Heinäkuussa Thaimaahan

Olen käynyt Aasiassa n 15 kertaa eri maissa kierrellen. Aina talvikautena.
Nyt menemme naisytäväni kanssa heinäkuun puolessa välissä 2 viikoksi. Lento on Bangkokiin, jossa muutama päivä ja sitten Kuala Lumpur. Lisäksi pitäisi löytää suht. edullinen ja rauhallinen kohde Thaimaasta ottaen huomioon sadekauden. Olen tutkaillut sadetilastoja heinäkuulta. Valinta ei ole lainkaan helppo, vaikka kohteita on pilvin pimein.
Kaipaisin ehdotuksia.

5

157

  Vastaukset

  • Etelässä sataa enemmän kuin keskempänä Thaimaata yleensä. Sadekausi ei Thaimaassa kuitenkaan ole sellainen kuin useimmiten luullaan.

   Se sade, jos sitä edes tulee, tulee useimmiten auringonlaskun aikoihin kertarysäyksenä ja se on niin lämmintä se sadevesi ettei sekään paljoa haittaa jos joutuu sateeseen.

   Olin toissavuoden kesä-elokuun Pattayalla ja satoi noin kerran viikossa muutaman tunnin ja niistäkin muutamasta kerrasta pari kertaa öisin. Muuten täysi aurinko.

   Säätiedotukset näyttää miltei aina sadetta Thaimaahan vaikka kyse olisi pikku kuurosta jossakin päin lähistöllä. Ilmankosteus kun on usein niin huikea että se sateen uhka on usein olemassa mutta sitten sitä sadetta ei kuitenkaan tule.

   Olen oppinut yhden asian. Sen että olen lakannut kokonaan katsomasta säätietoja Thaimaasta koska ne on täyttä skeidaa sateiden osalta. Lämpötilat ne kyllä kertoo suht oikein.

   • Se on juuri näin !

    Silloin ja jos tulee sade=känni vähän aikaisemmin (Baarissa on paha pitää
    sadetta ilman juomaa) noin 1 - 2 tuntia.


   • tapsa2012 kirjoitti:

    Se on juuri näin !

    Silloin ja jos tulee sade=känni vähän aikaisemmin (Baarissa on paha pitää
    sadetta ilman juomaa) noin 1 - 2 tuntia.

    Hyvin tiivistetty Tapsa! 8)


  • Etelään en menisi. Olen ollut kesäkuussa Samuilla ja Sametilla. Ei valittamista!

  • Tuo 'sadekaudella Thaimaahan' mietiskely on vähän kuin ulkomaalainen turisti arvailisi kannattaako talvella tulla Suomeen kun täällä sataa lunta ?

   Paradoksaalista , että Thaimaassa ilman lämpötila on sadekaudella jopa korkeampi kuin 'kylmään' aikaan joulu-tammikuussa. Silloinhan päivälämpö liikkuu 30-32 asteessa , mutta nyt maassa on paikoin yli 35 ja yölläkin usein alimmillaan 28 C

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7671