Mistä tämä voisi johtua?

ärsyttää..

Itselläni on 3-vuotias, perusluonteeltaan hyvin ystävällinen, ihmisistä ja toisista koirista pitävä lintukoira. Tuttavallani on vajaan vuoden vanha sakemanni. Molemmat ovat narttuja. Koirat ovat tunteneet sakemannin pentuajoista asti. Jo pienenä sakemanni yritti alistaa koiraani ja oma koirani menikin lähinnä karkuun niitä pikkunaskaleja.

Nyt kun sakemanni on jo lähes vuoden, huomaa siinä paimenkoiran piirteitä, kuten vaaniminen. Käymme silloin tällöin yhdessä koirapuistossa, jossa käytös on tällaista: sakemanni käy välillä juoksemassa ja painimassa koiramme kanssa, mutta aina välillä se juoksee takaisin omistajan luokse (pyytämättä) ja menee makuulle "vaanimaan", pitäen katsekontaktin koirassani. Ja sitten taas juoksee koirani luo. Mistä tämä käytös voi johtua? Uusimpana ja todella huonona juttuna on tullut se, että sakemanni ei anna koirani tulla enää lähelle minua, eikä varsinkaan lähelle omaa omistajaansa. En siis voi kutsua omaa koiraani ollenkaan luokse, tai voin, mutta sakemanni estää sen ja ajaa koiraani kauemmas. Välillä tästä meinaa syntyä jo kunnon rähinä, kun myös omalla koirallani menee hermo. Tuttavani myös kertoi, että koira tottelee häntä yleensä täysin ja usein koira onkin vapaana, sillä tulee aina luokse eikä lähde pitkälle. Ongelma on ainoastaan minun koirani kanssa, jolloin sakemanni ei tottele omistajansa käskyjä (luoksetulo), vaan ainoa asia koiran mielessä on se, ettei minun koirani pääse lähelle omistajaa. Eli jos tuttavani kutsuu koiraansa, tulee se n. 10m päähän kunnes kääntyy vahtimaan minun koiraani ja lähtee sitä kohti jos se on tulossa myös lähemmäs... Jos siis koirat ovat vapaana, aidattomalla alueella, ei lähtemisestä meinaa tulla mitään, kun sakemanni ei anna koirani tulla lähelleni jotta saisin koirani kiinni/autoon. Mistä tämä kertoo? Johtajuusongelma vai mitä?

1

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pari juttua

      Tuli mieleen tuosta kun sanoit että saku tulee omistajan viereen pyytämättä makuulle, että mitä jos tässä kohdassa omistaja käskyttäisi paikka tai ei_mene? Tästä olisi sitten hyvä jatkaa niihin tilanteisiin joissa pyydetään koira ensin luokse ja sitten pitämään paikkaa. Pienellä harjoittelulla luultavasti menee läpi ja koirasi voi rauhassa toteuttaa sinun pyyntösi.

      Murrosiästähän tuo sillä johtuu eli pikkusen jämäkämmät pyynnöt paikallaan varmaan jo. Ja jos te keskenänne muodostatte jo jonkinlaisen kaverilauman, niin voithan sinäkin ottaa ohjat käsiisi ja ohjata junnua tavoille. Sakuhan muutenkin on sellainen että uskoo miltei ketä hyvänsä joka asiansa ymmärrettävästi sille sanoo.

      Johtajuusongelmasta tuossa ei ole vielä kyse, mutta voi sellaiseksi tulla ellei siihen löydy kaikkia tyydyttävää ratkaisua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2090
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1783
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      95
      1283
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe