koulunkäynninohjaajan kesä

meneekö tämä oikein?

Hiljattain vakinaistettu jonkinverran tietämätön tässä kyselee: Jos kaupunki tai kunta tarjoaa kesän ajaksi/aikana muita töitä, onko koulunkäynninohjaaja velvollinen ottamaan työtä vastaan? On hyvä asia että töitä tarjotaan, mutta onko laillista ja oikein että OLETETAAN, että otat töitä vastaan ja suoraan annetaan ymmärtää että tässä voipi nyt liiton korvaukset mennä, jos kieltäydyt?
Tarkoitan tällä kysymykselläni sitä, että olen koulunkäynninohjaaja en esim. päiväkodin lastenhoitaja. Kun ja jos menen minulle vieraaseen työhön, olen työharjoittelija. En hallitse tätä työtä, koska koulumaailma on käsittääkseni ihan eri asia.
Tiedän että monella meistä on kokemus monenlaisesta lasten hoidosta ja on ihan ok että ottavat työn vastaan. Mutta, pointtini on nimenomaan tämä, että oletetaan meidän hallitsevan esim. pikkulasten hoidon ja vaikkapa koulun siivoustyöt.
On olemassa ihmisiä jotka tarttuvat reippaasti toimeen kun toimeen, itse esim. en kuulu heihin.Pärjään koulunkäynnin ohjaajan työssäni, tiedän paljon erityisoppilaista jne. mutta en hallitse harjoittelematta lastenhoitoa enkä esim.julkisten tilojen siivousta. Ja tässähän se tuleekin sitten se mutta. Meitähän otetaan sijaistamaan kesälomia ja meillä ei harjoitteluaikaa/ koulutusta näihin hommiin ole.
Haluaisin kommentteja/ tietoa/mielipiteitä.

4

1189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soppista

      Ennen kuin rupeat kieltäytymään, lue työsopimuksesi ja puhu sen jälkeen luottamusmiehen kanssa.

    • KKO

      Juu, mutta ei täällä näy olevan yhtenäistä valtakunnallista käytöntöä koulunkäynninohjaajille. Toisilla paikkakunnilla koulunkäynninohjaajat lomautetaan kesäksi ja koulujen lomien ajaksi, kun taas esim. Oulussa tarjotaan sellaisia kesätöitä, joihin ei koulutus ja mielenkiinto riitä.

      Jos kerta olemme kausityöläisiä, kohdeltakoon meitä sitten niin. En halua kehitysvammaisten kesähoitajaksi, en vaan jaksa, haluan pitää kesäloman itsekkin ja levätä syksyn töitä varten.

      • ymmi14

        Nyt en ymmärrä. Sinulle kertyy vuosilomaa samalla lailla kuin vuosilomalain alaisille kunnan työntekijöille. Vuosilomasta 20 vuosilomapäivää (= 4 viikkoa) kuitenkin vähintään 65 % lomanmääräytymisvuodelta ansaitun loman kokonaismäärästä sijoitetaan lomavuoden lomakauteen (toukokuu-syyskuu). Siis sinun ei pitäisi joutua olemaan koko kesää töissä.

        Tässä on vielä toinenkin puoli. "Työnantajalla ei ole lomautusperustetta mm. silloin, kun työntekijä voidaan ammattitaitoonsa ja kykyynsä nähden kohtuudella sijoittaa muihin työnantajan kokoaikaisiin tai osa-aikaisiin tehtäviin. ...Työntekijälle tulee ensisijaisesti tarjota mahdollisimman samanlaista työtä kuin hänen työsopimuksensa mukainen työ on. Jollei tällaista työtä voida järjestää, tarjottavan työn ei tarvitse olla lomautettavan työntekijän työsopimuksessa tarkoitettua työtä eikä samalla tavoin palkattua kuin lomautettavan työntekijän työsopimuksen mukainen työ. Tarjotusta työstä maksetaan tarjotun työn mukainen palkka. Työn tarjoamisvelvollisuus koskee kaikkea työtä, jota voidaan pitää työntekijälle soveltuvana ottaen huomioon hänen koulutuksensa, yleinen ammattitaitonsa ja kokemuksensa." Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas


      • tilala

        KT Kuntatyönantajat on ohjeistanut kuntia mm. oheisessa artikkelissa. Lue siitä ainakin Kohdasta "Varautuminen koulutoiminnan keskeytyksiin" loppuun asti.
        http://www.kuntatyonantajalehti.fi/fi/arkisto/2008/6/Documents/608_Koulunkäyntiavustajan_palkkaaminen[1].pdf

        Käsittääksen kaikki kolme koulunkäynninohjaajien ammattiliittoa ovat samalla kannalla. Sen voit tarkistaa omasta ammattiliitostasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe