millainen paikka on Rimini?

auringonpalvoja1

Hei!
Olemme lähdössä kahdeksi viikoksi Riminiin heinäkuun lopulla ja kaikki matkavinkit ovat tervetulleita. Paikalliset markkinat kiinnostavat kovasti, paljon siellä maksaa esim.kengät ja mekot?

Ranta on ilmeisesti todella suuri, muttemme tarvitse rantatuolia jokaiselle päivälle, rauhallinen pyyhepaikka riittäisi välillä myös hyvin, mahtaakohan Riministä tällaisia helposti löytyä?

13

1155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rimin1

      Taidemuseoita, kirkkoja. Renessanssia ja romanista taidetta, etruskiaarteita.
      Kengät maksavat 45,80e, mekko 52,00e.
      Pyyhepaikkoja on niukasti, kannattaa varata ajoissa.

      • 10+11

        Maksavatko kengät 45,80e/pari vai 45,80e/kappale.

        Ja onko 52,00e hinta pitkälle kukkamekolle ? Minulle riittäisi minimekkokin eivätkä kukkakuviotkaan välttämättömiä jos olisi edullisempi niin.

        Pyyhepaikat varasin torstai-illalle ja lauantai-aamulle. Lauantaiksi sain vain käsipyyhepaikan mutta onhan sekin parempi kuin ei pyyhepaikkaa ollenkaan.


    • Olly

      Riminillä on oikeaa Italiaa yhtä paljon kuin Kanariansaarilla Espanjaa. Toisaalta, kun Rimini on mantereella, oikean Italian löytäminen on bussimatkan päässä.
      Jos haluat rantaloman ja discoja, Rimini on oikea paikka.

    • erkk

      Markkinoilla hyvin erilaisia hintoja. Väkeä hirveästi ja tungosta. Varo taskuvarkaita! Rannat kuuluvat niiden rantatuolien vuokraajille. 2 tuolia varjolla veden lähellä oli viime viikolla 20€ päivä. Ilmaisia rantoja vain kaksi: maailmanpyörän lähellä ja Riccioneen päin hotellirannan päässä. Pyyhepaikkoja ei hotellirannoilla ole, rantavahdit lähettävät istuskelijat pois.

    • Queen of dummies

      "Paljonko maksavat meko ja kengät" LOL

      Kerropas mulle, että paljonko Suomessa maksavat mekot ja kengät? Jaa että niitä on paljon eri hintaisia? NO AIVAN!!!
      RIIPPUU MISTÄ MENET OSTAMAAN, ÄÄLIÖ!!!

    • muutaman kerran

      Rauhallista pyyhepaikkaa on Riminin rannoilta heinä- ja elokuussa turha etsiä. Toukokuun lopussa tilaa ilmaisilla rannoilla on paljon, vaikka muita, siis maksullisia, rantoja ei ole vielä avattu.

      Muuten Rimini on monipuolinen paikka. Aikaa voi viettää piazzoilla ja puistoissa istuskellen. Rimini on perustettu 200-luvulla eKr., joten antiikin nähtävääkin on.

      Markkinat on kaksi kertaa viikossa. Hintataso halpa, laatu samoin. Yksi tavaratalo on, hintataso sama kuin Suomessa. Mielenkiintoinen kauppahalli löytyy.

      Rimini on oikea italialainen kaupunki, ei pelkkä turistikylä, vaikka heinä-elokuussa turisteja on paljon. Riministä on erinomaiset liikenneyhteydet ympäristöön ja mielenkiintoisiin lähikaupunkeihin kuten Ravenna, Bologna, Venetsia, Firenze, Pesaro...

      • been there done that

        Riministä voi vuokrata polkupyörät tai skootterit ja huristella San Marinoon. Matkalla on ihan oikeaa Italiaa ;) Jos ajelee pikkukylien kautta takaisin rannikolle, voi tavata mukavia paikallisia ihmisiä, syödä herkkuja ja juoda hyvää kahvia. Toki kesä-elokuu ovat kiusallisen kuumia pyöräilyn kannalta.


    • ttttt3

      Rimini on vain ja ainoastaan turismin varassa elävä kaupunki, toki ollut sitä jo ammoisista ajoista saakka. Tie Roomasta tehty pari tuhatta vuotta sitten.
      Halpaa on vaateostosten osalta heinäkuun alusta eteenpäin. Alkaen parista eurosta mekko, toki Versaceakin, jos niitä kaipaa. Kengät samoin. Markkinoiltakin jotain löytää. Hieman kaupungin ulkopuolella on iso ostoskeskus, LeBefane, jonne kannattaa suunnata vaateostoksille.
      Omia retkiä on helppo tehdä esim. junalla, junailu Italiassa on todella halpaa. Lakkojakin silloin tällöin, mutta lomailijaa tuskin haittaa.
      Erinomainen ruoka, mainio viini ja unohtumattomat jäätelöt ovat sitä parasta Italiaa. Niitä löytyy Riminiltäkin, muuta aitoa Italiaa sieltä ei juurikaan löydä.

      • aitoa Italiaa

        "Niitä löytyy Riminiltäkin, muuta aitoa Italiaa sieltä ei juurikaan löydä."

        Mielestäni aika erikoinen väite. Italialaista maalaiselämää Riminissä ei tietysti ole, jos vain se jonkun mielestä on aitoa Italiaa. Rimini on kaupunki. Kesällä siellä on paljon turisteja, myös italialaisia. Mutta kyllä Riminissä todella eletään ja asutaan ympäri vuoden.

        Jos oma oleskelusi siellä rajoittuu rannalle, yhdelle pitkälle kadulle ja hotellialueelle, käsityksesi Riministä pelkkänä turistipaikkana on ymmärrettävä. Sanottakoon nyt vielä, että myös turismi on aitoa italialaisuutta.

        Itse olen ollut Riminissä useita kertoja ja osaan italiaa. Näen Riminin kyllä hyvinkin aitona Italiana. Onko sitten Venetsia aitoa Italiaa, entä Rooma tai Milano tai Sisilian saari vai ainoastaanko joku maalaiskylä? Minusta Italia on hyvin monimuotoinen.


    • Angelo

      Kahden viikon aikana ehtii ja kannattaa lähteä katselemaan myös muita paikkoja. Jos vuokraatte auton on Riminiltä helppo tehdä päivän pyrähdyksiä esim. Bolognaan, Veronaan tai vaikka Firenzeen saakka (n. 2 - 3 h). Tosin kannattaa muistaa että heinäkuun loppu alkaa jo olemaan melko ruuhkaista ja ennen kaikkea kuumaa aikaa, joten matkanteko voi olla hieman hitaampaa ja haastavampaa. Junat ja bussit toki ovat myös yksi vaihtoehto - toimivat hyvin ja ovat todella halpoja. Julkisilla kulkiessa kannatta aina kuin mahdollista kysyä ja varmistaa että kyseinen peli menee juuri sinne minne haluaa; monesti esim junat muuttavat lähtölaitureita viime hetkellä ym. Italialaista.

      Varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen kerta Italiassa kannattaa ehdottomasti käydä jossain muuallakin kuin vain Riminin alueella. Rimini käy hyvin bilettämiseen ja auringon ottoon mutta 2 viikkoa voi olla aika pitkä aika pelkästään Riminillä oleiluun.

      Rantaahan Riminillä riittää - pitkälti toistakymmentä kilometriä. Rannat ovat tosiaan käytännössä kaikki yksityisomistuksessa ja niihin on pakko ostaa aurinkotuolit. Tosin pelkällä pyyhkeellä makaaminen ei muutenkaan omasta mielestäni kuulosta kovin mukavalta. Ensinnäkin santa rannalla on todella hienoa (tämä yhdistettynä aurinkorasvaan ja hikeen = kaikki hiekassa ja tahmeana) ja toisekseen tuohon aikaan vuodesta on ihan oikeasti niin kuuma että vaikka olisikin oma aurinkovarjo, pelkkä hiekalla kävely on melko tuskaista (se hiekka on polttavan kuumaa).

      Nämä rantapaikat ovat käytännössä identtisiä, joten sillä minkä niistä valitsee ei ole juuri merkitystä (joku on ehkä euron pari halvempi kuin toinen). Rannalta voit halutessasi aina kävelle seuraavalle jos esim. luulet että naapurin paikassa on parempi baari tai ravintola.

    • kävijä

      Tulimme 3.7. Riministä, olimme viikon. Ostoskeskusta (Le befane) suosittelen ilmastoituun shoppailuun, markkinoita muutoin. Vuokratkaa ihmeessä varjo ja rantatuoli - muutoin rannallaolo turhan tuskallista.

      Käykää lähialueilla mielenkiinnon mukaan. Muutaman pahemman turistirysän kokeneena minusta paikassa paljon italialaisuutta.

      Kiva paikka, lähtisin uudelleenkin!

    • Rimini2016

      Me käytiin Riminillä päiväreissu lasten kanssa Toscanasta. Monet rantalomat kokeneena oli ihan kaunis paikka. Meri oli ihana, pitkälle matalaa, uin itsekin pitkään. Rannat olivat siistit. Olimme ilmaisella rannalla maailmanpyörän lähellä. Auringonlasku oli kaunis ja päivä muutenkin todella onnistunut. Matka Toscanasta Apenniinien vuoriston yli Riminiin oli mitä jännittävin. :)

    • Alkup_maantiepyöräi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1939
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1867
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1855
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1360
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe