Kaverina vammainen?

Hmmm...

Onko teillä muilla terveillä ihmisillä ollut tai onko edelleen vammaisia kavereita? Joskus yläasteen lopussa kaveerasin sellaisen tytön kanssa jonka älyllinen kehitys on jäljessä. Hänen ulkonäöstään näkee, että hän on kehitysvammainen. En koulussa ollut "julkisesti" hänen kaveri vaan aina kun joku kavereistani oli läsnä niin sanoin joskus vahingossakin liian pahasti tälle vammaiselle tytölle. En uskaltanut paljastaa sitä, että olen hänen kaverinsa. Nyt olen jo koulun käynyt ja olemme netissä yhteydessä ja vaihdettiin kännykkänumerotkin. Hän on ainoa "oikea" kaveri minulle koska kukaan minun muista kavereista ei ole minulle niin läheinen. Välitunneilla vain juttelimme ja olimme yhdessä, mutta he eivät koskaan kutsunteet minua kylään eikä syntymäpäiville eikä mitään sellaista. Tämä vammainen tyttö kutsui minut kyläänkin. Minua nyt pelottaa että jos joku huomaa että liikun hänen seurassaan niin pian minuakin aletaan kiertämään kaukaa. Tuntuu että he luulevat että minäkin olen vammainen ja pelottaa etten voi olla kaveri jollekin terveelle ihmiselle.
Haluaisin tavata tätä tyttöä salaa, koska kerran minun veli sai tietää että viestittelin netissä tämän vammaisen tytön kanssa niin se ihmetteli sitä kovasti. Esitin silloin että en pitänyt siitä että hän laittaa viestejä minulle. Joskus mietin sitä että lopetan yhtäkkiä yhteydenpidon ja poistan sen nettisivulta kavereistani. Vaarana tietysti on se että hän soittaa minulle. Jos katoaisin hänen luoltaan niin minulle ei jäisi yhtään "todellista" ystävää. Ei se kyllä haittaisikaan koska olen tottunut myös olemaan yksin ja ennen kun tutustuin tähän tyttöön niin olinhan paljon yksinäni. Mutta joskus tylsänä päivänä kun ei ole yhtään mitään tekemistä niin olisi kiva mennä jonnekin viettämään aikaa hänen kanssa.
Muutan syksyllä uudelle paikkakunnalle ja minua pelottaa että miten voin tutustua ihmisiin. Jos he saavat tietää että minulla on vammaisia kavereita niin he saattaisivat sitten karkottaa minua. Katoaisinko vaan pitkän hiljaiselon jälkeen vai jatkanko ystävyyttä?

29

2437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nainen1234567

      Minulla oli aikanaan kaveri joka oli pyörätuolissa. En ole enää näin vuosien jälkeen kuullut hänestä mitään, olisi tosi kiva tietää mitä hälle nykyään kuuluu.

      Itse pitäisin tämän vammaisen kaverin kaverina. Vai kiusaavatko muut sinua siitä että jos olet hänen kaverinsa? Musta sillä ei oo mitään väliä onko vammainen vai ei, jos on tosi ystävä - sellaiset on meinaa oikeasti tosi harvassa! Itse pitäisin mielummin yhden tosi ystävän kuin 10 hyvän päivän tuttua joille en voi kertoa mitään isompia omia asioitani.

      Tiedän että tämä kuulostaa hullulta(ja jokaisella on oma tapansa käsitellä asioita), mutta itse olen monesti rukoillut apua Jumalalta kun en tiedä mitä tekisin ja nimenomaan just tollasissa tilanteissa missä mulla ei oo oikein ketään sellaista kelle jutella tosta asiasta. Sitten ratkaisut jotenkin selkiintyvät. Koska Jumala on sellainen joka ei koskaan hylkää ja hän kuulee rukoukset, mikään asia ei ole liian pieni Hänelle kerrottavaksi. Jumala haluaa että meillä on hyvä olla.

      Olen varma että vammainen ystäväsi arvostaisi kovasti jos pidät hyvät välit vielä häneen. Hän selvästi pitää sinuakin tosi ystävänä kun on kutsunut kyläänkin ja haluaa pitää sinuun yhteyttä! Ei sellainen diipadaapa-kaveri välttämättä näin tee.

      Tsemppiä tilanteeseesi, olen ihan varma että asiasi selviää ja saat ratkaisun ja mielenrauhan tähän asiaan :)

    • Hmmm...

      Kiitos paljon viestistäsi! Oikeastaan, jos joku alkaa minua kiusaamaan sen takia että olen erilaisen ihmisen kanssa niin he kiusaajat ovat tyhmiä. Ei ketään pitäisi aliarvioida tai kiusata sen takia että on erilainen kuin muut. Tai se että tykkää olla erilaisen ihmisen kaveri. On vammaisellakin oikeus omistaa kaveri. pidän yhteyttä tähän tyttöön ja olen välittämättä mitä muut minusta tai hänestä ajattelee. :-)

    • nainen1234567

      Eipä kestä ;) ;)
      Näin se juuri menee, ne kiusaajat on tyhmiä eikä tajua että ihmisiä vammaisetkin ovat. Ja että siinä ei ole mitään väärää että sellainen hlö on kaverina.
      Hienoa että pidät yhteyttä siihen tyttöön, upea juttu! Olen ihan varma ettet päätöstäsi tule katumaan, vaikutat niin fiksulta ja lämminhenkiseltä ihmiseltä :)
      Tsemppiä

    • htfgjt

      Jos muut kaverisi alkavat karttaa sinua, koska niitä haittaa jonkun toisen kaverisi sairaus, ne ei ole kunnon kavereita.

    • ihanaa kesää

      Heippa! Minulla oli koulukaverina lyhytkasvuinen ja hänen äänensä oli hyvin hento, hänellä ei ollut, muuta poikkeavaa. Hän oli kultaisin tuntemani ihminen, mutta tiemme erkanivat koulun vaihdon jälkeen, kun muutimme toiselle paikkakunnalle. Ikävä tulee välillä vieläkin, kun muistelen lapsuuden ystävääni. Tuolloin en tarvinnut yhtään enempää ystävää, minulla oli sellainen hyvä ystävä ja se riitti. Ei häntä kukaan kiusannut, mutta muut eivät rohjenneet lähestyä ystävääni. Pidä tuosta ystävyydestä kiinni, ei pidä pilata tuollaista mahdollisuutta, vain oman pelkonsa takia, tai sen tähden mitä muut ajattelevat, jos sinua aletaan kiusaamaan tuon takia, on sinun siitä puhuttava opettajalle, opettajatkin on yleensä hyvin ymmärtäväisiä, joten voithan etukäteen jo kysyä neuvoja häneltä. Olkaa vain ystäviä, jookos, kesäloma alkaa kohta!

    • ...

      Vammainen ystävä on aarre siinä missä muutkin aidot ystävät. Ole tyytyväinen, jos hän ei ole luonteeltaan samanlainen kuin kiusaajat eikä pyri heidän suosioonsa heidän keinoillaan. Vammaisillakin ihmisillä on erilaisia luonteita ja toisilla taipumusta myös tähän siinä missä muillakin. Se on säälittävää katseltavaa, toisin kuin kehitysvamma (vaikka sitä toivoisikin kaikkien olevan terveitä).

    • ☆♣♧♣☆
    • 13vuotias kiusattu

      Kuules nyt...ryhdistäydy! Jos sä todella pidät häntä hyvänä kaverinas ni uskallaudu olemaan hänen kanssaan...mulla on ollu ja on nytkin monet, monet ns. vammaiset kaverit!!! Ne on ainoita ystäviä jotka oikeesti ymmärtää muo ja mä uskallaudun olemaan heidän kanssaan julkisesti! Muo ollaan kyllä mollattu ja haukuttu sen takia mutta mä vähät välitän! NE ON MUN YSTÄVIÄ JA MÄ OON NIIDEN YSTÄVÄ! Sun täytyy ymmärtää että kaikki ihmiset on saman arvosia ja eihän ees perjaatteessa ole mitään vammasia...missä se määritellään kuinka nopeasti pitää oppia ja minkänlainen ulkonäkö pitäsi olla!? Hän on sun ystävä, et sä voi vaan jättää häntä sen takia kun pelkäät että teiän käveruus paljastuu! Mun kaveri jätti mut joskus sen takia että muo alettiin kiusata koulussa...hän ei halunnut auttaa tai tukea vaan hylkäs....se tuntu tosi pahalta...älä tee sitä sun kaverille...sä et ymmärräkkään kuin kauheelta se tuntuu...muo kiusataan veiläkin koulussa koska se kaveri jätti...kun n saanut tukea. Ethän lopeta kaveruutta...jos joku sanoo sulle jotain vammasesta kaveristas ni sano takas...vammanen se on joka vammasta haukkuu!!!!!!!!!! Mut sun elämä on sun käsissäs!!!

      • perjantain 13 päivä.

        Siis anteeksi nyt vaan, mutta mun on pakko tulla kommentoimaan.

        Saanko sanoa suoraan?. Anteeksi, mutta tuollainen on HELVETIN NOLOA! ja SINÄ OLET MYÖS NOLO!

        Mulla on ollu kaverina yks jätkä, joka on ihan älyn söpö, mut hän vammautui liikenneonnettomuuden seurauksena eli halvaantui lantiosta alaspäin ja kaverina on kuitenkin mukava kuin mikä! Niin minun tekee nyt mieli kysyä sinulta: onko sinut suojattu esim. Sairastumiselta? Onko sut suojattu vammautumiselta? Ei. Koska ei meitä ketään ole! Vinkkinä. Joten bitch, fucked up and go to hell!

        Oppikaa nyt tästä jotain perkele. Pistää vihaksi lukea tälläisiä viestejä vaikka aloittajan nuori ikä voi selittää asian. Mut siis viisas ihminen ja KYPSÄ, ei tuu tänne kyselee tälläsii kun pitäs kysymättäkin tietää vastaus tälläsiin...


      • Vauälykäsihminen
        perjantain 13 päivä. kirjoitti:

        Siis anteeksi nyt vaan, mutta mun on pakko tulla kommentoimaan.

        Saanko sanoa suoraan?. Anteeksi, mutta tuollainen on HELVETIN NOLOA! ja SINÄ OLET MYÖS NOLO!

        Mulla on ollu kaverina yks jätkä, joka on ihan älyn söpö, mut hän vammautui liikenneonnettomuuden seurauksena eli halvaantui lantiosta alaspäin ja kaverina on kuitenkin mukava kuin mikä! Niin minun tekee nyt mieli kysyä sinulta: onko sinut suojattu esim. Sairastumiselta? Onko sut suojattu vammautumiselta? Ei. Koska ei meitä ketään ole! Vinkkinä. Joten bitch, fucked up and go to hell!

        Oppikaa nyt tästä jotain perkele. Pistää vihaksi lukea tälläisiä viestejä vaikka aloittajan nuori ikä voi selittää asian. Mut siis viisas ihminen ja KYPSÄ, ei tuu tänne kyselee tälläsii kun pitäs kysymättäkin tietää vastaus tälläsiin...

        Niin. Onnittelut, olet yksi harvoista Suomi24 käyttäjistä joilla on älyä


    • Tytön tyllerö

      Itse en ole ollut paljoakaan vammaisten kanssa. Ei ole mahdollisuutta ollut tutustua, en tiedä millaisia he ovat. Kuitenkin moni karttaa vammaisia, joka on ikävää. Ihmisiä hekin ovat eivätkä voi mitään vammaisuudelleen. En ole nähnyt monia ihmisiä vammaisten kanssa. Yleensä vammaiset ovat keskenään, ymmärtäähän sen jos he ovat tutustuneet esimerkiksi vammaisia opettavassa koulussa. Siksi minua varmaan ihmetyttää hieman se että jos joku "terve" ihminen kaveeraa vammaisen kanssa. Mutta sehän on vain hyvä asia! Silti tulee jotenkin mieleen että se kaveeraaja on itsekin hieman jäljessä kehityksestä. Tuon kun kirjoitin ja ajattelen asiaa enemmän niin miksi ihmisiä edes pitää luokitella että "tuo on vammainen" "tuo on ihan terve" Puhun enemmänkin henkisesti vammaisista, sillä tokihan sen voisi luokitella vammaiseksi jos on vaikka sellainen vamma ettei pääse kävelemään. Onhan meitä ns. tyhmiä ihmisiä ja viisaitakin, mutta helposti tyhmää haukutaan vammaiseksi. Hankala joskus erottaakaan kuka on vammainen henkisesti, kun hän saattaa olla ihan normaali.

      Tuli melko sekavaa tekstiä pitkä pätkä, mutta sanonpahan vain kerran vielä että kaikki olemme ihmisiä, ketään ei pitäisi sen takia kiertää kaukaa, eikä kiusata. Normaali ihminenkin voi kaveerata vammaisen kanssa.

    • tsemppiä

      on minullakin kehitysvammasia kavereita ja
      tiedän että ne ovat yhtä kivoja kun nor
      maalitkin kehitys vammaset ei koskaan pilk
      kaa eikä syrji ketään

    • Takeostomiapotilaankamu

      Itselleni on ollut "vammainen" ystävä ykkösluokslta asti, ja olen seisskalla ja tunnemme vieläkin toisemme hyvin. Ystäväni ei ole penaalin terävin kynä ja hänellä on sairaus joka estää häntä hengittämistä normaalien hengitysteiden kautta joten hänelle tehtiin trakeostomia joka tarkoittaa reikää kurkussa jossa on ontto muoviputki ja yhdensuuntainen hengitysläppä putken päässä, googlatkaa Trakeostomia niin Tiedätte miten kauhea kohtalo hänellä on elää putki kurkussa ja hengittää sen kautta. Hänen puhe kuuluu äärettömän pienesti sekä hänen pitää hengittää sisään ÄÄNEKKÄÄSTI joka sekunti puhuessaan ja muutenkin ollessaan. Jos putkeen menee vettä tai jokin esine, hän tukehtuu. Jos peitän putken hän tukehtuu, jos kompastunut ja Lyön putkeen hän tukehtuu. Joten hän ei voi uida ollenkaan, suihkussa käynti on haaste. Jos keuhkoista kulkeutuu tarpeeksi limaa putkeen, hän tukehtuu. Mutta hän ottaa elämän rennosti eikä välitä fyysisistä rajoitteestaan, vaan menee täysillä😀




      GOOGLATKAA TRAKEOSTOMIA!

    • xczd

      Jos meinaat että muut kaverisi alkavat hyljeksimään sua siks et oot vammasen kaveri ni ne ei oo oikeita kavereita

    • Minääähh

      Mun yks kaveri on sokea

      • Tollo28

        Johdata se kalliolta alas


    • Minä olen nyt ollut kahdeksan vuotta vammaisen pojan ystävä. En ole varma, mikä tätä kyseistä yksilöä vaivaa, mutta periaatteessa pitelee ylimääräisiä ääniä, on 19-vuotias, mutta henkisesti ~4. Ymmärtää puheenkin niin heikosti, että käytän viittomakieltä jotta hän ymmärtää. Minua kiusattiin ala-asteella tästä ystävyydestä, mutta en ottanut sitä itseeni, koska kuka tahansa tajuaa, ettei muiden mielipiteillä ole väliä ja varsinkin jos kiusataan tällaisesta asiasta, on kiusaaja ahdasmielinen sekä idiootti. Olet vaan kaveri äläkä pelkää sanomaan kiusaajille takasin jotain.

      • huohghhh

        Minä olen vammainen muttei ole kavereita... :(


      • huohghhh kirjoitti:

        Minä olen vammainen muttei ole kavereita... :(

        Kyllä varmaankin löydät jonkun kaverin. Käytkö "normi"koulua? Onko sinulla harrastuksia?


    • Anonyymi

      kokemusta on😄

    • Anonyymi

      Mun kaikki kaverit on vammasii

    • Anonyymi

      Minulla on kokemus! Kaverini Nico afkaa jokaisessä loli pelissä ja ai vittu että se alkaa vituttaa pikku hiljaa ku joutuu sinne low priority queueen...

      • Anonyymi

        Minä itseasiassa tunnen tämän nicon c:eellä koska koolla ei ole väliä ja pakko myöntää että hän ihan vitun retu ihminen. Mitä hänelle voisi tehdä? Ampua!? Voiko joku auttaa vähän?


    • Anonyymi

      Olen kyseinen nico AKA Nicedicks, eli voin auttaa teitä ja laittaa itseni narun jatkeeksi.

      • Anonyymi

        Tämä on helvetin hyvä uutinen niin minun ei itse sitä ole pakko tehä kiitän tästä. :thumbsup:


    • Anonyymi

      Mun kaveri Simppi on retardi.

    • Anonyymi

      tahdon panna vammaista naista. nuolla billua ja pitää hyvänä.

    • Anonyymi

      Ensin en huomannut mitään vikaa yhdessä miehessä, mutta sitten alkoi ihme jutut. Ensin hän oli valokuvaaja, sitten jokin tietäjä, ja seuraavaksi musiikkimies.. Tapaaminen on mahdotonta, koska tapaamisen päivät vaihtuvat kokoajan, ja hän pyytää ja peruu kaiken ihan miten lystää. Rahaa hän tuhlaa, ja välillä keksii kuvitteellisia summia joilla kehuskella. Nykyään otan hänen juttunsa huumorilla, koska oikea kaveruus on lähes mahdotonta.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe