Kamalia juttuja taas uutisissa

Huolissaan

Miksi taas jotkut sekopäät ovat saaneet aseita ja suunnitelleet ties mitä (yle uutisissa). Todella tuomittavaa ja harmittavaa. Mitenhän taas aseharrastuksen käy? Olisiko aseluvan saamista tiukennettava, luulisi jonkun monivalintatestin seulovan joukosta lisätutkimuksia vaativia henkilöitä. Tietysti he voisivat kieltäytyä lisätesteistä, mutta luvat jäisivät. Miltä kuulostaisi? Mielestäni todella hyvältä. Seulonta ei olisi kallis vaan aikaavievä. Hakija naputtelisi esim. 300 kysymystä läpi tietokoneella, jonka jälkeen kone laskisi mahdollisia riskejä henkilöstä.

Tulevaisuudessa todennäköisesti internetinvalvonnan myötä henkilön käymistä sivuista koostetaan psykologinen profiili tai ainakin kiinnostuksen aiheet. Olisiko tämä toimiva ratkaisu?

11

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähtikö jo taas
    • määmäämää

      Ehdotan että jos joku käryää ratista kaikki suomen autoilijat uudestaan inssi ajoon.
      Ajokortin saantia kiristettävä aina kun suomessa tulee vaikka rikesakko autoilijalle.

    • ei lähtenyt lapasest

      En ole aseita ja aseharrastusta vastaan, mutta ei luulisi tuollaisen 30-60min testin ja mahdollisen psykologisen haastatattelun olevan iso juttu? Seula voisi olla, että esim. 5% joutuisi haastatteluun, mikäli vastauksista tulisi ilmi äkkipikaisuutta, päihteiden väärinkäyttöä tai todellisuudentajun hämärtymistä. Tietysti jos vastaa ihan miten sattuu, niin joutuu tekemään testin uudestaan tai haastatteluun. Ei toisi juurikaan lisäkuluja tai vaivaa, mutta varmasti poistaisi joukosta ihmisiä, joille ei aseita voi antaa. Lääkärin mahdotonta lyhyessä haastattelussa mitään todeta, koska lääkärit eivät ole psykologeja (psykiatrit tietysti hallitsevat nämä asiat) ja toisaalta väsyttävä yksitoikkoinen seulatutkimus toisi esiin helpommin mitä ihminen todella ajattelee.

      • -Lampela-

        Miten liittyy mihinkään? Kaksikosta kumpikaan ei ollut hakenut aselupaa, koska ilmeisesti varsin hyvin tiesivät, ettei sellaista heille myönnetä. Luvallisen asehankintaprosessin tiukentaminen entisestään ei millään tavalla vaikuta siihen, jos joku aikoo varastaa aseliikkeen tyhjäksi murhaamalla myyjän aukioloaikana. Lisäksi aseluvan hakija joutuu jo nykyisellään soveltuvuuskokeeseen ja haastatteluun.


      • Eipä taida
        -Lampela- kirjoitti:

        Miten liittyy mihinkään? Kaksikosta kumpikaan ei ollut hakenut aselupaa, koska ilmeisesti varsin hyvin tiesivät, ettei sellaista heille myönnetä. Luvallisen asehankintaprosessin tiukentaminen entisestään ei millään tavalla vaikuta siihen, jos joku aikoo varastaa aseliikkeen tyhjäksi murhaamalla myyjän aukioloaikana. Lisäksi aseluvan hakija joutuu jo nykyisellään soveltuvuuskokeeseen ja haastatteluun.

        nuo asian uutena esittäjät tietää koko aseen hankinnasta hevon vittua.


    • huonoksi on mennyt

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288694971776.html
      Yliopistoiskuun houkuteltu todisti sermin takana: "He olivat sitä kauan suunnitelleet"

      Breivikin tapauksessa ja kouluampumisissa sama kaava. Eli pitkä patologinen valmisteluvaihe. Breivik etsi aseitaan ulkomaita myöten.

      Olisi huvittavaa, ellei olisi surullista, kun noiden väkivaltaisuuksien vuoksi sitten aletaan sekoilla aselupien kanssa. Aselupien tiukentaminen lisää laittomien aseiden markkinoita ja tarjontaa ja tekee hörhöille entistä helpommaksi aseiden saannin. Mikään lupien tiukkuus ei estä hörhöltä aseiden saantia.

      Tällä hetkellä lupaprosessi on ihan tolkunkin luvanhakijan kyykyttämistä ja kiusaamista ja johtaa siihen suuntaan, että joku osa harrastelijoista ei enää edes viitsi hakea lupia. Ja siirtyy laittomien markkinoiden asiakkaaksi. Suuri vahinko!!! Yhteiskunnan kannalta olisi parasta sellainen valistunut tasapaino, että lupia annetaan sopivan tiukasti, mutta sopivan sallivasti. Jolloin pidetään laittomat markkinat minimissään ja maksimimäärä yhteiskunnassa olevista aseista luparekisterin piirissä.

      • yvu4iuo54liy

        Samaa mieltä. Paitsi ensimmäisen aseen lupaa haettaessa seula saisi olla tosi tiukka. Sen jälkeen "kyykyttäminen" jo aika turhaakin.


      • Minkähän takia
        yvu4iuo54liy kirjoitti:

        Samaa mieltä. Paitsi ensimmäisen aseen lupaa haettaessa seula saisi olla tosi tiukka. Sen jälkeen "kyykyttäminen" jo aika turhaakin.

        se kolmas tai neljäs ase olisi paljon vaarallisempi kuin ensimmäinen tai toinen?

        Ne Suomen kouluammuskelutkin toteutti kaksi mielenterveyspotilasta ensimmäisillä aseillaan.


    • Vilkas Vekkuli

      Eikö norjassa myydä sellaisia aseita joita tämä Breivik käytti ja miten se liittyy kahteen surkimukseen jotka aikoivat ryöstää aseita?Ei mitenkään.
      Norjalainen surkimus ampui ja räjäytteli tappaakseen ja siinä myös onnistui kun taas täällä suomessa kaksi outoa suunnitteli ja kolmas hommasi itselleen haastattelujen ja todistamisen perusteella rahaa.

      Aseluvat ovat tiukassa aloitteöeville ampujille ja varmasti tiekkenevat entisestään erilaisten testien lisääntyessä niin paljon ettei lupia tarvitse enää niiden tulosten mukaan myöntää.

      Ammutaan me aseet omaavat ja jätetään surkuttelut eka lupaansa hakeville,kyllä he neuvoja saavat sitten kun se oman oston aika on tullut.

      • Vilkas Vekkuli

        Tarkoitan tietenkin ammutaan me aseetn omaavat,en siis tarkoita aseiden omistajien ampumista,se nyt vaan lipsahti tuo virhe kirjoittelun sekaan.


    • sal1

      Helvetin Eemelit ja Mannet pitävät kerran vuodessa jäsenten väliset harvennus kisat !
      Ei niitä pidä ottaa vakavasti,koska ne tapahtuvat luvattomilla aseilla.Tosin kevytsinko on sovittu ylärajaksi täällä Sompasaaressa.Taaperon pojat panee kaikki tapahtumat luvallisten aseharrastajien piikkiin tilastoissa! Tähän täytyy saada korjaus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe