Korvikkeen aloittaminen?

vimmu

Mietin, missä vaiheessa kannattaa äidinmaidonkorviketta alkaa antamaan? Vauva nyt reilun 3kk. Tähän asti menty täysimetyksellä.
Nyt alkaa tuntua, että oma maidontuotanto alkaa hiipumaan, etenkin toisesta rinnasta. Alkuun maitoa tuli pakkaseen asti ja sieltä varastoja käytetty menojen mukaan pullosta syöttäen. Nyt alkavat myös pikkuhiljaa varastot pakkasesta loppua.
Jatkossa siis pitäisi alkaa antaa korviketta pullosta, jos itsellä on menoja. Pitäisikö korviketta kuitenkin jo nyt alkaa kokeilemaan ennen varastojen loppumista?? kannattaako varastoissa olevaa maitoa sekoittaa korvikkeen joukkoon vai miten tulisi toimia?
Tilanne hiukan harmittaa, sillä olisin mielelläni imettänyt vielä, enkä ajatellutkaan kuukausi takaperin, että maidontuotanto alkaisi jo nyt hiipua. Kiitos vastauksista!

3

954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pullottelua vähemmän

      Tietysti maidontulo hiipuu, jos annat lapselle usein maitoa pullosta. Voitko omia menojasi vähentää, että saatte maidontuotannon vauvan tarpeiden mukaiseksi? Imetyksessä pätee kysynnän ja tarjonnan laki, jos vauva ei ime rintaa, maitoa ei synny. :)

    • Ei se lopu

      Ethän pahastu, mutta kuulostaa ettei sinulla ole riittävästi tietoa imetyksestä. :) Maidontuotanto tasaantuu kaikilla ensiviikkojen tai kuukausien jälkeen. Tarkoitus on, että rintasi ruokkivat vauvasi, ei, että maitoa tulisi ylimääräistä. Alussa voi pumpaten tulla reilustikin, mutta ajan myötä voi olla ettei heru pumpulle enää lainkaan. Se EI tarkoita että maidontuotanto olisi hiipumassa. Pumppaustuloksesta ei voi päätellä yhtikäs mitään maidon riittävyydestä. Vain vauvan painonnoususta voi päätellä jotain, tosin siinäkin tulee usein rintaruokituilla notkahdus viimeistään 4-5 kk iän kohdalla. Ja se on siis normaalia. Kuinka paljon sinulla on niitä "menoja"? Kuten edellinenkin sanoi, niin ymmärräthän, että jokainen pullosta annettu syöttö antaa rinnoille viestiä, että maitoa ei tarvitse tuottaa niin paljon. Varsinkin nyt, kun käytät varastossa olevia maitoja etkä enää ilmeiseti juuri heru pumpulle. Maitoa tulee imettämällä, mitä vähemmän imettää, sitä enemmän maidontuotanto hiipuu. Jos on onnistunut täysimettämään kolme kuukautta, niin ei se maidontuotanto siitä mihinkään yhtäkkiä hiivu. Suosittelen, että luet imetyksestä esim. imetys.fi -sivustolta, sieltä löytyy ajantasaista faktatietoa imetyksestä ja rintojen toiminnasta. :)

      Ps. Muistathan, että kolmen kuukauden kohdalla vauvoilla tulee usein ns. tiheän imun kausi, jolloin vauva voi roikkua rinnalla koko ajan ja olla kärttyinen, rinnat tuntua tyhjiltä lapasilta ja vauva saattaa halua imeä öisinkin todella usein. Sekään EI tarkoita, että maidontuotannossa olisi vikaa, vauva vain nykykäsityksen mukaan pitää yllä maidontuotantoa, jotta hänelle varmasti riittää maitoa tulevinakin kuukausina. Tiheän imun kaudet kestävät yleensä parista päivästä pariin viikkoon.

    • rakkaudenetsintää

      Lapsenrakastaja äitien todelliset
      karvat tuppaavat tunkemaan pintaan..
      Rakastetaan lasta vain sen verran,
      että kukaan ei pääse sanomaan
      että on huono äiti.
      Kun syntyy näennäinen tekosyy
      hylätä lapsen todelliset tarpeet ilman,
      että tulee sosiaalisesti syrjityksi,
      niin rynnätään tekemään pahaa omalle
      lapselle.
      On lapsen pahoinpitely lopettaa imettäminen
      ennenkuin on aivan pakko.
      Lapsen nykyinen ja tuleva terveys
      on riippuvainen äitin rakastavasta
      läheisyydestä ja imetyksestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe