Ovatko siivoojat tyhmempiä?

nuhju.jaska

Voisi ajatella että siivoaminen olisi yksi ns. pelastusammatti niille jotka eivät omaa lukupäätä tai eivät jaksa/viitsi lukea. Pitääkö paikkansa, että siivoojissa on sellaisia jotka eivät muuta jaksa tai osaa, tai viitsi opiskella. Tai sellaisia jotka eivät työtä pidä niin tärkeänä vaan riittää että tekee jotain josta saa palkkaa.

25

896

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siivooja1

   Kyllä varmasti pitää paikkansa. Sekin pitää paikkansa, että löytyy myös niitä siivoojia, jotka jopa pitävät työstään. Itselleni ei ole löytynyt oman alan töitä, joten siivoan niin kauan kuin niitä löytyy. Kiire ei ole pois, koska viihdyn hyvin.

   "Tai sellaisia jotka eivät työtä pidä niin tärkeänä vaan riittää että tekee jotain josta saa palkkaa."

   Pitää olla suoraan sanottuna tyhmä, jos ei pidä siivoustyötä tärkeänä. Ajattele esim. sairaalasiivousta. Jos kaikki siivoojat menisivät lakkoon vaikka viikoksi, yhteiskunta hukkuisi sanonko mihin. Varmasti kaikki siivoojat arvostavat itse omaa työtään, mutta valitettavan moni muu ei. Tämä näkyy ikävä kyllä esim. monen siivoojan palkkapussissa.

  • vkosiivous

   Alan vaihtajia on paljon. Itsekin olen vaihtanut siivoukseen, koska toimistotyötä en saanut.
   Olen todella huono matematiikassa, se (valitettavasti) rajoittaa sijoittumista. Tuntuu, että kaikissa hyväpalkkaisissa ammateissa vaaditaan matikkapäätä.
   Kieliä ei kannata opiskella (paitsi harvinaisempia), jos ei aio opettajaksi.
   Näillä mennään.

   • 12+4

    Moni opiskelija kustantaa opiskelunsa siivoustyöllä.
    Alalla voi työaikansa usein valita. Sopii siis yliopisto-opiskelijalle tai kelle tahansa opiskelijalle. Siivoojissa on paljon opiskelijoita.

    Eivät siivoojat tyhmiä ole.

    nuhju.jaskasta en tiedä. hän ehkä on.

    Kaikki siivoojat eivät kuitenkaan osaa ajatella järkevästi ammattiliittoon kuulumisesta.
    Järjestäytymisaste on heikko.
    Työnantaja voi pompottaa mielinmäärin. Järjestäytymätön siivooja ei uskalla valittaa, koska ei tiedä oikeuksiaan ja ammattiliiton tuki puuttuu.
    Jos kaikki siivoojat kuuluisivat ammattiliittoon ja vaatisivat kohtuullisempia mitoituksia ja parempia palkkoja, niin joukkovoimalla asiat paranisivat.

    Eihän siinä ole mitään järkeä, että alle kympin tuntipalkalla täytyy yrittää siivota karmeasti ylimitoitettu alue. Taukoja ei ehdi pitää. Jotkut tekevät alueet valmiiksi omalla ajallaan. Ei tosiaankaan mitään järkeä.

    Kaikki järjestäytymättömät heti maanantaina liittymään ammattiliittoon, muuten asiat eivät muutu.

    ja nuhju.jaska opettelee sen verran siivousta, että kuuraa likaantuneista aivoistaan nuo ajatukset. jaskan aloitus toi jotenkin mieleen ajatuksen yli-ihmisestä ja arjalaisesta rodusta. natsi-saksa on tuhoutunut ja ei palaa enää koskaan.
    uus-natsit yleensä välttelevät työtä, Vaikka siitä saisi palkkaakin.

    Minä en ole ihmisenä muita parempi. Ei ole kukaan muukaan. Kaikki me olemme ihmisiä, aivan tavallisia ihmisiä. Itseään paremmaksi luuleva on hänkin vain tavallinen ihminen, aivan tavallinen.

    Kieliopista sen verran, että tiedän uuden lauseen alkavan isolla kirjaimella.
    Pienellä kirjaimella aloitan lauseen silloin, kun tiedän olevani tekemisissä pyrjähtäneen kanssa.


  • Sannnnnnni

   Siivousalalle ei ainakaan sijoituta koska ei *viitsitä* opiskella; todella raskasta työtä jota laiska ihminen ei pystyisi tekemään, ollaan kemikaalien ja eritteiden kanssa tekemisissä. Huolimaton sairaalasiivooja voisi johtaa kuolemaan, kotisiivooja näkee kotisi kaikessa siinä kauheudessa jota vieraille ei näytetä. Ja tosiaan ilman siivoojia hukkuisimme kaikki siihen itseensä.
   ..Montakohan sairaalakuolemaa tai muuta ruokamyrkytystä itseasiassa tapahtuu koska siivoojille ei makseta paljon mitään ja palkataan melkein kuka tahansa? Kunnolla siivoaminenhan on ammattitaito siinä missä mikä tahansa, mutta ala on aivan tolkuttoman aliarvostettu. Mitä siitäkin tulisi jos istuisimme kaikki koodaamassa ja derivoimassa ja kukaan ei koskaan pesisi lattioita tai astioita (muutamassa Otaniemen opiskelijakämpässä voisi varmaan käydä katsomassa => )

  • niih

   pitää paikkansa osin. Itse teen työtä koska pidän siitä ja minua arvostetaan kohteessani, ja lomani ym. poissaoloni huomataan heti. Tiedän myös erään joka menee töihin koska aika ei muuten kulu ja suomenkieli on ontuvaa, menee sitten loikkimalla paikat läpi kun ei kerran ole millään mitään väliä, kunhan paikassa kävin ja palkka juoksee.....

   • palveluesimies

    Kun jostain syystä otit suomen kielen taidon esiin niin itse tiedän eräitä, joilla suomen kieli sujuu erittäin hyvin (=äidinkielensä), mutta tekevät alle minimin työnsä eli rimaa hipoen. Toisin sanoen suomen kielen taito ei tarkoita samaa, kuin ammattitaitoinen siivooja. Nykyisin palkkaankin mieluummin huonommin suomea puhuvia, kuin äidinkielenään puhuvia. Heillä on motivaatio usaemmin kohdallaan. Näin siis täällä Helsingissä.


  • ...

   Tyhmempiä? Tuskin työ tekee kenestäkään tyhmempää. Ja kuka sen määrittää kuka on tyhmä ja kuka ei? Kaikilla ihmisillä (ammatista ja työstä riippumatta) on omat heikkoudet ja vahvuudet. Suurinosa siivoojista keitä olen tässä vuosien saatossa nähnyt ja tavannut ovat ammatiltaan jotain aivan muuta kuin siivoojia. Osa on hierojia, kokkeja, valokuvaajia, kaupallisen alan ihmisiä, entisiä yrittäjiä, lasten hoitajia jne. Vain murto-osa on ammattiltaan siivoojia. Ja mielestäni edes nuo ammattisiivoojat eivät ole tai vaikuta muita tyhmemmiltä. Itselläni on kaupallisen alan koulutus ja nyt olen hakeutunut terveyden alan puolelle jota joskus aikoinaan opiskelin. Mitä opiskeluun tulee, totta on että suurinosa siivoojista ei halua olla siivoojia ainakaan koko ikäänsä, mutta kun elämään tulee rutiini ja töitä pitää kuitenkin tehdä niin sitä niinkuin jämähtää siihen elämän tilanteeseen missä on. Ei kaikki voi esim elämäntilanteen takia lähteä opiskelemaan vaikka haluaisi. Siinä pitää olla myös paljon motivaatiota jos aikoo opiskella jos on vuosia tehnyt töitä.

  • palkkako ero?

   Onko eroa siivoojaksi opiskelevien ja lääketiedettä opiskelevien välillä?

   • ...

    Eroa missä mielessä? Kaikki ihmiset ovat erilaisia joten tuo on varsin laaja kysymys mihin on vaikea vastata yksioikoisesti.


  • koulutettu siivooja

   Yhä useampi siivousalan työnantaja vaatii joko laitoshuoltajan tai toimitilahuoltajan tutkinnon siivoojiltaan. Opiskelua tutkinnotkin vaatii, usein vielä työn ohessa opiskellaan. Kuinka hankalaa elämä kaikilla olisi jos siivoojia ei olisi, suomihan pysähtyisi. Joka alallahan on niitä jotka eivät viitsi tai jaksa kehittää itseään, aika turhia firmoissa on kaikenlaiset esimiehet jotka kuluttavat vain aikaansa :)

  • Näinon

   Mielestäni insinöörit ovat aivan oma kastinsa mitä tyhmyyteen ja yksinkertaisuuteen tulee. Heillä varsin monessa asiassa ei toimi pieninkään maalaisjärjen hiven.

  • SiivousAvut

   Enpä usko.
   Jotkut tykkää siivoamisesta.

  • Siivouskonkari

   No enpä usko, että siivoojat ovat ainakaan sinua tyhmempiä. Suurita tyhmyyttä kun voi osoittaa mollaamalla ihmisiä nimimerkin takaa ja vielä yleistämällä koskemaan yhtä ammattiryhmää.

   Jos sinulla olisi hitunenkin sivistystä niin et sitä tekisi. Sivistystä ei kuitenkaan ole koskaan myöhäistä hankkia. Pelkkä koulutus kun ei ihmisestä sivistynyttä tee.

   Tekeekö nimimerkkisi mielestäsi sinulle oikeutta?

  • minävaaainn

   Osa rahoittaa opiskelujaan ja osa hakee samalla muuta työtä tai opiskelupaikkaa. Osalla voi olla huono itseluottamus eikä usko pärjäävänsä muualla tai vaikka sosiaalisten tilanteiden pelko, joka mahdollistaa itsenäisen siivoustyön, vaikkei välttämättä montaa muuta työtä. Ei se välttämättä ole ollenkaan älykkyydestä kiinni.

   Mutta mitä sitä kokonaan kieltämäänkään, kaikki eivät todellakaan ole ruudinkeksijoitä. Eli sellaisia, joita haluaisinkaan olevan vaikka lääkäreinä tai lakimiehinä. Mutta hekin voivat olla todella hyviä ja äärettömän tärkeitä tällä omalla alallaan. Ja ennenkaikkea mahtavan upeita, aitoja ihmisiä, joista moni saisi ottaa oppia.

   Minusta kaikkien pitäisi joskus kokeilla siivoojan työtä. Itse en enää sitä tee, mutta päivääkään en kadu. Se opetti elämästä ja ihmisistä enemmän kuin mikään muu tekemäni työ.

  • ei voi mittää

   Mä olen tyhmempi

   • kiva duuni

    En tiedä olenko sen tyhmempi kuin muutkaan..minulla on ainakin 3 toisen alan tutkintoa ja elämäntilanteet tai jos on ollut lasten kans kotona pitkän aikaa ja ei ole muuta työtä tarjolla.laitoshuoltajan työ on monipuolista..


  • 11+5

   Ei kai sitä nyt tyhmempiä olla. Ei mulla ainakaan ole tyhmä olo ole kun väännän rautalangasta hygienistä toimintatapaa sairaanhoitajille ja lähihoitajille (sairaanhoitajat harvoin niin pihalla kuin lähärit) kyllä silloin kun oli töissä niin tuntui että kaitsee lapsilaumaa. Sairaalassa on hyvä olla tunnollinen ja osata oikeasti mitä pitää tehdä. Se että arvostaa työtään lisää myös muiden arvostusta. Minä viihdyin työssäni. Samalla viivalla oli ylilääkäri minulle hoitoapulaisen kanssa. Oli outoa sitten muuttaa itäsuomeen ja huomata että täällä pokkuroidaan lääkäreitä ja laitoshuoltajien pitäisi mennä pitkin nurkkia. Hygienia hoitaja ei ollut koskaan saatavilla ja muutenkin työtavat ja eristyspyykin hävittämistavat oudot. Yhteistyö ei vain sujunut kun kaikki on poteroituneet omiin kuoppiinsa. Ja oikeastaan jos rehellinen olen niin minä en olisi ikinä sallinut omalla osastollani näin hälläväliä meininkiä ja väärissä paikoissa säästämistä. Se on kun on tottunut että raha tulee taivaasta ja kaikki on puhelinsoiton päässä niin ei vaan ymmärrä tätä köyhyyttä täällä. Kyllä siinä työn mielekkyys pikkuhiljaa lähti. No eipä nyt sairaseläkkeellä enää vaivaa työasiat.

  • En osaa vastata muiden puolesta, mutta vastaan omasta puolestani. Kokeilin kaikenlaista tehdastyötä, yritin opiskella ammattikorkeassa ja yritin vähän kaikkea.

   Joka puolelle törmäsin samaan asiaan: Niin opiskelussa, tuotantotyössä kun vähän muuallakin on julmetusti akkoja jotka tuntuvat tietävän toisten asiat paremmin kuin omansa.

   Entäpä opiskelu: Siellä oikein painotetaan nykyään ryhmätyötaidon tarvetta. Siellä juoksutetaan nuoria ihmisiä ihan idioottimaisissa tehtävissä jotta ryhmän synergia alkaisi toimimaan kunnolla...

   En jaksa sellasta, olen luonteeltani mieluummin yksilötyöntekijä joka on käytännössä vastuussa itsestään ja tekemisisestään.

   Nämä lajaat työmahdollisuudet jotka siivousammatti on antanut yksilötyönä ovat olleet ainoa väylä toteuttaa itseäni.

   Se tunne kun kiertelen kaupunkia hyvin erilaisissa siivouskohteissa on erittäin hyvä tunne. Välillä on kauppasiivousta, välillä toimisto siivousta, välillä siivoan autokorjaamoa.

   Tyhmä en ole, sillä psykologin mittauksen perusteella ÄO on 113. Sosiaalisesti olen melko ujo ja arka, enkä ole koskaan pitänyt ihmisjoukoista. Ne ahdistvat aivan valtavasti. Kaipaan valtavasti omaa rauhaa. Eli juuri sitä mitä siivoustyö voi tarjota: Valtavan laajan skaalan kaikenlaista puuhaa maan ja taivaan väliltä ja mahdollisuuden työskennellä täysin itsenäisesti.

   • maisa moppaaja

    Voih, miten hyvä kirjoitus Jari-75. Minun ajatuksiani.
    Omalla kohdalla tällä hetkellä on, että siivoan kyllä, mutta teen parityöskentelyä, josta en pidä. Tulevaisuudessa toivon saavani itsenäisen alueen.
    Sitä odotellessa...


  • leviathan1

   Höpöhöpö. Kaupungilla siivoustyö on kohtuuhyvin palkattua ja tahtikaan ei ole kohtuuton - eli ei lainkaan hassumpi duuni!. Minulla on nuoreuudessa hankittu laitoshuoltajan ammattitutkinto ja olen työkseni siivonnut sairaaloita 15 vuotta. Nyt olen enää kesätöissä alalla, vaihdoin alaa ja olen gradua vaille valmis maisteri (FM). Ei ammatti kerro fiksuudesta nykypäivänä yhtikäs mitään. Paitsi jos siitä voi jotain päätellä, että minusta tuli humanisti :-p

   • Samaa työtä teet kui

    Suurin osa humanisteista taitaa siivota työkseen tai olla mäkkärin kassalla.


  • Terotin.

   Kyllä siivoajat ovat tyhmempiä, ainakin, jos vertailukohtana pidetään kahta tätiäni.

   Molemmat siivoaija ja äänestävät Kokoomusta, Toisen motiivia en tiedä toinen äänestää poroporvareita koska Jeesus käskee.

   • Myönnetään

    No Kokoomusta äänestävä siivooja on kieltämättä aika hölmö.


   • 17+12

    :)


  • heleena 222

   huh huh. jokainen voi miettiä miten tärkeää siivoustyö on. sairaalat, päiväkodit, koulut ym. vaan arvostusta emme saa. onneksi olen työskennellyt koulussa, jossa koko henkilökunta arvosti meitä ja olimme samaa tiimiä. meitä huomioitiin siinä missä opettajiakin. on ihana muisto. harmi, tänään on toista. työelämä on muuttunut raadolliseksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohupari pongattu Kupittaalla.

   Totta vie. Martinna ja Tommi ovat näkyneet hiihtelemässä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2129
  2. Martina lähtenyt Lontooseen ....

   .....Luuleeko sieltä saavansa rikkaan miehen. Kauas täytyy lähteä kun maine Suomessa mennyt😂 Suomesta sai vain työttömän, köyhän, raiskaussyytetyn.😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   291
   1981
  3. Sofia sairastui kuitenkin koronan, vaikka toisin väitettiin.

   Niin käy kun hillutaan ilman maskia jokapaikassa ja ei noudateta sääntöjä jotka on meille kaikille annettu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1874
  4. Vaaratilanne viitostiellä

   Tukkirekka ajautui mehtään kun joku humalainen oli seisonu keskellä vitostietä pilkkopimeällä. Mikä tämä juttu on?
   Suomussalmi
   20
   1515
  5. Mitä ajattelet siitä

   että toimintasi takia yritin tehdä itsemurhan?
   Ikävä
   116
   1169
  6. Valtakunnansyyttäjä armahti Al-Holin naiset mutta Räsänen tuomitaan homojen solvaamisesta?

   Koska A-Holin leiri on ulkomailla, terrorismirikoksien tutkinnan aloittamiseen vaaditaan valtakunnansyyttäjä Toiviaisen päätös. Supo mukaan Isis-alue
   Maailman menoa
   415
   884
  7. Tiedän ettei sua enää kiinnosta

   Roikun tässä vielä hetken ja sitten päästän irti kokonaan. Ei tämä helppoa ole kun ei ole muuta päähän mahtunut kuin sä sen jälkeen kun olit hetken me
   Ikävä
   54
   867
  8. Naiset kiinnostuvat tietynnäköisistä miehistä

   On totta, että naiset kiinnostuvat tietynnäköisistä miehistä. Se tavismieskin voi tietysti saada naisen kunhan on yritteliäs asenne ja käy lukuisilla
   Sinkut
   161
   837
  9. Jussi uhkaa Twitterissä laitavansa lapun luukulle

   https://twitter.com/jussipesonenupm ” Lakko ja tukilakot vaikuttavat eniten UPM Communication Paperin henkilöstön tulevaisuuteen. UPM Suomi visio 203
   Jämsä
   51
   786
  Aihe