Kysymys onki kalastuksesta;

jarinhotelli

Hei-

Minkälaisia syöttejä- toimivia sellaisia voi ostaa kaupasta valmiina ?

On monia ostopaikkoja missä mittavat valikoimat urheilukalastustarvikkeita.

Minkälainen syötti ahvenelle ? Kaupasta ? Joka myös toimii ?

Yst. t. Jari Laurila

4

101

Vastaukset

 • Moi,

  Esim. Motonetistä saa erivärisiä matoja ja kärpasen toukkia. Kaikki toimii oikeastaan väristä riippumatta. Enemmän kiinni siitä mikä miellyttää eniten itseään ja mieltymyksiään. Eikä tietenkään pidä unohtaa täkykalaa varsinkin, mielessä on isompi ahven.

  Muista myös kohon oikeaoppinen painotus niin kalantulo paranee. Isoista "poijukohoista" ei ole oikein muuhun kuin täkykalastukseen. Kalan on todettu hylkäävän herkästi syötin jos tuntee paljon vastustu kun lähtee viemään koho/siimaa.

  Oikein painotetusta kohosta ei pitäisi näkyä pinnan yläpuolella kuin tappi. Näin koho on herkimmillään viestimään kalan tekemiset siiman päässä.

  Kannattaa myös jättää rohkeasti koukku näkyviin vaikka vanhakansa onkin erimieltä. Koukun kun ei ole tärpin aikana tunkeutua ensin syötin läpi ja vasta sitten kalan leukaan... :)

  T. JN

 • Ai kysymys onki kalastuksesta?

  Oisko yhdyssanojen kanssa tsemppaamijnen mitään, vitun urpo?

  • Suksi sinä v'ttuun! :D
   '


 • Mato tai täkykala on kelpo syöttejä. Kokeile niillä. Hommaa aika pitkä onkivapa jos et ongi veneestä. Ja yks vinkki: jos yrität saada yli 0,7 kg ahvenia, älä hommaa kaupan "valmista" onki laitetta. Tee itse sellainen 0,10 kuitusiimasta! ! kg ahven laittaa vastaan. JOs sulla on täky, muista mahd. haukivaara, jos olet haukipaikalla.

  PERUKE HAUKIPAIKOILLA

  Ei muuta ja kireitä siimoja!!!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.