HK 980 vika?

mäessä

HK 980 vahvistin lakkasi kuulumasta. Laite meni ennen toimiessaan valmiusasentoon, kun kytkin sähköt päälle. Kun vahvistimeen kytkee nyt sähköt päälle, virtakytkimen valo palaa valkoisena kuin laite menisi suoraan päälle. Myös äänenvoimakkuuden säätimen valo menee päälle. Näyttö sen sijaan pysyy pimeänä ikään kuin siitä puuttuisi virta.

Laitetta ei pysty ohjaamaan kaukosäätimellä eikä etulevyn kytkimilläkään. Mitään ei kuulu kaiuttimista tai kuulokkeistakaan, vaikka CD-soittimen kytkisi mihin tahansa sisääntuloon.

Avasin kannen ja huomasin pientä hapettumista äänenvoimakkuuden säätönupin takana olevassa elektroniikkalevyssä. Puhdistin tinapuolen hapettumat, mutta laite ei alkanut toimia.

En ole löytänyt netistä huollolle tarkoitettua kytkentäkaaviota. Käyttöohjeilla ei auta tällaisten ongelmien selvittämisessä. Harmittaa, koska ostin vahvistimen uutena kotimaisesta hifiliikkeestä vain kolmisen vuotta sitten. En viitsisi ottaa yhteyttä kotimaiseen nettikauppaankaan tai lähettää vahvistinta maahantuojan huoltoonkaan. Netin kautta ostin, koska liike on satojen kilometrien päässä.

Vahvistimen etulevy elektroniikkakortteineen ei lähde väkivallatta irti, vaikka olen avannut kaikki ruuvit. Alaosasta ottaa kiinni. Onkohan alhaalla vastaavia lukitusulokkeita kuin etulevyn päädyissä? Ne aukesivat kevyesti ruuvimeisselillä avittaen.

Hyvä yleismittari minulla on ja juotostyökalut.

2

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mäessä

      HK 980 käyttöohjeessa neuvotaan ottamaan sähköt pois päältä viideksi minuutiksi, kun kauko-ohjain ja etulevyn nappulat eivät toimi. Tämä keino tepsi vain päivää ennen laitteen lopullista sammahtamista. Vahvistin siis toimi täysin normaalisti, mutta 'hajosi' yön aikana, kun siinä ei ollut edes sähköjä.

    • mäessä

      En onnistunut irrottamaan etulevyä. Kytkin vahvistimen kokeeksi päälle parin päivän sähköttömyyden jälkeen, kun laitteen kansi oli vielä auki ja kas kummaa, vahvari meni valmiusasentoon. Sammutin vehkeen ja kytkin uudestaan sähköt, mutta nyt laite meni taas suoraan päälle näytön pysyessä pimeänä. Päätin ruuvata ruuvit kiinni ja odotella vuorokauden vahvistimen ollessa normaalisti kytkettynä muihin laitteisiini.

      Ihme tapahtui. Sähköt päälle ja valmiusasento. Kauko-ohjain ei toiminut, joten kytkin vahvistimen päälle etulevyn virtakytkimestä. Kun olin soittanut CD:stä noin puolet, kauko-ohjainkin alkoi toimia. Vahvistin toimii nyt oikein jo toista päivää. Vaikka siitä olivat sähköt kokonaan pois yön yli, laitteen sai kauko-ohjaimella päällekin.

      Ehkä puhdistamani hapettumat olivat syynä oikkuiluun. Toki huonoja kontakteja saattaa olla edelleen, mihin vaikuttaa lämmönvaihtelu. Voi olla, että laite nollautuikin 'välitilasta' toimintakuntoiseksi, sillä näistä diginäytöistä ja konkista ei ikinä tiedä. Hifiharrastajien sivuilla joku näytti murehtivan vastaavaa ongelmaa Denonin vahvistimen kanssa viime vuoden puolella. Ehkä sekään näyttö ei ollut risa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe