Nautitteko unielämästä?

Mietiskelijä

Hei!

Kun tiedätte, että tämä fyysinen elämämme on "unta", niin osaatteko silti nauttia tästä elämästä?

Luin, että monet elävät aina vain uudestaan samantyyppisen elämän. Kun itse olen entisiä elämiäni nähnyt, niin tiedän, että olen monta elämää elänyt erakkona ja huonoissa oloissa kärsien.

Nyt mietin, että entäs jos tehtäväni olisikin nyt tässä elämässä nauttia tästä "unielämästä"? Se ei vain ole kovin helppoa. Olen kyllä luvannut ja aikonut ja lähes pakottanutkin itseni siihen, että kyllä tästä elämästä on lupa nauttia, eikä tarvitse elää viidettä kärsimyselämää tms.

Väitän olevani suht myönteinen ihminen ja niin rakkaani ja ystävänikin minusta ajattelevat, mutta jossain vaiheessa vastoinkäymisten taakka väistämättä alkaa vaikuttaa, eikä loputtomiin jaksa olla positiivinen. Monesti se tosin on antanut voimia ja iloa, joten todellakin suosittelen myönteistä suhtautumista asioihin ja elämään - on se parempi vaihtoehto kuin negatiivisuus ja kyynisyys.

Minun lasini on siis vielä puoliksi täynnä, mutta kannattaisi kai vain edelleen ja sinnikkäästi ajatella: "Nam, kuinka hyvältä tämä maistuu"! :)

Kertokaa kokemuksia, ajatuksia aiheesta, kiitos! :)

.

17

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mietiskelijä

      Vielä selvennystä - siis vähän väkisin ja vanhasta tottumuksesta yritän nähdä ja välillä näen helpostikin kaikkien asioiden hyvät puolet. Olen opetellut sen tavan todella kauan sitten, koska huomasin, että se helpottaa elämää.

      MUTTA en nauti elämästä juuri ollenkaan, vaan koen olevani vähän kuin vankilassa itsessäni ja tässä maailmassa.

      Siksi mietin, voisiko loppuelämäni olla helpompaa, JOS JOTENKIN vielä oppisin tästä elämästäni nauttimaan. Iloitsen toki monista asioista, vaikka siitä, että minulla aistit toimii ja liikuntakyky ja elämässäni on rakkaita ihmisiä, mutta todella monet asiat ovat pakkopullaa, josta yritän nähdä väkisin ne hyvät puolet.

      Monet ihmiset tuntuvat oikeasti nauttivan asioista - vaikka shoppailusta tai luonnosta (siitä minäkin) tai juhlista jne.... Minulla elämästä nauttiminen on hyvin hetkellistä - nautin, jos kipu on vähän aikaa pois. Nautin kun saan olla rakkaitteni kanssa, mutta se kokonaisvaltainen elämästä nauttiminen - outo juttu, onko sellaista edes?

      Nautitteko elämästä? Miksi? Voiko sitä edes selittää

      • Sarcisson

        Ei ole suurempaa mysteeriä kuin tämä: me etsimme todellisuutta, vaikka tosiasiassa me olemme se todellisuus. Me ajattelemme, että todellisuudessa piileskelee jotain syvempää ja se täytyy löytää. Tai, että jotain täytyy tuhota ennenkuin saavutamme todellisuuden.

        Maailman voi mielessään käsittää uneksi tai illuusioksi, mutta se kokemus että “Minä Olen” on todellinen. Jos se ei olisi todellista, emme voisi edes epäillä maailman olevan unta. Ja se “Minä olen” on kaikessa ja kaikkialla. Se on sinussa, minussa ja hänessä. Se on sama “Minä olen”, se on se perimmäinen todellisuus. Se todellisuus on yksi, ikuinen ja jakamaton. Mikään ei ole koskaan siitä irrallaan, mikään ei ole olemassa ilman sitä. Se ilmentää itseään kaikkialla ja kaikilla tavoilla. Jos kaikki on yhtä ja mikään ei ole toinen, myös illuusion täytyy nousta siitä perimmäisestä. Ei siis ole perimmäistä todellisuutta ja illuusiota erikseen, on vain perimmäinen todellisuus. Tämä illuusio on siis perimmäisen yksi ilmentymä, ainoastaan oma ajatuksemme tekee siitä erillisen ja todellisen.

        Ja kun ajatus erillisyydestä, oman itsen ja toisen -unimaailman ja toisen maailman -kun kaikki nuo ovat kadonneet, jäljelle jää vain se mikä on totta.

        Nautinko unielämästä, vastaan en. Nautin elämästä. Se on yksi, se on kaikkialla, se on todellinen ja se on illuusio, ja saa koko ajan uusia muotoja. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Miten siitä voisi olla nauttimatta ja rakastamatta sitä?


    • ihmettelijat

      Minulla oikeastaan elämästä nauttiminen on lisääntynyt kun oivalsin tämän 'elämän' olevan unta. Pikku hlijaa oivalllukseni jälkeen olen oppinut muuttamaan asennettani elämää kohtaan - itselleen hymyileminen ja jopa nauraminen onnistuu jo silloin tällöin :) Kun tietää, että tämä on unta, on helpompi heittäytyä elämän flow:hun. Sitten olen oppinut havainnoimaan tapahtumia eri tavalla kuin aiemmin sekä yrittämään ymmärtämään tapahtumien merkityksen. Minulle juuri tuo on egon elämän havainnoimista ikään kuin ulkopuolelta neutraalisti arvioiden.

      Vastoinkäymisistä olen oppinut jotain tämän suuntaista: me ajatuksillamme luomme todellisuuttamme - sitä saamme mitä tilaamme (ajatuksillamme). Mutta kun maailmankaikkeus alkaa pullon hengen tavoin toteuttaa ajatuksiamme, meidän pitää myös ottaa vastaan seuraukset. Esimerkiksi jos ajattelen, että olisin mieluummin onnellisempi parisuhteessa niin egoni saattaa tarjoittaa, että kunpa puolisoni kanssa olisi asiat paremmin, mutta maailmankaikkeus tietää, että onnellisempi parisuhde löytyy sitä kautta, että nykyisen on ensin päätyttävä. Sitten avioerosta kärsien sitä on vaikea kokea, että asiat menevät hyvään suuntaan. Kyse on siitä, onko valmis sitten tekemään 'oikeita vai onnellisia valintoja' Valinnoillamme sitten valitsemme egon reitin tai 'Pyhän Hengen' reitin välillä... egoa kuuntelemalla voisi esim. jäädä katkeroituneena suremaan eroaan... Pyhän hengen reitillä todennäköisesti löytyy ihmissuhde, joka on onnellinen parisuhde.

      Lasi puoliksi täynnä -asenne on se joka vie onnellisempaan suuntaan. Ajatuksesi ovat silloin positiivisempia ja luovat positiivisempia tapahtumia 'unipelissäsi/unipelissämme'.

    • Mietiskelijä

      Vielä muutama kysymys:

      Jos pääsisitte ajassa taaksepäin ja voisitte itse päättää synnyttekö tänne unielämään vai ette, niin olisiko vastauksenne Kyllä, haluan syntyä vai Ei, en halua syntyä?

      Haluatteko lapsia? Jos vastasitte kyllä, niin miksi haluatte?

      Jos vastasitte kieltävästi, niin miksi ette halua?

      Haluatteko lapsenlapsia, jos teillä jo lapsia on? Perustelisitteko vastauksenne, please!

      Varmaan arvaattekin minun vastaukseni. :)

      Ps. Minulla on lapsia, joiden mielestä on elämä on enimmäkseen mukavaa, vaikka välillä onkin harmia ja ikäviä asioita. Toivottavasti he saavat kokea noin mahdollisimman kauan, muuttuipa heidän elämänsä sitten miten vaan.

    • Mietiskelijä

      Kiitos Sarcisson ja Ihmettelijat! Sain taas hyödyllisiä vastauksia ja ehkäpä joku muukin samalla! :)

    • Superi

      Hyvä kysymys: miksi haluatte lapsia?
      Eikö se ole jotenkin itsekästä? Vai ajattelematonta vain?
      Minä haluan vauvan! Me haluamme lapsia!
      Miksi? Suvun pitää jatkua vai?
      Itselle iloksi ja elämäntarkoitukseksi?
      Haluaako ne lapset syntyä tänne?
      Aika moni vastaisi ettei olisi halunnut syntyä, jos olisi voinut asiaan vaikuttaa.
      Miettikää siltä kannalta ja myös siltä oletteko tarpeeksi hyviä vanhempia?
      Pystyttekö kasvattamaan lapsenne niin että he maailmassa pärjää

    • Paranemisen lait
      tekstiosan sivulta 635

      1 Tämä on ihmeiden oppikurssi. koska se on sitä, paranemisen lait on ymmärrettävä, ennen kuin kurssin tarkoitus voidaan saavuttaa. kerratkaamme jo käsittelemämme periaatteet ja järjestäkäämme ne tavalla joka tekee yhteenvedon kaikista, minkä on tapahduttava, jotta paraneminen olisi mahdollista. Sillä kun se kerran on mahdollista sen myös täytyy tapahtua.

      2 Kaikki sairaudet johtuvat Jumala erosta. kun ero kielletään, ne loppuvat...

      3 Syylisyys pyytää rangaistusta, ja sen pyyntöön suostutaan. Näin ei tapahdu todellisuudessa, vaan varjojen ja harhojen maailmassa joka on rakennettu synnin varaan....
      ... Havainnointi vaihtelee koska se on tehty korvaamaan muuttumatonta tietoa. Totuus pysyy kuitenkin muuttumattomana. ...
      -
      -
      8 Mikään ei anna merkitystä sille, millä ei ole mitään merkitystä. Eikä totuus tarvitse puolustajaa tehdäkseen itsestään totta. Harhoilla ei ole todistajia eikä seurauksia. Jokainen niitä näkevä on petoksen uhri. Anteeksiantaminen on ainoa täällä oleva tehtävä ja sen tarkoituksena on antaa tämän maailman kieltämä ilo kaikille niille Jumalan Pojan olemuspuolille, joita synnin luultiin hallitsevan.....

    • just m

      Miten olet nähnyt entisiä elämiä?

    • Mietiskelijä

      just m:lle Olen nähnyt entisiä elämiäni hypnoosissa ja meditaatiotiloissa.

      Superille: Omalla kohdallani se oli se tavallinen tarina - armoton vauvakuume, jota kesti vuosikausia. Järki sanoi tosin ei.

      En käsitä mistä se vauvakuume niin voimakkaana tulee - kai se on meidän ihmisten geeneissä kuitenkin. Moni ajattelee, että jos elämänsuunnitelmaan lapsia kuuluu, niin sitten niitä kuuluu tulla, eikä sitä voi edes juuri estää - esim. ehkäisy pettää ja luonne ei anna periksi tehdä aborttia.

      Rukoilin Jumalalta, että älä koskaan anna minulle lapsia, ellen osaa olla riittävän hyvä äiti. Lasteni mielestä olen ollut hyvä äiti ja olenkin kyllä tehnyt kaikkeni, että lapseni olisivat saaneet hyvät eväät elämään, mutta tässä ja nyt jos saisin palata takaisin tilanteeseen, jossa minulla ei ollut lapsia, niin yrittäisin huolehtia siitä, etten lapsia hankkisi tähän kärsimysten maailmaan kärsimään.

      Siis, ettei tule väärinkäsityksiä. Nyt en tietenkään missään nimessä haluaisi lapsistani luopua, mutta koen, ettei ole järkevää lapsia hankkia maailmaan, joka on jo muutenkin ihan ylikansoitettu ja kärsimystä täynnä. Adoptio olisi viisaampi ratkaisu, että mahdollisimman moni orpolapsi saisi hyvän kodin.

      Eräs ystäväni on hyvin lapsirakas - hän on hoitanut ilmaiseksi toisten lapsia usein, mutta hän on myös erittäin onnellinen siitä, ettei hänen elämänsuunnitelmaansa kuulunut lasten hankkiminen.

    • paska uneni

      Jokainen syntyvä lapsi on uusi tragedia, näin ikävä vain on.

      Miten nautit elämästä kysyt?
      No huonosti siksi, koska olen kroonisesti vakavasti sairas ollut lähes koko elämäni ajan ja siksi myös erittäin köyhä,.
      Sen lisäksi etten omista mitään ncyjä tavaroita, en muuta kuin kirpparivaatteeni ja yhden soittimen, niin minulla ei ole rahaa, en voi siksi nauttia mistään rahalla saatavasta mm. terveydestä, matkustamisesta, lisäksi vakava sairaus pitää lähinnä sairaalan ja kodin piirissä.

      • Sinulle paska uneni on vaikea vastata koska melko harva meistä kokee olemisensa yhtä vaikeana kuin itsesi kuvaat. Näinollen tulee helposti vaikutelma että yritetään jotenkin väistellä tai vähätellä sinun osaasi.

        jos kuitenkin , vaikkapa minä muodossa...

        Onko minun fyysinen terveyteni ehdoton este löytääkseni mieleni avulla jotakin todellista? Tai miten terve tai varakas minun pitää olla, voidakseni kokea kiitollisuutta hyvin monista asioista joita olen kokenut? Minulla on juuri sen verran ollut työtä ja toimeentuloa että olen aavistanut ettei ainakaan minun tyytyväisyyteni paljoakaan lisääntyisi suuremmasta omistamisesta. Kiitollinen olen niistä "kärsimyksistä" jotka ovat näyttäneet minulle ettei aivan kaikki ole sitä miltä näyttää.

        Jokainen määrittelee joka hetki uudelleen ja uudelleen millaisen merkityksen "olemiselleen" kokemuksilleen antaa.

        Koska Ihmeiden oppikurssi palstalla ollaan kerron että siellä elämän tarkoitus on yksinkertaisesti "olemme tulleet valitsemaan uudelleen"

        Mitä tai miten kannattaa valita selviää kyllä kirjasta.

        Ettei kukaan pahottaisi mieltään siellä kerrotaan myös että Se on vain yksi polku muiden joukossa, mutta lopputulos on yhtä varma kuin Jumala.

        Mistä muusta voisin nauttia enemmän kuin siitä mahdollisuudesta, - elämästä!

        Mietiskelijälle, kun olet tietoinen joistakin "edellisistä" eikö aivan yhtä hyvin juuri sieltä tule myös se että tässä elämässä olet juuri kysyäksesi kaikenlaisia kysymyksiä auttaaksesi monia ajattelemaan. Jopa niin että ehkä olisit jo "valmis" mutta rakkautesi ystäviä ,- ihmiskuntaa,- kohtaan tulit vielä uudelleen. Miten voimme tietää joten miksi yrittäisi tuomita ketään koskaan missään???


      • paska uneni
        enkelipallo kirjoitti:

        Sinulle paska uneni on vaikea vastata koska melko harva meistä kokee olemisensa yhtä vaikeana kuin itsesi kuvaat. Näinollen tulee helposti vaikutelma että yritetään jotenkin väistellä tai vähätellä sinun osaasi.

        jos kuitenkin , vaikkapa minä muodossa...

        Onko minun fyysinen terveyteni ehdoton este löytääkseni mieleni avulla jotakin todellista? Tai miten terve tai varakas minun pitää olla, voidakseni kokea kiitollisuutta hyvin monista asioista joita olen kokenut? Minulla on juuri sen verran ollut työtä ja toimeentuloa että olen aavistanut ettei ainakaan minun tyytyväisyyteni paljoakaan lisääntyisi suuremmasta omistamisesta. Kiitollinen olen niistä "kärsimyksistä" jotka ovat näyttäneet minulle ettei aivan kaikki ole sitä miltä näyttää.

        Jokainen määrittelee joka hetki uudelleen ja uudelleen millaisen merkityksen "olemiselleen" kokemuksilleen antaa.

        Koska Ihmeiden oppikurssi palstalla ollaan kerron että siellä elämän tarkoitus on yksinkertaisesti "olemme tulleet valitsemaan uudelleen"

        Mitä tai miten kannattaa valita selviää kyllä kirjasta.

        Ettei kukaan pahottaisi mieltään siellä kerrotaan myös että Se on vain yksi polku muiden joukossa, mutta lopputulos on yhtä varma kuin Jumala.

        Mistä muusta voisin nauttia enemmän kuin siitä mahdollisuudesta, - elämästä!

        Mietiskelijälle, kun olet tietoinen joistakin "edellisistä" eikö aivan yhtä hyvin juuri sieltä tule myös se että tässä elämässä olet juuri kysyäksesi kaikenlaisia kysymyksiä auttaaksesi monia ajattelemaan. Jopa niin että ehkä olisit jo "valmis" mutta rakkautesi ystäviä ,- ihmiskuntaa,- kohtaan tulit vielä uudelleen. Miten voimme tietää joten miksi yrittäisi tuomita ketään koskaan missään???

        Kiitos ystävällisyydestäsi nicci 'enkelipallo'.

        Ei se ole 'hauskaa' jos sattuu ja ahdistaa, kun elämästä on viety itsestään riippumattomista syistä terveille luonnolliset perus-nautinnot(olen mm. impotentti) ja mahdollisuudet ohjata elämäänsä(mm. omalla työllä ja omalla rahalla).

        Totta on toki mitä kirjoitat,,se sisäinen onnemme ei ole aina kiinni ulkoisesta.
        Tavallaan rikkaita&kauniita ja terveitä käy sääliksi. Miks?
        No koska rikkaat ja terveet voivat rahojensa ja terveytensä rajoittamatta paeta elämänsä haasteita ja vastuksia,,sairauksia ja tylsistymistään jos haluavat.
        Siihenkin etteivät he tuntisi itseään "turhakkeeksi" ja muiden siivellä eläjiksi hoituu rahan voimalla.
        Samalla voi olla niin, että helposta elämästä johtuen heidän "henkinen lihaksistonsa" voi "löysistyä"?
        Pieniepienkin vastoinkäymisten välttely ei vahvista heidän kestokykyään, eikä anna empatiakykyä sellaisia kohtaan joilla kaikki ei ole yhtä hyvin kuin heillä.

        Toisin on meillä rupusilla, meillä jotka emme ole saaneet,,kun 'eväitä on jaettu', sitä "kaunista ja hyvää kasapäin".
        Joudumme kohtaamaan vaikeudet 'silmästä silmään' ja se merkitsee että jos emme kuole, katkeroidu, tai kyynisty me vahvistumme henkisesti.
        Ulkokohtaisuus ei tavallaan enää sido meitä, koska koemme ettei maailma turvaa meitä, kun rahaa ei ole turvana, ei fancyjä ystäviä, vaan seisomme itse horjuvilla, sairailla jaloillamme elämämme suurten haasteiden edessä.
        Näin voi sen kuvitella ainakin mielissämme, meitä ei ole asetettu turvaavaamaan yhtään enkeliä, meille ei tarjota juuri yhtään mitään,, ja siksi olemme oikeasti omillamme.


    • 10+18

      Mun elämä on ollut viime vuosina aika raskasta ja en voi sanoa nauttineeni. Toisaalta on mahdollisuuksia oppimiseen ja anteeksiantoon. Ja jos elämä olisi ollut helppoa, en olisi koskaan ainakaan näin nuorella iällä lähtenyt opiskelemaan IOK:ta.

    • sfdfsasfd

      Ei elämästä voi nauttia, siinä se juju onkin. Sinä valehtelet itsellesi jos väität nauttivasi, koska elämä on kärsimystä ja elämä itsessään muodostui kärsimyksestä. Ei tässä maailmassa ole mitään, että sinä voisit siitä nauttia.

    • eräs vaan

      Jos haluat luoda elämästäsi onnellisen unen, niin kehoitan sinua lukemaan ihmeiden oppikurssi ja tekemään sen tehtävät. Et voi luoda onnellista unta ennen kuin olet yhtynyt universaaliin mieleen ja se ei valitettavasti yleensä onnistu kuin muuttamalla oma tietoisuus. Tietoisuuden muuttuminen tapahtuu tehokkaasti ja nopeasti IOK:n avulla.

      • ykstoinenvaan

        En sanoisi että nopeasti. Minusta IOK vaikuttaa erityisen pitkältä tieltä. En jaksaisi odottaa seuraavaan elämään.


    • aloittaja "Kun tiedätte, että tämä fyysinen elämämme on "unta", niin osaatteko silti nauttia tästä elämästä?"

      Huomaatko että jos olet herännyt niin miten voit nauttia unesta? Uni pyyhkiytyy pois muistista ja vain ilo jää jäljelle. Onhan kysymyksessä mielen tila ei fyysinen muoto.
      IOK on mielen muutoksen oppikurssi.
      Keho voi silti syödä ja nukkua ja elää. Hän on todellisen Itsen käyttöväline, ei egon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2868
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2164
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe