Vertaistukea nuorelle, lapsettomalle äitipuolelle?

äitipuolihukassa

Heippa!

Yritän nyt tätäkin kautta etsiä juttukaveria, kun kovasti mieli halajaisi keskustella samankaltaisessa elämäntilanteessa elävän ihmisen kanssa.

Olen nuori, mutta en kuitenkaan enää mikään teini, 25-vuotias. Olen nyt reilu vuoden elänyt parisuhteessa miehen kanssa, jolla on 2,5-vuotias lapsi. Asiat sujuvat pääosin ihan mukavasti ja miehenkin kanssa asioista pystytään keskustelemaan. Huomaan kuitenkin, että aika-ajoin minussa herää myös paljon lapsellisia ja negatiivisia ajatuksia, joista en kykene oikein kenenkään kanssa keskustelemaan. Lähinnä kaipaisin kai tietoa siitä, olenko ainoa lapsellisine ajatuksineni ja minkälaisia ongelmia ja vastoinkäymisiä muut lapsettomat äitipuolet parisuhteissaan kokevat. Pelkään, että negatiiviset asiat kerääntyvät ajan myötä möykyksi sisälleni ja joudun päättämään parisuhteen pahan oloni vuoksi. Samalla koen mielettömän huonoa omatuntoa negatiivisista ajatuksistani, koska olenhan itse tehnyt tietoisen valinnan lähtiessäni parisuhteeseen lapsellisen miehen kanssa.

Kukkahattutädeille haluan mainita, että en anna negatiivisuuteni vaikuttaa lapseen vaan kohtelen häntä lämmöllä ja rakkaudella, meillä on läheinen suhde keskenämme. Tsemppaan kyllä aina lapsen läsnäollessa, mutta maksan siitä hintaa pitkälti kaiken muun ajan, kun koen sisäistä huonoa oloa ja tyytymättömyyttä tilanteeseen.

Olisiko täällä ketään, joka kokisi haluavansa vaihtaa ajatuksia? Hirveän hankalaa tuntuu olevan vertaistuen löytäminen, jos ei omassa lähipiirissä sattumoisin ole vastaavassa tilanteessa elävää ihmistä.

24

1194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • buahhahhaaaaaaaaaa

      buahhahaaaaaa...

    • NuiNhy

      Olet miehen uusi puoliso, et äitipuoli. Ehkä sinulla on lapsellisia ajatuksia, koska olet vielä itsekin lapsi. Ainakin minun silmissä. Jos sinulla on negatiivisia ajatuksia ja olet tyytymätön, niin kuinka sinulla ja lapsella voi olla lämmin suhde? Lapset vaistoavat teennäisyyden ja tuon sinun tsemppaamisesi. Ehkä ajatuksesi johtuvat siitä, että tuo lapsi ei ole sinun omasi. Lapsella on siis oma äiti. Ja näin tulee olemaankin. Ehkä olet mustasukkainen tuolle lapselle. En tiedä. Mutta jos ryhtyy parisuhteeseen miehen kanssa, jolla on jo lapsi, niin kannattaisi varmaan miettiä, että pystyykö kuitenkaan oikeasti sen hyväksymään. Rohkeasti keskustelemaan jonkun kanssa. Vaikka hyvän ystävän.

    • Nainen...

      Olisiko ongelma kuitenkin se, ettet tiedä miten olla ja mikä olet? Äitipuoli on turhan voimakas sana, olet isän naisystävä. Olet osallinen mutta kuitenkin osaton. Jokaisella on varmasti omat tavat kasvattaa lapsia, mutta kun tulet osaksi lapsen arkea, et saakkaan toteuttaa omaa visiotasi, vaan tyydyt sivustakatsojan rooliin. Kuitenkin pitää olla vastuuta ja velvollisuutta, mutta ei kuitenkaan kasvattajana olemista. Lapsen vanhemmilla on omat kasvatusmetodit ja vaikka ne itsestäsi tuntuisi kuinka vierailta tahansa, niitä on noudatettava.

      Roolittomuus tuntuu lapsettomasta turhauttavalta, ei ole luonnollista jatkumoa lapsen kanssa, koska et kuitenkaan ole lapselle kukaan muu kun isän naisystävä. Yrität parhaasi muttei sinulta haluta mitään vaikka kuitenkin pitää olla läsnä, tukea ja vahtia, ruokkia ja hoitaa.. Kaikki tämä olisi normaalimpaa, jos olisi jo omia lapsia, joille tekee kaiken tuon, mutta kun ei ole.

      Vetäytyminen laspsen läsnäollessa alkaa tuntumaan helpommalta. Kun omassa kodissaan ei saa odottaa itselle tärkeitä asioita, muutut tasavertaisesta kumppanista seinäruusuksi siksi aikaa että lapsi palaa äidilleen, turhautuminen väkisinkin alkaa iskeä iholle. Silloin kun lapsi ei ole paikalla saat olla kuka olet, tiedät roolisi, pystyt kommunikoimaan epäkohdista tuntematta syyllisyyttä, olet osa teidän perhettä. Ei se mielestäni ole kohtuutonta silloin todeta, että turhautuu lapseen ja alkaa tuntemaan lapsellisia tunteita.

      Uusioperhekeskustelussa syyllistetään juuri tuolla negatiivisten tunteiden kokemisella. Olet huono ihminen jos et osaa solahtaa osaksi jo rikkimenneen perheen sääntöjä ja elinkulttuuria ilman oireilua. Olet itsekäs jos et samantein muutu lapsen äidin kaltaiseksi ja hyväksy kaikkea mitä muut päättää. Sinun pitäisi heti poistua kuvioista, jos tunnet olosi tukalaksi sinua huomioimattomassa ympäristössä. Siksipä uusioperhemalli on vaikea, kun asenteet ovat noin jyrkät. Ei ole minkäänlaista mahdollisuutta joustamiseen ja uuden ihmisen läsnäolon noteeraamiseen, vaan vastassa on kiviseinä, jonka kanssa vaan pitäisi oppia elämään.

      Höpöhöpö sanon minä. Vuorovaikutus on jokaisen parisuhteen edellytys. Jokaisessa parisuhteessa haetaan luonnostaan rajat ja säännöt, se on sairas ihmissuhde, jos toinen joutuu alistumaan kaikkeen, ilman, että asioista voitaisiin edes keskustella. Tietenkään kuvioon tullut isän naisystävä ei voi alkaa sanelemaan omia sääntöjään esim tapaamisiin, mutta kyllä mielestäni jokaisella ihmisellä on oikeus kotiin, jossa itsellä on hyvä olla ja jossa henkilö itse otetaan huomioon. Lapsella voi olla säännöt äitinsä luona, mutta se ei tarkoita, että samat säännöt olisivat isän luona voimassa.

      Aloittajalle suosittelenkin pohtimaan sitä, mikä tai mitkä asiat painaa omaa mieltä ja sen jälkeen keskustelemaan niistä rauhallisesti oman miehensä kanssa. Joudutko mielestäsi ottamaan äitipuolen roolin vaikket sitä halua? Pidätkö huolta miehesi lapsesta enemmän kuin miehesi? Lapsen saavuttua muuttuuko sinun olemisesi olemattomuudeksi vai äidiksi? Pohjimmiltaan sinä et kuitenkaan ole vanhempi, sinä olet yksi aikuinen lisää välittämässä lapsesta. Kenenkään ei pitäisi odottaa sinulta äidillistä toimimista, koska lapsella on jo äiti. Sinä olet isän naisystävä, olet läsnä ja tuet isää isän vanhemmuudessa, mutta et ota pääsääntöistä vastuuta, etkä ole pääroolissa kun lapsi on paikalla.

      Omat negatiiviset tunteet voivat joissain tapauksissa olla perusteettomia ja niiden kanssa pitää oppia elämään tai sitten on vaan todettava, ettei tämä toimi ja poistuttava kuvioista kokonaan. Jos kuitenkin tilanteessa on hämmennysta ja epätietoisuutta ja se aiheuttaa negatiivisia tunteita, kannattaa ensin keskustella miehensä kanssa, koittaa löytää joku ratkaisu limbomaisen roikkumistilan sijaan. Jos mies ei halua joustaa, eikä halua ottaa sinua huomioon, ei voi muuta kuin päättää; joko tyytyä vallitsevaan tilaan, joka ei ota sinua huomioon lainkaan silloin kun lapsi on paikalla tai kerätä kamansa ja mennä sellaiseen paikkaan, jossa sinutkin noteerataan osana perhettä. Et ole saamassa mitään marttyyripalkintoa siitä, että jäät murjottamaan tilanteeseen ja siedät sekasortoa ympärilläsi, se vaan aiheuttaa kaikille pahaa mieltä ja tulehtuneita ihmissuhteita, joka voi pahimmillaan vaurioittaa isän ja lapsen välistä suhdetta.

      Lisään vielä tähän loppuun; jos yksi variaatio uusioperhekuviosta ei toimi, se ei tarkoita, ettei mikään uusioperhe koskaan voisi toimia. Jos tämä miehesi ei halua joustaa ja ottaa sinua huomioon joku toinen voi olla kypsempi ja kyvykkäämpi mukautumaan. Jotkut miehet (ja naiset) kokevat, että heillä on jo valmis perhe ja siihen voi joku tulla sivulle katselemaan ja pikkasen osallistumaan jos haluaa.. Perhe ei voi joustaa senttiäkään. Sitten on myös niitä miehiä ja naisia, jotka ymmärtävät, että ihminen pitää hyväksyä osaksi perhettä, ei vanhemmaksi, vaan vaikuttavaksi osaksi perhettä, jotta parisuhde ja perhekuvio voisi oikeasti toimia.

    • papantyttöystävä

      Hei!

      Olen itse samassa tilanteessa. Olen 21-vuotias ja mieheni tytär on kuusi vuotias. Olemme olleet yhdessä nyt kolme vuotta, mutta asuneet yhdessä vasta vuoden. Voin heti alkuun sanoa, että et ole tunteidesi kanssa yksin. Itseasiassa minusta tuntui hyvin lohdulliselta lukea viestiäisi. Olen itse tuntenut valtavan huonoa omatuntoa ja ahdistusta negatiivisista tunteistani.
      Meillä kaikki sujui alkuun todella hyvin. Olin innostunut viettämään aikaa lapsen kanssa. Minulla oli kuitenkin myös kovat paineet siitä, että hän hyväksyy minut ja tykkää minusta. Minulla ei myöskään ollut minkäänlaista kokomusta lapsista. Lähisuvussani ei ole pieniä lapsia, enkä muutenkaan ole päässyt viettämään aikaa lasten kanssa, joten alussa minua jännitti aivan hirveästi. Nyt jälkeen päin tuntuu, että yritin jatkuvasti ylisuoriutua - olla täydellinen "Papan tyttöystävä", joka jaksaa aina leikkiä ja pelata. Lähennyimmekin lapsen kanssa aika nopeasti. Yksi syy tähän on varmasti myös se, että mieheni ei ole suomalainen ja puhuu lapselle edelleen vain omaa äidinkieltään, jota lapsi ei ole koskaan oppinut. Lapsen suomalainen äiti ja mieheni erosivat lapsen olessa 2-3-vuotias, jonka jälkeen lapsi on tavannut isäänsä vain pari kertaa kuussa. Lapsi ymmärtää "papansa" äidinkielellä ainoastaan yksinkertaisia lauseita, muttei osaa vastata. Lapsi onkin edelleen innoissaan, kun joku pystyi puhamaan hänen kanssaan suomea hänen olessaan papalla.
      Lapsi viettää meillä joka toisen viikonlopun. Alussa mieheni sanoi, että haluaa meidän olevan perhe, kun lapsi on luonamme. Olin onnellinen siitä, että minut haluttiin ottaa mukaan heidän yhteisiin tekemisiinsä. Pian minusta alkoi kuitenkin tuntua, että miehen ei juurikaan halua kuunnella mielipidettäni mihinkään lapsea koskevaan, vaikka hän oli luvannut menettelevänsä aivan toisin. Tuntuu turhauttavalta olla osapuoli, jolla ei ole "oikeutta" tähän lapseen tai hänen elämäänsä, kun kuitenkin olen hänen elämässään yhtä paljon mukana kuin hänen papansa. Mainitsin asiasta miehelleni. Kysyin, miksi emme voi keskustella esimerkiksi siitä mitä tänään tehtäisiin tai siitä, mihin aikaan syödään ja mitä. Hän sanoi olevansa isä, joka tekee päätökset. Minä saan osallistua olessani siihen halukas. Tästä äityi valtaisa riita, jonka päätteeksi mieheni totesi, että minun ei tarvitse enää ottaa vastuuta hänen tyttärestään, johon totesin, että en halua enää olla paikalla tyttären vieraillessa meillä. No, tilanteen rauhoituttua me molemmat totesimme ylireagoineemme. Riidan jälkeen olen kuitenkin ottanut tietoisesti etäisyyttä tyttöön. En enää suunnittele viikonloppumenojani mieheni ja lapsen menojen mukaan, vaan olen mielelläni omilla teilläni.
      Jo enne kyseistä riitaa olin toisinaan tuntenut mm. olevani kateellinen lapselle. En varsinaisesti edes osaa sanoa, että mistä. Kenties hänen saamastaan huomiosta?
      Ketjun kolmatta kommenttia kompaten: tiedän olevani vielä "lapsi". Kenties, siksi minulla on tällaisia lapsellisia ajatuksia. Tajuan myös sen, että on varmaan mahdotonta muodostaa vilpittömän lämmin suhde lapseen, jos ajatukset eivät ole kovin lämpimiä. Siksi olenkin todennut paremmaksi vaihtoehdoksi, että toistaiseksi pidän etäisyyttä lapseen.
      Tiedän, että tilanteessa ei ole kovin montaa vaihtoehtoa. Itse en kuitenkaan aio miestäni jättää. Minun on siis vain mukauduttava ja tyydyttävä tilanteeseen.
      Sinulta Äitipuolihukassa, haluaisin kysyä millaisia negatiivisia tunteita olet kokenut? Oletko onnistunut tunnistamaan tunteita, jotta voist antaa niille nimen? Entä millainen on suhteesi lapsen äitiin? Omassa suhteessani tytön äitiin ei ole kehumista...
      Jaksamista sinne!

    • Pieni pyyntö

      Älkää nyt sitten VAAN ryhtykö tekemään yhteisiä kakaroita. Se ei yleensä auta tilannetta, pahentaa vain. Olkaa pliis järkeviä, jookosta.

    • äiti ja uudet lapset

      Meillä aika helppoo kun miehen lapset on aika liki mun ikäsiä, joten suurin ongelmia en ole näissä lapsissa huomannut. Vaikka olen heille äitipuoli ja auktoriteetti ja toinen kasvattaja ikäerosta huolimatta, joka on noin 5 v, niin tunnen itseni todellakin heille äidiksi ja vanhemman oloiseksi, kuin he, ovat aika lapsellisia.
      Ei se ikä ole tärkein vaan ihmisen asenne ja psyyke. Nämä miehen lapset ovat joskus kavereita joskus saan ohjentaa ja määräillä ja ptiää kuria. Hassuahan se on että olen kuin heidän kavaeri joka kasvattaa omaikäisiä mutta koska olen heidän isän uusi vaimo, niin luo9nnollisesti he joutuvat kohtelemaan minua äitinään ja kunnioittavasti sekä tottelemaan. Se musta on kaikista kivointa kun saa määrätä ja leikkiä heidän äitiä.

      Heidän äiti e kuulu elämäämme mitenkään, ja olenkin sanonut lapsille että hänesstä ei sitten mainita täällä ollessa ja hvyin on tytöt totelleet. En halua exä ongelmia tänne kun noissa lapsissa on sitä jo tarpeeksi.
      Kaikki tietty ajallaan, ja uskon saavani omalla senteella ja tiukalla vaativalla luonteellani kasvatettua tytöistä normaaleja kansalaisia mieleni mukaan. Vaikka olenkin lähes heidän ikäisensä, mutta olen paljon viisaampi ja määrätietoisempi, täydellinen äiti ja kasvattaja heille.

      • VoisuaLissu

        Ei sulla lissukka ole mitään miestä, ei vanhaa, saatikka nuorta miestä ,eikä siksi myöskään mitään lapsia.
        Ei tuolaasta vanhaa katkeraa juoppoa kukaan huoli, no joku deeku voi viikon olla sun kanssa, jos vaan viinaa riittää..


    • En ymmärrä millään

      Kuinka vanhoja miehiä te tytön reppanat oikein otatte itsellenne? Isähahmoako te etsitte?

      • Isä.

        Jos 25-vuotiaan naisen miesystävällä on 2.5-vuotias lapsi, niin voihan se mies hyvinkin olla saman 25 tai allekin.


      • SetarkoittiLissua
        Isä. kirjoitti:

        Jos 25-vuotiaan naisen miesystävällä on 2.5-vuotias lapsi, niin voihan se mies hyvinkin olla saman 25 tai allekin.

        Niin,,,, mutta tuo tarkoittikin Lissua joka keksi oman juttunsa, no Lissulla ei ole mitään miestä se vaan juo, juo kunnes juopuu ja keksii uusia tarinoita.


    • marenki_

      Vihdoinkin kohtalotovereita! Olen 26-vuotias kahden lapsen äitipuoli (6- ja 8-vuotiaat). Olen seurustellut mieheni kanssa reilun vuoden. Lapset suhtautuvat minuun hyvin ja ovat minulle kovin tärkeitä, mutta oman roolin löytäminen tässä uusperhekuviossa on minulle hyvin vaikeaa.

      Aloittaja, haluaisitko jutella esim. sähköpostitse enemmän? Minäkin kaipaan kovasti vertaistukea tähän tilanteeseen eikä lähipiiristäni sellaista oikein löydy. En haluaisi avata tilannettani julkisesti.

      • äitipuolikasvttaa

        MInäkibn olenkuuden lapsn äitipuoli 3 v 5 v 8 v 10v 12 v ja 14 v vuotiaat kersat. Kersat tykkää musta kun hullupuurosta mutta minä en ehistä, kiljuvat ja sotkevat. Minä komennan kuulemma liikaa ja määrään vaatteet heidän ylleen ja teen pahaa ruokaa ja sillai, mutta en välitä vaan lapset syövät sitämitä minä laitan, minä määrään ja jos ei kelpaa ei saa herkkuja eikä ruokaa kuin vasta seuraavana päivänä. Minun pitää kasvattaa lapset kunnioittamaan minua ja arvostamaan sekä ymmärtämään että olen heidän äitinsä ja komentelija. Kovin rasittava olla äitinä monelle lapselle, kun tukea ei saa mistään. Mies kyllä on aina mun päätösten takana ja kun jotain sanona mies sanoo lapsille että määräysvaltaa. mua on toetltava ja tehtävä kuin äitipuoli sanoo. On kiva kasvattaa toisten lapsia ja leikkiä äitiä komentaminen on kivaa ja kun vähän tihruttaa niin tietää että kohta ne luovuttaa. Äitipuolen rooli on tosi kiva, saa toetuttaa omia määräysvaltaa ja äitinä oloa. Huomenna laitankersat siivoomaan tän huushollin, ja palkaksi olen ostellut jokaiselle yhden tarran. On sitten kiva olla kun on siisti koti.


      • Enhaluuenmissäännimessä

        Ai salaa juoruut tositen lasten asioista??? En halua semmoseen ryhtyä, puhu omista kakaroista. älä juorua toisten lasten asioista. Juioruaminen on rikos jos et sattunut tietämään.


      • Lissuhei
        äitipuolikasvttaa kirjoitti:

        MInäkibn olenkuuden lapsn äitipuoli 3 v 5 v 8 v 10v 12 v ja 14 v vuotiaat kersat. Kersat tykkää musta kun hullupuurosta mutta minä en ehistä, kiljuvat ja sotkevat. Minä komennan kuulemma liikaa ja määrään vaatteet heidän ylleen ja teen pahaa ruokaa ja sillai, mutta en välitä vaan lapset syövät sitämitä minä laitan, minä määrään ja jos ei kelpaa ei saa herkkuja eikä ruokaa kuin vasta seuraavana päivänä. Minun pitää kasvattaa lapset kunnioittamaan minua ja arvostamaan sekä ymmärtämään että olen heidän äitinsä ja komentelija. Kovin rasittava olla äitinä monelle lapselle, kun tukea ei saa mistään. Mies kyllä on aina mun päätösten takana ja kun jotain sanona mies sanoo lapsille että määräysvaltaa. mua on toetltava ja tehtävä kuin äitipuoli sanoo. On kiva kasvattaa toisten lapsia ja leikkiä äitiä komentaminen on kivaa ja kun vähän tihruttaa niin tietää että kohta ne luovuttaa. Äitipuolen rooli on tosi kiva, saa toetuttaa omia määräysvaltaa ja äitinä oloa. Huomenna laitankersat siivoomaan tän huushollin, ja palkaksi olen ostellut jokaiselle yhden tarran. On sitten kiva olla kun on siisti koti.

        Älä Lissu satuile, olet yksinäinen katkera juoppo, juo sinä vaan sitä viinaa ja anna viisaampien keskustella.


    • äitipuolihukassa

      Kiitos fiksuista, pitkistä vastauksista. Herättivät kyllä ajatuksia.

      Sinä, joka pyydät ettei yhteisiä lapsia hankita: ei, en aio hylätä elinikäistä haavettani omasta perheestä ainoastaan siitä syystä, että olen rakastunut mieheen, jolla on jo yksi lapsi. Joten yhteiset lapset varmasti tulevat ajankohtaiseksi jossakin vaiheessa.

      Ja sinä, joka syytät isähahmon etsimisestä: nuoresta iästäni huolimatta mieheni on minua vielä muutaman vuoden nuorempi, joten se siitä isähahmon etsimisestä. Jätin tämän mainitsematta, koska se olisi herättänyt entistä enemmän ystävällisiä kommentteja.

      Te, jotka olette samankaltaisessa tilanteessa: jos kiinnostaa jutella enemmän, niin laittakaa ihmeessä viestiä osoitteeseen [email protected]. Jaetaan mielummin kokemuksia s-postin välityksellä, koen tilanteen tarpeeksi raskaaksi ilman asiattomia kommentteja. :)

    • Sancha

      Hei,
      Tiedän, että on kulunut aikaa kun olet viestin laittanut. Itse olen hyvin samankaltaisessa tilanteessa ja kaipaisin vertaistukea. Löysitkö jostain vertaistukea, jos niin mistä? Hyvät vinkit olisi tarpeen :)

      • tuensualähtemään

        Lähde tuosta suhteesta, ei ole kiva kun rikoit perheen ja nyt kaipaat jo apua olotilaasi????????????????? Miksi rikoit kun tiesit ettei siitä mitään hyvää seuraa? Miehen lapsi kärsii ja itkee kun kiusaat häntä ja veit hänen isänsä. Tuommosia ihmisiä säälin ja säälin jotka rikkoo ja sittten kaipaa jotain tukea siihen että rikkoi perheen!!!! Onko sulla järkee yhtään? Häpeisit mutta sitäkään et osaa ilman vertaistukea. Jos olisi yhtään järissäsi lähtisit ja pyytäisit lapselta ja miehen exältä anteeksi että rikoit heidän perheen ja häoåyisit ja niinkauas ettei pippuri kasava. Hyi olet oksettava. Siinä sulle vartaistukea.


      • Otaviinaajakirjoita
        tuensualähtemään kirjoitti:

        Lähde tuosta suhteesta, ei ole kiva kun rikoit perheen ja nyt kaipaat jo apua olotilaasi????????????????? Miksi rikoit kun tiesit ettei siitä mitään hyvää seuraa? Miehen lapsi kärsii ja itkee kun kiusaat häntä ja veit hänen isänsä. Tuommosia ihmisiä säälin ja säälin jotka rikkoo ja sittten kaipaa jotain tukea siihen että rikkoi perheen!!!! Onko sulla järkee yhtään? Häpeisit mutta sitäkään et osaa ilman vertaistukea. Jos olisi yhtään järissäsi lähtisit ja pyytäisit lapselta ja miehen exältä anteeksi että rikoit heidän perheen ja häoåyisit ja niinkauas ettei pippuri kasava. Hyi olet oksettava. Siinä sulle vartaistukea.

        Älä nyt Lissu rähjää ,ota ryyppy ja kerro taas uusi tarina siitä ,kun olet "äitipuol" ja vihaat "meihesi" "lapeja""


      • minäminänikajaö
        Otaviinaajakirjoita kirjoitti:

        Älä nyt Lissu rähjää ,ota ryyppy ja kerro taas uusi tarina siitä ,kun olet "äitipuol" ja vihaat "meihesi" "lapeja""

        No en rähää, neuvon vaan ja psykolokiaa lukeneena ymmärrän kaikkia ja tiedäne ttä kun oikein teitä suututtaa, niin musta mieli leijuu ja niin pitääkin. En usko että sinämua moitit vaan asiat riitelee. On kiva kun otat neuvosa vaarin, senkun puhut vaanmustan mielen pois, minä kuuntelen ja neuvon sua.
        Nyt lasket 13 ja istut ja mieti ja puhallat, ja kipusi on poissa mielestäsi.
        Mä en vihaa kenenkän lapsia mutta perheenrikojia vihaan, mllä ei ole meille asiaa eikä ole koskaan ollut. Lapseni olisi menneet pilalle ja huonoilla teillä jos sututrat olisi meille tuleelleet, siksi kielsin ja hyvä et kielsin nyt olen mummi ja rakas ihminen heille kun keilsin sutturroiden meille tulon.


      • Otaviinaajakirjoita
        minäminänikajaö kirjoitti:

        No en rähää, neuvon vaan ja psykolokiaa lukeneena ymmärrän kaikkia ja tiedäne ttä kun oikein teitä suututtaa, niin musta mieli leijuu ja niin pitääkin. En usko että sinämua moitit vaan asiat riitelee. On kiva kun otat neuvosa vaarin, senkun puhut vaanmustan mielen pois, minä kuuntelen ja neuvon sua.
        Nyt lasket 13 ja istut ja mieti ja puhallat, ja kipusi on poissa mielestäsi.
        Mä en vihaa kenenkän lapsia mutta perheenrikojia vihaan, mllä ei ole meille asiaa eikä ole koskaan ollut. Lapseni olisi menneet pilalle ja huonoilla teillä jos sututrat olisi meille tuleelleet, siksi kielsin ja hyvä et kielsin nyt olen mummi ja rakas ihminen heille kun keilsin sutturroiden meille tulon.

        Heko, heko Lissu ,et sinä pysty ketään neuvomaan, kun ite sää apua tarviit ,olet mieleltäsi tosi sairas ja kuvittelet sekä valehtelet koko ajan.
        Psykologia tai psykiatria sinä tarviit surkeesti.
        Taas valehtelet että et vihaa lapsia, joka päivä teet tänne aloituksia jossa vihaat "miehesi" lapsia olet vihaava äitipuoli.
        Ite olet suttura joka avauksessa.
        Lapsesi on pilalla ,jos sulla nyt mitään lapsia onkaan, hiukan epäilen, koska jatkuvasti kerrot satuja.
        Olet suuri valehtelija ja mielisairas, ja alkoholin suurkuluttaja.


    • Hgdd32wss

      Mikset hommaa lapsetonta miestä?

      • Huutokuuluu

        Vieläkö lissua naitattaa, etkö vielkäään ole saanut pippeliä näiden vuosien jälkeen , minkä olet täällä kirjoitellut ja haukkunut ihmisiä.
        Eikö kukaan ole huolinut lissu parkaa, että se vähän aikaa olisi tyytyväinen elämäänsä. Luulisi että lissulla olisi halut jo menneet iän myötä, mutta nähtävästi , näin ei ole käynyt. Hän vain huutaa , huutaa ja huutaa. Huuutaa himoissaan tyhjässä huushollissaan. Dildotkaan ei anna hänelle tyydytystä.
        Lissu haluaa miehen joka työntäisi hänelle suuhun, niin hänen ei tarvitsisi huutaa.
        Valitettavasti kai, miestä ei ole löytynyt ja lissu jatkaa huutamista.


      • lissullapullojadildo
        Huutokuuluu kirjoitti:

        Vieläkö lissua naitattaa, etkö vielkäään ole saanut pippeliä näiden vuosien jälkeen , minkä olet täällä kirjoitellut ja haukkunut ihmisiä.
        Eikö kukaan ole huolinut lissu parkaa, että se vähän aikaa olisi tyytyväinen elämäänsä. Luulisi että lissulla olisi halut jo menneet iän myötä, mutta nähtävästi , näin ei ole käynyt. Hän vain huutaa , huutaa ja huutaa. Huuutaa himoissaan tyhjässä huushollissaan. Dildotkaan ei anna hänelle tyydytystä.
        Lissu haluaa miehen joka työntäisi hänelle suuhun, niin hänen ei tarvitsisi huutaa.
        Valitettavasti kai, miestä ei ole löytynyt ja lissu jatkaa huutamista.

        Ja juo ,juo kunnes juopuu, pullo on korvannut lissulla miehen jo 13v.


    • Huutokopkopkuuluuu

      Vieläkö Raision vieraannuttaja "äitiä"- ja "lasten" suojelua naitattaa, ettekö vielkäään ole saanut sitä pippeliä näiden kaikkien vuosien jälkeen, minkä olette täällä kirjoitelleet
      ja lapsistaan tarkoitushakuisesti vieraannutettuja isejä haukkuneet. Eikö kukaan ole huolinut "äiti"vieraannuttaja sossu parkaa, että se vähän aikaa olisi tyytyväinen elä-määnsä. Luulisi että vieraannuttajasossu "äidillä" olisi ne halut terapeuttina jo menneet iän myötä, mutta nähtävästi
      se narsismi vaivaa, näin ei ole käynyt. Hän vain huutaa, huutaa ja huutaa. Huuutaa himoissaan tyhjässä huushollis saan- Raision narsismi "lasten" suojeluvirastossaan. Dildot-kaan ei anna heille tyydytystä. Vieraannuttasossu "äiti" haluaa miehen, joka työntäisi heille suuhun, niin heidän ei tarvitsisi enää narsismissaan huutaa Raision kaupungin perättömin "viranoamis" selvityksin, lausumin mm. tuomio-istuimessa lapsen olosuhteista. Valitettavasti kai, miestä ei ole löytynyt ja narsismisossu vieraannuttaja "äiti" jatkaa huutamistaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe