Aihe

airbnb, pieleen meni!

pieleen meni

Mitä kokemuksia teillä on airbnb-palvelusta, onko homma toiminut vai oletteko kohdanneet ikäviä yllätyksiä? Itselläni ei mennyt New Yorkissa kokemus ihan putkeen, kun känninen vuokraisäntä tunkeutui keskellä yötä kämppään hakemaan viinaa jatkoille. Pisteenä i:n päälle pari päivää myöhemmin oveen oli teipattu häätöilmoitus, jonka perusteena oli se, että kaveri oli useasti riehunut kännissä ja käyttäytynyt uhkaavasti naapureitaan kohtaan. Kiva. Täällä koko tarina ja muutenkin infoa airbnb:stä: http://kerranelamassa.fi/airbnb-huono-kokemus/

31

1695

  Vastaukset

  • ollaan käytetty airbnbtä muutaman kerran pariisissa ja barcelonassa ja on oltu oikein tyytyväisiä. kämpissä on yleensä enemmän tilaa kuin hotelleissa ja avainten saaminenkin on mennyt ilman suurempaa säätöä.

   • Vahingonkorvaustapauksissa asunnonhaltijalla on vain kolme päivää aikaa toimittaa kaikki arviot ja tositteet Airbnb:lle. Täyttä kusetusta.


  • Hauska palvelu. Ronaldinho pisti futiksen mm kisojen ajaksi oman kämppänsä airbnbn kautta vuokralle. ei maksanut kuin 9000 dollaria/yö. Seinät olivat kuvien mukaan koristeltu maalauksilla ronaldinhosta itestään.

  • Olen kerran käyttänyt ja nappiin meni : kaikki hyvin ja hinta-laatusuhde oli erinomainen.

   • Olen käyttänyt http://www.booking.com/index.html?aid=941723 varauspalveluita viimeisen viiden vuoden aikana noin kymmenen kertaa ilman ongelmia. Varauksia ympäri Eurooppaa. Aina on varaukset olleet kohdillaan hotellissa, ja pari kertaa hotellista on tullut suoraan sähköpostia kun ovat kyselleet jotain lisätietoja huoneen suhteen (twin/double bed). Luottokortilta ei ole koskaan veloitettu etukäteen vaan vasta hotelliin saapumisen jälkeen.


  • En ymmärrä miten tuo huoneeseen "sisäänkirjautuminen" tapahtuu?

   Eli kun varaan huoneen, maksan luottokortilla tai PayPalilla ja varaus hyväksytään.

   Sitten matkustan kohteeseen, niin miten tämä ohjeistuksenmukainen sisäänkirjautuminen muka tapahtuu? Eli entäs jos perillä ei olekaan ketään? Tekeekö Airbnb palvelu silti tilisiirron "vuokraajalle"?

   Olenko menettänyt rahani saamatta majoitusta???

  • Olen hölmöyksissäni erehtynyt ilmoittamaan majoituskohteemme airbnb:hin ja täytyy myöntää ja todeta, että on idiootein systeemi koko puljulla. En pysty enää eroamaan sieltä. Varausjärjestelyt ihan suolesta. Kaikki sekavaa ja mahdollisimman hankalaksi tehty. Onneksi olemme myös Booking,comissa ja heidän varausjärjestelmä ja systeemit toimivat jouheesti, selkeästi ja erittäin yksinkertaisesti.

   • Tee ilmoituksesi Näkymättömäksi, jollei sieltä voi erota.
    Ilmoituksen voi tehdä väkymättömäksi, niin minä tein kun kesä tuli jo täyteen enkä juuri nyt välitä enemmistö.
    Totta, että on kömpelö systeemi, mutta toisaalta.... tulee asiakkaita. Osa aloittaa yhteyden sivuston alla ja siirtyy sitten suoraan yhteydenottoon (ohjelma ei tunne puhelinnumeroa kirjaimina), jolloin provisio jää pois ja maksu aikataulu omassa kädessä (esim.osittainen ennakkomaksu mahdollinen) - mutta vastuu sitten itellä!


   • Käynyt Firenzessä ihanassa kohtuuhintaisessa 1600-luvun talossa vieraana ja kaikki toimi loistavasti ja siistiä oli. Itsellä ollut kesäpaikassa reilut parikymmentä vierasta ympäri Eurooppaa. Maksut pelannedt, viestintä toiminut, kuitit tulostettu selkeästä systeemistä verottajaa varten ja vieraat ollert toinen toistaan mukavampia.


  • Mielestäni järjestelmä on selaimen kautta käytettynä ihan selkeä, android appsi sen sijaan ei niin hyvä. Myös se että kieleksi pakotetaan Suomi, kun käännökset ovat välillä todella huonoja, pännii.

   Varmasti eroaminen on mahdollista, mutta tehdään yleensä vaikeaksi kaikissa webbipalveluissa (esim gmail ja muut). Kannattaa googlata "airbnb delete account" tai jotain vastaavaa.

   Mielestäni ei ole järkeä ottaa rahoja "ohi järjestelmän" koska silloin menettää kaikki mahdollisuudet korvauksiin jos tulee ongelmia. Oman käsitykseni mukaan Airbnb kuitenkin korvaa ihan hyvin ongelmatilanteissa kulut (esim. irtaimiston tuhoaminen). Myöskin rahojen siirtyminen airbnb kautta (mukaanlukien vuokravakuusi systeemi) on niin vaivatonta että ei tee mieli tehdä mitään eri "säätöjä" asiakkaan kanssa. Kulut ovat kuitenkin luokkaa 3%.

  • En suosittele omaa asuntoa laittamaan vuokralle Airbnb sivulle! Omena hotelli taisteli prostituution lähes kokonaan hotelleistaan pois ja nyt prostituoidut ovat siirtyneet vuokraamaan airbnb asuntoja. Maksulliset käyttävät airbnb asuntoja koska kukaa ei tarkastele alaovella kuka menee sisään ja ulos toisin kuin hotelleissa.

   Tällä hetkellä arviolta 30-40 airbnb asuntoa on joka päivä vuokralla prostituoiduille suomessa. Suurin määrä maksullisia jotka vuokraa airbnb asuntoja ovat tsekkejä, slovakialaisia ja unkarilaisia.

   Varoitan siis!

  • Olen vuokrannut asuntoani muutaman kerran ja kaikki on mennyt hyvin. Asujat ovat olleet siistejä ja mikä parasta niin raha tulee tilille ajallaan ja välityspalkkio on pieni. Nuo prostituoidut kyllä tunnistaa ilmoituksesta ja heille voi vastata että ei nyt käy.

  • Itselläni vain positiivisia kokemuksia Airbnb:stä. Olen vuokrannut monesti asunnon/huoneen kyseisen palvelun kautta ja hyvin on mennyt. Olen saanut edullisesti todella loistavia diilejä ja myös löytänyt vuokraajista ystäviä. Tosin syynään aina tarkkaan profiilit ja vuokranantajien arvostelut.

   Kyllähän hoteleissa/hostelleissa voi myös tulla huonoja kokemuksia vastaan ja välillä tuleekin. Veikkaan että Airbnb:n luotettavuusaste on ainakin paljon parempi kuin vaikka Couchsurfingin, jossa prosentuaalisesti iso osa hosteista on vain seksin perässä. Airbnb:n majoituksissa vuokraajat ovat kunnioittaneet oikeuksiani ja yksityisyyttäni.

  • Mikä mahtaa olla airbnb:n numero?
   Olen etsinyt heidän sivuiltaan aika kauan..

   • Ei sellaista löydy usko pois. On maailman salaperäisin yritys. Yleensä rehellisesti toimivilla yrityksillä on selvät yhteystiedot, mutta ei tällä. Kovin on salaperäinen yritys, kun palautettakaan ei voi antaa ilman, että kirjautuu heidän sivuilleen.


  • kun käyttää yksityis henkilön tarjoamaa majoitusta niin ei voi olla varma
   etteikö huonetta ollut vuokrattu samanaikaisesti jonkin toisen välittäjän
   kautta toiselle vieraalle , eikä voi olla varma etteikö vuokraaja ole huijari ,
   ainoastaan varaamalla hotellihuoneen voit olla 99% varma että majoitus
   onnistuu , eikä rahat mene kankkulan kaivoon ,
   monella vieraalla on kösitys että majoittaminen on helppoa rahantuloa
   jota se ei todellakaan ole , koko asunto / talo käy lävitse nuorennus -
   leikkauksen , tarvitaan remontteja 2000-10.000€ eurolla , lisäksi huoneet
   on sisustettava uusilla kalusteilla , uudet sängyt patjat peitteet tyynyt,
   mukit lasit lusikat haarukat veitset leikkuuveitset , kukkia , tauluja ,
   lakanat , pyyhkeet, matot , verhot , lamput , pöydät yöpöydät mankeli ,
   pyykinpesukone on hankittava heti alussa kustantaen vähintään 3000€
   koska tekstiilejä joutuu ostamaan 2-3 kertaisen määrän siltä varalta että
   vieraat vievät niitä matkamuistoina , jopa uuden ruokakaluston lautaset
   katosivat vieraan matkalaukkuun eikä vastaavia enää saa mistään , ostapa
   siis kaikkein halvimmat tarvikkeet ettei harmita , em syystä vuokraajalla
   on jatkuva stressi päästäessään kotiinsa tuiki tuntemattoman miehen joka
   ehkä juopottelee rankasti huoneessaan , mesoo ja rikkoo paikkoja , repii
   verhot , potkii rikki ovet ja kaapinovet , kaikkeä on nähty ja koettu viime
   5 vuoden aikana , myöskään ei voi olla varma jos murhaaja tai varas
   tunkee sisään sillä 25€ vrk-hinnalla , tai jos vieraš käyttää kotiasi maksul-
   lisen seksin tarjontaan jos et itse asu talossasi , ja lopulta vielä verottaja
   vaatii selvityksen tuloistasi eikä huomioi sitä että kotisi kuluu joka kerta
   kun päästät kaukomatkaajan sisään maksi laikkuineen , raapien puulattian
   piloille , etkä saa vähentää asunnon kulumista pois tuloistasi, tai jonkun
   oksentamalla pilaamia petivaatteita ja pyyhkeitä vaan ostat uudet niiden
   tilalle , vieras voi olla kilpaileva naapurisi joka jättää nettiin tyrmäävän
   arvostelun miten kotisi oli kurja rotankolo kuluneine rikkinäisine kalus-
   teineen ja rikkinäisine suihkuineen vaikka olit juuri hankkinut uudenuu-
   tukaiset vesikalusteet koko kotiisi , harva pitkään jaksaa avata oviaan
   vieraalle ellei omaa täydelliset teräshermot !!!

  • Airbnb on hyvä palvelu sekä vuokraajalle että vuokraajalle. Vuokraajana täytyy osata säätää oikeat säädöt niin pääsee tsekkaan vuokralaisen säädön.

  • Onko kukaan törmännyt siihen, että majoittaja haluaakin jatkossa maksun ohi Airbnb:n jos majoittuu pidemmän jakson?Mikä idea siinä on? Veron- vai palvelumaksunkierto?

  • Tähän mennessä olen käyttänyt airbnb:tä Madridissa (2 asuntoa), Budapestissa ja Istanbulissa. Kaikki kokemukset todella hyviä ja hinta selvästi hotellia halvempi. Olen käyttänyt aika paljon aikaa arvostelujen läpikäyntiin, ja tehnyt valinnat niiden perusteella. Ehdottomasti aion käyttää jatkossakin.

  • Ei enää monimutkasempaa systeemiä voi olla, kuin Airbnb'n sivut. Ei pääse millään tavoin kontaktiin ko firman kanssa kysyäkseen asioita. Aina vain pitää kirjautua, mutta kun yritän kirjautua, niin tulee sivulle teksti "väärä sählöpostiosoite" ja kuitenkin olen saanut vahvistuksen majoitukseeni juuri tuohon sähköpostiosoitteeseen. Epäilytti, että salasana oli väärin, joten tein ohjeiden mukaan saadakseni palautettua salasanan. Mutta ei taaskaan muuta kuin teksti "väärä sähköpostiosoite". Olisin vain kysynyt, että mitenkä suoritan varaamani majoituksen loppumaksun, jonka eräpäivä lähestyy. Huh, huj ei enää vaikeampaa voi olla. Näinköhän jään ilman asuntoa...

  • majoittajat , varokaa venäläisiä perheitä , ne maksaa vain 1 vuoteen 30e mutta niitä tuleekin 5 jotka nukkuu lattialla makuupusseissaan , aamulla koko joukko marssii suihkuun ja aamiaiselle , ottaa päähän joutua itse maksamaan ylimääräiset vedet ja vedenlämmityksen , aamiaisruuat , asunnon
   kulumisen, tottakai jokainen vieras kuluttaa ja likaa pesuhuonetta ja vessaa , maksavien vieraiden
   takia en murehdi koska kaikki kulut on mukana hinnassa , tervetuloa iloiset maksavat vieraat Airbnb
   kautta meille kylään

  • Tyttärenpoikani japanilainen tyttöystävä tuli ensi kertaa Suomeen.
   Vuokrasi Airbnb: kautta asunnon kahdeksi viikoksi Roihuvuoresta.
   Nyt oltuaan viikon asunnossa tuli omistaja kiljumaan, että wc- paperia ja tiskiainetta on käytetty liikaa
   Lähtiessään huusi vielä ovenraosta: "Fuck You! "Ajattelivat, etteivät uskalla olla siellä toista viikkoa, kun ei ole edes varmuusketjua ovessa.
   Mitä pitäisi tehdä?

  • Ajatuksena tämä majoitusmuoto on loistava varsinkin halvan budjetin matkaajille. En kuitenkaan ymmärrä sitä miten joku antaa oman kotinsa täysin tuntemattomalle ihmiselle pientä summaa vastaan edes yhdeksi yöksi. Ei tarvi olla pessimisti niin silti koskaan ei tiedä minkälainen ihminen on ja mitä hän kodissa tekee. Sama myös majoittuna mistä tietää ketä yöllä tulee paikanpäälle niin kuin ketjun viesteissä on esimerkkejä.

  • Olen ollut monta kertaa airbnbssä mutta nyt en vähään aikaan, tässä kokemuksiani: aloitetaan suomalaisten suosimasta e-Euroopan kohteesta. Otin "kivan näköisen" tornimajoituksen, mutta paikan päällä paljastui että ko.rakennus oli keskellä ei mitään. Jonkun klaanin rakennuttama koko talo, joka toimi sekä hotellina että myös vakituisten asuntoina, alakerrassa oli respa. Rakennus sijaitsi pellon vieressä koko suuren kaupungin kaukaisimmalla nurkalla. Ilmoituksessa valheellisesti luvattiin levn keskeisellä paikalla. Kävelin lähes +50C helteessä pitkän matkan autokatuja pitkin lähimpään puljuun vesipullon ostoon. Kaiken lisäksi asunto haisi aivan kamalalle, mädälle ja sisäovien kahvat roikkui. Peruutin varauksen ja toimiston henk.kunta toki siitä ärsyyntyi, onneksi pääsin elossa pois kun hajusta päätellen joku ei ollut päässyt. Sain hieman rahaa takaisin ja kun olin lähtenyt pois ko.kaupungista, sivusto palautti koko summan ihme kyllä.

   Muita kokemuksia: varasin ihan Ok asunnon joka oli paikallinen, lattiat oli toki siivoomatta kuten yleisesti aina. Naapurina oli mummo joka tervehti. Suomessa meinasin varata myös, mutta paljastuikin että avaimen tuoja oli ulkomaalaistaustainen eikä "ehtinyt" sovitusti paikalle, häntä olisi pitänyt odottaa koko ilta ja yö niin keskeytin varauksen. Rahaa ei meinattu millään palauttaa ja todisteeksi jouduin ottamaan kuvat puhelimesta että hostille oli soitettu ja viestitetty. Sama host edelleen vuokraa useilla eri sivuilla.

  • Tärkein asia, olette sitten vuokraamassa tai vuokraamassa (hassu sana): lukekaa vuokraajasta tai vuoraajista annetut kommentit. Mikäli niitä ei ole, ei ole mikään häpeä kysyä miksi.

  • Meillä on ollut onni noiden asuntojen kanssa, toki olemme tehneet taustatyöt kunnolla ennen varaamista. Katsottu paikan sijainti kartalla, kulkuyhteydet ja tietenkin arvostelut. Ensi viikolla taas mennään, katsotaan miten tällä kertaa.

  • Airbnbssä ei voi aina luottaa vain kehukommentteihin, sillä olin lukenut ne mutta ainakin firmat palkkaa yhteystyökumppneitaan latelemaan kauheat litaniat kehuja asunnon puhtudest lähtien, vaikka kyseessä olisi täysi sikolätti. Olen varannut vain kehuttuja asuntoja ja silti tullut huijatuksi: toisessa asunnossa pinttynyt haju, toisessa asunnoss jätettiin tuomatta avaimet vaikka muille ole viety avaimet ajallaan. Sisääntuloajan piti olla iltapäivällä, avaimen tuoja yritti siirtää ajan kahteentoista yöllä. Airbnb ylläpito ei meinannut asiaa uskoa ja jouduin todisteleman asiaa heille ottamalla kuvat viesteistä j soittoyrityksistä ennen kuin palauttivat rahaa. Yksi ko.sivun asiakaspalvelija totesi tympeästi ettei omistajilla voi olla aina aikaa kun heillä on muutakin tekemistä. Tuo jäi mieleeni erittäin törkeänä kommenttina huomioon ottaen että jätettiin pakkasessa ulos ja avaimen tuojalla puhelin kiinni. Aivan kuin asiakkailla ei olisi muuta tekemistä kuin se ulkona oven takana odottelu ja turha soittelu.

  • AIRBNB avainkaappi jos löytyy kilometrin sisällä kerrostalostasi
   niin ruiskuta spraymaalia numerokiekkoihin niin ei yleisten tilojen avain päädy vääriin käsiin.
   Yksi purkki motonetin spraymaalia on sopiva annos.

  • Airbnb. Hyi vittu!!

  • Olkaa äärimmäisen varovaisia air bnb:n suhteen, se on huijareitten pesä! Air bnb on jo kiellettykin useassa maassa epärehellisyyden takia, air bnb:tä voisi verrata edellisten vuosikymmenien etelän lomaosakemarkkinoihin kaikkihan muistaa kuinka surullisesti sillekin käsitteelle kävi. Huijarit kärähtivät palmun alta.

   epärehellisyys?

   air bnb softa ja kotisivut eivät toimi, voitte havaita outoa tökkimistä sivuilla käydessänne mistä se johtuu se johtuu siitä että air bnb on täynnä laittomia vakoiluohjelmia jotka voivat levittää viruksia.

   Asuntokiskurit (kiskonta on määritelty rikoslaissa rikoslaki 11 luku 9 pykälä) käyttävät air bnb:tä rikostensa alustana. Laittomia maksuvaatimuksia, Valeprofiileja, tekaistuja kuvia majoituspaikoista, unelmia ja mielikuvia. Kysy itseltäsi veisitkö lapsesi lomalle paikkaan joka ei kestä terveysviranomaisten tarkastusta tai paikkaan mistä olet jo maksanut ja mitä ei ole edes olemassa

   Tässä tyypillinen air bnb huijaus, kysymyksessä on pieni liikehuoneisto Helsingin Kalevankadulla, tietääkö edes sen isännöitsijä mihin tarkoitukseen liikehuoneisto on vuokrattu ja mihin sitä käytetään. Kysy itseltäsi maksaisitko kolme tonnia kuussa lattiapatjasta likaisessa ympäristössä ilman suihkua. Kyseinen vuokrakiskuri on etsivien paljastamana löydetty Sveitsistä, ja majoitusta pyörittää venäläiset.

   http://51.fi/d8X

  • Ulkomaalainen ystäväni varasi huoneiston Maltalta Ir Rabbatista suomalaiselta tyypiltä. Vastassa oli kauhea kissankuselta haiseva karu ja likainen asunto. Joku peikon näköinen nainen oli ollut vastaanottamassa ja söpöttänyt jotain huonolla englannilla. Lakanat olivat likaiset ja ilman tyynyliinoja. Vessassa sitä ihteään. Vieras kääntyi seurueineen oitis pois ja hakeutui hotelliin. Näin suomalaisena hävetti kuulla, miten röyhkeä maanmies yritti tienata sikolätistä. Joten varokaa ainakin suomalaisen vuokraamaan taloa Maltalta Ir Rabbatista. Tietysti, jos likaisuus ja karuus viehettää niin mikäs siinä.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   12009
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   5808
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   87
   4299
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3330
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   186
   2220