Kannattaako ottaa?

Tropicania

No moikka. Mulla olis tälläinen ongelma, että olen haaveillut koirasta. Kysyisin teidän koiraihmisten mielipiteitä sen suhteen ottaisinko koiran. Perheessämme on ollut ennenkin koira, joten untuvikko en ole, mutta siirtyi mummolleni. Ongelmallisen tästä asiasta nyt päällä oleva masennus ja siitä tietenkin johtuva joka osa-alueen väsymys. Tästä syystä en sentään valitsisi mitään kovin energistä rotua. Koira toimisi myös hyvin minun lenkkikaverina, koska en uskalla/kykene yksin menemään lenkille (sosiaalisten tilanteiden pelko). Ja myös toko kiinnostais lajina, ja sitä myös varmaan kokeilisin. Niin, olisiko kellään tälläisestä kokemusta? Ja muuten vaan mielipiteitä asian suhteen kaipaisin kipeästi!
Ps. kysykää vain, jos joku asia askarruttaa tämän suhteen.

3

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilleriveto

      masentuneena ja väsyneenä tuskin jaksat tokoa. Eikä välttämättä tarvitse, hyvä kun saisit opetettua koiran arkitottelevaiseksi, siis sisäsiistiksi, jotakuis hiljaiseksi, ettei räkytä yhtä mittaa, olemaan yksin kotona, siis kasvattaa niin, ettei tule eroahdistusta, kulkeaan siivosti hihnassa. Tietenkin myös odottamisen ja pysähtymisen käskystä.
      Joku esineen nouto voisi olla mukava lisä tai pikku temput, vaikka roskan nosto astiaan...
      Roduksi valitsisin jonkin pienen tai korkeintaan keskikokoisen, perhoskoira, mäyräkoira, kleinbitz, seurakoira-terrierit... tai joku niiden sekoitus.

    • Mietin tuota

      sinun sosiaalisten tilanteiden pelkoasi että kuinka vahva se on. Pystytkö minkäänlaiseen kanssakäymiseen muiden kuin aivan tuttujen kanssa, vai menetkö aivan lukkoon? Koiraihmiset(pl.ehkä jotkut pittbullin, dogon ja pk-ihmiset) kun on kuitenkin aika sosiaalisia ja varsinkin nuoret koirat tarvitsevat toistensa seuraa joten he hakeutuvat usein toistensa seuraan lenkeillä pysähtyen juttelemaan ja sosiaalistamaan koiriaan. Tällöin olisi hyvä jos kommunikaatio ja luottamus ihmisten välillä pelaa. Se nimittäin antaa koirillekin turvallisuudentunnetta ja vähentää, erityisesti nuorten, koirien yleistä vaivaa, lajiaggressiota joka johtuu puutteellisesta omistajan antamasta perusturvasta.
      Tasapainoisella ihmisellä on parhaat edellytykset kasvattaa tasapainoinen koira. Masennus ei välttämättä ole itsessään poissulkeva jos pystyy tekemään tietoisen päätöksen että tämän koiran tarpeet tyydytetään ja piste(vaikka henki menisi). Kuten edellinen, suosittelen jotain pienempää seurakoirarotua.

    • ihmisen paras ystävä

      Kerrot että teillä on ennenkin ollut koira, onko sulla siis kokemusta siitä että koira voi auttaa sua sosiaalisissa tilanteissa? Ja miten paha se masennuskausi sulla pahimmillaan on, jaksatko huolehtia koiran tarpeista silloin?

      Uskon kyllä ylipäätään siihen että koira voi auttaa ihmistä yli sekä masennuksesta että sosiaalisista peloista. Mutta ennen koiran hankkimista pitäis siis kuitenkin tilanne olla sillä tasolla että tietää jaksavansa huolehtia koirasta vaikeinakin aikoina. Itsellä koira myös auttaa sosiaalisissa tilanteissa, on paljon helpompi tutustua vieraisiin ihmisiin koirien avulla ja välityksellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe