Jatkolennon lähtöselvitys USA:ssa

katik2

Olen lähössä huomenna Yhdysvaltoihin ja lennän Helsinki - Lontoo - Miami - Jacksonville. Kaikki ovat samassa lipussa, American Airlinesin nimessä, mutta operoivat lentoyhtiöt ovat Finnair, British Airways ja tuo AA.

Tein tänään lähtöselvityksen Finnairin sivuilla, mutta sitä ei pystynyt tekemään tuolle viimeiselle välille MIA-JAX (ei myöskään AA:n sivuilla kuten Finnairin sivuilla kehotettiin).
Pitääkö minun nyt tehdä kokonaan uusi lähtöselvitys Miamin kentällä?

Vaihtoajatkin hermostuttaa, Lontoossa 2h ja Miamissa 2,5h. Jos nyt tuolla Miamissa myöhästynkin koneesta jonojen takia, niin onhan lentoyhtiö siitä vastuussa? Samalla lipulla kun ovat, vaikka lähtöselvitys ei kuitenkaan sinne asti onnistunut.

12

1299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+14

      Voin kertoa että Miamissa et 2,5 tunnissa suorita vaihtoa koska joudut immigrationiin ja se ottaa aikansa. Jos myöhästyt immigrationin takia seuraavalta lennolta niin eivät korvaa mitään.

    • HEL-JAX

      Höpö höpö! Mulla on MIA maahantuloleimoja passissa reilusti yli kymmenen ja koskaan en ole yli tuntia jonottanut passintarkastukseen. Odotusajat luukulle keskimäärin 15-20 min. Nopeimmillaan jonossa ei ole ollut ketään. Olen saapunut MIA:aan niin Euroopasta, Karibialta ja Etelä-Amerikasta. Kerran saavuin AA:lla Karibialta, läpäisin maahantulotarkastukseen ja tullin, hain lentokenttähotellin säilytyksestä matkalaukun ja kun tulin takaisin lentokentälle Lufthansan lähtöselvitykseen oli aikaa kulunut 55 min.
      Tuokaan ei pidä paikkaansa etteikö muka AA uudelleenreititä sua JAX, jos jostain syystä myöhästyt alkuperäiseltä lennolta. Matkavakuutus kannattaa pitää voimassa, sillä BA/AA ei välttämättä maksa sun hotellimajoitusta MIA:ssa, jos uusi lento on vasta seuraavana aamuna. Tuossa kantsii myös miettiä sitä vaihtoehtoa että jos jatkolennolta myöhästyy, vuokraisko auton ja ajaisi itse sen viimeisen 550-600 km (5 tuntia) sinne Jacksonvilleen ja matkavakuutus korvaisi autonvuokrauksesta aiheutuneet kulut.

    • Aina väärässä jonos

      Miami North Terminalissa (immigr) tiistaina 21.5 keskimäärin klo12-16 välisenä aikana joutui jonottamaan 34 minuuttia, enimmillään 102 minuuttia tuona päivänä. Lähde: CBP.
      Tosiaan AA ei maksa hotelliyöpymistä tai tarjoa virvoikkeita, jos myöhästyy jatkolennolta maahantulotarkastuksen vuoksi. Siinä voi mennä tovi, ennen kuin mahtuu seuraavalle lennolle. Aikaisempi kirjoittaja ei väittänyt etteikö matkustajaa uudelleen reititettäisi, jäätävästi ilman korvauksia.
      Jetlagin takia en välttämättä lähtisi ajamaan 500 km yötä vasten, rattiin voipi nukahtaa.

    • HEL-JAX

      En osaa sanoa kumman lentoyhtiön kanssa tuossa pitää alkaa neuvotella majoituksesta jos missaa MIA-JAX lennon. Se on kuitenkin BA lento, jonka takia myöhästyy, tosin lippu on AA. Luulisi että neuvottelu BA kanssa johtaisi parempaan ratkaisuun kuin sama juttu AA kanssa. Tosin mä en jaksaisi kovin kauaa siinä vängätä majoituksesta lentoyhtiön kanssa vaan jos he sanovat ei, hoidan itse hotellin ja maksatan sitten ylimääräiset kulut vakuutusyhtiöllä.
      MIA-JAX näyttää olevan 6 lentoa päivässä ja FLL-JAX 4 lentoa päivässä.

    • katik2

      Kiitos kaikille vastanneille! Huomenna nähdään miten sujuu, kyllä varmaan jotenkin pääsen perille.

      Autoa en voisi vuokrata, koska olen vasta 18-vuotias eikä minulla ole vielä ajokorttia. Olin Floridassa vaihdossa vuosi sitten (siksi menenkin sinne taas) joten varmasti onnistun kysymään apua jos ongelmia tulee.

    • 4+8

      Onnea matkaan ja valittelut jo etukäteen ettet vaihtoa kerennyt suorittamaan siinä 2,5 tunnissa ja jouduit ostamaan uuden jatkolennon.
      Sinulle joka sanoit lentäneesi Miamiin useita kertoja voin sanoa että tuhannen varmasti olen lentänyt Miamiin useammin. Teen sitä työkseni ja tiedän asioista jotain.

      • katik2

        Niinhän siinä sitten kävi että maahantulotarkastuksessa meni aikaa yli 2 tuntia ja myöhästyin jatkolennolta. Ainakaan automaattisesti en saanut uutta lentoa ja ostin netistä uuden korvaavan lennon omilla rahoilla. Pienen selvittelyn jälkeen näyttää siltä että en saa korvausta mentetystä lennosta.


      • katik2
        katik2 kirjoitti:

        Niinhän siinä sitten kävi että maahantulotarkastuksessa meni aikaa yli 2 tuntia ja myöhästyin jatkolennolta. Ainakaan automaattisesti en saanut uutta lentoa ja ostin netistä uuden korvaavan lennon omilla rahoilla. Pienen selvittelyn jälkeen näyttää siltä että en saa korvausta mentetystä lennosta.

        Tämä viesti yläpuolella ei kyllä ole keskustelun aloittajan eli minun kirjoittama viesti. :D

        Tässä miten oikeasti kävi:
        Ehdin hyvin vaihtamaan konetta, Lontoossa terminaalien vaihtoon meni noin tunti. Sain myös viimeisen boardin passini Lontoossa. Miamissa ei ollut hirveästi jonoa maahantulotarkastuksessa ja melkein juoksin muiden koneessa olleiden edelle.

        Lontoosta lähtevä konekin oli myöhässä, mutta Miamissa kaikki sujui hyvin nopeasti ja olin jo lähtöportillani noin 45 minuuttia etuajassa. Ehdinkin siis oikein hyvin, mutta tietenkin tilanteesta riippuen tämä voi aina vaihdella.


    • katik2

      Lopeta nimimerkkini käyttö. En todellakaan ehtinyt jatkolennolle Miamissa ja haluan varoittaa muitakin liian kiireisestä aikataulusta.

      Maahantulotrkastuksessa oli todella paljon ihmisiä ja vaikka "tiskejä" oli auki varmaan toista kymmentä niin odotusaika veney liian pitkäksi.

      Olen keskustellut Sekä BA.n ja AA.n kanssa korvausesta mutta BA ilmoittaa kaiken vastuun olevan AA.lla ja AA kieltäytyy korvauksista koska se ilmoittaa jo säännöissä että jos myöhästyy lennolta lentokenttämuodollisuuksien vuoksi niin lippua ei korvata.

      Pääsin kuitenkin perille itse ostamallani lipulla US Airwaylla, tosin jouduin tekemään välilaskun vielä Charlotessa. Lippu Maksoi 88USD

    • HEL-JAX

      Kappas kun se oikea katik2 kertoo pallontallaajissa ehtineen ihan hyvin jatkolennolleen ja päässeen perille JAX alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Huomenna voimme myös itse tsekata CBP sivuilta mikä on ollut todellinen odotusaika maahantulotarkastukseen silloin kun katik2 on Miamiin laskeutunut.

    • HEL-JAX

      BA on laskeutunut MIA:an sopivaan väliin silloin 28.5. Keskimääräinen odotusaika maahantulotarkastukseen on ollut noin 20 min ja kukaan ei ole jonottanut yli tuntia.

      Tuo mitä katik2 kertoi että oli juossut muiden koneessa olijoiden edelle, on hyvä taktiikka. Jos nyt ei juokse niin reipasta kävelyä kohti immigrationia. Voi ajatella niin että kaikki jotka ohittaa matkalla, voittaa jonotuksessa 1 min. Tietty osa porukasta on USA kansalaisia jotka menee eri jonoihin. Samoten jos on yksin reissussa, kantsii käydä ennen laskeutumista koneen vessassa, ettei tarvitse poistua immigration jonosta vessaan.

    • katik2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      828
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      671
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe