Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

gb,fin, ger

äiti

perheemme on ns. multikielinen, eli äiti suomalainen, isä saksasta ja tällä hetkellä asumme saksassa. mieheni kanssa puhumme (alkuajoista lähtien jo) englantia, lapsellemme suomea, isä saksaa..lapsi on nyt 1v (noin) ja odotan innolla kun puhe alkaa kunnolla, että mikä kieli on vahvin. pelkään kuitenkin ettei mikään kieli onnistu 100%!

kysyisinkin, onko muita ns multikielisiä ja teidän kokemuksia!miten vahvistitte ns äidin- ja isänkieliä?sekoittaako englanti vanhempien kesken?

2

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Tärkeintä tuollaisessa tilanteessa on olla johdonmukainen: äiti puhuu lapselle AINA suomea, ja VAIN suomea, isä taas saksaa. Englantia ei lapselle saa puhua kumpikaan, en tiedä miten sitten sekoittaa jos vanhemmat puhuvat englantia keskenään, ei varmaan kauheasti. Voihan se olla että puheenkehitys vähän hidastuu, mutta sitten saattaa olla että kaksi kieltä tulee yhtä vahvoiksi, päiväkoti tms. tietty vahvistaa saksaa, mikäli lapsi sellaiseen menee.

    • ope

      HEI!
      Jotain asiasta opiskelleena muistelen...

      On täysin mahdollista opettaa lapsi kolmikieliseksi. Perheenne on varmaan hyvä esimerkki tästä. Tärkeintä on kuitenkin yhdenmukaisuus eli kun päätöksiä on tehty, ne myös pidetään eikä niistä jousteta.

      Eli äiti puhuu yksinään lapselle vain suomea, isä samassa tilanteessa saksaa. Yhdessä kun olette, käytätte sitä englantia. Teillä tämä tuntuu olevan kondiksessa.

      Hieman kyllä epäilys kuitenkin herää... jos kumpikaan teistä ei ole englannin ja oman kielensä kanssa kaksikielinen, pystyttekö opettamaan lapselle täydellistä englantia? Vai onko jompi kumpi ehkä esim. englannin ope / opiskelija, jotta kielen voi varmasti tietää olevan hyvin hallinnassa? "Tavallinen" kadunmies ei välttämättä pysty antamaan kaikkea kielestä.

      Pitempään kielen oppiminen taatusti vie, eli älä ole huolissasi, vaikka sanoja ei ala heti kuulua. Huomaat kyllä, jos lapsesi ymmärtää. Ymmärtäminen on ensi askel. Taatusti myös kielten sekoittamista tulee, välillä lapsi saattaa kieltäytyä käyttämästä jotain kieltä jne.

      Hienoa, kun jaksatte! Kaksi- (ja moni)kielisyys on rikkautta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe