Resident Evil 6 on oikeasti hyvä !

totototootooo

Miksi Resident Evil 6:sta haukutaan ? Siinä on monia asioita joista sarjaa on alusta asti kritisoitu, eikä vähäisimpänä pelattavuus. Tällä kertaa hahmo liikkuu suoraan tatin osoittamaan suuntaan "tankkikontrollien" sijaan. Myös (hidas) liikkuminen aseella tähdätessä onnistuu, mitä on sarjaan toivottu jo kauan. Pelissä on vihdoin mukana zombeja, joiden perään fanit ovat huudelleet nelososasta lähtien. Eivätkä ne zombit mitään ammu, eihän niitä edes ole kuin Leonin kampanjassa. Muissa viholliset ovat vain mutantteja/ihmisiä.

Peli onnistuu mielestäni vangitsemaan Ressa 4:n painostavan tunnelman oikein hienosti: vihollisia on paljon, ammuksia vähän. Jokainen laukaus merkitsee eikä terveysesineitä ole tuhlattavaksi asti. Myös hahmon sijoittamisella on merkitystä. Tässä onnistutaan parhaiten Leonin kampanjassa, mikä onkin neljästä kampanjasta "Resident Evil-mäisin".

Pelin grafiikat hivelevät silmää ja vetävät vertoja kaikille nyky (konsoli) peleille ehkä jotain Last of Usia tms lukuunottamatta. Vihollisten ja tasojen suunnittelu voittaa RE5:n mennentullen. Myös tekoälyä on parannettu ja yksinpelikin on oikeasti nautittavaa.

Kaikki edellämainitut löytyvät jo pelistä nimeltä Dead Space, mikä onkin saanut ylistystä kun on ottanut Ressojen toimivat ainekset ja korjannut virheet. Nyt kun se aito ja alkuperäinen tekee vastaavaa, onkin se yllättäen p*ska. Varsinkin Leonin kampanjasta havaitsee yhtäläisyydet Dead Spaceen, maahan polkemisineen päivineen.

Kauhua pelistä ei löydy, mutta ei resident evilit oikeasti ole kauhua olleetkaan enää kakkososan jälkeen. Eikä ne pari ensimmäistäkään olleet niinkään pelottavia kuin painostavia, mitä on myös osa numero 6. Tämä sarjan uusin vesa on saanut myös kritiikkiä pulmien puuttumisesta, mutta miksi valittaa? Peliä on tietoisesti viety hieman toiminnallisempaan suuntaan, kuten myös Dead Spacea, jossa ei pulmia ollut myöskään. Eikä ne tälläiseen sopisikaan.

Olen puhunut paljon Leonin kampanjasta, ja syy on selvä: se on niistä paras. Siinä on sitä oikeaa ahdinkoa, tämä on sitä miltä Resident Evilin kuuluukin tänäpäivänä tuntua. Muut kampanjat ovat toki viihdyttäviä rykäisyjä, mutten näe itseäni pelaamassa uudestaan muita kuin Leonin tarinaa. Chrisin kampanja muistuttaa Gears of Waria sotateemoineen päivineen, Jakella pelataan mätkintäpeliä ja Adan kampanja keskittyy hiljaisempaan lähestymistapaan.

Mutta lopputulemana voisin summata pointtini: Resident Evil 6 on oikeasti hyvä peli. Leonin kampanja yksinään olisi jo nimen arvoinen. Siinä on korjattu ongelmat pelattavuuteen, vihollisiin ja vitosessa esiintyneisiin yksinpelin hankaluuksiin tekoälyn johdosta. Dead Space on yleisesti ottaen kehuttu peli ja tämä kampanja on käytännössä samaa tavaraa Resident Evilin maailmaan sijoitettuna. Miksi siitä ei tykkäisi ? Kun tähän päälle saa bonuksena paketista kolme ylimääräistä kampanjaa ja Mercenaries pelimuodon, on paketin hinta enemmän kuin oikeutettu!

5

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi ongelma

      Itse pidän myös Resident Evil -pelisarjasta mutta pelaan mieluiten co-oppina kaverin kanssa (xboxilla, uudempia).

      Siitä on jo jokin verran aikaa kun RE6:n pelattiin läpi, mutta muistaakseni siinä oli joku ihan äärimmäisen tuskainen asevalikkosysteemi joka hankalaoitti aseiden vaihtamista tms. En nyt muista minkälainen, enkä jaksa googlettaa kun en pikaisesti tietoa löytänyt. Aikaisemmissa peleissä valikot toimi moitteettomasti joten en käsitä miten niin alkeellinen asia pystyttiin kössimään tässä uusimmassa.
      (Olisikohan ollut jotain tyyliin ettei aseiden paikkaa voinut vaihtaa itse ja jokaisessa tehtävässä automaattiset paikat vaihtuivat itsekseen tms. Vanhaan paikkaan totuttua sitten aina tuli valittua väärä ase jne.)

      Muuten ei mitään pahaa sanottavaa ja nautittava peli kyllä.

    • "ei resident evilit oikeasti ole kauhua olleetkaan enää kakkososan jälkeen"

      Nohnoh, kolmososan jälkeen varmaan tarkoitit. Kyllä se Nemesis omanlaatuisen pakokauhun toi kun oli voimakas vastustaja, ilmestyi useasti ja seurasi.
      Tosin helpoimmalla vaikeusasteella kolmosessa sai heti kaikki aseet käyttöön.

      En ole uusimpia (kolmosta uudempia) RE:itä pelannut, mutta pidän sitä ainakin noista kolmesta parhaimpana. Kakkosen läpäisin lähiaikoina uudestaan, oli lyhyempi kuin muistin.

    • hesekiell

      Kovasti tykkäsin 5 ja 6, en oikein ymmärrä vihaa, mitä 6 ja 5 on saanut niskaan kuitenkin vanhaan ei enää voi palata, kamppanjat on erinlaisia ja jokaiselle jotakin löytyy.

    • Resifan

      Resident evil 6 sekä 1/zero hd remasterit on parhaita, mestariteoksia. 7 ok, revelations 1/2 myös ok pelejä, 4 tylsä, samoin 5. 2/3 hd versiointia odotan =D

    • Re2_

      Vanhat parempia. Onneksi se tuleva resident evil 2 ps4:lle näyttäisi olevan hyvä ja paluu vanhaan :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe