Roskalaatikot taistelukenttänä

8+19

On se vaan kumma miten roskikset saa aikaan kuumia tunteita rivitaloissa. Meillä ainakin sitä vahditaan kuin kalleinta kultajyvää. Jotenkin perverssiä minusta että sen ympärillä vouhkataan. Nytkin ilmestynyt punaisella kirjoitettu lappu biojäteastian päälle että EI TAVALLISIA MUOVIPUSSEJA BIOJÄTTEESEEN! Hohhoijakkaa. Aikaisemmin siellä oli lappu ONKO ASIALLISTA TONKIA ROSKAPUSSEJA! Sitten on vielä yksi lappu siellä ollut ROSKAPUSSIEN SUUT KUNNOLLA KIINNI! Hohhoh.

14

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieti edes vähän

      Olet vain typerys.

      Taloyhtiö maksaa jätehuollosta. Biojätteen käsittelystä sovittu jäteliikkeen kanssa. Olemassa kahdenlaista biojätteen käsittelyä. Toiseen se ja sama, miten jätteen pakkaa, se poltetaan. Toisessa tapauksessa se konpostoidaan, jolloin tavallisia muovipusseja ei saa käyttää.

      Roskapussit siirtyvät jätefirman omistukseen, kun ne jätteisiin laitetaan. Lisäksi jätepussien tonkiminen epähygieenistä ja pahimmillaan terveysriski.

      Roskapussien sulkemisen kanssa sama asiea, kuin edellä. Käytännössä ensimmäinen haitta on jo hajuhaitta, mitä kehnoti suljettu jätepussi aiheuttaa.

      Että kyllä ohjeille perusteensa on, typerykset eivät vain tajua, että kaikilla määräyksillä on aina perustelunsa, joitten takia niitä on asetettu. Säälitytävää, lun olemassa ihmisiä, jotka eivät ymmärrä yksinkertaisia yhteisöasumisen perusteluita. Jos muuten jätteiden lajittelussa ongelmia em syistä, siitä helpolla tulee lisälaskua jäteyhtiöltä, joka näkyy sitten vastikkeissa ja vuokrissakin.

    • 8+4

      No meillä ainakin kävi niin että ensin yksi mummeli kaivoi niitä roskapusseja (varmaankin tarkisti että pussit on kiinni), toinen mummeli suivaantui tästä ja laittoi lapun että onko asiallista tonkia, sen jälkeen tämä toinen mummeli laittoi oman lapunsa että pussien suut kiinni. Että kummatkin oikeassa mutta riidoissa he silti olivat.

      Itse noudatan sääntöjä ja määräyksiä ja tuntuu että muutkin ihan hyvin eikä varmaan ainakaan ole ollut tarkoitus tieten tahtoen mitään pahaa kenellekään. Enkä ole yhtään muovipussia nähnyt biojätteessä että varmaan on ihan yksittäinen tapaus sekin ollut. Jotain muruakin oli kuulemma ollut roskiksen pohjalla..

      Ja meidän talossa sentään vaan kuusi asuntoa ja yhteensä 7 asukasta.

    • Oi tapoja

      Ihmisten suuri laiskuus ja välinpitämättömyyshän se on selkein syy, miksi jäteasioista yleensä keskustellaan!

      Täysin tollot eivät laiskuuttaan lajittele jätteitään. Isot pahvilaatikot tungetaan kokonaisina jäteastian täytteeksi. Roskapussia ei solmita vaan kaikki biotkin lajittelemattomana valuvat ympäriinsä roskasäiliöissä ja aiheuttavat hajuhaittoja. Vaikka aivan lähikaupan edessä on molokit keräyskartongille, paperille, lasille sekä metallille, taloyhtiön roskikseen vaan kaikki. Autolla ajetaan lähikauppaan ja pöljyyden sekä laiskuuden takia ei viedä niitä kierrätettäviä matskuja samalla yhteiskeräyspisteisiin.

      Sitten vielä iljetään kitistä jos joku haluaa ohjeistaa! Suututtaa tuo tollouden, laiskuuden ja välinpitämättömyyden määrä. Nuoret, joiden lapsille me tämän maan jätämme, ovat juurikin ne huonoimmat lajittelemaan sekä kierrättämään. Valitettavasti!

    • Minä viisas

      Aloittajahan se näytti tyhmyytensä, kun moista asiaa ei ymmärrä. Ei niitä ohjeistuksia turhantakia laadita vaan siksi, että tolloimmatkin saataisiin uskomaan oikeita kierrätys ja lajitteluohjeita.

      Muovipussi ei tosiaankaan maadu kompostissa. Jo on kädettömiä ihmisiä, jos ei edes roskapussia saada solmittua kiinni.

      Ihmiset, jotka osaavat ja viitsivät lajitella jätteensä, suivaantuvat siihen suunnattomaan välinpitämättömyyteen jota joka talossa tulee ilmi. Kierrätettäviä materiaaleja ei laiskuuttaan lajitella oikeisiin paikkoihin. Jopa kaupan takaisin ottamat ja niistä jopa maksetaan, juomatölkit ja pullot heitetään talon sekajäteastiaan. Toisinaan on kukkupäinen sulkematon pussi täynnä kierrätettäviä pulloja ja joskus koko 24:n tölkin laatikko tyhjät tölkit mukanaan laitettu roskiin. Vastakin vein kaupan pullopalautukseen kassillisen roskiksesta ottamiani pulloja ja nettosin melkein 8 €.

      Jos sattuu olemaan kaksi jätesäiliötä vierekkäin, se lähinnä oleva pullistelee täynnä, niin että kansi ei mene kiinni ja vain askeleen mitan kauempana oleva kumisee tyhjyyttään. Jos se ei ole tyhmyyttä, laiskuutta tai välinpitämättömyyttä, niin mikä on?

      Jätteen kuljetus on kuitenkin melkoinen menoerä taloyhtiössä ja jokainen asukas maksaa. Siksi halutaan ohjeistaa. Joillakin vain se järki jää siihen kohtaan kun pitäisi toimia ohjeistuksen mukaan. Jos jätteet lajitelaan sekä kierrätetään, astioiden tyhjennysväli saadaan helposti kahden viikon välein tapahtuvaksi. Kun puolet asukkaista on laiskoja, jätteenkuljetus käy joka viikko. Ja sehan maksaa tuplasti verrattuna kahden viikon välein tyhjennettäessä. Me asukkathan itse omalla toiminnallamme voimme vaikuttaa tähänkin asiaan!!!!

    • 244

      Mä ihmettelen kanssa näitä kitisiöitä. Mua ei sinänsä haittaa se, jos joku tunkee biojätteensä tavalliseen roskikseen, mutta se mua ihmetyttää jos ensin nähdään vaivaa kerätä biot omaan MUOVIpussiin ja sitten kitistään kun sitä ei saakaan viedä bioastiaan. Tai sitten se kun bioastiaan heitetään tavalliset roskat. Jos ei itse halua kierrättää, niin ei tarvitse ainakaan sotkea muiden touhuja.

      Lisäksi olen tavannut ihmisiä, jotka lajittelevat mm lasit ja metallit, mutta unohtavat astian kohdalla, että mikä kuuluu minnekin. Miksi taas nähdä vaiva jos ei sitten laita niitä oikeaan astiaan...

    • 3+11

      No bioska jätepussi ei esimerkiksi maadu tarpeeksi nopeasti vaan nekin joudutaan poimimaan jäteasemalla pois sieltä jätteen seasta ja ne myös kiertyy lajittelulaitteisiin yms. Joissain paikoissa jopa kielletty bioskat ja pyydetty laittamaan MUOVIpussiin ne biojätteetkin.

      http://yle.fi/uutiset/biojatepussi_ei_hajoa_kaatopaikalla/5914759

    • 16+19

      Lisäksi meillä lajitellaan lehdet eri laatikkoon mutta niinpä nekin vaan menee samaan ruoska-autoon ne lehdetkin.

    • 15+6

      Joskus roskis on niin täynnä että sinne joutuu tunkemaan roskapussin niin eipä ole ihme jos siinä menee alimmaisia roskapusseja rikki yms.

      Ei varmaan ikinä koskaan päästä siihen ettei ne roskikset jollain tapaa haise tai likaannu.

      Riidat ne ainakin minua enemmän haittaa kuin joku hajuhaitta silloin tällöin.

    • Petsoskaani

      Täällä on äitynyt ongelmaksi jäteastioiden tyhjennysten hakuväli (jokaisella asunnolla omat jäteastiat). Yhtiössä asuu vanhempia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, että jäteastiat täytyisi tyhjentää useammin koska yhtiössä on nyt enemmän asukkaita, joten jätettäkin tulee enemmän kuin ennen. Mutta sehän ei tule kuuloonkaan, koska kulukysymys. Sitten kun joutuu jäteastian täytyttyä laittamaan ylimääräistä jätesäkkiä roska-astian viereen, niin linnut repii säkit riekaleiksi ja levittelevät jätteitä pitkin pihoja.

      Puhe ei auta näille päättävässä asemassa (taloyhtiön hallitus) oleville vanhuksille, eli mihin instanssiin olisi hyvä olla yhteydessä, että jätehuoltoon saa jotain järkeä? Johan tuo on ympäristöllisesti ja terveydellisesti riskihomma kun linnut ja elukat levittelevät jätteitä ympäriinsä.

      • Hall Jäsen

        Yhtiökokouksessa äänestätte järkevämmän hallituksen. Niitä jätteitä ei saa jättää roska-astian viereen, se on tietenkin kiellettyä jo ihan laissakin. Jos roskis on täynnä, niin sitten roskat viedään takaisin sisälle ja odotetaan tyhjennystä.

        Yleensä muuten roskayhtiöt myös laskuttavat ylimääräistä niistä jätteistä, jotka eivät ole pöntössä.


    • Petsoskaani

      Kirjoittelin tuossa hieman ylempänä roska-astioiden tyhjennysvälin ongelmasta, jonka aiheuttaa se vanhempi ihminen joka hoitaa kuninkaallista hallituksen pj virkaa. Hänen viisaudessaan tehdyllä päätöksellä jäteastiat tyhjennetään kerran kk, kun oikea tarve lapsiperheillä olisi 2 krt kuukaudessa. Asiasta oltu yhteydessä ympäristöviranomaiseen, jolta tuli taloyhtiöllemme huomautuskirjelmä, että jätehuolto on järjestettävä riittävän usein ettei jäteastian ulkopuolelle kerry jätettä. Tämä hallituksen pj ei ole ottanut asiaa kuuleviin korviinsa, eli mitään muutosta ei ole tullut asiaan. Ympäristöviranomaisella on tieto tästäkin, ja lähiaikoina tullee jonkinlaista ukaasia.

      On se mahtavaa kun on näin solidaarista ja ymmärtävää ihmistä olemassa ja varsinkin vielä taloyhtiön hallituksessa, ettei ymmärretä sitä että elämäntilanteet muuttuu (tulee lapsia yms.) ja jäteastioiden tyhjennysvälin tarve myös sitä mukaa. Totta kai yksin elävällä vanhuksella jätettä tulee huomattavasti vähemmän kuin lapsiperheellä, jota tämä ei ymmärrä ensinkään. Tuon ihmisen kun saisi jollain konstilla pois hallituksesta, mutta pieni piiri niin aina samat naamat istuvat hallituksessa tekemässä viisaudessaan päätöksiä. Hallitus siis koostuu vanhuksista, joille kaikki kulut, olipa ne välttämättömiäkin, on ehdoton ei. Ilmeisesti ajatusmaailma on sitä luokkaa, että ei taloyhtiössä tarvitse remontteja tehdä kun ne kestää heidän loppuikänsä ajan. Kyseessä kuitenkin on yhteinen omaisuus ja hallituksen tulisi ajatella yhtiön etua ja jatkuvuutta.

      • mekkk

        Uhkaappa seuraavan kerran että haastat taloyhtiön oikeuteen kun ei saada roska-asitoiden tyhjennyt väliä selláiseksi etteivät ne täyty liian pian niin tulee ryhtiä asiaa. Toinen on ettö asia yhtiökokouksen asialistalle ja jos muuten ei asia hoidi niin äänestykseen asia niin helpottaa.


    • märisijät

      siitän yleensä valitetaan ja ruikutetaan mihin älykkyyosamäärä riittää

      • juorumummot

        Toi on muuten tosi et jotku tonkii toisten roskapussia,siihen syyllistyvät usein vanhat mummot.Mitä hittoa ne luulee sieltä löytävänsä??Ainakaan hyvin"arkaluontoista" ei kannata laittaa oman talon roskiin jos meinaa et koko talo ei tiedä asioitanne!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe