feminismistä on moneksi?

pokka pitää

Miten nuo feministiksi itseään väittävät naiset menevät poikkeuksetta aivan pähkinöiksi ja muuttuvat tiittimiehen tukisisariksi ja tsemppaajiksi, kun törmäävät tyttöilevään mieheen, oli tämä sitten CD tai transgender etc. ja elänyt miten heteronormatiivista elämää tahansa ja missä yhteiskunnan valta-asemassa tahansa, näissä normisti naisia sortavissa rakenteissa?
Mitä tässä kuviossa siis tapahtuu sen ns. feministinaisen päässä, onko se vain niin että vaatteet=aatteet? MIten työ tiitit saatte myytyä tyttöilyn feministisenä kannanottona tiedostavalle naisväelle, sen sijaan että se nähdään normitetun naiseuden hyötykäyttönä - omiin iloihinne omilla (miehen) ehdoillanne?

13

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Feminismiä on tosiaan moneksi. Yksi sellainen todella katsoo kategorisesti tiitit naiseuden väärinkäyttäjiksi. Militanteimmat tekevät sen jopa transnaisille, joita he pitävät eräänlaisena patriarkaatin viidentenä kolonnana. Tästähän esimerkiksi Julia Serano puhuu paljon ja amerikkalaisilla feministisivuilla teksti on usein aika kamalaa.

      Sen sijaan edellämainittuja fiksummat feministit näkevät enemmän sävyjä mustan ja valkoisen välillä ja vaistoavat naiseuden ja rajojen murtumisen myös monissa tiittimiehissä ja erityisesti mainitsemissasi transgendereissä. Nykyään monet feministit myös sallivat itselleen naisellisuudesta nauttimisen, mikä osaltaan selittää sitä, että heistä osa on valmiina jakamaan tuon asian tiittiystäviensä kanssa. Yksi feminismin kaukaa viisas ja viekas ajatus on kannustaa miehiä löytämään naisellinen puolensa, jolloin murretaan sitä patriarkaatin muuten niin murskaavan vahvaa ylivaltaa yhteiskunnassa.

      Tiitit harrastavat vaihtelevaa naishömppää paljon myös naisten kanssa, jotka eivät ole ollenkaan varsinaisia feministejä.

      ...ja niin: Olinko taas lukevinani tässä avauksessasi pientä ylikategorisointia ja lokerointia: Tiitithän ovat kaikki sovinistisikamiehiä, jotka pukeutuvat vain luodakseen itselleen oman miesmielikuvituksensa ihannenaisen.....?

    • Seppo Taalasmaa

      feministit ovat vaarallisia miehiä, mutta ei heitä kannata tuhota yhden virheen takia.

      • Boring!

        Tylsää!


    • pokka pitää

      Lähinnä kävin lokeroimassa feminististä ajattelua avatakseni sen eri muotoja. Jotain hassua tuossa symppaamisessa on, ikäänkuin femisti antaa liberaalissa hengessä ns. huiputtaa itseään (raflaava sanavalinta tässä joo) sulkemaan myös miehet feminismiin, siis erityisesti tiitteilyn hengessä. Feminismi korostaa naiseutta, toiseutta ainakin sen tietyt suuntaukset, toisaalta pyritään häivyttämään sukupuolten eroja. Kohtaavatkohan nämä polut joskus vielä? Tiitteilyssä on kuitenkin sen verran fetissin elementtejä, että jääkö kuitenkin "omiin iloihin" käyttöön kuin laajemmin murtaa patriarkaatin rakenteita.

      • Kirjoituksesi perusteella oletkin todellinen transvestismin ja feminismin asiantuntija!
        Joskus tietysti ei-niin-fiksu avauskin voi provosoida esiin jotain järkevämpää.

        Feministejä nyt vaan on niin moneen lähtöön, että joillekin on kauhistus sukupuolittunut ulkoasun ja käytöksen maailma ylipäätään, kun toisille taas on tärkeää, että heidän sukupulikokemuksensa on tasavertainen miesten kanssa, vaikka olisi kuinka naisellinen.

        Transvestiitti taas voi olla sellainen täysin ilman fetistisiä taipumuksia. Mitä enemmän tiitti saa olla naismoodissa, sitä enemmän hän usein näkee itsensä naisena eikä miehen kuvajaisena naisesta. Yhteinen naisellisten asioidan parissa tapahtuva ilottelu naisen kanssa antaa tilaa molemmille. Voin tämän sanoa vuosien kokemuksella.

        Totta kai telaketjufeministi ja stereotyyppinen barbie-tiitti sopivat kovin huonosti yhteen. Ja sitä patriarkaattia voidaan murtaa niin kovin eri kohdista...


    • pokka pitää

      Telaketjufeminismin saralla on sen verran viittauksia jopa miesvihaan, että aatesuuntien ja suuntausten liittoutumat ja sympatiseeraukset ovat todellakin mielenkiinoista seurattavaa. "pienestä miesvihasta ei mitään haittaa" tai CIS-miehet sukupuuttoon" ym. settiä levitellään äärilaidan feministien toimesta. Joka lähtöön näitä on kyllä.
      Voikos olla että tiitit ovat tuossa joukossa mukavan maskotin tai hyödyllisen dillen roolissa... en tiedä! Jos olo on hyvä puolin ja toisin, niin mikäs siinä. Ihmetyttää vain.

      • Moderni fiksu feministi ymmärtää ohittaa miesviha-käsitteen ja keskittyy vastustamaan miesten luomaa hierarkista rakennetta, jota patriarkaatiksikin kutsutaan. Tässä taistelussa hän ja feminiinistä puoltaan hakeva tiitti voivat olla varsin hyvin samassa rintamassa. Samoin siinä voisi olla lukuisa määrä tavallisia miehiä, jotka ovat patriarkaatin vaatiman käyttäytymiskoodin vankeja ilman, että he siitä hyötyisivät tai hyödyistä nauttisivat. Tällöin kukaan ei ole myöskään dille maskotti kellekään, vaan valtarakenteiden murtaminen antaa enemmän liikkumatilaa kaikille nykytilasta kärsiville.

        Itse koen miehenä ollessani kuuluvani tuohon joukkoon, jolle miehinen maailma valtapeleineen on luotaantyöntävä. Koen myös, että naisten valtapelit ovat monesti heijasteita tästä patriarkaatista ja osin siksi pysyn niistäkin kernaasti etäällä. Näin ollen näen fiksun feministin selkeästi kanssasisarena ajamassa samansuuntaisia asioita eteenpäin, ajattelenpa itseäni niin tiittinä kuin miehenäkin. Onneksi minulla on myös mahdollisuus olla tekemisissä ihanien fiksujen feministien kanssa jotka ovat myös edistämässä transihmistenkin asiaa.


    • pokka pitää

      Vielä, onko anukatariina kuvaamasi filosofia laajaa, akateemisviritteistä tiittien parissa, vai poikkeus - ehkä tätä ei voi edes tilastoida, mutta arvailla? Millä painoarvolla rakenteiden vastustaminen näkyy ylipäätään?
      Onko transihmisten, ml. tiitit ehkä luontevampi lähestyä ko. valtarakenteita feministien joukossa, voisin kuvitella. Enempi jengiä ja vakiintunutta vaikuttamista.

      • Kyllä se on tietyn ei-aina-niin-akateemisen tiittiryhmän tietoinen tavoite. En nyt toki osaa sen prosentuaalista osuutta sanoa, enhän varmaan edes tunne kaikkia ja edes kaikentyyppisiä tiittejä Suomessa. Painoarvoakin on vaikea arvioida, mutta olettaisin sen olevan kuitenkin kokonaismääräämme nähden ihan merkittävää.

        Kaikki tiitit eivät välttämättä ajattele näin ja moni on tietämättömiä harrastetusta patriarkaatin kaatamiseksi tehdystä myyräntyöstä. Mitään yhteistoimintaa feministijärjestöjen kanssa ei olla harrastettu vaan se lohko on yksityisten suhteiden varassa. Järjestöjen kanssa pitää varmaan käydä tavoitteenasetanta selväksi, feministien ja transihmisten yhteistyöllähän on Suomessakin hieman takkuinen menneisyys,

        Sen sijaan patriarkaatin säätelemän sukupuolidikotomian kimppuun olemme iskeneet monella muulla rintamalla, joskus suoraan ja joskus salakavalasti. Tässä salakavalassa etenemisessä naiset ovat ensisijainen kohde ja ajattelemme sen pehmentävän myös jäyhemmin asiaan suhtautuvaa miesrintamaa. Näppituntumamme on, että konsepti toimii.


    • pokka pitää

      Voitko yhtään avata tätä kenttää...? "Näppituntumamme on, että konsepti toimii." Kun tässä nyt pyörittelen tätä nais-feminiin-sektoria suhteessa transhenkilöihin yleisellä tasolla. Mikä toimii ja miksi? Toimiiko se naisten parissa, jotka haluavat irti n.s kaksi-sukupuolta -ajattelusta, vai yleisemmin - siis mitä halutaan kun ryhmittymiä on vähintään: nainen=nainen ja mies=mies vai kun nainen tai mies tai muu =määritelkööt ihmiset itse.
      Tässä jakolinjassa on vaikeutta näin ulkopuolelta katsoen löytää johtotähti jota seuraten ajatusten kanssa perille :-o

      Entä miesrintaman jäyhyys, onko se kaiken läpäisevä haitta tai hankaluus, moodista (miesilmiasu/tiitti) riippumatta?

      • Konsepti toimii siten, että feminiini mies tunnutaan ottavan huomattavasti paremmin vastaan "normaalina ilmiönä" siellä, missä tällaista myyräntyötä on intensiivisemmin tehty. En ole tietenkään tehnyt gallupia siitä, miten feministiset asenteet kullakin rajapintaan osuneella naisella on, mutta joka tapauksessa on ollut havaittavissa lisääntyvää luontevaa suhtautumista, mikä on käsittääkseni merkki siitä, että tiukan dikotominen ajattelu ei ole enää kyseessä. Ajattelen näet, että patriarkaatin valtarakenteet ohjaavat myös monien naisten ajattelua ja että tällä tavoin voimme löysentää ainakin joitakin ruostuneita muttereita heidän päästään.

        Ajatus feministijärjestöjen kanssa tehtävästä yhteistyöstä ei ole huono, sitä vain ei ole kukaan tainnut vielä hommakseen ottaa. Olisikin kiva nähdä, minkälaista asennemaailmaa esimerkiksi Unionin uusi polvi tässä asiassa edustaa. Vanhemman polven kanssahan on ollut tunnetusti vaikeuksia. Queer-feministit lienevät ainakin varsin hyvin kartalla.

        "Toimiiko se naisten parissa, jotka haluavat irti n.s kaksi-sukupuolta -ajattelusta, vai yleisemmin - siis mitä halutaan kun ryhmittymiä on vähintään: nainen=nainen ja mies=mies vai kun nainen tai mies tai muu =määritelkööt ihmiset itse. "

        Puhun tässä kohdejoukkona cis-ihmisistä. Muíden identiteettien toistensa ymmärtäminen ja ymmärtämättömyys on vähän toisenlainen asia ainakin työmaana. Tavoitteena tietysti on, että nämä cissitkään eivät liikaa pääkultaansa vaivaisi sillä, oliko tuo nyt ihan oikea mies vai nainen. Itse koen ainakin eräässä harrastuspiirissäni, että minut otetaan siellä naisena tai "jokumuuna" naisten joukossa.

        "Entä miesrintaman jäyhyys, onko se kaiken läpäisevä haitta tai hankaluus, moodista (miesilmiasu/tiitti) riippumatta?"

        Noo, jos luonnehtisi, että naiset ovat hyvin usein positiivisella tavalla kiinnostuneita ja monet valmiina myös meitä tukemaan, ja miehet pääsääntöisesti sietävät tai sanovat, että omapahan on juttusi. Rohkeimmat meistä liikkuvat kyllä ihan miehisissä piireissä "oudokkeina" ja ovat saaneet aikaan jossain määrin muutosta ilmapiirissä. Ongelmat ovat ajoittain samankaltaisia kuin transnaisillakin, mutta itse asiassa harvalla meistä, jotka olemme tuolle kartoitamattomalle alueelle uskaltautuneet, on mörkö tullut vastaan.


    • pokka pitää

      No kiitos paljon tästä.
      Kuinka sitten erinäisissä yhteiskuntasuhteissa, yhteisöissä ja yleisissä ihmisten kohtaamisissa vrt. lähi- ja pari- ja perhesuhteet, onko näissä aivan erilaiset viritykset silloin kun kaapista ulos tullaan ja kun ulkona sitten jatkossa ollaan? Merkittävyyskerroin varmaan kasvaa puolin ja toisin.

      Mikä on se tekijä joka kantaa tai antaa jaksamista, jos kritiikkiä tai nuivaa kohtelua tms. tulee vastaan "ulostulleelle" mikä on silloin voimavara? Onko se "taistelu" tuulimyllyjä vastaan, vai henkiset-sisäiset palkinnot? Jaksamisasia on tärkeä, mutta sellainen, jota ei välttämättä ulkopuolelta osaa tunnistaa.

      • Lainsäädännön ja tasa-arvoviranomaisten yms. kanssa tehdään intensiivistä vaikutus- ja yhteistyötä. Muu yhteisövaikuttaminen on lähinnä kiinni siitä, missä kukin liikkuu.

        Lähisuhteet ovat aina oma tarinansa. Joskus käy oikein hyvin ja joskus oikein huonosti. Erityisen hankala asia on puoliso, joka ei asiaa hyväksy. Ulkona olo on tähän kaikkeen nähden yleensä helpompi juttu.

        Pääsääntö onkin, että ulostulo on paljon vähemmän kauhea asia kuin kaapissa ollessa on pelätty. Puolittaisen ulostulon puitteissa, siis siten, että kuljetaan ulkona vapaasti, mutta ei olla ehkä kaikille asiasta kerrottu, kokemus on pääsääntöisesti voimauttava, koska negatiivista palautetta tulee ällistyttävän vähän.

        Työ- ja sukukuviot ovat sitten vähän kinkkisempiä, niissä voi käydä huonommin ja aika harvat tiitit ovat tällä alueella täysin avoimia. Toisaalta aika moni niistä harvoista, jotka ovat tuon kynnyksen ylittäneet, ovat saaneet tästä siirrosta huomattavan paljon voimavaroja omaan elämäänsä kauhean painostuksen sijasta. Jos niitä ongelmia tulee, koetamme vertaistukijoina heitä auttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      197
      4901
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      3037
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      140
      2363
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2344
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1982
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1556
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1482
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1393
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe