Vauva 7kk ja yöunet

nukkumatti

Meidän neiti on siis 7kk ikäinen ja hän heräilee öisin vieläkin 3-4 kertaa syömään. Viime yönä taisin laskea, että heräsin 5 kertaa maitoa lämmittämään. Pari kuukautta sitten oli jakso, jolloin heräsi syömään vain 2-3 kertaa yössä, mutta nyt kuukauden verran syönyt taas useammin.. Yleensä herätessään juonut maitoa 60-100ml, mutta nyt maitoa menee vähemmän, arviolta 20-40ml. Yöllä yritän välillä tarjota ensin vauvalle tuttia ja silitellä jos nukahtaisi, mutta aina kyseessä on ollut nälkä, eli nukahtanut uudelleen heti kun saanut maitoa.
Kiinteitä meillä syödään 5 kertaa päivässä. Aamulla ja illalla puuroa, välipalaksi jotain hedelmä- tai marjasosetta sekä lounas ja päivällinen. Meillä on siis jonkinlainen rytmi päivässä, vähän vaihtelee riippuen monelta aamulla herätään, monelta käydään päikkäreille yms.. Yöunille vauva käy yleensä 21-22 aikaan. Toki tuota vauvan päivärytmiä olisi hyvä säännöllistää enemmän.
Mutta siis, miten teillä tämän ikäiset vauvat nukkuvat yönsä? Olisin itse luullut, että tässä iässä olisi yösyömiset jo vähentyneet, mutta tietenkin jokainen vauva on oma yksilönsä. Voisiko yösyömisiä mitenkään lopetella, kun sitä maitoa ei hirveästi mene?

5

197

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nukkumatti

   Olisi mukava saada vastauksia, jos jollakin olisi vaikka ollut sama tilanne :) En siis todellakaan odota, että vauva alkaisi nukkumaan mitään 12 tunnin unia putkeen, mutta olisihan se mukava jos nuo yöheräämiset vähentyisivät.
   Toissa iltana vauva kävi yöunille 21 aikoihin ja aamulla noustiin n. 8.30. Vauva heräsi 6 kertaa syömään yön aikana.. Viime yönä taisi herätä "vain" 4 kertaa syömään.

  • åååå

   En usko että voit päätellä vauvalla olevan nälkä siitä että hän tyyntyy juotuaan pikku tilkan maitoa. Hän on vain assosioinut nukahtamisen maidon juomiseen, eikä tutti ole hänelle sama asia. Meillä eivät ole noin pieninä pärjänneet vielä koko yötä syömättä (täysimetyksellä), mutta korvikkeella se kai on yleisempää. Opettaisin nyt iltanukahduksen muulle kuin maitopullolle, ja jos ei tosiaan millään syötöllä yöllä mene tuon enempää maitoa niin pitäisin unikoulun. Mutta se ei sitten toimi että yrität tutittaa ja silittää, ja lopulta annat kuitenkin maitopullon, vaan hommassa on oltava johdonmukainen jos siihen ryhtyy.

  • 7kk kans

   Meillä nukutaan 20- 5.30 sitten valvotaankin kello 14 asti, parin tunnin päikyt ja taas valvotaan iltaan asti. Eli aika vähän päivällä nukkumista. Harvoin herää yöllä, mutta jos herää niin useimmiten vesihuikka auttaa (meillä aina pullo pinniksen jalkopäässä niin ei tarvii lähteä keittiöön). Vesihuikka ja tutti päälle. Joskus itkee suoraa huutoa (ehkä kerran 2 viikossa) ja jos syli ja silittely ja vesi ei auta, niin sitten käydään lämmittämässä maitoa. Usein kuitenkin vain silittely ja vesi toimii tosi hyvin. Herää siis max kerran yössä, välillä jos huono asento niin kitisee, mutta kun vaihdetaan asentoa niin kaikki ok.

   Kannattaa kokeilla antaa iltapalaksi porkkanaperuna-pilttiä puuron tilalle. Puuro sulaa nopeammin, mutta tukeva peruna-annos 30 min ennen nukkumaan menoa toimii ainakin meillä.

   Päivällä kannattaa olla tarpeeksi aktiviteetteja (leluja, uusia ihmisiä, juttelua, ulkoilua, sylittelyä, kirjan lukemista, antaa ryömiä paljon..) niin unikin on syvempää.

  • julia3

   Nukkuuko vauva samassa huoneessa teidän kanssa? Meillä oli vastaava tilanne 6kk vauvan kanssa, kunnes siirrettiin vauva omaan huoneeseensa ja nyt nukkuu taas pitkiä pätkiä.

   • aloittajaa

    Vauva nukkuu samassa huoneessa kuin me. Pinnasänky on siis minun puolella ja niin, että sängyn pääpuoli on meidän sänkyä vasten. Eli ei siis sivuvaununa. Mutta nyt vauva onkin ylättäen alkanut nukkua yöt paremmin. Päiväunia ei hirveästi nuku, ehkä korkeintaan 1,5 tuntia päivässä. Iltaisin ollaan laitettu yöunille 20-21. Viimeiset 4 yötä on mennyt niin, että olen kerran noussut maitoa lämmittämään. Sen lisäksi vauva herännyt kerran tai pari, se mutta rauhoittunut tuttiin tai sitten kun on tilkan vettä saanut. Kiinteitäkin on mennyt nyt tavallista vähemmän, johtuu kai siitä kun ilmat on olleet lämpimämmät.
    Kiitos vastauksista! :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   276
   1902
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   180
   1572
  3. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   1195
  4. Edelleen se stalkkaa, ja viettää aikaansa palstalla...

   Minua etsien ja himoiten. Ai että, olen todella imarreltu, tavallaan. Ymmärrän himosi mutta voitko lopettaa jo. Häiritset minua sinä senkin pögäle. Y
   Tunteet
   104
   889
  5. Kuka hukkui juhannuksena??

   Kuka hukkui Leirintäalueella juhannuksena,? Älä vastaa, että miksi täällä kyselet tai muuta sellaista. Jos tiedät varmaksi vaikka nimikirjaimet, niin
   Iisalmi
   4
   863
  6. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   126
   783
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   76
   729
  8. Miksi Sanna ei tuomitse Oslon tapahtumia?

   Miksi Sanna vaikenee?
   Maailman menoa
   331
   680
  Aihe