Nukkuminen

Väsynyt mamma

Minulla on nyt 1kk muutaman päivän ikäinen vauva. Aluksi nukkui pinnasängyssä hyvin, mutta sitten alkoi mennä huonommin. Nukahtaa kyllä viereeni minun ja mieheni sängyssä, mutta heti, kun siirrän omaan sänkyyn, niin herää ja alkaa itkemään ja eikun taas sylittelemään. Aina tarkistan ensin onko vaippa kuiva ja hoidan sen jos sinne jotain on tullut, katson kellosta milloin edellinen syöttö on ollu jos kyse on nälästä, mutta tätä tapahtuu myös heti syönnin jälkeenki. Nyt kokeilin tätini neuvoa ekaa kertaa; jos vauva nukahtaa paremmin minun tuoksuuni, niin laitoin pinnasänkyyn oman yöpaitani. Hyvin on nukkunut nyt, mutta eihän se välttämättä siitä ole kiinni. Olisiko muita neuvoja?

5

81

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • meillä..

   Meillä tehtiin niin, että poika (kohta 4kk) nukkui alussa jonkun aikaa omassa pinnasängyssä noin klo 02 asti yöllä. Sitten kun otin syötölle, jätinkin viereen nukkumaan ns. perhepetiin, sillä 1). En jaksanut aina nousta ylös ja viedä poikaa pinnasänkyyn 2). näin poika nukkui rauhallisemmin 3). tissitys oli helpompaa.

   Jossain vaiheessa tehtiin niin, että pinnasängystä poistettiin yksi laita kokonaan, ja nyt pinnasänky on meidän sängyn tasolla, ja ihan minun puolella sängyssä kiinni. Siitä on poika helppo vetää yöllä viereen tissille (poika nukkuu ä-pakkauksen täkin päällä jolla häntä on helppo liikutella) ja sitten siirtää takaisin pinnikseen.

   Näin pienille kun mitään unikouluakaan ei oikein voi vielä pitää. Mutta nämä jutut on nyt toimineet meillä. Joskus saatan vieläkin jättää pojan nukkumaan viereen, jos esim. mies nukkuu toisessa huoneessa välillä.

  • linya1

   Meilläkin toimi pienen vauvan kanssa tuo, että pinnasängystä ruuvattiin toinen laita pois ja käännettiin meidän sängyn alle, ja pinnasänky laitettiin mustekaloilla kiinni meidän sängyn jalkoihin/runkoon. Poika sai nukkua äidin vieressä ja välillä nukuin itsekin siten että ylävartalo oli siellä pinnasängyn puolella. Nukuin kuitenkin itsekin tosi hyvin silloin. Imetyskin onnistui ihan hyvin siellä pinnasängyn puolella, eikä vauvaa tarvinnut siirtää minnekään. No nytpä se ei enää onnistukaan kun toinen osaa jo nousta seisomaan, mutta oli ihan hyvä keino noin puolivuotiaaksi.:)

  • Väsynyt mamma

   Kiitos neuvoista :) Enää tänään en ala ruuvailemaan pinnasänkyä, koska miehellä aamuksi töihin ja voi häiriintyä turhasta metelistä. Vauva nukkuu täyttä häkää ja tuntuu omituiselta, kun edes mietin hetki sitten, että jokin on hätänä. Seuraan tilannetta ja jos jatkuu samalla tavoin kuin nyt, niin ei tarvitse järjestellä sänkyä uudestaan

  • Monet konstit

   Meillä on auttoi se, että tein häkkisänkyyn tyynyllä ja vauvanpeittokääröllä nukkumistilan "ahtaammaksi", koska en uskaltanut ihan pienenä vauvaa vieressä nukuttaa.

  • meillä...

   Niin ja meillähän tuo pinnasänky oli sellainen missä ei ollut laskettavaa laitaa, joten siihen jouduttiin sitten ruuvaamaan kiinni sellainen tukipuu, että ei romahda ja pysyy pystyssä :) Mutta hyvin toimii.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   639
   5700
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   3968
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   235
   1961
  4. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   261
   1550
  5. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   146
   1536
  6. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   115
   1429
  7. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   57
   1128
  8. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   1063
  9. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1017
  Aihe