on tänään ensimmäistä päivää osingon 0,37 irtoamisen jälkeen 5.680. Ynnätään vertailuun yksinkertaisuuden vuoksi kurssi osinko, vaikka verotuksellisesti onkin eroa.

      TeliaSoneran kurssi päätyi 1,73 % laskun jälkeen 5.395 euroon. Laskun syynä on ilmeisesti suositusten heikentyminen.

      Nokia 5.300 -> (5,680 0,37 =) 6,05 eli nousua 14,2 %

      TeliaSonera 5.300 -> 5.395 eli nousua 1,7 %

      Tämä siis kuvastaa muutoksia 1 kk 1 päivän ajalta. Nokialta on varmasti odotettavissa isompaa vaihtelua kurssissa kuin TeliaSoneralla.

    • Knackerton Knikke

      No besserwisserit. Kannattako myydä 5.80 hintaan? häh vai nouseeko nyt kuin koneen hissi? Eikä sodilla ja maailmantaloudella väliä?

    • AsioitenhoitoLimblom

      Pärnäsen korjaamolle molle molle molle . . . myydään tai sitten ei, ei, ei . Pidä myy pidä myy piidä myyy

    • 17+12

      Otetaanpa taas väliin vertailu kurssikehityksestä Nokia vs. TeliaSonera. Lähtötilannehan oli 5,300 kummallakin 17.5. Nokia on maksanut tuon jälkeen osinkoa 0,37 eur, joka yksinkertaisuuden vuoksi lisätään eiliseen päätöskurssiin.

      Nokia 5,3 -> 6,19 0,37 = 6,58. Nousua 23,8 %

      TeliaSonera 5,3 -> 5,565. Nousua 5,0 %

      TeliaSonerasta voinee sanoa, että ei millään lailla yllätyksellistä. Yleensä kurssi on pysynyt vuosia hyvin kapeassa haarukassa. Yhtiö toimii ehkä liikaakin riskejä kaihtaen ja sulkee tällä kasvumahdollisuuksia pois.

      Nokia on ollut vaikeammin ennustettavissa, Tällä vähän yli 3 kk aikavälillä on ollut kuitenkin parempi sijoitus. Nokia on arvoitus jatkossakin, Kuitenkin ehkä paremmin ennustettavissa kuin matkapuhelimiensa kanssa.

      Sinänsähän tämän vertailun lähtökohta oli pelkästään se, että kahden ison yhtiön kurssi sattui olemaan samoissa lukemissa alettaessa.

    • Tietomies2014

      Te vertaatte vain kurssia, hintaa keskenään. Mutta vertailu ontuu jos ei ota huomioon paljonko yrityksestä ( 1 ) osakkeella saa. Paljonko on Nokian osakekanta, entä TS ?
      Nokia: 3 744 994 342 kpl

    • 17+12

      Otetaanpa tähän taas vertailua 11.9.2014 päätöskurssien mukaan. Lähtötilanne on siis 17.5.2014. Nokialla on ynnätty tuon jälkeen maksettu osinko mukaan.

      Nokia 5,3 -> 6,525 0,37 = 6,895. Nousua 30,1 %

      TeliaSonera 5,3 -> 5,390. Nousua 1,7 %

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe