Vauva 7kk ja yöunet

nukkumatti

Meidän neiti on siis 7kk ikäinen ja hän heräilee öisin vieläkin 3-4 kertaa syömään. Viime yönä taisin laskea, että heräsin 5 kertaa maitoa lämmittämään. Pari kuukautta sitten oli jakso, jolloin heräsi syömään vain 2-3 kertaa yössä, mutta nyt kuukauden verran syönyt taas useammin.. Yleensä herätessään juonut maitoa 60-100ml, mutta nyt maitoa menee vähemmän, arviolta 20-40ml. Yöllä yritän välillä tarjota ensin vauvalle tuttia ja silitellä jos nukahtaisi, mutta aina kyseessä on ollut nälkä, eli nukahtanut uudelleen heti kun saanut maitoa.
Kiinteitä meillä syödään 5 kertaa päivässä. Aamulla ja illalla puuroa, välipalaksi jotain hedelmä- tai marjasosetta sekä lounas ja päivällinen. Meillä on siis jonkinlainen rytmi päivässä, vähän vaihtelee riippuen monelta aamulla herätään, monelta käydään päikkäreille yms.. Yöunille vauva käy yleensä 21-22 aikaan. Toki tuota vauvan päivärytmiä olisi hyvä säännöllistää enemmän.
Mutta siis, miten teillä tämän ikäiset vauvat nukkuvat yönsä? Olisin itse luullut, että tässä iässä olisi yösyömiset jo vähentyneet, mutta tietenkin jokainen vauva on oma yksilönsä. Voisiko yösyömisiä mitenkään lopetella, kun sitä maitoa ei hirveästi mene?

5

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nukkumatti

      Olisi mukava saada vastauksia, jos jollakin olisi vaikka ollut sama tilanne :) En siis todellakaan odota, että vauva alkaisi nukkumaan mitään 12 tunnin unia putkeen, mutta olisihan se mukava jos nuo yöheräämiset vähentyisivät.
      Toissa iltana vauva kävi yöunille 21 aikoihin ja aamulla noustiin n. 8.30. Vauva heräsi 6 kertaa syömään yön aikana.. Viime yönä taisi herätä "vain" 4 kertaa syömään.

    • åååå

      En usko että voit päätellä vauvalla olevan nälkä siitä että hän tyyntyy juotuaan pikku tilkan maitoa. Hän on vain assosioinut nukahtamisen maidon juomiseen, eikä tutti ole hänelle sama asia. Meillä eivät ole noin pieninä pärjänneet vielä koko yötä syömättä (täysimetyksellä), mutta korvikkeella se kai on yleisempää. Opettaisin nyt iltanukahduksen muulle kuin maitopullolle, ja jos ei tosiaan millään syötöllä yöllä mene tuon enempää maitoa niin pitäisin unikoulun. Mutta se ei sitten toimi että yrität tutittaa ja silittää, ja lopulta annat kuitenkin maitopullon, vaan hommassa on oltava johdonmukainen jos siihen ryhtyy.

    • 7kk kans

      Meillä nukutaan 20- 5.30 sitten valvotaankin kello 14 asti, parin tunnin päikyt ja taas valvotaan iltaan asti. Eli aika vähän päivällä nukkumista. Harvoin herää yöllä, mutta jos herää niin useimmiten vesihuikka auttaa (meillä aina pullo pinniksen jalkopäässä niin ei tarvii lähteä keittiöön). Vesihuikka ja tutti päälle. Joskus itkee suoraa huutoa (ehkä kerran 2 viikossa) ja jos syli ja silittely ja vesi ei auta, niin sitten käydään lämmittämässä maitoa. Usein kuitenkin vain silittely ja vesi toimii tosi hyvin. Herää siis max kerran yössä, välillä jos huono asento niin kitisee, mutta kun vaihdetaan asentoa niin kaikki ok.

      Kannattaa kokeilla antaa iltapalaksi porkkanaperuna-pilttiä puuron tilalle. Puuro sulaa nopeammin, mutta tukeva peruna-annos 30 min ennen nukkumaan menoa toimii ainakin meillä.

      Päivällä kannattaa olla tarpeeksi aktiviteetteja (leluja, uusia ihmisiä, juttelua, ulkoilua, sylittelyä, kirjan lukemista, antaa ryömiä paljon..) niin unikin on syvempää.

    • julia3

      Nukkuuko vauva samassa huoneessa teidän kanssa? Meillä oli vastaava tilanne 6kk vauvan kanssa, kunnes siirrettiin vauva omaan huoneeseensa ja nyt nukkuu taas pitkiä pätkiä.

      • aloittajaa

        Vauva nukkuu samassa huoneessa kuin me. Pinnasänky on siis minun puolella ja niin, että sängyn pääpuoli on meidän sänkyä vasten. Eli ei siis sivuvaununa. Mutta nyt vauva onkin ylättäen alkanut nukkua yöt paremmin. Päiväunia ei hirveästi nuku, ehkä korkeintaan 1,5 tuntia päivässä. Iltaisin ollaan laitettu yöunille 20-21. Viimeiset 4 yötä on mennyt niin, että olen kerran noussut maitoa lämmittämään. Sen lisäksi vauva herännyt kerran tai pari, se mutta rauhoittunut tuttiin tai sitten kun on tilkan vettä saanut. Kiinteitäkin on mennyt nyt tavallista vähemmän, johtuu kai siitä kun ilmat on olleet lämpimämmät.
        Kiitos vastauksista! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2052
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1115
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      131
      1027
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      847
    Aihe