Miksi nuori chinchillani kuoli??

Kumpa mä oisin..

Chinchilla oli yli 2 vuotta vanha. Ostimme kasvattajalta 2012 ja oli mun mielestä tosi normaali ja todella utelias. Mutta eilen aamulla menin katsomaan häkkiä koska olivat olleet häkin "alakerrassa" eli häkki on tehty itse hyllytä jossa on kolme kerrosta ja alimmassa on vain luukku mistä ei siis näy läpi. Avasin häkin ja nuorempi makasi aivan velttona lötkönä häkin pohjalla ja vanhempi (7 vuotias) oli henkisenä tukena vieressä . Otin hädissäni syliin ja yritin tarjota vettä ja rusinoita mutta ei. Eikä räpytellyt silmiä mutta eli vielä mutta ei ollut energiaa sitten yhtään . Oli vain lötkö että hyvä ettei valunut sormien läpi. Välillä sätki jalkoja. Laitettiin sitten ylempään kerrokseen tyynyn päälle lepäämään. En voinut tehdä mitään koska mun piti mennä kouluun hakemaan totari ja vanhemmat yritti tavoitella eläinlääkäriä joka ei tietenkään vastannut. Tunnin päästä pääsin kotiin ja oli jäykistynyt ja kuollut.. :( Enkä tiedä mihin se kuoli. Mutta nää viime viikot en oo ollut kovin aktiivinen chinchillojen kanssa koska koulussa on ollut kaikenlaista. Mutta mielestäni joka ilta kävin laittamassa heinää niille ja olivat ihan pirteitä. Mutta mun on pakko myöntää ja toivon että tästä ei tuu kamalaa paskamyskyä mut en tainnut sitten laittaa sitä ruokaa perjantai illalla koska nukahin kesken askartelujen enkä ollut siivonnut häkkiäkään pitkään aikaan. Kaiken lisäksi kuulin illalla uikutusta mutta en ollut moksiskaan koska pitävät sitä joskus yleensä. Ja mua kaduttaa ihan helvetisti jos oisin vittu nostanu perseeni penkistä ja menny kattoo et mikä ois hätänä nii olis viel elossa varmasti. Ainut ketä voin syyttää oon minä itse mutta mä en oikein oo varma et nääntykö se sitten oikeasti koska se on ollut pitempääkin syömättä koska meidän hoitaja ei pitänyt meidän lomareissulla lupaansa viimevuonna eikä mennyt laittamaan ruokaa kolmeen päivään. Ja kun toinenkin oli niin pirtee? Ja vettäkin oli eikä se lämpöhalvauskaan voinut olla kun ei ollut mikään kuumakaan. Enkä nyt usko että se ois siitä ettei ollut saanut pellettiä (heinää kyllä) mutta ei pellettiä pitkään aikaan kun ei sitä muistettu ostaa. Toivon että saisin vastauksia enkä syytteitä vaikka mä ne kyllä ansaitsisin..

8

783

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kuollutchinchilla

   Jos chinchilla saa pelkkää heinää pidemmän aikaan, se kyllä lopulta kuolee nälkään. Heinästä saadaan pääasiassa kuitua, mutta vain vähän energiaa. Energiaa ( vitamiinit, proteiinia jne) saadaan pelletistä. Chinchilla on hyvin aktiivinen eläinlaji, joten se tarvitsee energiapitoista ruokaa. Myös jos häkki on pitkään siivoamatta eli häkki on likainen, altistaa se chinchillaa monenlaisille bakteeritulehduksille. On myös mahdollista, että chinchilla on tippunut häkissä ja loukannut itsensä ja kuoli siksi.

  • Voiperkele :(

   Eikä... Toi ois pitäny tietää.. Pelletin siasta annoin iltasin niille kuppiin pari pähkinää ja rusinoita. Mutta se ei varmaan ole sama..

   Ja joo en ollut siivonnut häkkiä varmaankaan puoleentoista viikkon ja hyvä että en pyörtynyt kun häkin ohi menin ku hais niin hirveelle mutta voit kuvitella minkälaiset kiireet viimeisillä kouluviikoilla on.. Olisi ollut tarkoitus juuri sinä lauantaina siivota se häkki mutta nyt alko luma todella kurjasti.

   Chinchillassa ei ollut mitään ruhjeita ainakaan.. Mutta voi sekin olla hyvin mahdollista.

  • pimpelipom1

   Chinchillalle optimaalinen lämpötila on 15-20c. Jos lämpötila on yli tuon, kyllä lämpöhalvaus voi iskeä. Lämpöhalvaus, tai kuumuuskohtaus voi tulla myös liiallisesta juoksemisesta. Uuomapulloissa jää myös kuulat välillä jumiin. Se yhdistettynä ravitsemuksen puutteeseen, juoksenteluun ja likaan on tappava yhdistelmä.

   Chinchillassa ei olekkaan välttämättä mitään ruhjeita jos se tippuu.

   Jos kyseessä on tarttuva tauti toinenkin on pahimmassa tapauksessa vaarassa.

  • accd1

   Pähkinät ovat aivan liian rasvaista ja rusinat aivan liian sokeripitoista ruokaa chinchillalle. Niillä ei voi korvata pellettiä, vaan ne vain vahingoittavat chinchillan elimistöä. Suurimmalla todennäköisyydellä chinchilla on kuollut sen takia, että se ei ole saanut oikeanlaista ravintoa pitkään aikaan.

  • aloittaja.

   Niin. Mutta mulla ei ollut minkäänlaista aavistusta että ei selviäisi ilman pellettiä. Luulin että heinällä pärjää. Vaikka olenkin lukenut chinchilloista paljon ja omistanut sellaisen/sellaiset jo yli kolme vuotta. Ja chinchillat ovat koko ikänsä saaneet makupalaksi pähkinöitä ja rusinoita.

  • Jiisus

   Kaikenlaiset idiootit sitä lemmikkejä ottaakin. Aikamoisen kidutuskuoleman tarjosit.

  • Kamalaa

   "mulla ei ollut minkäänlaista aavistusta", no kannattaiskohan selvittää ettei vaan murhaa ketään. Hyi hemmetti. Rusinan saa antaa chinchillalle kerran tai ihan max. kaks kertaa vuodessa, siinä on aivan liikaa sokeria chinchillan elimistölle. Ei ihme että kuoli. Kannattais varmaan ens kerralla ottaa selvää eläimestä, jonka hankkii. Et taatusti oo lukenut yhtään mitään chinchilloista jos noin päin persettä niitä "hoidat". Susta pitäis ilmottaa eläinsuojeluun.

  • Rusinaeivoillasyy

   Chincillani kuoli kun ei hengittänyt, mikä neuvoksi. Itse syön rusinaa vain kerran vuodessa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   2658
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   197
   2391
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   56
   1176
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   873
  5. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   261
   827
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   774
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   732
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   729
  Aihe