Tyhmiä ovat Viitasaaren persut

fkgjrid

ei näköalaa tulevaisuuteen. Asuisiko Viitasaarella kukaan, jos käytössä olisi vain pitkospuut ja pärevalo?

102

939

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pärekoppa

      Ihan varmasti asuisi. kaikki perinteen vaalijat
      lampaita kanoja kukkoja paimenpoikia ja pajupillejä. Veneentervaajia ja
      pisteaitaa, lehmihaka ja lypsyjakkara. Sunnuntaisin kirkkoon komealle kukkulalle.

      • keitele

        Viitasaarella on aina ollut sisäänpäin lämpivä kunnallis organiosaatio, ei mitään kehitystä ole tapahtunut kaupungin suojatyöpaikkoihin rahaa riittää mummon setän poikien palkkaamiseen.


    • sangta simpli as

      Jättäkää äänestämättä persuja seuraavassa vaaleissa, ja kehitys pääsee eteenpäin.

      • it pro

        It-ammattilaisena minulla oli tarkoitus paluumuuttaa jos kuitu saadaan, mutta nyt homma jäi jäihin. Ei kukaan halua elää ilman nopeaa nettiä nykyään.


      • oletpas sivistynyt

        Sinun itsesi pitää ryhtyä ehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa ja näyttää kuinka tämän velkaisen Viitasaaren asiat laitetaan kuntoon. Kyllä kait näitä typeriä valokuituta on tarjolla jatkossakin. Kirjoituksesi luettuani on voi muuta kuin todeta, että kaikkia se leipä elättää....


      • kaikkea sitä...
        it pro kirjoitti:

        It-ammattilaisena minulla oli tarkoitus paluumuuttaa jos kuitu saadaan, mutta nyt homma jäi jäihin. Ei kukaan halua elää ilman nopeaa nettiä nykyään.

        Et tunnu tietävän asiasta yhtäkäs mitään.


      • Anonyymi

        vihervasemmisto valtaan niin kaikki on hyvin,tulee hyvää työvoimaa ulkomailta:)


    • Ääni persuille lisää

      Perus-Suomalaisten mielestä on pienenmpi katastrofi menettää 0,7 miljoonaa Kepun töpeksinnän seurauksena kuin 13 miljoonaa Kepun metsästämässä 2,1 miljoonan euron tukijaisjahdissa.

      Viitasaarelle muuten rakennettiin nopeat laajakaistat 2006 valtion tukirahalla, mutta sitä ei koskaan otettu käyttöön. Siellä se maatuu metsissä. Yhtiö oli Pohjoisen Keskisuomen kahdeksan kunnan omistama Pohjoisen Keski-Suomen verkkopalvelut Oy.

      Kuuskaistan kanssa tehty sopimus oli toinen yritys, mutta se tyssäsi huhtikuussa 2013, kun kunnat antoivat Kuuskaistan mielestä sille liian vähän rahaa. Rahat loppui.

      Nyt on meneilläänn kolmas yritys, Kuuskaistan ja viiden rupukunnan . Nyt ei rahat lopu kunVviitasaarella on ostanut liittymän noin 500 tilaajaa ja sen maksaa ja takaa kunnan kautta kaikki veronmaksajat, käyttivätpä tai eivät sitä. Edes 1000 tilaajaa ei tekisi yrityksestä kannattavaa iitasaaren osalta.


      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12039565

      Hölmölän viisaat
      18.3.2014 19:21

      Kuuskaista Osuuskunnan tilinpäätöstiedot 2009 - 2012

      Liikevaihto, tE 635 766 853 992
      tulos, tE -119 -35 0 -249

      oma pääoma, tE -260 -295 -298 -547
      vieras pääoma tE -6212 -6249 -6259 -9876

      Oheiset luvut ovat Kuuskaistan patentti- ja rekisterihallitukselle toimittamista virallisista tilinpäätöksistä.

      Tilinpäätöstiedot kertovat, että vuodesta 2003 lähtien tomineen Kuuskaistan liikevaihto on ollut aina alle miljoonan ja tulos tappiollinen 12 vuoden ajan.

      Oma pääoma on syöty tappiolliseksi ja viera pääoma eli velat ovat vain kasvaneet.

      Kuuskaista on näiden lukujen perusteella enemmän kuin konkurssikypsä.
      Se ei liikevaihdollaan koskaan pysty maksamaan velkojaan. Liikevaihto ei riitä edes toimintakulujen kattamiseen.

      Nyt esitettystä 5 korpikunnan (Konnevesi, Kannonkoski, Kyyjärvi, Toivakka ja Multia) laajakaista yhtiöstä tulee samanlainen konkurssipesä vain suuremmiilla veloilla. Nämä velat ovat lopulta kuntien velkoja ja maksettavia.

      Pihtiputaan, Viitasaaren, Karstulan ja Petäjäveden osalta, 4 halukkaan kunnan osallistuminen on jumissa kunnallisvalituksen vuoksi.

      Keski-Suomen 14 suurinta kuntaa päättivät, etteivät osallistu tuohon pyramidihuijaukseen äänestämällä valtuustoissa ilman kunnallisvalituksia.


      Saadakseen Kuuskaistasta hengissä pysyvän osakkaan 5 kunnann yhtiöön, kunnat joutuvat pumppaamaan ensin Kuuskaistan pelastamiseen noin 10 Miljoonaa euroa noiden tilinpäätöstietojen perusteella.

      Tämä "kankkulan kaivo" on todella syvä ja siihen mahtuu paljon kuntien rahaa 30 - 40 vuoden aikana.

    • naurava naapurikunta

      Viitasaari on yksi näistä höynäytetyistä kunnista, joilta yritetään viedä loputkin rahat ja kunta on niin tyhmä, että antaisi höynäyttää itseään.

      • köpi1

        Kannatan mielipidettäsi.


    • antipersu

      Lopputulos on se, ettei nopeaa nettiä tule ja älykkäämmät muuttavat pois.

      • Stiignafuulia

        Älykkäämmät osaa ostaa 4G nettitikun 12,50 Euroa kuussa. Ja sitten myöhemmin 5G:n

        Tyhmät, jotka eivät edes osaa käyttää verkkopalveluja, känisevät Kuuskaistan kuidun perään. Liittymä 1535 Euroa ja palvelu 36,60 kuukaudessa.


      • teuvo4

        Ei viitasaarella edes niin älykkäitä ole , jotka muuttaisivat pois. Hakkarainenhan on viitasaaren ylivoimaisesti älykkäin.


      • PoisViitasaarelta
        Stiignafuulia kirjoitti:

        Älykkäämmät osaa ostaa 4G nettitikun 12,50 Euroa kuussa. Ja sitten myöhemmin 5G:n

        Tyhmät, jotka eivät edes osaa käyttää verkkopalveluja, känisevät Kuuskaistan kuidun perään. Liittymä 1535 Euroa ja palvelu 36,60 kuukaudessa.

        Viitasaarella ei ole olemassa "oikeaa" 4g yhteyttä. Viitasaaren hikinen mokkulanettiyhteys on tyypiltään dual carrier. Joka tarkoittaa sitä, että käytössä on kaksi 3g yhteyttä yhtä aikaa. Näillä saadaan juuri ja juuri hyväksyntä, jotta voidaan käyttää nimitystä 4g (joka on osittain harhaanjohtavaa). Dual carrier 4g on reilusti hitaampi isoissa tiedostoissa kuin varsinainen 4g, jota löytyy vain isommista kaupungeista.

        Langattomissa yhteyksissä hakuajat ovat poikkeuksetta pitkiä - olipa käytössä sitten 4g tai 3g.
        Tästä syystä nykyiset langattomat yhdeydet ovat käytännössä käyttökelvottomia muuhun kuin isojen tiedostojen lataamiseen.
        Mainosmiesten lupaama nopea nettiyiyhteys ei käytännössä koskaan toteudu tavallisessa surfailussa. Ainut asia, missä siitä on iloa, on nopeustesteissä tai isojen teidostojen latauksissa (elokuvien yms. waretus).
        Vaikka Viitasaarelle saisikin rehellisen 4g-yhteyden, ei se olisi millään tavalla verrattavissa valokuituun.
        Valokuidussa vasteajat ovat niin pieniä kuin ne suinkin voivat olla. Tämän toteaa jo aivan tavallisella nettisurffailulla. Useat nettisivut tekevät http-kyselyjä moneen kertaan joko samaan osoitteeseen tai eri osoitteisiin. Esimerkiksi, jos halutulla nettisivulla on useita kuvia, jotka eivät ole yhdistetty yhdeksi isoksitiedostoksi, joutuu nettiseilailijan nettiselain kysymään jokaista tiedostoa erikseen. Nämä kyselyt kestävät aina niin kauan kuin nettiyhdeydellä on vasteaika, joka langattomissa yhteyksissä on järjettömän suuri.
        Nämä kyselyt tapahtuvat selailijan huomaamatta, jolloin perus-seppo/-ilpo- (geneerisiä, keksittyjä miesten nimiä) -ei välttämättä edes tajua tätä prosessia tapahtuvan. Nettiselain tekee nämä automaattisesti. Mokkulamies vain ihmettelee, että kylläpäs kestää kauan sivun latautuminen: "kunpa vain pääsisin skrollaamaan alaspäin iltapäivätytön kohdalle"....

        Otetaan esimerkki: Jos haettava sivu tekee vaikkapa 16 eri http-kyselyä, joka on verrattain pieni määrä (käyttäjä menee esimerkiksi iltalehti.fi nettisivulle).
        Tyypillisesti yksi haku kestää valokuidulla 4 millisekuntia. Vastaava aika langattomalla mokkulalla on 80-180 millisekuntia.
        Joten ennen kuin nettisivu alkaa edes varsinaisesti latautua, voi se mokkulalla kestää hakuja odotellessa 2.5 sekuntia ylimääräistä ennen kuin sivua aletaan työntämään huimalla 4g nopeudella käyttäjän koneelle. Tässä ajassa (paperilla hitaampi 2/1Mb laajakaistayhteys) on jo ladannut kyseisen sivun, vaikka yhteys on näennäisesti hitaampi. Saati sitten, jos verrokkina on valokuitu. Valoa nopeampaa tiedonsiirtoa ei ole olemassa. Langalliset yhteydet ovat vain niin paljon nopeampia kuin langattomat. Etenkin, kun välimatkat kasvavat.

        Vakavasti otettuna langattomat yhteydet eivät ole käyttökelvollisia mihinkään muuhun kuin backup-yhteyksinä. Tästä ovat samaa mieltä kaikki, jotka oikeasti tarvitsevat nettiä työkseen. Langattomat yhteydet toimivat hätävarana silloin kuin muuta ei ole saatavilla.
        Ymmärrän toki, että se on niin vaikeaa ymmärtää, jos itse on keski-ikäinen, eikä tarvitse nettiyhteyttä muuhun kuin satunnaiseen laskujen maksamiseen ja silloin tällöin suoritettavaan blogi-kirjoitteluun tai iltalehden selaamiseen.

        Valokuitu mahdollistaisi esimerkiksi yritysten ylläpitää ja hallinnoida omia nettisivujaan ja sähköpostiliikennettä. Tämä ei ole mitenkään mahdollista tällä hetkellä viitasaarella.

        Eniten ehkä kismittää se tosiasia, että Perussuomalaiset ovat aivan oikeassa tässä Kuuskaista hankkeessa. Tämä on ollut aivan perseestä!
        Asiasta päättäneet henkilöt saisivat hävetä. Katsokaapa, mitä kinnulan ex-kunnanjohtaja teki. Siellä on edullinen, toimiva ja nopea valokuituyhteys. Kunta vielä saa katetta joka yhteydestä.
        Viitasaari päätti laittaa rahansa Kuuskaistan kravaattikaulojen persnahkoihin saamatta mitään vastineeksi...

        Kiitos.
        tämän kirjoitti ajatuksissaan sekava ja närkästynyt Kuuskaistalle ennakkomaksun maksanut ja menettänyt ihminen


      • erikoiskuituasiantuntija
        PoisViitasaarelta kirjoitti:

        Viitasaarella ei ole olemassa "oikeaa" 4g yhteyttä. Viitasaaren hikinen mokkulanettiyhteys on tyypiltään dual carrier. Joka tarkoittaa sitä, että käytössä on kaksi 3g yhteyttä yhtä aikaa. Näillä saadaan juuri ja juuri hyväksyntä, jotta voidaan käyttää nimitystä 4g (joka on osittain harhaanjohtavaa). Dual carrier 4g on reilusti hitaampi isoissa tiedostoissa kuin varsinainen 4g, jota löytyy vain isommista kaupungeista.

        Langattomissa yhteyksissä hakuajat ovat poikkeuksetta pitkiä - olipa käytössä sitten 4g tai 3g.
        Tästä syystä nykyiset langattomat yhdeydet ovat käytännössä käyttökelvottomia muuhun kuin isojen tiedostojen lataamiseen.
        Mainosmiesten lupaama nopea nettiyiyhteys ei käytännössä koskaan toteudu tavallisessa surfailussa. Ainut asia, missä siitä on iloa, on nopeustesteissä tai isojen teidostojen latauksissa (elokuvien yms. waretus).
        Vaikka Viitasaarelle saisikin rehellisen 4g-yhteyden, ei se olisi millään tavalla verrattavissa valokuituun.
        Valokuidussa vasteajat ovat niin pieniä kuin ne suinkin voivat olla. Tämän toteaa jo aivan tavallisella nettisurffailulla. Useat nettisivut tekevät http-kyselyjä moneen kertaan joko samaan osoitteeseen tai eri osoitteisiin. Esimerkiksi, jos halutulla nettisivulla on useita kuvia, jotka eivät ole yhdistetty yhdeksi isoksitiedostoksi, joutuu nettiseilailijan nettiselain kysymään jokaista tiedostoa erikseen. Nämä kyselyt kestävät aina niin kauan kuin nettiyhdeydellä on vasteaika, joka langattomissa yhteyksissä on järjettömän suuri.
        Nämä kyselyt tapahtuvat selailijan huomaamatta, jolloin perus-seppo/-ilpo- (geneerisiä, keksittyjä miesten nimiä) -ei välttämättä edes tajua tätä prosessia tapahtuvan. Nettiselain tekee nämä automaattisesti. Mokkulamies vain ihmettelee, että kylläpäs kestää kauan sivun latautuminen: "kunpa vain pääsisin skrollaamaan alaspäin iltapäivätytön kohdalle"....

        Otetaan esimerkki: Jos haettava sivu tekee vaikkapa 16 eri http-kyselyä, joka on verrattain pieni määrä (käyttäjä menee esimerkiksi iltalehti.fi nettisivulle).
        Tyypillisesti yksi haku kestää valokuidulla 4 millisekuntia. Vastaava aika langattomalla mokkulalla on 80-180 millisekuntia.
        Joten ennen kuin nettisivu alkaa edes varsinaisesti latautua, voi se mokkulalla kestää hakuja odotellessa 2.5 sekuntia ylimääräistä ennen kuin sivua aletaan työntämään huimalla 4g nopeudella käyttäjän koneelle. Tässä ajassa (paperilla hitaampi 2/1Mb laajakaistayhteys) on jo ladannut kyseisen sivun, vaikka yhteys on näennäisesti hitaampi. Saati sitten, jos verrokkina on valokuitu. Valoa nopeampaa tiedonsiirtoa ei ole olemassa. Langalliset yhteydet ovat vain niin paljon nopeampia kuin langattomat. Etenkin, kun välimatkat kasvavat.

        Vakavasti otettuna langattomat yhteydet eivät ole käyttökelvollisia mihinkään muuhun kuin backup-yhteyksinä. Tästä ovat samaa mieltä kaikki, jotka oikeasti tarvitsevat nettiä työkseen. Langattomat yhteydet toimivat hätävarana silloin kuin muuta ei ole saatavilla.
        Ymmärrän toki, että se on niin vaikeaa ymmärtää, jos itse on keski-ikäinen, eikä tarvitse nettiyhteyttä muuhun kuin satunnaiseen laskujen maksamiseen ja silloin tällöin suoritettavaan blogi-kirjoitteluun tai iltalehden selaamiseen.

        Valokuitu mahdollistaisi esimerkiksi yritysten ylläpitää ja hallinnoida omia nettisivujaan ja sähköpostiliikennettä. Tämä ei ole mitenkään mahdollista tällä hetkellä viitasaarella.

        Eniten ehkä kismittää se tosiasia, että Perussuomalaiset ovat aivan oikeassa tässä Kuuskaista hankkeessa. Tämä on ollut aivan perseestä!
        Asiasta päättäneet henkilöt saisivat hävetä. Katsokaapa, mitä kinnulan ex-kunnanjohtaja teki. Siellä on edullinen, toimiva ja nopea valokuituyhteys. Kunta vielä saa katetta joka yhteydestä.
        Viitasaari päätti laittaa rahansa Kuuskaistan kravaattikaulojen persnahkoihin saamatta mitään vastineeksi...

        Kiitos.
        tämän kirjoitti ajatuksissaan sekava ja närkästynyt Kuuskaistalle ennakkomaksun maksanut ja menettänyt ihminen

        Mukavaa, että tekniikasta ymmärtäviäkin on. Muuta kuntaan, jossa ymmärretään nykyajan päälle. Kainuussa ja Lapissa ollaan pisimmällä kuituhommissa.


      • vinkiksi vaan

        Se on sitten viisainta muuttaa Kannonkoskelle, Kyyjärvelle, Konnevedelle tai Toivakkaan. Kaikki muut kunnat ja kaupungit äänestivät valokuitua vastaan. Noita valokuidun vastustaja kuntia oli yhteensä 14.


      • eiku muuttohommiin
        erikoiskuituasiantuntija kirjoitti:

        Mukavaa, että tekniikasta ymmärtäviäkin on. Muuta kuntaan, jossa ymmärretään nykyajan päälle. Kainuussa ja Lapissa ollaan pisimmällä kuituhommissa.

        Kyllä sinun kannattaa kuules muuttaa Lappiin. Siellä on varmaan viisaiden ihmisten keskellä tilaa sinullekin!


      • sinusta huolissamme

        Älä sinä vain muuta pois, jotta jää edes järjen siementä Viitasaarelle...


    • edelläkävijä
      • Hanskamies

        Sinä vertaat Viitasaarta näihin kaupunkeihin :)
        Gigabitin sekuntinopeudet tuodaan esimerkiksi Los Angelesiin, San Franciscoon, Miamiin, Chicagoon, Houstoniin ja Atlantaan.

        Äly hoi! nyt ei koko Viitasaaren jutussa ei ollu kyse ollenkaan tuollaisesta. Ja kun asiaa alkaa oikein kunnolla ajattelemaan niin Perussuomalaiset olivat kaukaa viisaita. Nyt ei tartte maksaa miljoonia paskasta laajakaista vaan odottaa että tuon kaltainen tekniikka tulee suomeen.


      • kuitukalle
        Hanskamies kirjoitti:

        Sinä vertaat Viitasaarta näihin kaupunkeihin :)
        Gigabitin sekuntinopeudet tuodaan esimerkiksi Los Angelesiin, San Franciscoon, Miamiin, Chicagoon, Houstoniin ja Atlantaan.

        Äly hoi! nyt ei koko Viitasaaren jutussa ei ollu kyse ollenkaan tuollaisesta. Ja kun asiaa alkaa oikein kunnolla ajattelemaan niin Perussuomalaiset olivat kaukaa viisaita. Nyt ei tartte maksaa miljoonia paskasta laajakaista vaan odottaa että tuon kaltainen tekniikka tulee suomeen.

        Ihan samaa kuitua pitkin se gigainenkin kulkee. Tarvitaan vain paremmat päätelaitteet.


      • Topi_1

        Katsoppa hyvä sisar tai veli, kumpi lienetkään, et kuinka moni kunta ja kaupunki Keski-Suomessa torppasi koko kuuskaistan... Se kuuskaistahan on jo vanhaa tekniikka syntyessään. Minä en tarvitse kuuskaistoja, mokkula riittävi...

        Hyvä Perussuomalaiset! Olitte taas oikeassa. Joka oli niin sanoisinko et vähemmän fiksu, et osti liittymän etukäteen selvittämättä-OMA HÄPEÄ!!


      • Röntinen, Jakomäki

        Meillä Jakomäessä kaivetaan hurjaa vauhtia kuitua ojaan. Samaan ojaan laitetaan myös kaikki sähköjohdot,paskaputket, puhdasvesi ja sadevesiputket. Kirkkoon kuulumattomat haudataan samaan monttuun samalla kertaa. Pari liian vanhaa työntekijääkin hautautui sinne kiireessä että kerittäisiin EU-tuet saamaan vielä tämän vuoden puolella.Hinnalla ja laadulla ei niin kovin väliä, pääasia on että tuet saadaan.Kyllä meillä sitten pokeria pelataan ja facebookissa keljuillaan ja ennenkaikkea maataloustuet saadaan ajoissa. Kyllä meidän Kepulien kelpaa.


      • Ajattelehan järjellä

        Jos osaat lukea, vai osaatko? Keski-Suomessa neljä kuntaa sanoi valokuidulle ja kuuskaistalle kyllä. Neljätoista kuntaa sanoi samaisissa asioissa jyrkästi ei. Onko mielestäsi noiden neljäntoista kunnan osalla painettu jarrut pohjaan ja neljä kuntaa kehittyy? Kannattaa miettiä mitä näillä sivuilla suustaan laukoo!!! Mielestäni köyhä saa olla, mutta ei tyhymä!


    • Kuka miekkaan tarttu

      Aikamoista soopaa kirjoitetaan, kun valittajan järjetöntä toimintaa puolustellaan.

      Kunnallisessa päätöksenteossa on sellainen juttu kuin demokratia. Se tarkoittaa sitä, että valittujen enemmistö päättää mitä tehdään ja sitten mennään sillä. Valitusten kautta yhteisiin ja demokraattisiin päätöksiin vaikuttaminen on äärimmäisen röyhkeää ja typerää. Tuolla taktiikalla saa toki kunnallishallinnon polvilleen määräämättömäksi ajaksi ja nythän juuri se taikalampun henki on päästetty vapaaksi. Takaisin sitä ei lamppuun enää saa, ei ainakaan helpolla. Ei järkeä.

      Toisaalta on hyvä, että nythän sitten rahansa häviävät, kunta mukaan lukien, voi nostaa valittajaa kohtaan siviilijutun, jolla haetaan korvaukset menetyksistä. Odotetaan vaan, että haliinto-oikeus ja KHO toteavat valituksen aiheettomaksi. Sitten tulee maksun aika. Kukaan ei ole menettänyt rahojaan vielä ja lopussa on vain valittaja, joka menettää. Nettiyhteyksiä ei kuitenkaan sillä tavalla saada.

      • viisas saarijärvi

        Vähämpä tunnet kunnallisesta demokratiasta. Siihen kuuluu myös oikeus valittaa lainvastaisista ja tyhmistä päätöksistä. Jotka tällaiseen hölömöilyyn ovat rahansa sijoittaneet, joutavatkin rahansa menettämään.
        Odotan mielenkiinnolla siviilijuttua, jolla haetaan korvauksia hölömön kunnaalisen päätöksemteon tyrmäämisestä. Saattaa käydä niin, että kunnan ja valittajien sijasta joutuvat poliitikot makselemaan itse oikeudenkäyntikulut.


      • Ennustajaeukko
        viisas saarijärvi kirjoitti:

        Vähämpä tunnet kunnallisesta demokratiasta. Siihen kuuluu myös oikeus valittaa lainvastaisista ja tyhmistä päätöksistä. Jotka tällaiseen hölömöilyyn ovat rahansa sijoittaneet, joutavatkin rahansa menettämään.
        Odotan mielenkiinnolla siviilijuttua, jolla haetaan korvauksia hölömön kunnaalisen päätöksemteon tyrmäämisestä. Saattaa käydä niin, että kunnan ja valittajien sijasta joutuvat poliitikot makselemaan itse oikeudenkäyntikulut.

        Viisaskin voi olla tyhmä viisauden sumentaessa silmät. Aika näyttää oliko lainvastaista. Tuskin oli. Oikeuden päätöksen jälkeen jäljelle jää vain häpeä ja ihmisten katkeruus. Hölmön leimankin siinä saa, eikä se ihan heti lähde. Aina ei kannata tehdä sitä minkä voi tehdä.

        Tyhmyyttä ei tarkastella hallinto-oikeudessa. Sen on jo ratkaissut demokraattinen päätöksenteko, jossa enemmistö on päätöksensä antanut. Sen mielestä ei ollut tyhmää. Siihen pitää tyytyä.

        Korvauksia taitavat hakevat kiusantekovalittajalta samassa rintamassa kunta ja liittymistä maksaneet, miljoonajuttuhan siitä tulee. Toivottavasti pystyy korvaamaan.


      • Konstan Pylkerö
        Ennustajaeukko kirjoitti:

        Viisaskin voi olla tyhmä viisauden sumentaessa silmät. Aika näyttää oliko lainvastaista. Tuskin oli. Oikeuden päätöksen jälkeen jäljelle jää vain häpeä ja ihmisten katkeruus. Hölmön leimankin siinä saa, eikä se ihan heti lähde. Aina ei kannata tehdä sitä minkä voi tehdä.

        Tyhmyyttä ei tarkastella hallinto-oikeudessa. Sen on jo ratkaissut demokraattinen päätöksenteko, jossa enemmistö on päätöksensä antanut. Sen mielestä ei ollut tyhmää. Siihen pitää tyytyä.

        Korvauksia taitavat hakevat kiusantekovalittajalta samassa rintamassa kunta ja liittymistä maksaneet, miljoonajuttuhan siitä tulee. Toivottavasti pystyy korvaamaan.

        Missähän joukoissa se viisaus Keski-Suomessa tuossa Kuuskaistan laajakaista asiassa asuu?

        Ja Missä asuu enemmistö?

        Ryhmä A
        Keski-Suomen ylivoimainen enemmistö, ihmisistä, kunnista ja yrityksistä on varmasti Ryhmässä A. jotka osasivat lukea Kuuskaistan heille Inspiran toimittamat tutkimukset, suunnitelmat, aikomukset, luulot ja "visiot" Neittaanmäen ja Mikkosen raivoisasta "lobbauksesta" huolimatta.
        Ainakin on ollut selvä enemmistö mielipiteelle hylätä vouhotus laajakaista esitys.

        Ryhmä B.

        Noissa kuntien valtuustoissa on käytetty yhden puolueen Kepun enemmistö diktatuuria. Onneksi niistä on löytynyt viisaita miehiä, jotka sitten ovat pelastaneet kunnan Kuuskaistan lasikaistalta kunnallisvalitukselta.
        Äänestäjät kiittävät viisaita miehiä.

        Ryhmä C

        Kunnanjohtajan diktatuuria, jota edisti yhden puolueen Kepun enemmistö diktaruuri.

        Näistä kunnista ei löytynyt edes yhtä viisasta miestä valituksen tekemiseen.

        Noissa kunnissa on jouduttu joulujuhlistakin perumaan tiernapoika esitykset, kun koko kunnasta ei ole löytynyt aikaisemminkaan kolmea viisasta miestä esitykseen.

        On nyt aivan tolkutonta väittää, että viisaus olisi ollut Ryhmässä C.

        Sama on tilanne ryhmässä B. Onneksi siellä oli viisaita yksilöitä.

        Viisaus on ollut aivan selvästi Ryhmässä A, 14 kunnassa. Niissä ovat demokratian mukaan myös selvä enemmistö kunta määrässä, ihmisissä, veronmaksajissa, yrityksissä ja Metsä-Suomea Keski-Suomessa.

        Tätäkään Keski-Suomen liitto ja Mikkonen ei ilmeisesti tiedä.


        A. Eivät lähteneet mukaan.

        1. Äänekoski
        2. Laukaa
        3. Hankasalmi
        4. Joutsa
        5. Jämsä
        6. Kinnula (otti käyttöön Pohjoisen-Keski Suomen piilotetun laajakaistan )
        7. Muurame
        8. Keuruu (kunnallisvalitus on jäädyttänyt päätökset)
        9. Uurainen
        10. Saarijärvi (hylkäsi äänin 23 – 12)
        11. Kivijärvi
        12. Jyväskylä (hylkäsi äänin 45 - 21))
        13. Luhanka
        14. Kuhmoinen (hylkäsi 20 – 1)

        B. Lähtisivät Kuuskaistan laajakaistaan, mutta valitus esti sen

        1. Pihtipudas, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa)
        2. Viitasaari, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa jumissa)
        3. Petäjävesi, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa))
        4. Karstula, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa)
        5. Multia, (oikaisuvaatimus, hallituksen päätöksen laillisuus kyseenalainen)

        C. Suoraan mukaan kunnanvaltuuston enemmistöpäätöksellä.

        6. Kannonkoski
        7. Kyyjärvi
        8. Toivakka
        9. Konnevesi

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12276791


      • Röntinen,Jakomäki
        viisas saarijärvi kirjoitti:

        Vähämpä tunnet kunnallisesta demokratiasta. Siihen kuuluu myös oikeus valittaa lainvastaisista ja tyhmistä päätöksistä. Jotka tällaiseen hölömöilyyn ovat rahansa sijoittaneet, joutavatkin rahansa menettämään.
        Odotan mielenkiinnolla siviilijuttua, jolla haetaan korvauksia hölömön kunnaalisen päätöksemteon tyrmäämisestä. Saattaa käydä niin, että kunnan ja valittajien sijasta joutuvat poliitikot makselemaan itse oikeudenkäyntikulut.

        Uutisointi olemattomien kylpytynnyrien ja saunojen myyjästä Jyväskylässä muistutti erehdyttävästi olemattomien kuituverkkojen myymistä etukäteis- maksuilla Keski-Suomessa. Kummassakin tapauksessa vedettiin hyväuskoisia oikein kunnolla nenästä. Rahojaan ei saa kukaan takaisin, ei muuta kuin pää pensaaseen, ja nuolemaan näppejään. Eikä ainakaan niitä kannata haukkua, jotka pelastivat aika ison joukon nenästävedettäviä hyväuskoisia kuntalaista olemattomien kuituverkkojen myyjien kynsistä.


      • valokuidulle EI
        Konstan Pylkerö kirjoitti:

        Missähän joukoissa se viisaus Keski-Suomessa tuossa Kuuskaistan laajakaista asiassa asuu?

        Ja Missä asuu enemmistö?

        Ryhmä A
        Keski-Suomen ylivoimainen enemmistö, ihmisistä, kunnista ja yrityksistä on varmasti Ryhmässä A. jotka osasivat lukea Kuuskaistan heille Inspiran toimittamat tutkimukset, suunnitelmat, aikomukset, luulot ja "visiot" Neittaanmäen ja Mikkosen raivoisasta "lobbauksesta" huolimatta.
        Ainakin on ollut selvä enemmistö mielipiteelle hylätä vouhotus laajakaista esitys.

        Ryhmä B.

        Noissa kuntien valtuustoissa on käytetty yhden puolueen Kepun enemmistö diktatuuria. Onneksi niistä on löytynyt viisaita miehiä, jotka sitten ovat pelastaneet kunnan Kuuskaistan lasikaistalta kunnallisvalitukselta.
        Äänestäjät kiittävät viisaita miehiä.

        Ryhmä C

        Kunnanjohtajan diktatuuria, jota edisti yhden puolueen Kepun enemmistö diktaruuri.

        Näistä kunnista ei löytynyt edes yhtä viisasta miestä valituksen tekemiseen.

        Noissa kunnissa on jouduttu joulujuhlistakin perumaan tiernapoika esitykset, kun koko kunnasta ei ole löytynyt aikaisemminkaan kolmea viisasta miestä esitykseen.

        On nyt aivan tolkutonta väittää, että viisaus olisi ollut Ryhmässä C.

        Sama on tilanne ryhmässä B. Onneksi siellä oli viisaita yksilöitä.

        Viisaus on ollut aivan selvästi Ryhmässä A, 14 kunnassa. Niissä ovat demokratian mukaan myös selvä enemmistö kunta määrässä, ihmisissä, veronmaksajissa, yrityksissä ja Metsä-Suomea Keski-Suomessa.

        Tätäkään Keski-Suomen liitto ja Mikkonen ei ilmeisesti tiedä.


        A. Eivät lähteneet mukaan.

        1. Äänekoski
        2. Laukaa
        3. Hankasalmi
        4. Joutsa
        5. Jämsä
        6. Kinnula (otti käyttöön Pohjoisen-Keski Suomen piilotetun laajakaistan )
        7. Muurame
        8. Keuruu (kunnallisvalitus on jäädyttänyt päätökset)
        9. Uurainen
        10. Saarijärvi (hylkäsi äänin 23 – 12)
        11. Kivijärvi
        12. Jyväskylä (hylkäsi äänin 45 - 21))
        13. Luhanka
        14. Kuhmoinen (hylkäsi 20 – 1)

        B. Lähtisivät Kuuskaistan laajakaistaan, mutta valitus esti sen

        1. Pihtipudas, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa)
        2. Viitasaari, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa jumissa)
        3. Petäjävesi, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa))
        4. Karstula, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa)
        5. Multia, (oikaisuvaatimus, hallituksen päätöksen laillisuus kyseenalainen)

        C. Suoraan mukaan kunnanvaltuuston enemmistöpäätöksellä.

        6. Kannonkoski
        7. Kyyjärvi
        8. Toivakka
        9. Konnevesi

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12276791

        Kyllä te Viitasaarelaiset ovat olleet kaikkea muuta kuin fiksua porukkaa niin valokuituhankkeen-, kuin monien muidenkin typerien ja vailla valmistelua olevien päätöstenne pöytään nuijimisen suhteen. Onneksi teiltä löytyy muutamia asioita tajuavia henkilöitä jotka osaavat lyödä kapuloita typerien päätöstenne rattaisiin pyrkimällä ottamaan selvää asioista. Olen seurannut teidän poliittista päätösten tekoa ja tullut siihen tulokseen, että siellä pari-kolme henkilöä yrittää poiketa muun massan tyhmyyksistä, nostaen esille järkeviä mielipiteitä. Palkkioksi heidät haukutaan alimpaan kattilaan kaikin mahdollisin käytettävissä olevin konstein. Elekää tehkö itseänne enempää naurunalaisiksi... neuvonpahan vaan.


      • säälittää
        Röntinen,Jakomäki kirjoitti:

        Uutisointi olemattomien kylpytynnyrien ja saunojen myyjästä Jyväskylässä muistutti erehdyttävästi olemattomien kuituverkkojen myymistä etukäteis- maksuilla Keski-Suomessa. Kummassakin tapauksessa vedettiin hyväuskoisia oikein kunnolla nenästä. Rahojaan ei saa kukaan takaisin, ei muuta kuin pää pensaaseen, ja nuolemaan näppejään. Eikä ainakaan niitä kannata haukkua, jotka pelastivat aika ison joukon nenästävedettäviä hyväuskoisia kuntalaista olemattomien kuituverkkojen myyjien kynsistä.

        Yhdyn Röntisen, Kokemäki kirjoitukseen. Valokuitukauppiaat osasivat vetää liian sinisilmäisiä kuntalaisia nenästä, rahastaen aivan kuin nuo viimeaikaiset kylpytynnyrien ja saunojen vale kauppiaat keräsivät eurot pois liian hyväuskoisilta.


      • Silmäni avautuivat
        Konstan Pylkerö kirjoitti:

        Missähän joukoissa se viisaus Keski-Suomessa tuossa Kuuskaistan laajakaista asiassa asuu?

        Ja Missä asuu enemmistö?

        Ryhmä A
        Keski-Suomen ylivoimainen enemmistö, ihmisistä, kunnista ja yrityksistä on varmasti Ryhmässä A. jotka osasivat lukea Kuuskaistan heille Inspiran toimittamat tutkimukset, suunnitelmat, aikomukset, luulot ja "visiot" Neittaanmäen ja Mikkosen raivoisasta "lobbauksesta" huolimatta.
        Ainakin on ollut selvä enemmistö mielipiteelle hylätä vouhotus laajakaista esitys.

        Ryhmä B.

        Noissa kuntien valtuustoissa on käytetty yhden puolueen Kepun enemmistö diktatuuria. Onneksi niistä on löytynyt viisaita miehiä, jotka sitten ovat pelastaneet kunnan Kuuskaistan lasikaistalta kunnallisvalitukselta.
        Äänestäjät kiittävät viisaita miehiä.

        Ryhmä C

        Kunnanjohtajan diktatuuria, jota edisti yhden puolueen Kepun enemmistö diktaruuri.

        Näistä kunnista ei löytynyt edes yhtä viisasta miestä valituksen tekemiseen.

        Noissa kunnissa on jouduttu joulujuhlistakin perumaan tiernapoika esitykset, kun koko kunnasta ei ole löytynyt aikaisemminkaan kolmea viisasta miestä esitykseen.

        On nyt aivan tolkutonta väittää, että viisaus olisi ollut Ryhmässä C.

        Sama on tilanne ryhmässä B. Onneksi siellä oli viisaita yksilöitä.

        Viisaus on ollut aivan selvästi Ryhmässä A, 14 kunnassa. Niissä ovat demokratian mukaan myös selvä enemmistö kunta määrässä, ihmisissä, veronmaksajissa, yrityksissä ja Metsä-Suomea Keski-Suomessa.

        Tätäkään Keski-Suomen liitto ja Mikkonen ei ilmeisesti tiedä.


        A. Eivät lähteneet mukaan.

        1. Äänekoski
        2. Laukaa
        3. Hankasalmi
        4. Joutsa
        5. Jämsä
        6. Kinnula (otti käyttöön Pohjoisen-Keski Suomen piilotetun laajakaistan )
        7. Muurame
        8. Keuruu (kunnallisvalitus on jäädyttänyt päätökset)
        9. Uurainen
        10. Saarijärvi (hylkäsi äänin 23 – 12)
        11. Kivijärvi
        12. Jyväskylä (hylkäsi äänin 45 - 21))
        13. Luhanka
        14. Kuhmoinen (hylkäsi 20 – 1)

        B. Lähtisivät Kuuskaistan laajakaistaan, mutta valitus esti sen

        1. Pihtipudas, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa)
        2. Viitasaari, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa jumissa)
        3. Petäjävesi, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa))
        4. Karstula, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa)
        5. Multia, (oikaisuvaatimus, hallituksen päätöksen laillisuus kyseenalainen)

        C. Suoraan mukaan kunnanvaltuuston enemmistöpäätöksellä.

        6. Kannonkoski
        7. Kyyjärvi
        8. Toivakka
        9. Konnevesi

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12276791

        Kiitos "konstan pylkerö" keräämästäsi kuntakohtaisista tiedoista valokuitu asiassa. Ei ole vaikea ymmärtää, että olisiko vaiko ei meidän pitänyt sanoa valokuidulle ei. Kirjoituksestasi pitäisi kaikkien silmät avautua. Äänekoski, Saarijärvi, Kivijärvi, Kinnula, ym. ym. äänestivät valokuidulle EI.

        EI MISSÄÄN NIMESSÄ VALOKUITUA VIITASAARELLE! Lämmin kiitos teille Perussuomalaiset, kun saitte valittamalla Viitasaaren kaidalle tielle tässä asiassa. Olin aikaisemmin valokuidun kannattaja, mutta nyt olen asioita miettiessäni kääntänyt kelkkani ja valmis kädestä pitäen kiittämään perussuomalaisten valtuutettuja.


      • kuitua.kuitua
        Ennustajaeukko kirjoitti:

        Viisaskin voi olla tyhmä viisauden sumentaessa silmät. Aika näyttää oliko lainvastaista. Tuskin oli. Oikeuden päätöksen jälkeen jäljelle jää vain häpeä ja ihmisten katkeruus. Hölmön leimankin siinä saa, eikä se ihan heti lähde. Aina ei kannata tehdä sitä minkä voi tehdä.

        Tyhmyyttä ei tarkastella hallinto-oikeudessa. Sen on jo ratkaissut demokraattinen päätöksenteko, jossa enemmistö on päätöksensä antanut. Sen mielestä ei ollut tyhmää. Siihen pitää tyytyä.

        Korvauksia taitavat hakevat kiusantekovalittajalta samassa rintamassa kunta ja liittymistä maksaneet, miljoonajuttuhan siitä tulee. Toivottavasti pystyy korvaamaan.

        Tässä sinulle enustajaeukko.Valitus meni lävitse. Sinä voit haistaa pitkät passkat!


    • ei-viitasaarelainen

      Kannattaa äänestää persuja! :D

      • Voimaa on

        mutta ei viisautta.


      • Stop valituksille
        Voimaa on kirjoitti:

        mutta ei viisautta.

        Päivän lehti kirjoittaa : Hakkarainen ja Tuupainen vetoavat, valitukset pois. Demokratiaa pitää kunnioittaa.


      • kuvallako?
        Stop valituksille kirjoitti:

        Päivän lehti kirjoittaa : Hakkarainen ja Tuupainen vetoavat, valitukset pois. Demokratiaa pitää kunnioittaa.

        Oliko Teven vetoomus kikulikuvalla vai ilman?


      • hfjfkdldldmd
        Stop valituksille kirjoitti:

        Päivän lehti kirjoittaa : Hakkarainen ja Tuupainen vetoavat, valitukset pois. Demokratiaa pitää kunnioittaa.

        Teukka järkijätkä, ymmärtää että pitää pysyä tekniikan kehityksen mukana.


      • vässyyhä sitä
        hfjfkdldldmd kirjoitti:

        Teukka järkijätkä, ymmärtää että pitää pysyä tekniikan kehityksen mukana.

        ....ja käypi kiukkuseks! Näin tuumi eräs mielestään kolmannen luokan kansalainen radiossa.On niin surkiata,kun joutuu tukiaisia hakemaan yöllä huonolla nettillä.
        Kannattaa muistaa,että ne tuet juoksee yötäpäivää.Voi kai niiden eteen joskus jotain tehhäkkin ja vaikka pikkusen valavoo.
        On tämä helekatti yhen sortin yhteiskunta!Ensin maksetaan elanto ja sitten pitäisvielä veronmaksajien kustantaa nopea netti.
        Ei oo kerjuulla rajjaa,kun valametilla ajjaa....


      • pro teukka
        hfjfkdldldmd kirjoitti:

        Teukka järkijätkä, ymmärtää että pitää pysyä tekniikan kehityksen mukana.

        Miten Teukan käy kun ei saa isoja tilauksia kun ei ole kuitua millä vastaanottaa?


      • osmoko1
        pro teukka kirjoitti:

        Miten Teukan käy kun ei saa isoja tilauksia kun ei ole kuitua millä vastaanottaa?

        Eihän perussuomalaisryhmällä ole edistystä eikä nopeampia yhteyksiä vastaan, vaan kuuskaistaa, joka on "kusettanut" hyväuskoisia kansalaisia ja etenkin sinisilmäisiä päättäjiä. Tähän hommaan pitäisi saada "rotia" ja mielekäs loppulaskeuma asialle.
        Paljonko maahankaivettu kaapeli maksaa uudelle perustettavalle, kuntien/asiantuntijoiden hallinnoimassa osakeyhtiössä?? Toivottavasti mahdollinen tuleva pesänhoitaja ei haudo munaa pesässään, vaan hoitaa asian pikaisesti, ettei tule suutaria!!
        Hyvää Juhannuksenaikaa kaikille ja sitten toimiin!!!


      • maastulli
        pro teukka kirjoitti:

        Miten Teukan käy kun ei saa isoja tilauksia kun ei ole kuitua millä vastaanottaa?

        Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen ennustaa valokuidun läpimurtoa ennemmin tai myöhemmin. Valtio ja kunnat voisivat jouduttaa nopeiden verkkoyhteyksien rakentamista uudistamalla julkiset palvelut digitaalisiksi.

        Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen on vakuuttunut, että valokuitu lyö itsensä läpi ennemmin tai myöhemmin. Nyt sitä rakennetaan kaupunkeihin ja paikoin maaseudulle aktiivisten toimijoiden varassa. 41 prosentilla suomalaisista on mahdollisuus nopean verkkoyhteyden tarjoavaan valokuituun.

        Suuri osa maaseudusta ja omakotitaajamista jää kuitenkin väliinputoajiksi – tukea hankkeisiin ei saa, eikä kaikkia operaattoreita kiinnosta rakentaa. Langattomia 3g- ja 4g-laajakaistaliittymiä on Suomessa 3,3 miljoonaa, kaksi kertaa enemmän kuin kiinteitä.

        Finnet-liitto on 24 alueellisen puhelinyhtiön etujärjestö. Yhtiöillä on nykyisin 230000 kaapeli-tv-liittymää, 170000 kiinteää puhelin- ja 200000 laajakaistaliittymää, joista 40000 valokuidulla.

        Moni paikallisverkkoyhtiö rakentaa kuitua maaseudulle, toisin kuin pörssiyhtiöt, Matilainen huomauttaa.

        ”Asiakasomisteisissa yhtiöissä verkon takaisinmaksuaika on pitkä. Kuiturakentamisen kannattavuutta pitäisi arvioida seitsemän vuoden aikajänteellä.”

        Kuiturakentaminen on Finnet-yhtiöille tärkeää, sillä kuparilankaliittymien määrä vähenee jatkuvasti.
        Digipalvelut ensin

        Mitä valtio voisi tehdä maaseudun nopeiden verkkoyhteyksien hyväksi? Rahaako vain lisää?

        ”Ensimmäiseksi pitäisi edistää digitaalisia palveluja julkisella sektorilla. Sieltähän kysyntä lähtee liikkeelle.”

        Sähköinen asiointi on jo yleistynyt, mutta lomakkeen siirtyminen nettiin on vasta alkua. Varsinkin koulutusta ja sosiaali- ja terveyspalveluita voisi järjestää etäyhteyksien avulla.

        ”Kela antaa ennemmin taksilippuja kuin laajakaistan hankintaseteleitä. Kaikki palvelut pitäisi miettiä digitaalisuuden kautta.”

        Toinen esimerkki vanhoista asenteista on verovähennysoikeudessa. Verotukea saa kotona tehtyihin töihin, muttei esimerkiksi videoyhteyden avulla toteutettuihin palveluihin.

        Kun digipalvelut yleistyvät, nopeista yhteyksistä tulee arkipäiväisiä välttämättömyyksiä. Silloin verkkoihin liittyjiä riittää. Tukirahaa tarvitaan vähävaraisille.
        Henrik Schäfer


      • pena6

        Hi,hi... Minkä muun puolueen edustajat sitten mielestäsi ajattelevat enemmän yhteisen Viitasaaren etua kuin persut- EI KUKAAN!!!


      • järki kulta hoi !

        Tottakai kaikki me kaikki järkevät ihmiset äänestämme PERUSSUOMALAISIA. Viitasaaren talous alkaa olla siinä mallissa, että sokea Tuomaskin ymmärtää, että tämä meno ei voi jatkua loputtomiin...Haluaisin, että Viitasaari saisi jatkossa päättää itse omista asioistaan ilman että joutuisimme valtiovallan holhouksen alle... Siispä äänestäkäämme jatkossakin entistlin suuremmalla joukolla Perussuomalaisia!


      • HU, HUU,HAUDAN TAKAA
        vässyyhä sitä kirjoitti:

        ....ja käypi kiukkuseks! Näin tuumi eräs mielestään kolmannen luokan kansalainen radiossa.On niin surkiata,kun joutuu tukiaisia hakemaan yöllä huonolla nettillä.
        Kannattaa muistaa,että ne tuet juoksee yötäpäivää.Voi kai niiden eteen joskus jotain tehhäkkin ja vaikka pikkusen valavoo.
        On tämä helekatti yhen sortin yhteiskunta!Ensin maksetaan elanto ja sitten pitäisvielä veronmaksajien kustantaa nopea netti.
        Ei oo kerjuulla rajjaa,kun valametilla ajjaa....

        Pitkän ja kunniakkaan uran viime vuosisadalla Viitasaarella tehneenä ja valtuustossakin olleena. Jo useamman vuoden muualla asuneena, huomasin tämän viikonlopun keskisuomalaisessa syntymäpäivähaastattelun. Minulle tulee vain viikonloppulehdet, koska Keski-Suomen asiat vieläkin kiinnostavat. Lehdessä pitkänlinjan keskustavaikuttaja kertoili olleensa valtuutettuna keskusteleva ja kaikkien kanssa toimeentuleva. Muistelisin että hän oli kuitenkin hanakka laittamaan valituksia hallinto-oikeuteen ja aina kunnanjohtajan kanssa napit vastakkain. Omankin joukkonsa kanssa oli usein erimieltä. Me olemme jo aika iäkkäitä, joten nuo tapahtumat ovat jo tainneet unohtua. Ei kannata tämänpäivän vastarannan kiiskejä kovin moittia, kun taitaa osua omaan nilkkaan.Hyvää syntymäpäivää kuitenkin!


      • Tiku ja Taku
        Stop valituksille kirjoitti:

        Päivän lehti kirjoittaa : Hakkarainen ja Tuupainen vetoavat, valitukset pois. Demokratiaa pitää kunnioittaa.

        Varsinaiset tietoviisaat!


      • kössi
        Tiku ja Taku kirjoitti:

        Varsinaiset tietoviisaat!

        Ketä tarkoitat?


      • Myö maalta ollaan..
        kössi kirjoitti:

        Ketä tarkoitat?

        Pietiläinen ja Heiko.


    • Jössen sentään

      T'ässä sitten odotellaan, josko se parempi yhteys jostain ilmestyisi kuin tyhjästä. Kun persut sen torppasivat niin teillä olisi myös velvollisuus järjestää sitten myös se niin parempi toimiva yhteys yhtä nopeasti vai kuutako tässä pitää taivaalla tuijottaa ja toivoa?. Ai, että Amerikoista tulee se apu tekniikkaan? Jaa, että milloinka, vuoden, kahden, kolmen jne....edelleen päästä vasta? Aika monta ehtii muuttaa mieltänsä Viitasaarelle tulosta ja sitouttaa itsensä muualle. Työtätekevät ja yritykset eivät sitä jää odottelemaan vaan suuntavaat kurssisinsa muualle. Hyvä hyvä, Viitasaaren imago ei tällä parane. Viiden vuoden aikana näkyy Viitasaarella lopettaneen 16 yritystä! Jotain tullut tilalle, mutta tahti on tänäkin vuonna ollut huolestuttava keskustan osalta. Persut olisivat velvollisia houkuttelemaan tänne yrityksiä kun torppasivat valokuidun: " Öljylampulla ja kirveelläkö" se joukuttelu tehoaa kun ei meillä sitä valokuitua mökin mummot tarvi heidän mielestään tarvi? Persutko muka pystyy tekemään itse omin kätösin luotettavamman tutkimuksen nopeuksista kun ei uskota asiantuntuijoita? Voi jösses tätä persujen luola-aikaista suhtautumista tekniikan, nopeuksien ja sitä tarvitsevien ihmisten suhteen.

      • Jane ja Jack

        Tuskimpa tuo valokuitu ketään autuaaksi tekevi. Tekniikka kehittyy niin, että koko valokuitu taitaapi olla vanha jo syntyessään. Sitten kysyn sinulta, että olisitko valmis ottamaan nimillesi kuidusta aiheutuvan loppuelämäsi mittaisen rasitteen? Liittymämaksu menisi ja joka ikinen kuukausi maailman tappiin saakk saisit maksaa kiinteää kuukusimaksua jos kuitu olisi tullut ja jos olisit siihen liittynyt. Sivukyläläisenä mietin asiaa ja enkä päätynyt ostamaan liittymää, vaikka sitä minulle ja perheelleni kuinka tuputettiin. Kyllä meidän kurkihirren alla pärjätään mokkulalla.


    • petkel

      Höpö höpö. En tarvitse valokuitua, nettiyhteydet toimii mokkulalla todella hyvin. Viitasaari on tuhlannut rahaa liikaakin ja nyt saa monet sukupolvet tapella velkojemme kanssa...

    • sisäpiiri

      Valituksen tehneet Perussuomalaiset ovat aivan oikealla asialla.
      Valokuituhanke on Kuuskaistan ja poliittisten päättäjien töppäilyjen takia taloudellinen katastrofi veronmaksajille.
      Tietoa hankkeen riskeistä ei ole haluttu tuoda julkisuuteen,vaan sensuuri on toiminut varsin tehokkaasti.
      Miksi valtuustossa käyty,aiheeseen liittyvä tulenarka keskustelu ei päätynyt lehtien sivuille? Se siitä avoimuudesta.
      Seuraava asia...
      Viitasaarella on jo valmiiksi vedettyä valokuitua maassa valmiina. ( soneran kyläkaistahanke 2006 sekä kuntien välinen seutuverkko).
      Kuntien välinen seutuverkko päivitettiin vuonna 2007 tuhannen megan nopeuteen joka mahdollisti palvelujen tarjoamisen myös kuluttajille ja haja-asutus alueille.(maakuntahallituksen rahoituspäätös 05.06.2007)
      Miksi valmiita verkkoja ei hyödynnetä?
      Edellä mainittujen verkkojen päivittämisestä kotitalouskäyttöön on ollut kustannuslaskelmat jo vuonna 2011. (200-300 tuhatta euroa).

      Liittymämaksuja etukäteen maksaneet ovat ymmärrettävistä syistä vihaisia,mutta onko persut vihan kohteena oikea?
      Itse menisin vastaavassa tapauksessa poliisin pakeille ja tekisin Kuuskaistan touhuista tutkintapyynnön tai rikosilmoituksen jos liittymärahoja ei saa takaisin.

      • konnevetinen

        On aivan oikein, että näitä tyhmiä on kuuskaista päässy jymäyttämään. Joutavatkin menettämään rahansa


    • saarelainen 1

      Ei viitasaari muuta tarttekaan kuin pitkospuut. Pois nääntyvä kunta.

    • pilj

      työntäkää toisianne suoleen viitasaaren kopot.haaralan kaasuperseet.
      pieni piliset .suoleen humppailu kylä.

    • pahka sika

      viitasaari tuota mitään. esim keitele on paljon tuottavampi teollisuutta
      eri meininki .yleensä keski suomen touhut.

      • löytyyhän meiltä

        Tottahan se tietennii on mitä sanot. Ei meillä täällä Viitasaarella ole mitään esim. verrattuna pienempiin lähikuntiin. Tietennii olenha tuota tullut kuulleeksi niin monista suista, että paljon täällä on ainakkii kateellisia ihmisiä. Joku kertoi jopa kateuden menevän kiimankin ohitse. Meillä on kepu ja demarivetoinen hallitus ja valtuusto. Keput elelee perinnöillä ja tukiaisilla. Vassarit ei ole tunnetusti koskaan tukeneet teollisten työpaikkojen lisäämistä. Heille riittää vähä työ, kunhan vaan rahaa tulee ja lujasti. Se on tietenkin toteutumaton yhtälö. Ammattiliitot ovat jumalia. Kapitalisti on riistäjä ja rikollinen.Ovatha nuo valtapuolueet osanneet tehdä kaikenkaikkiaan lähes 50 miljoonaa euroa velkaa Viitasaarelle. Jonniillainen saavutusha sekkii on.


    • siivotkaa rivinne

      "pahka sialle" Olet oikeassa! Viitasaarella on unohdettu teollisuus ja työpaikat. Päättäjien kannattaisi mennä päiväksi istumaan Keiteleelle kannon nokkaan ja katsoa mitä ja miten siellä touhutaan.
      Osataanhan viitasaarella ainakin rakennuttaa kauppoja ja asuntoja. Rakennushankkeet kun lähtevät mielestäni liikkeelle tarpeesta. Kukahan näitä kauppaliikkeitä tarvitsee näin järeässä mittakaavassa, kun porukkaa muuttaa jatkuvasti muualle? Nyt alkaa olla pilvin pimein tyhjiä liikehuoneistoja Viitasaaren keskustassa, niin on aika hölmöläisen touhua puuhata jatkuvasti uusia kauppaliikkeitä ja asuntoja tällaiseen tuppukylään.
      Viitasaari ei kykene nousemaan tästä ahdingosta omalla älykkyysosamäärällään, vaan tämä tilanne tarvitsee ulkopuolista apua ja ohjausta. Valtuustoon on äänestetty porukkaa, joiden tärkeimpänä kriteereinä on ollut mukava mies tai nainen, sukulainen jne... Nyt pitäisi tulla muutos asiaan, johon tarvitaan äänestäjien terävöitymistä. Puolueiden ei pitäisi ottaa listoille vanhoja alkoholisteja, rattijuoppoja ym. Kaikki työt ovat arvokkaita, enkä halua luokitella ihmisiä eri asemaan, mutta mielestäni tällaisessa vaikessa taloustilanteessa katsoisin, että esim. maatalouslomittajilla tai lasten kaitsijoilla ei ole sitä työn ja koulutuksen kautta hankittua alan viisautta ja osaamista, jota vaativat lautakunta-, hallitus- ja valtuustotyöskentely edellyttävät. Sellaisten ihmisten pitäisi myös hoksata väistyä sivuun, jotka eivät ole osanneet hoitaa omaa talouttaa kuntoon, vaan ovat jossain vaiheessa ajautuneet vararikkoon ja menettäneet luottotietonsa. Em. henkilöt eivät nauti mielestäni kaiken kansan luottamusta, eivätkä ole uskottavia yhteisten asioiden hoitajia.

    • Mökin mummo.

      Eksotiikka vetää nykyjään asukkaita pikkukuntiin. Pitkospuillekko niitä kuituja aiotaan vetää? Minä en tarvitse lääkärin mukaan kuitua kuin syötäväksi. Kuulemma nostaa potenssia. Pärevaloissa on ennenkin lapsia tehty, erotiikkaa pittää olla! Mitä työ aina mouruatte?

    • Elämä jatkuu...

      Kyllä minä myönnän langenneeni ansaan, ostaessani valokuituliittymän ennenaikaisesti ja selvittämättä asiaa. En vaan malttanut olla hötkyilemättä kun sitä kaupattiin ja niin hyväksi kehuttiin. Taas nähtiin, et kauppiaisiin ei pitäisi uskoa. Typeryydestäni minua sakotettiin - nyt myönnän sen. Nyt on turha jupista kun kakat ovat housuissani. Kuuskaista on mikä on...ei vaan tullut selvitettyä ko. yhtiön taustoja. Ymmärrän, miksi lähes jokainen kunta/kaupunki Keski-Suomessa vastustivat tuota holmöä hanketta. Finverakaan ei uskonut Kuuskaistan toimintaan. Nyt minä totean menettäneeni rahani, omapahan oli vikani. Nyt laitan suuni suppuun. Olen valmis pyytämään anteeksi perussuomalaisilta kun olen tullut syyttäneeksi heitä aiheettomasti.

      • Samoin ajatuksin

        Fiksusti toimittu, kiitos. Toivottavasti muutkin lukisivat kirjoituksenne, yhtyen ajatuksiisi.


      • olin liian hätäinen
        Samoin ajatuksin kirjoitti:

        Fiksusti toimittu, kiitos. Toivottavasti muutkin lukisivat kirjoituksenne, yhtyen ajatuksiisi.

        Se on minusta hieno ominaisuus ihmisessä, että myöntää virheensä. Kaikille meille tulee joskus väärinkäsityksiä asioiden suhteen. Tässä valokuituasiassa on haukuttu perussuomalaisia aivan syyttä ja turhaan. Nyt olisi aika itse kunkin huomata, et missä mennään ja pyytää perussuomalaisten valtuustoryhmältä avoimesti ja reilusti anteeksi.

        Mikäli kuuskaista olisi pystynyt toteuttamaan valokuituhankkeen, joka olisi suoranainen ihme talousvaikeuksien kanssa painivaa yritystä ajatellen, niin olisivatko liittymän ostajat olleet valmiita sitoutumaan vuosikymmeniksi liittymästä aiheutuvaan laskuun? Minä ainakaan en olisi henkilökohtaisesti. Kehityksen trendi on se, että sivukylät tyhjenee auttamattomasti. Keskustassa on tyhjiä liikehuoneistoja pilvin pimein, sivukyliltä tulijoillekin.

        Itse olen ajatellut, että kaikkien liittymän ostaneiden pitäisi lähettää kuuskaistalle liittymämaksun palauttamisvaatimus.


      • En tatrvitse kuitua!
        olin liian hätäinen kirjoitti:

        Se on minusta hieno ominaisuus ihmisessä, että myöntää virheensä. Kaikille meille tulee joskus väärinkäsityksiä asioiden suhteen. Tässä valokuituasiassa on haukuttu perussuomalaisia aivan syyttä ja turhaan. Nyt olisi aika itse kunkin huomata, et missä mennään ja pyytää perussuomalaisten valtuustoryhmältä avoimesti ja reilusti anteeksi.

        Mikäli kuuskaista olisi pystynyt toteuttamaan valokuituhankkeen, joka olisi suoranainen ihme talousvaikeuksien kanssa painivaa yritystä ajatellen, niin olisivatko liittymän ostajat olleet valmiita sitoutumaan vuosikymmeniksi liittymästä aiheutuvaan laskuun? Minä ainakaan en olisi henkilökohtaisesti. Kehityksen trendi on se, että sivukylät tyhjenee auttamattomasti. Keskustassa on tyhjiä liikehuoneistoja pilvin pimein, sivukyliltä tulijoillekin.

        Itse olen ajatellut, että kaikkien liittymän ostaneiden pitäisi lähettää kuuskaistalle liittymämaksun palauttamisvaatimus.

        Joo, kyllähän tämä valokuituvastaisuus näyttää olleen yleinen linja koko Keski-Suomessa. Kuuskaistaan ei luoteta, lienee syynä siihen että valokuitua ei rakenneta. On selvää, että jos Finnverakaan ei näytä vihreä valoa hankkeelle, niin silloin on syytä epäillä. Eiköhän me pärjätä ilman valokuituakin. Itse en sivukylällä asuvana ihmisenä haluais laittaa mökkini ikuiseksi rasitteeksi liittymämaksuja. Ei tässä mökissä ole ollut kiinnityksiä ennenkään vaan omilla on toimehen tultu.


      • oikein viisas
        En tatrvitse kuitua! kirjoitti:

        Joo, kyllähän tämä valokuituvastaisuus näyttää olleen yleinen linja koko Keski-Suomessa. Kuuskaistaan ei luoteta, lienee syynä siihen että valokuitua ei rakenneta. On selvää, että jos Finnverakaan ei näytä vihreä valoa hankkeelle, niin silloin on syytä epäillä. Eiköhän me pärjätä ilman valokuituakin. Itse en sivukylällä asuvana ihmisenä haluais laittaa mökkini ikuiseksi rasitteeksi liittymämaksuja. Ei tässä mökissä ole ollut kiinnityksiä ennenkään vaan omilla on toimehen tultu.

        Kuukausimaksu loppuu kun lopettaa palvelun käytön. Siihen tyhjenevään mökkiin tulisi joku etätyöntekijä töihin, jos kuitu olisi käytössä. Kuitu nostaa talon arvoa maalla noin kymppitonnilla. Kuukausimaksu on oieni verrattuna esim kiinteistöveroon, sähkölaskuun tai bensakuluihin.


      • Asioista selvää
        oikein viisas kirjoitti:

        Kuukausimaksu loppuu kun lopettaa palvelun käytön. Siihen tyhjenevään mökkiin tulisi joku etätyöntekijä töihin, jos kuitu olisi käytössä. Kuitu nostaa talon arvoa maalla noin kymppitonnilla. Kuukausimaksu on oieni verrattuna esim kiinteistöveroon, sähkölaskuun tai bensakuluihin.

        Minä ja perheeni olemme muuttaneet suhtautumistamme valokuituverkkoon. Keväällä tuntui tosi pahalta kun valokuidusta valitettiin, mutta nyt olemme muuttaneet mielemme ja olemme tilanteeseen tyytyväisiä. Ostimme liittymän hetken mielijohteesta ja nyt ei auta kuin tunnustaa virheemme. Noo... ajattelen että isompiakin vahinkoja sattuu ja vaimokin lohdutti minua sanoen "kaatuuhan noita valtameri laivojakin". Kuluneen viikon aikana minulla oli tilaisuus sattuneesta syystä istahtaa Saarijärvellä samaan pöytään keskustelemaan ja kuuntelemaan vahvan ja asiapohjaisen tiedon omaavien henkilöiden kanssa ko. valokuitu-asiasta. Tulin vakuuttuneeksi siitä, että valokuitu ei sittenkään ole järkevä hanke. Itsekin olen alkanut miettiä sitä tosiasiaa, että miksi 14 kuntaa äänesti valokuituhanketta vastaan ja ainoastaa 4 kuntaa kannatti äänestyksellään hanketta. Täytyyhän näitä sivukyliä olla muissakin kunnissa/ kaupungeissa kuin Viitasaarella, mutta siitä huolimatta äänestystulokset olivat Keski-Suomessa valokuitu vastaisia. Toteuttajaksi valittu vararikon partaalla oleva kuuskaista on tehnyt käsitykseni mukaan lähes 10 viimeisen vuoden ajan tappiollisia tilinpäätöksiä. Finnverakaan ei ole lähtenyt rahoittamaan kuuskaistaa. Valokuituhankkeessa ei sittenkään taida olla järkeä. Miksi meillä kyläkunnilla ei hyödynnetä jo olemassa olevia tietoverkkoja? En usko siihen, että meidän taloa kukaan ostaisi täältä sivukylältä etätöitään varten, koska onhan Viitasaaren taajamassakin tyhjillään olevia liikehuoneistoja pilvin pimein. Vaimoni kanssa olemme suunnitelleet muuttoa lähemmäksi asutuskeskuksia eläkkeelle päästyämme. Tuolloin lapsetkin ovat muuttaneet pois kotoa. Tulevaisuudessa tämä on rauhallinen ja luonnon kaunis kesänviettopaikka lapsillemme. Näillä bensan hinnoilla ei ole kannatusta asustella sivukylissä, ellei ole kysymyksessä muut sympatiat, kuten perheellämme. Meillä ainakin toimii nettitikku, olisihan valokuitu ollut hieman nopeampi tapa siirtää dataa, mutta onnistuuhan se näinkin.


    • Korruptiota?

      Lehdessä nimeltä Keskisuomalainen piti olla tänään yleisö-osasto kirjoitus jo olemassa olevasta valokuituverkosta,jota päivittämällä olisi yhteydet saatu kuntoon edullisesti.
      Verkon paljastuminen olisi aiheuttanut päättäjille ja virkamiehille Keski-Suomessa harmaita hiuksia joten Keskisuomalainen ansiokkaasti SENSUROI KOKO KIRJOITUKSEN!
      Eu-tukien metsästäjät ovat tainneet tukihakemuksessaan unohtaa tarkoituksella koko verkon olemassa olon?
      Tällä kikkailulla on saatu Kuuskaista työllistettyä kuntalaisten piikkiin.

      • Olen tiedostanut!

        Minusta on ollut ajat paivät sitten sellainen tunne, että Keskisuomalainen on maajussien pää-äänenkannattaja.


      • Jallu Kalle
        Olen tiedostanut! kirjoitti:

        Minusta on ollut ajat paivät sitten sellainen tunne, että Keskisuomalainen on maajussien pää-äänenkannattaja.

        Eikös se Sontasiioni ole turvenuijien lehti? Tietääkö kukaa, et kenes lehti se Päivämies on ja vieläkö se ilmestyy?


      • Kepun Puhallus...

        Laajakaista-asiassa tärkeä päänavaus!
        Seutuverkon hyödyntäminen ei ole sopinut missään muodossa Viitasaarella. Sietää kysyä miksi. Saarijärven päänavaus on hieno teko koko Pohjoiselle Keski-Suomelle.Eikä vähintään Viitasaarelle! Seutuverkon hyödyntäminen on varmasti edullisin vaihtoehto koska se on jo kaivettu valmiiksi maahan. Asiasta salailijat on saatava vastuuseen .


        Seuraava juttu Keskisuomalaisessa.

        Saarijärvi kääntyy seutuverkon puoleen

        Mirja Laukka-Kiikkala
        Saarijärvi ryhtyy selvittämään, voisiko pohjoisen Keski-Suomen seutuverkkoa hyödyntää myös Saarijärven tietoliikenneyhteyksien parantamisessa.
        Seutuverkon omistaa kahdeksan Saarijärven-Viitasaaren seudun kuntaa, jotka perustivat työkalukseen Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n.
        Yhtiö pitää yllä ja hoitaa seutuverkkoa ja siihen liittyviä tietoliikenneverkkoja.
        Saarijärven kaupunginhallitus nimesi valmistelua varten työryhmän, johon kutsutaan muun muassa Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Tuula Hakkarainen ja saarijärveläisen SSYP Kehitys Oy:n Digi Digi -hankkeen projektipäällikkö Pertti Saarinen, Saarijärven kaupungin talous- ja hankintapäällikkö Mirja Niemi ja Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen sekä kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Harri Lehtinen.
        Työryhmän tutkimus valmistuu marraskuun loppuun mennessä.
        Kaupungin ja Verkko-osuuskunta Kuuskaista Oy:n välinen operaattorisopimus halutaan purkaa.
        Sopimus kirjoitettiin helmikuussa viime vuonna, mutta Kuuskaistan rahoitusvaikeudet keskeyttivät toiminnan. Hanketta varten perustettiin maakunnallinen Keski-Suomen Valokuituverkot Oy, johon Saarijärvi ei liittynyt.
        Saarijärven kaupunki on maksanut Kuuskaistalle operaattorisopimukseen perustuvia omavastuuosuuden ennakkomaksuja vajaat 433 000 euroa. Kaupunki haluaa, että Kuuskaista hyvittää maksut.
        Kaupungin ja Kuuskaistan väliset neuvottelut käydään lokakuun loppuun mennessä.
        Kaupunginhallituksen jäsen Jukka Ruunaniemi (kesk.) esitti purkupykälän poistamista kaupunginjohtajan esityksestä. Esitystä ei kannatettu, mutta Ruunaniemi jätti päätökseen eriävän mielipiteensä.


    • Saarijärvelä säpinää

      8.9.2014 21:13

      8 vuotta piilossa Salatut kaapelit

      Pohjoisen Keski-Suomen metsät on täynnä salaisia kaapeleita. Niistä omistaa myös Pihtipudas ja Viitasaarikin melkoisen läjän.


      Lainaus saarijärven palstalta seuraavasti

      Niin, Saarijärvikin omistaa 2007 valmistuneesta kylien laajakaistayhtiöstä, Pohjoisen Keski-Suomen Verkko Oy:stä suurimman osuuden.

      Kinnula on käyttänyt noita kaapeleita laajakaistaansa vuodesta 2008 lähtien ja hyvin toimii.

      Muissa 7 kunnassa se pilotettiin ja kiellettiin sen olemassaolo, eikä siihen otettu liittyjiä.

      Se rakennettiin EU:n, TE-keskusten ja noiden kuntien rahalla. Nyt se on levännyt 8 vuotta maanpovessa piilossa käyttämättömänä.

      Saarijärvellä näköjään viisaus ja valo kasvaa

      Mutta mitä ihmettä. kenen asioita Jukka Ruunaniemi (kepu) hallituksessa ajaa kuuskaistan vai Saarijärven asukkaiden ja veronmaksajien?

      Saarijärvi kääntyy seutuverkon puoleen
      Mirja Laukka-Kiikkala

      18:38 (19:08)

      Saarijärvi ryhtyy selvittämään, voisiko pohjoisen Keski-Suomen seutuverkkoa hyödyntää myös Saarijärven tietoliikenneyhteyksien parantamisessa.
      Seutuverkon omistaa kahdeksan Saarijärven-Viitasaaren seudun kuntaa, jotka perustivat työkalukseen Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n.
      Yhtiö pitää yllä ja hoitaa seutuverkkoa ja siihen liittyviä tietoliikenneverkkoja.

      Saarijärven kaupunginhallitus nimesi valmistelua varten työryhmän, johon kutsutaan muun muassa Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Tuula Hakkarainen ja saarijärveläisen SSYP Kehitys Oy:n Digi Digi -hankkeen projektipäällikkö Pertti Saarinen, Saarijärven kaupungin talous- ja hankintapäällikkö Mirja Niemi ja Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen sekä kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Harri Lehtinen.

      Työryhmän tutkimus valmistuu marraskuun loppuun mennessä.
      Kaupungin ja Verkko-osuuskunta Kuuskaista Oy:n välinen operaattorisopimus halutaan purkaa.

      Sopimus kirjoitettiin helmikuussa viime vuonna, mutta Kuuskaistan rahoitusvaikeudet keskeyttivät toiminnan. Hanketta varten perustettiin maakunnallinen Keski-Suomen Valokuituverkot Oy, johon Saarijärvi ei liittynyt.
      Saarijärven kaupunki on maksanut Kuuskaistalle operaattorisopimukseen perustuvia omavastuuosuuden ennakkomaksuja vajaat 433 000 euroa. Kaupunki haluaa, että Kuuskaista hyvittää maksut.
      Kaupungin ja Kuuskaistan väliset neuvottelut käydään lokakuun loppuun mennessä.

      Kaupunginhallituksen jäsen Jukka Ruunaniemi (kesk.) esitti purkupykälän poistamista kaupunginjohtajan esityksestä. Esitystä ei kannatettu, mutta Ruunaniemi jätti päätökseen eriävän mielipiteensä.

      http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/saarijarvi-kaantyy-seutuverkon-puoleen/1892124

    • hankepetos?

      Saarijärven kaupunginjohtaja Rusaselle ja taustajoukoille suuret kiitokset tästä avauksesta!!
      Tästä on myös muiden kuntien syytä ottaa mallia ja ryhdistäytyä Kuuskaistan suhteen.
      Saarinen ja kumppanit maksakoon rahat takaisin vaikka henkilökohtaisella omaisuudellaan.
      Valitukset on nyt ehdottomasti pidettävä voimassa joka kunnassa missä niitä on lisävahinkojen välttämiseksi!

    • Pois lähtenyt

      Muutin pois Viitasaarelta. Nyt on 100 megan kuitu ja elämä hymyilee.

      Älkää jääkö kivikauteen.

      • heippa..

        Nyt pääsee pornosivuille nopeasti..


      • kuitua suunkautta

        Minä kävin juuri ostamassa kaupasta kuituja. Kyllä sinä jouditkin pois Viitasaarelta. Laita kuitua vyyhti tyynysi alle ja hyväile sitä joka yö, kerran tunnissa.


      • punikki vastainen

        Ilmeisesti olet ollut varsinainen, edesmenneen Sinilalon kannattaja? Vanha verenpunainen kommunisti, kun sinulla tuntuu olevan jatkuvasti hampaissa Perussuomalaisten järkevä kuituvastaisuus? Sinun kannattaisi ostaa Russian maalle vain menolippu!


      • hfjfkdldldmd
        punikki vastainen kirjoitti:

        Ilmeisesti olet ollut varsinainen, edesmenneen Sinilalon kannattaja? Vanha verenpunainen kommunisti, kun sinulla tuntuu olevan jatkuvasti hampaissa Perussuomalaisten järkevä kuituvastaisuus? Sinun kannattaisi ostaa Russian maalle vain menolippu!

        Kuituvastaisuus ei ole järkevää. Nopeita yhteyksiä tarvitaan. Ajattele jos maanteitä ei olisi, joutuisit kävelemään kinttupolkua?


      • Kotiseudule palannut
        punikki vastainen kirjoitti:

        Ilmeisesti olet ollut varsinainen, edesmenneen Sinilalon kannattaja? Vanha verenpunainen kommunisti, kun sinulla tuntuu olevan jatkuvasti hampaissa Perussuomalaisten järkevä kuituvastaisuus? Sinun kannattaisi ostaa Russian maalle vain menolippu!

        Eihän Perussuomalaisilla ole käsitykseni mukaan kuitua vastaan mitään. Nopeita yhteyksiä tarvitaan! Koska meillä on jo olemassa oleva kuituverkosto, niin miksi pitäisi kaivella tien reunuksia uudestaan ja uudestaan? Tästähän nyt on kyse!

        Minuakin suututti kun kun kuidusta valitettiin. Nyt kun minulle on hitaana hämäläisenä asioiden todenperäisyys selvinnyt ja avautunut, niin minä tarjoa valituksella hölmön kuitu hankkeen kaataneille sylin täydeltä ruusuja.

        Konkurssitilassa oleva kuuskaista tuskin olisi kyennyt edes valokuituhanketta toteuttamaan. Huijarit ovat "pesseet" tätä velkaista Viitasaarta mielestäni jo ihan tarpeeksi. Eikö nyt olisi jo korkea aika ottaa järki käteen, joille sellaista on luoja suonut!

        Tärkeämpää olisi alkaa miettimään ihan tosissaan sitä, että kuika Viitasaari selviää käsitykseni mukaan yli 50 miljoonan euron veloista??? Aikamme kun riidellään ja päättäjät tekevät velkaa velan päälle, niin taidamme joutua valtion katsannan alle. Lopetetaan riitely ja otetaan jo olemassa olevat verkot käyttöön!


    • Sarvi Jukka

      Maantie ja kuitu ovat kaksi eri asiaa. Aivan kuten sianjalat ja jalansiat. Ei näillä ole mitään tekemistä keskenään! Jos olet vähänkään asioista perillä, niin Viitasaarella on olemassa olevia kuituverkkoja teiden reunukset pullollaan. Miksi niitä kuituja pitäisi vielä lisää kaivaa??? Otetaan valmiit verkot käyttöön ja lopetetaan joutavat jupinat. Minä olen jo lopettanut jupisemisen, lopeta sinäkin!

    • jussi673

      En äänestä ikinä persua.

      • Kepun osaamista

        En äänestä enää muita kuin persuja.

        Niitä kuituja kaivetaan Viitasaarellakin lisää sen takia, että urakoitsija laskuttaa sopimuksen mukaan työstä 17,50 euroa metri. Kunta takaa, että se tulee maksetuksi ja maksaa lopulta itse. Kaikkien veronmaksajien rahoilla. Muualla Suomessa tuo työ maksaa ostajalle noin 6 Euroa metri.


      • Aika näyttää kui käy
        Kepun osaamista kirjoitti:

        En äänestä enää muita kuin persuja.

        Niitä kuituja kaivetaan Viitasaarellakin lisää sen takia, että urakoitsija laskuttaa sopimuksen mukaan työstä 17,50 euroa metri. Kunta takaa, että se tulee maksetuksi ja maksaa lopulta itse. Kaikkien veronmaksajien rahoilla. Muualla Suomessa tuo työ maksaa ostajalle noin 6 Euroa metri.

        Ai Viitasaarellakin aletaan hoxata mitä tämä valokuituhanke tulee maksamaan? Kyllä minulle kuten monille muillekin on alkanut selvitä, että Pihtiputaan Perussuomalaiset olivat sittenkin alunperin oikeassa tässä kuituasiassa. Vellihousuja olivat Perussuomalaiset, kun vetivät valituksensa pois muiden painostuksesta! Viitasaaren Perussuomalaisille nostan hattua, kun seisovat viimeiseen saakka sanojensa takana! Saa nähdä viekö tämä kallis kuituhanke kuntamme verikatoon... Eikö tuollainen valtava rahasumma olisi ollut tarpeellisempaa käyttää johonkin muuhun, esim. työpaikkojen luomiseen.Viitasaarikin taitaa saada laittaa lopullisesti lapun luukulle ja mennään porukalla Äänekosken syliin, jos ne sattuisivat meidät kelpuuttamaan sivukylikseen. Onhan meillä mm. poliisipalvelut nytte jo siellä ja kun uusi puunjalostustehdas rakennetaan Äkelle, niin jospa ne huolisi nipussa kaikki Pohjoisen Keskisuomen velkaiset kunnat itselleen.


    • niin näyttää

      Kannattaa kirjoitella nimellä lehteen ja tukea sitä kautta Perussuomalaisia,lehdistä on tähän saakka lukea lähinnä räkytystä ja ivailua.
      Siihen on tulossa viimeinkin muutos,eikös se ole sananparsikin että se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa?

      Eli kannustukset reilusti yleisö-osastolle.

    • multakorvat

      Pihtiputaalla viritellään jo pärevaloja mökkeihin ja lapsille tarjotaan nälkävuosien tapaan pettuleipää kurrimaidon kera.Muuhun ei ole enää varaa.
      Kunnanisät uuninpankolla tyytyväisenä kylkeänsä kääntää ja pieraisee,valoa näkyy kuidun päässä.

      Nyt on asiat mallillaan.

      • Ei persu

        Persujen vaaliohjelmassa kovat veronkorotukset, vain loisivat työttömät säästyisivät. Eikö silloin ole sama kustantaa kuitukin?


      • hörö nauru!
        Ei persu kirjoitti:

        Persujen vaaliohjelmassa kovat veronkorotukset, vain loisivat työttömät säästyisivät. Eikö silloin ole sama kustantaa kuitukin?

        Höpöhöpö ja huomenna lissää. Sinä ja sun veronkorotukset! Seuraa aikaasi, jotta tiedät mistä puhut. Nythän sossut ovat päässeet näyttämään yhdessä porvareiden kanssa kuinka tämän maan asiat laitetaan kuntoon. Hienosti ovat onnistuneet urakassaan, eiks vaan? Hehhehhehheee!


    • märkä pieru

      Persujen vaaliohjelma on vielä Soinin kassakaapissa. Menehän takaisin uuninpankolle köllöttelemään.Tukiaisetkin tulevat tänä vuonna myöhässä...

      Käykö piereskely työstä? Mistä nainen peräkammariin?
      Kunhan Orpo Petteri laittaa tukiaiset maksuun pääset pankolta etelän lämpöön örveltämään kännissä ja esittelemään hk:n sinisellä kasvatettua vatsalihasta...

      Ota Kuitu mukaan. hehheh.

      • Tilin tonkija

        Löytyi viimeinkin pieni ja allekirjoittamaton pätkä Verkkoosuuskunta Kuuskaistan viimeisintä tilinpäätöstä. Se olikin tehty ajalle 1.1.2013 - 30.6.2014 eikä päättyen 31.12.2013.

        Kaupparekisteriin tuloaika on 10.11.2014

        Numeroista tonkimalla selviää ainakin seuraavaa.
        Kausi 1.1.2013 - 30.62014 on alla verrattu vuosien 2009 - 2012 lukuihin

        Kuskaista tilinpäätös vuodet 2009 - 2012

        Vuodet julkaistu a, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014/6
        Liikevaihto 1000 E, 635, 766, 853, 935, ----, 1218
        Tulos julka 1000 E, -119, -35, 0, -247, ----, 1218
        Omapääoma 1000 E, -260, -295, -298, -547, ----, -204
        Velka pääoma 1000 E, 6212, 6249, 6259, 9876, ----, 16775

        Varsinainen toiminnallinen liikevaihto on laskenut. Se on puolelletoista vuodelle enää 875 tuhatta Euroa.

        Tilinpäätökseen on ympätty "muita tuottoja" 557 tuhatta euroa.

        Oma pääoma edelleen miinuksella eli sekin velkaa, 204 tuhatta euroa.

        Ja sitten varsinainen jysäys, velka vieraille 16775 tuhatta euroa, eli 16,8 miljoonaa euroa.

        Se on kasvanut 2012 lähtien peräti 6,9 mljoonalla eurolla.. Velkaa ei kyllä Kuuskaistan liikevaihdolla ja tuloksella makseta koskaan takaisin.

        Kuinkahan kauan alkuperäisten Kuusiokuntien pinna ja kaupungin talous kestää tuon "liiketoiminnan".

        Ja jos joku Keski-Suomen ennakkoja maksaneista kunnista älyää vaatia ennakkomaksunsa takaisin, niin maksuun tarvitaan uutta velkaa.

        Että silleen


      • Kukkuluuraa
        Tilin tonkija kirjoitti:

        Löytyi viimeinkin pieni ja allekirjoittamaton pätkä Verkkoosuuskunta Kuuskaistan viimeisintä tilinpäätöstä. Se olikin tehty ajalle 1.1.2013 - 30.6.2014 eikä päättyen 31.12.2013.

        Kaupparekisteriin tuloaika on 10.11.2014

        Numeroista tonkimalla selviää ainakin seuraavaa.
        Kausi 1.1.2013 - 30.62014 on alla verrattu vuosien 2009 - 2012 lukuihin

        Kuskaista tilinpäätös vuodet 2009 - 2012

        Vuodet julkaistu a, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014/6
        Liikevaihto 1000 E, 635, 766, 853, 935, ----, 1218
        Tulos julka 1000 E, -119, -35, 0, -247, ----, 1218
        Omapääoma 1000 E, -260, -295, -298, -547, ----, -204
        Velka pääoma 1000 E, 6212, 6249, 6259, 9876, ----, 16775

        Varsinainen toiminnallinen liikevaihto on laskenut. Se on puolelletoista vuodelle enää 875 tuhatta Euroa.

        Tilinpäätökseen on ympätty "muita tuottoja" 557 tuhatta euroa.

        Oma pääoma edelleen miinuksella eli sekin velkaa, 204 tuhatta euroa.

        Ja sitten varsinainen jysäys, velka vieraille 16775 tuhatta euroa, eli 16,8 miljoonaa euroa.

        Se on kasvanut 2012 lähtien peräti 6,9 mljoonalla eurolla.. Velkaa ei kyllä Kuuskaistan liikevaihdolla ja tuloksella makseta koskaan takaisin.

        Kuinkahan kauan alkuperäisten Kuusiokuntien pinna ja kaupungin talous kestää tuon "liiketoiminnan".

        Ja jos joku Keski-Suomen ennakkoja maksaneista kunnista älyää vaatia ennakkomaksunsa takaisin, niin maksuun tarvitaan uutta velkaa.

        Että silleen

        Patentti- ja rekisterihallitus kertoi, että heille on toimitettu vain tämä allekirjoittamaton puutteellinen tilinpäätös, 3 sivua.


      • valettaa tulloo..
        Tilin tonkija kirjoitti:

        Löytyi viimeinkin pieni ja allekirjoittamaton pätkä Verkkoosuuskunta Kuuskaistan viimeisintä tilinpäätöstä. Se olikin tehty ajalle 1.1.2013 - 30.6.2014 eikä päättyen 31.12.2013.

        Kaupparekisteriin tuloaika on 10.11.2014

        Numeroista tonkimalla selviää ainakin seuraavaa.
        Kausi 1.1.2013 - 30.62014 on alla verrattu vuosien 2009 - 2012 lukuihin

        Kuskaista tilinpäätös vuodet 2009 - 2012

        Vuodet julkaistu a, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014/6
        Liikevaihto 1000 E, 635, 766, 853, 935, ----, 1218
        Tulos julka 1000 E, -119, -35, 0, -247, ----, 1218
        Omapääoma 1000 E, -260, -295, -298, -547, ----, -204
        Velka pääoma 1000 E, 6212, 6249, 6259, 9876, ----, 16775

        Varsinainen toiminnallinen liikevaihto on laskenut. Se on puolelletoista vuodelle enää 875 tuhatta Euroa.

        Tilinpäätökseen on ympätty "muita tuottoja" 557 tuhatta euroa.

        Oma pääoma edelleen miinuksella eli sekin velkaa, 204 tuhatta euroa.

        Ja sitten varsinainen jysäys, velka vieraille 16775 tuhatta euroa, eli 16,8 miljoonaa euroa.

        Se on kasvanut 2012 lähtien peräti 6,9 mljoonalla eurolla.. Velkaa ei kyllä Kuuskaistan liikevaihdolla ja tuloksella makseta koskaan takaisin.

        Kuinkahan kauan alkuperäisten Kuusiokuntien pinna ja kaupungin talous kestää tuon "liiketoiminnan".

        Ja jos joku Keski-Suomen ennakkoja maksaneista kunnista älyää vaatia ennakkomaksunsa takaisin, niin maksuun tarvitaan uutta velkaa.

        Että silleen

        Käsmä kertoili, että tilit tarkastettiin ennen kauppoja. Asiat olivat hienosti kunnossa. Niin näyttää kun tilinpäätöstä katselee.


      • Tilintirkistäjä
        valettaa tulloo.. kirjoitti:

        Käsmä kertoili, että tilit tarkastettiin ennen kauppoja. Asiat olivat hienosti kunnossa. Niin näyttää kun tilinpäätöstä katselee.

        Joo niin näyttää. Kaksinkertainen kirjanpito ja yksinkertainen tarkastaja.


    • Järjen käyttö sallit

      Miten kauan tällainen Kuuskaista yleensäkään voi toimia? Jos kyseisellä verkkoyhtiöllä on velkaa 16,8 milj. euroa ja puolentoista vuoden liikevaihto on ollut tuo 0,875 milj. euroa, niin eihän tällaisella liikevaihdolla maksella tuollaisen velan korkoja ja lyhennyksiä. Kyllä nyt taas pitäisi hälyytyskellojen soida ja vieläpä oikein kunnolla!

    • Kuuskaista

      Nyt kipikapi valitukset veke ja yhdessä tuumin Kuuskaistaa pelastamaan!!!
      Viitasaaren 12 miljoonaa auttaa paljon eteenpäin ja joulupuu keräyksellä loput kasaan.
      Osoittakaa vähän edes joulumieltä...

      • 17,50 Eur/m

        Eihän ne Viitasaaren rahat mihinkään auta kun lain mukaan Kuuskaistalla pitää olla 34 % omaa rahoitusta laajakaistan rakentamisesta, mutta kun sillä ei sitä ole.
        Lissä velkaa tarvittaisiin.

        Juuri tähän asiaan rakentaminen tökkäsi ja loppui keväällä 2013 kun kuntien etumaksurahat loippui.

        Vartion riskirahoituslaitos Finvera ei antanut Kuuskaistalle takuita eikä lainoja.
        Samoin kunnat lopettivat etukäteismaksut.


    • Haloo hei!

      Miten on mahdollista, että nyky-yhteiskunnassa on valloillaan tällaisia kuuskaistan tyyppisiä yrityksiä? Odotellaanko velkaantumisen paisumista järjettömyyksiin ja sitten loppupelissä laitetaan syyttömät ihmiset maksamaan omista selkärangoistaan kaikenmaailman huijareiden tekemät kuprut? Näinhän se valitettavastai on tässä maassa jo tutuksi muodostunut käytäntö! Eikö tällainen kuuskaista olisi pitänyt hakea konkurssiin ajat päivät sitten?

      • tukiaisten takia..

        Eikös se niin mene että hullu ei ole se joka pyytää vaan se joka antaa. Suurimmat hölmöt löytyy mukaan lähteneistä kunnista ja päättäjistä. Yhdyn joulumieleen. Hyvää joulua myös Pekkariselle!


    • nytonnellinen

      Minä muutin pois Viitasaarelta nopeampien yhteyksien pariin. Suosittelen muillekin. Valokuituyhteys parantaa elämänlaatua hurjasti.

      • 4G-fani

        Hyvä että sait yläpääsi tasapainoon. Nyt sinulla aukeni ikäänkuin uusi elämä. Toivotan sinulle märkiä päiväunia!


      • Ahnekepuli

        Nytonnelliselle! Katsoin Viitasaaren sossun tilastoja juuri muuttosi aikaan. Oli huomattava heitto käyrissä parempaanpäin. Teitä oli ilmeisesti iso liuta elätettävänä. Kuitukieppikin maksatettiin ilmeisesti sossulla. Ilmeisesti luulit Viitasaaren maksavan sen kokonaan. Hyvä että älysit lähteä muitten kuntien sossun käyttäjäksi.Päiväkaudet rassaat nettiä ja salaa katselet akaltasi pornoa.


    • faktatpöytään

      Unohtakaa jo kuuskaista, on enää pieni osakas kuntien omistamassa ksvv oy:ssä, eikä ole siis mikään kuntien pelastuksen kohde. Ja mitä tulee persujen mainostamiin "haamu" kuituihin sivu kylillä, niin ei sinne torppiin mitään piilotettua kuitua ole kaivettu, vaan käytössä on ollut edelleen ne samat 60 luvun kuparit kuin ennenkin.
      Ottakaa asioista selvää ennenkuin julkisesti kirjoitatte tietoanne totuutena.

      • raivostunut

        Siinäpä taas yksi kepuli kertoilee omiaan. Missä ovat sinun faktasi! Kepulaisuus on kaikkein pahin fundamentaalinen ääriliike, jolle ei mene perille minkäänlaiset faktat.
        Keski-Suomi on täysin erään pikkumiehen komennossa ja kaikki nyökyttävät, jos tämä "kuningas" jotain on sanonut ja väittänyt todeksi. Tulette näkemään lähiaikoina, mikä on totuus. Sääliksi käy tällaiset omaa ajattelua vailla olevat lampaat, joita johdetaan tukiaisten perässä sinne tänne.

        Esitä hyvä kirjoittaja omat faktasi, jos sinulla sellaisia on. Älä vaan käytä Neittaanmäen "tieteellisiä" argumentteja totuutena. Missähän arvon pelikaani mahtaa piileksiä? Missähähän on Keski-Suomen liiton kannanotot? Miksi Keskisuomalainen on hiljaa?

        Missä luuraavat Keski-Suomen kansanedustajat, jotka niin pontevasti esittivät tietävänsä laajakaistahankkeesta salaista totuutta?

        Malta odottaa vielä hetki ja ihmettele sitten, miten tässä näin pääsi käymään.

        Tutustu vaikka näin aluksi Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ratkaisuun Viitasaaren laajakaistavalituksesta, jos substanssisi siihen riittää.

        Totuus on se, että kaikki päätökset on purettava lain vastaisina ja vastuut 5000 ihmisen ja yhteisön menettämistä rahoista sälytetään päätöksiä valmisteille virkamiehille ja päätökset hyväksyneille luottamusmiehille.

        Revi siitä kommentoinut kepuli!


      • Ahnekepuli
        raivostunut kirjoitti:

        Siinäpä taas yksi kepuli kertoilee omiaan. Missä ovat sinun faktasi! Kepulaisuus on kaikkein pahin fundamentaalinen ääriliike, jolle ei mene perille minkäänlaiset faktat.
        Keski-Suomi on täysin erään pikkumiehen komennossa ja kaikki nyökyttävät, jos tämä "kuningas" jotain on sanonut ja väittänyt todeksi. Tulette näkemään lähiaikoina, mikä on totuus. Sääliksi käy tällaiset omaa ajattelua vailla olevat lampaat, joita johdetaan tukiaisten perässä sinne tänne.

        Esitä hyvä kirjoittaja omat faktasi, jos sinulla sellaisia on. Älä vaan käytä Neittaanmäen "tieteellisiä" argumentteja totuutena. Missähän arvon pelikaani mahtaa piileksiä? Missähähän on Keski-Suomen liiton kannanotot? Miksi Keskisuomalainen on hiljaa?

        Missä luuraavat Keski-Suomen kansanedustajat, jotka niin pontevasti esittivät tietävänsä laajakaistahankkeesta salaista totuutta?

        Malta odottaa vielä hetki ja ihmettele sitten, miten tässä näin pääsi käymään.

        Tutustu vaikka näin aluksi Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ratkaisuun Viitasaaren laajakaistavalituksesta, jos substanssisi siihen riittää.

        Totuus on se, että kaikki päätökset on purettava lain vastaisina ja vastuut 5000 ihmisen ja yhteisön menettämistä rahoista sälytetään päätöksiä valmisteille virkamiehille ja päätökset hyväksyneille luottamusmiehille.

        Revi siitä kommentoinut kepuli!

        Kuitua on kylillekkin menevät kaapelit! Se kymmenenkin prosenttia on liikaa, kun ei vastaa mistään. On vain siipiveikko. Tytäryhtiönkin yhteydet emäyhtiön konkurssiin voivat johtaa vastuisiin. Viitasaari ei mene koskaan yhtiöön jossa Sana Kuuskaista seisoo? Eikö teillä kunnaneläteillä ole minkäänlaista omatuntoa.


    • huonokaista

      Jonkun kannattaisi aloittaa joukkokanteen tekeminen tätä yhtiötä vastaan. Niitä tyytymättömiä on muissakin kunnissa. Jokohan sitten kaupunginisät ymmärtäisivät antaa homman jollekin oikealle yritykselle eikä millekään pöytälaatikkofirmoille!!!!!!!

      Olisiko ilpo mannisesta tähän?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2435
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      271
      2058
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1767
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe