Vuokranantajan vaihtuminen

röpelö

Eli kämppä jossa asun vuokralla on ollut myynnissä ja sen on ehkä ostamassa sijoittaja eli uusi vuokranantaja. Käsittääkseni siis mitään uusia sopimuksia ei tarvitse tehdä vaan homma jatkuu normisti samalla vuokrasopimuksella kuten ennenkin? Nykyisen sopimuksen mukaan vuokrankorotukset on sidottu indeksiin, eikä uusi vuokranantaja siis voi mitenkään muuttaa tämänhetkistä vuokran hintaa? Tai jos haluaa muuttaa niin joutunee sitten irtisanomaan minut ja tekemään uuden sopimuksen omilla ehdoillaan?

7

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PaliJanne

      Näin se menee. Vanha sopimus jatkuu vanhoilla ehdoilla ihan kuin vuokranantaja ei olisi vaihtunutkaan.

      • röpelö

        Ihmettelin vaan vähän kun tämänhetkinen vuokranantaja höpisi että pitäisi tehdä uusi vuokrasopimus uuden omistajan kanssa, mutta ilmeisesti ei sitten ole täysin asioista perillä vaikka vuokraakin paria kämppää.


    • Lue ja opi....
    • Jami9966

      Mitenkäs, kun olen muutaman vuoden asunut vuokralla, ja vuokranantaja on vaihtunut kaksi kertaa tänä aikana, mutta mitään uusia vuokrasopimuksia ei olla tehty. Valmistuin juuri koulusta ja pitäisi yleistä asumistukea hakea, niin kelpaakohan kelalle tämä aivan alkuperäinen sopimus?

      • PaliJanne

        No eihän sulla mitään muuta sopimusta ole. Eli kyllä pitäisi kelvata, jos se on vielä paikkansa pitävä ja voimassaoleva sopimus.


    • -Ammattilainen-

      Tottakai uusi vuokranantaja voi nostaa vuokraasi, mikäli se on huomattavasti markkinatasoista vuokraa alhaisempi. Vuokranantaja voi nostaa tasokorotuksella vuokraa max. 15%. Mikäli vuokrasi on edelleen "liian" alhainen, vuokranantaja voi irtisanoa vuokrasopimuksesi. Mikäli vuokrasopimuksesi on kestänyt vähintään vuoden, irtisanomisaika on vuokranantajan puoleleta 6kk. Mikäli vuokrasopimuksesi on kestänyt alle vuoden, irtisanomisaika on 3kk.

      Mikäli tasokorotus riittää, vuokrasopimus jatkuu entisin ehdoin eikä uutta vuokrasopimusta tarvitse tehdä. Jos taas tasokorotus ei ole riittävä, jotta asunnosta saataisiin sellaista tuottoa, joka on laskettu, vuokrantaja voi irtisanoa vuokrasopimuksesi, mutta suurin osa vuokranantajista tarjoaa kuitenkin vanhalle vuokralaiselle mahdollisuutta halutessaan vuokralaisena uuden sopimuksen turvin. Tällöin vuokranantaja sanelee vuokran määrän ja muut ehdot ja vuokralainen sitten miettii, kannattaako ehtoihin suostua. Vaikka vuokranantaja irtisanoisi sopimuksen, vuokralainen voi yhden kuukauden irtisanomisajalla itse irtisanoa vuokrasopimuksen, jos löytää itselleen paremman asunnon.

      On siis ihan vuokranantajasta kiinni, miten menetellään vanhan vuokralaisen kanssa. Jos vuokrasi on kovin alhainen markkinatasoon verrattuna, kannattanee asennoitua siihen, että vuokranantaja tulee vuokrasopimuksen irtisanomaan. Jos siis ymmärtää yhtään bisneksen päälle. Raadollista kyllä, mutta asuntosijoittamisen tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman suurta voittoa. Mihinkään täysin kohtuuttomiin korotuksiin ei tietenkään kannata suostua, sillä markkinoilta löytyy varmasti muita hyviä vuokra-asuntoja. Toki, jos sinulla ei ole vakuutta maksettuna ja luottotietosi ovat menneet ja satut juuri nyt olemaan työttömänäkin, omaa asemaa vuokralaismarkkinoilla ei myöskään kannata yliarvioida.

      • vuokraloorti

        Siis ei uusi vuokranantaja voi rikkoa vanhaa voimassaolevaa sopimusta. Mikäli vuokralainen ei korotuksiin suostu, eivätkä korotukset ole vanhan sopimuksen mukaisia, on vuokranantajan ainoa mahdollisuus irtisanoa sopimus ja irtisanomisaikakin riippuu sopimuksesta, 2 vuoden määräaikaistahan ei noin vain irtisanotakaan.

        Tämähän on reilu peli, koska ei vuokralainen ole vastuussa omistajan muutoksista ja ostajan tulee tietää mitä ostaa eli asunnon mukana tulee myös sitova vuokrasopimus. Samoin kuin ei yrityskään voi irtisanoutua sopimuksistaan laittomasti vain omistajanvaihdoksen takia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7781
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3804
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1032
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      715
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      39
      677
    Aihe