Koira 9 viikkoa, raakaruokinta, verta ulosteessa

tuire79

Otsikossa jo olennainen, pentu on ollut raakaruokinnalla jo kasvattikodissaan, jauhettua lihaa ja sitten broilerinkoipia. Itse olen antanut broilerinsiipeä, kasvismössöä ja jauhettua naudan mahaa.

Nyt parissa kakassa on pökäleiden perästä tiputellut hieman kirkasta verta, selvästi tuoretta. Eilen yksi pieni pisara iltakakassa, tänään aamukakassa ei mitään ja päivällä kakan perästä tiputteli useamman veritipan.

Muuten pentu on virkeä ja ihan normaalinoloinen tapaus ja nukkuessaan nukkuu hyvin.

Lähinnä haluan tietää onko tämä aiheellista näin pienellä jo käyttää ELL:llä vai onko nämä ihan normaalia barffauksessa, olen sen suhteen vielä aika vieraalla alueella.

Kakka on siis muuten ollut ihan normaalin oloista, hyvän väristä, kiinteää, eikä limaista. Googlella en löytänyt vastauksia muuta kuin veriripulista eikä pennulla ole maha yhtään kuralla.

20

667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siis kokonaisia broiskunsiipiä? Nyt en ihan vannois onko maitohampailla pureskelemaan luita tarpeeksi hienoksi, koira saattaa niellä liian isoja palasia jotka eivät ehdi riittävästi sulaa nahassa..; kun itse en anna noita broilerin kappaleita edes yhdelle vanhalle koiralle, joka on vuosia syönyt kaikkea raakaa, koska siltä on poistettu pari hammasta, niin puroteho ei ole enää täydellinen. Saa kanan luineen jauhettuna jauhelihana.

      Veri ulosteessa ei ole normaalia, ihan sama mikä on koiran ruokavalio. Luut pois ja seurantaa oliko väärä hälytys vai onko pennulla oikeasti reikä sisukaluissa vai mikä.

    • molossi ei rek

      No minusta ei ole normaalia vuotaa,eikä edes tiputella verta.Joten kyllä kannattaisi tsekata tai miettiä sitä ruokapuolta uusiksi...
      Jos noit mainitut on vaan pelkästään ollut ruokavaliota,niin aika yksipuoliselta sekin kuulostaa,

      • tietoa kaipaa

        Hei oisko antaa raakaruokinasta neuvoja?


      • Ei oo antaa
        tietoa kaipaa kirjoitti:

        Hei oisko antaa raakaruokinasta neuvoja?

        tuntemattomien ihmisten henkilökohtaisten asioiden tuomista hällä on omakohtaista kokemuksia ;-)


      • molossi ei rek
        tietoa kaipaa kirjoitti:

        Hei oisko antaa raakaruokinasta neuvoja?

        Todennäköisesti tarkoitat barffia?
        Eli en niinkään ota siihen kantaa tai tee ruokintaohjeita,koska en siihen ole erikoistunut.Eli oma tapani on siis kotiruokinta.Siihen olen jo jokusia vuosia ohjeita antanut,mutta henk.kohtaisia.Yleisesti ottaen sitten vaan täällä keskustellen :)


      • molossi ei rek
        Ei oo antaa kirjoitti:

        tuntemattomien ihmisten henkilökohtaisten asioiden tuomista hällä on omakohtaista kokemuksia ;-)

        Kerro ihmeesä miten.Odotan mielenkiinnolla.Mukava se on aina kuulla myös perustelut,jos niitä on...


    • threeam

      Älä anna luita äläkä rustoja. Ei niistä ole ravitsemuksellisesti mitään hyötyä. Anna ehtaa lihaa, naudan mahaakin voi syöttää silloin tällöin sillä se vahvistaa ruuansulatuselimistöä. Sitten kun pentu kasvaa ja alkaa vaihtaa hampaita niin voit antaa ajanvietteeksi broilerin siiven, kaulan tai jonkun vastaavan "helpon" rustoluun.

      • anteeksmitä?

        Älä anna luita äläkä rustoja. Ei niistä ole ravitsemuksellisesti mitään hyötyä

        luut ovat oikein kalsiumipommeja


      • corale 75
        anteeksmitä? kirjoitti:

        Älä anna luita äläkä rustoja. Ei niistä ole ravitsemuksellisesti mitään hyötyä

        luut ovat oikein kalsiumipommeja

        Koirat ei tarvii pätkääkään kalsiumia


    • Rilla

      Tuota minä aina barffauksessa olen juuri ihmetellytkin,että voivatko nuo broilerin siivet tosiaan olla turvallisia syöttää, koska niissä on niitä ohuita pieniä teräviä luita,sillä linnun luitahan muutenkin pidetään vaarallisena koiralle juuri siksi, koska ne niin helposti voivat rikkoa koiran suolistoa.

    • joops2

      Kyllä niitä on iha turvallista syöttää, ainoastaan kypsennetyn broikkusiivet on vaarallisia koiralle. Raakapakasteena ei niissä ole teräviä kohtia. Joissain kylkiluissa ym. voi olla teräviä palasia, mutta meen koira ainakin jättää ne syömättä.

      En tiedä pennun raakaruokinnasta, mutta en usko et se vielä naskalihampaineen tarttee luita, ainakaan usein.

    • tuire79

      Taisi olla väärä hälytys, koska verta ei enää kakassa ole näkynyt. Sen verran googlailin ja soitin lähi-ell:lle, että varmistin tilanteen. Sanoi, että varmaan onkin joku pieni nirhauma voinut tulla, mutta noin vähäinen vuoto ja kun kerran ehti jo loppua, niin ei ole huolta. Tumma veri kuulemma kielisi sitä, että vaurio on syvemmällä, kirkas veri on tuoretta jolloin haava on jossain peräaukon lähellä ja todnäk harmiton ja seurannan mukaan ell:lle. Näin kerrottiin puhelimessa, mutta verta ei tosiaan enää ole tullut, joten se siitä.

      Raakaruokinta aloitetaan pennuille nimenomaan lintujen siivillä ja -kauloilla, koska niissä on niin paljon lihaa ja luut ovat pehmeitä. Ainoastaan kypsät luut ovat teräviä, raakaruokkinassa mitään ei kypsennetä. Lihaa saa myös noiden lisäksikin, kasviksilla ja ravinnelisillä pidetään huoli vitamiineist ja hivenaineista.

      • Vuokko1979

        Meillä myös koira raakaruokinnalla ja kerran on ollut tilanne, että tuli kirkasta verta ulosteeseen. Koiran uloste oli tosi kovaa silloin ja peräaukon suulla oli nirhaumia. Vähensin hetkeksi luiden määrää ja lisäsin liha/kasvismössön määrä, niin uloste pehmeni. Voit myös lorauttaa öljyä ruokaa niin se pehmentää ulostemassaa, eikä näin ollen revi peräaukon suuta.
        Tsemppiä barffaukseen. Meidän turrille se on sopinut todella hyvin.


      • ei isoa hätää

        Tuota tiedäthän sitten, ettei nauhanmahaa anneta joka päivä, n. kerran viikossa riittää. Ja pennuilla kuin myös isommilla voi tulla verta, jos on ripulilla, se ei haittaa. Tietenkin pentu voi syödä, todellakin nielee, esim. pieniä keppejä, voi vähän verenvuotoa aiheuttaa, jos isoja palasia on. Ja kyllä, jos veri on kirkasta se on peräaukon lähellä, jos taas tummaa, niin sitten lääkäriin.


      • ____________________
        ei isoa hätää kirjoitti:

        Tuota tiedäthän sitten, ettei nauhanmahaa anneta joka päivä, n. kerran viikossa riittää. Ja pennuilla kuin myös isommilla voi tulla verta, jos on ripulilla, se ei haittaa. Tietenkin pentu voi syödä, todellakin nielee, esim. pieniä keppejä, voi vähän verenvuotoa aiheuttaa, jos isoja palasia on. Ja kyllä, jos veri on kirkasta se on peräaukon lähellä, jos taas tummaa, niin sitten lääkäriin.

        Kyllä se ripulin seassa tuleva veri haittaa, sillä se on merkki suolitulehduksesta, johon tarvii antibioottikuurin - kokemusta on tästä.


    • llllllllllllllllllll

      Kirkas veri kertoo siitä, että veri ei tule syvältä suolistosta, vaan jostain peppureijän tuntumalta. Luulen, että terävä luu/rusto hiukan rikkonut suolta. Jauha noin pienelle vielä siivet. Isot luut on toinen juttu, niistä kun ei irtoa juurikaan teräviä paloja.

      • llllllllllllllllllll

        Oho, ''ei isoa hätää'' olikin jo kertonut tuon veren kirkkausjutun :) nooh, tulipahan kahteen kertaan. Jos verentulo ei lopu pikkuhiljaa niin sitten ell. Liian kauaa ei saa pentujenkaan kanssa viivytellä.


    • 913

      Miksi raakaruokinta aloitetaan kanansiivillä? Kanan jauheliha on monta kertaa parempaa. Siitä koira saa jopa jotain irti. Äläkä vaan sano että käytät sitä vanhaa barffiteoriaa, jossa ruokavaliosta yli puolet koostuu luusta. Ei ei, sillä saat aikaan vain sairaan koiran. Unohda nyt ne rustot ja luut. Niitä voi antaa joskus ajanvietteeksi mutta EI pääasiallisena ravintona!

    • 3+7

      Koira saa tarpeeksi kalsiumia kun luuta on gramma per painokilo. Jos koira painaa esim 10kg se tarvitsee vain 10 grammaa luuta päivässä.

    • Maalaisjärkee

      Pennunhampaat ei oikein luiden hienontamiseen pysty. Ja kun nälkä on, hotkitaan ja niellään isoina palasina. Syötä jauhettuna siihen asti, että vaihtuu pysyvät hampaat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe