Miten puulautaan kirjaimia ?

Askartelija

Tervehdys,

pitäisi löytää paras keino, jolla saadaan
kirjaimia puulautaan.

Tällaiset vaihtoehdot tulivat mieleen:

1)Kirjain-sapluunan avulla maalaaminen
-siveltimellä/pensselillä, spray-pullolla,
maaliruiskulla, kynäruiskulla

2)Leimasin
-tehdään jostakin vaahtomuovityyppisestä aineesta
-todennäköisesti vaikea tehdä, maali ei jakaudu
tasaisesti ja kirjainten reunat suttuiset

3)Tekemällä oma poltinrauta
-Vaikea tehdä, kuumentamisen ongelma,
kirjaimet ehkä suttuisia, yksivärisyys

4)Lasermerkintä
-ei onnistu kotona, maksaa ja yksivärisyys

5)Liimataan lautaan tarra
-voi irrota / repsottaa

Näistä mielestäni parhaimmalta vaikuttaa
1.vaihtoehto eli sapluunamaalaus.

Tulisiko mitään muita vaihtoehtoja mieleen taikka
kokemuksia edellisistä vaihtoehdoista ?

Kiitos kommenteista !

t:Askartelija

12

2530

  Vastaukset

  • Tee piirokset haluamasi kokoisista ja näköisistä kirjaimista ja hanki kunnon taltta tai pari, jolla voit kaivertaa kirjaimet lautaan.

  • Kunhan kerrot, mitä olet tekemässä, niin voisi paremmin antaa vinkkiä. Teetkö isoa kylttiä vai meinaatko ikäänkuin polttomerkitä valmistajatiedot. Vaihtoehtoja on paljon, kaikki nuo luettelemasi ja lisäksi monia muita. Polttokunä on yksi vaihtoehto, tekee polttoleoman mukaista jälkeä, tarra-, siirto yms kirjaimet yms. yms.

   • Kyseessä on tuotemerkin (muodostuu
    kirjaimista ) merkitseminen puulaudasta tehtyyn tuotteeseen.

    t:Askartelija


  • No nyt sitten alkoi selviämään, mutta sitä vielä kysyisin, että minkä kokoisena tuotemerkin haluat noin pit.x lev. vaikkapa cm. Sitten lisäksi onko teksti "tyylitelty" ja muita erikoisuuksia. Polttamalla sen sais kerralla ja suht helposti ja pysyvän. Mikäli merkki ei ole suuri salaisuus, niin täs viestissä on linkki mun sähköpostiin ja voit ottaa sen kautta yhteyttä / lähettää logon sinne, niin katsotaan. Saattaisi olla muutama idea polttoleimasimen tekemiseksi. Palaillaan.

  • Niin, se osoite mah@markunarkki.fi

  • Oliskos jyrsiminen vaihtoehto?
   Halvan yläjyrsimen saa 30 eurolla. Lisäksi ostat kirjasimet vaikkapa biltemasta.

  • Jos kyseessä on tuotemerkki pitäisi sen olla tyylikäs ja näyttävä.
   Vaihtoehtoja on mielestäni 3
   1.Puiset tai muuta materiaalia irtokirjaimet jotka liimataan.Valmistus sahaamalla,vaatii käsityötä, näyttävä, kylläkin hidas sarjavalmistukseen.
   2.Silkkipainanta/muut painomenetelmät/leimaus , nopea helppo soveltuu suuriin sarjoihin "halvan näköinen"
   3.Erilaiset kaiverrusmenetelmät.(polttomerkintä)
   Hitaampi kuin 2 vaihtoehto. Näyttävä,pysyvä.
   Automaattivälineillä helppo toteuttaa ja harrastelijavälineilläkin pienen harjoittelun jälkeen onnistuu.

  • polttoraudan. eli suunnittelet logosi ja teetat siita sitten meistin. sama paikka missa teetat messinkisen meistin, voit ostaa sen varsinaisen raudankin, johon meisti tulee kiinni ja topseli laitetaan seinaan ja annetaan kuumentua ja poltetaan logo puuhun. yksinkertaista ja vaivatonta. yksi paikka mista saa oli muistaakseni suomen leimasintehdas ja sijaitsee helsingissa, lauttasaaressa. ei mielestani mitenkaan kamalan hintavaa, ottaen huomioon kuinka laadukkaan meistin ja polttoraudan saa.

  • rakennat cnc koneen pienen, askelmoottoreista ja siihen laser 500mW kokoluokkaa ja polttaa kauniisti kaikki kuviot vaikka kännykän takakuoreen tai tekstit.
   itsellä taasen ongelman valkosiet kirjaimet mustaksi maalattuun pintaan pitäisi saada, 2 ja 3mm korkeita eli todella pieniä, mutta tarraarkkeina noin pientä ei löydy mistään edes netistä. pienin taisi olla 5mm

   • >>tarraarkkeina noin pientä ei löydy mistään

    Teetät valmiin tarran (teipin), jossa on haluamasi teksti valmiiksi painettuna. Mikä tahansa teippitalo tekee tuollaisen, ei maksa paljoa. Saat sen värisenä kuin haluat ja vaikka jonkun kuvankin siihen mukaan samantien.


  • Helppo teksti yljyrsimellä. Pitkä rima (5m) jonka päähän noin 30 cm( riippuen tekstin pituudesta) kiinnitetään jyrsimen ohjain ja jyrsin. Riman toiseen päähän ruuvit tai jokin muu joka pitää pään samassa linjassa jyrsittävään kappaleeseen sekä pyöreitä rimoja riman alle helpottamaan liikettä. Riman jyrsinpäähän esim. koukkunaula ohjaimeksi. Jyrsittävä kappale kiinni alustaan ja sen viereen tietokoneella kirjoitettu paperi vaneialustalla jossa on jyrsittävä teksti. Jyrsinterä 3-5 mm paksu, upotusyvyyteen n. 3-5mm. Sitten jyrsin kirjaimittain käyntiin ja koukkunaulalla ohjattan paperilla olevan tekstin mukaan. Kallistetaan kirjainten välillä ettei terä ylety puuhun. Voi tehdä vaikka mminkalaista tekstiä tai kuvaa. Onnistuu hienosti kotioloissa. Rima on pitkä syystä jolla estetään tekstin suppeneminen..

  • Dremellin tai vastaavan pikku kaivertimen avulla olen itse tehnyt. Jos isompia sarjoja tarvitsee tehdä, niin on hidas, mutta yksittäinen kappale onnistuu, tai jopa muutama.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. YTK antoi varoituksen maksujen viivästymisestä

   Kuulemma kahden vuoden määrää vastaava hakemuspino odottamassa, viestin lopussa toivotettiin tsemppiä. Kysynys ytk:lle, voinko tämän viestin perusteel
   Maailman menoa
   131
   5725