Perussuomalaiset pelastivat Viitasaaren veronmaksajat.

onnivaan

Haukkumisen sijaan teidän pitäisi olla onnellisia että Viitasaarelta löytyy fiksua porukkaa , ketkä jaksavat ottaa asioista selvää. Kolme persua pelastivat teidät todella isolta laskulta. Jyväskylä ja Saarijärvi vetäytyivät tästä hankkeesta. Lisäksi valtionfirma Finnvera vetäytyi tästä hankkeesta. Milloin teidän silmät aukee että koko hanke oli surkea? Luuletteko todella että valtion firma jättäisi hyvän ja kannattavan projektin toteuttamatta? Tässä faktat:

Asia 1
Finnveran poisjäänti kyseisestä projektista oli viimeinen niitti, kertoohan se siitä ettei edes valtion sata prosenttisesti omistama takauslaitoskaan luottanut kyseiseen projektiin.

Asia2
Yritys joka tätä hanketta olisi lähtenyt tekemään.
Kuuskaistan velat ovat tiettävästi miljoonissa, ja lehtikirjoituksien mukaan yhtiö on konkurssikypsä. Eli kyseessä oli hyväveliverkoston järjestämä tekohengityskampanja. Olisivat halunneet pumpata rahaa vielä kerran.

Asia3
Hankkeesta luopui myös Jyväskylä sekä Saarijärvi. Mutta eivät pelkästään Perussuomalaisten takia. Mukana päätöksissä oli myös SDP ja Kokoomuksen edustajat.

Nyt tämän kaiken jälkeen teidän pitäisi alkaa keskittymään kunnan sisäiseen korruptioon. Selvittäkää kuka makaa kenen kanssa niin saatte koko kuvion auki. Sääliksi käy nuorta SDP-politiikkoa joka oli hankkeen kannalla.

Häntä vietiin kun pässiä narussa.

30

499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • objektiivinen

      Keski-Suomen kunnista 14 hylkäsi valtuuston enemmistäpäätöksellä Kuuskaista vetoisen laajakaistan ja piti kuntansa ulkona törkeästä, epätaloudellisesta vedätyksestä.

      9 pienintä korpikuntaa hinkui kovasti hankkeeseen, mutta 4 kunnassa asia tökkäsi kunnallisvalitukseen, mm. Viitasaarella.

      Viisi rupukuntaa peuhaa vielä mukana kunnan rahoilla vedätyksessä Kuuskaistan kanssa.

      Noissa 14 kunnassa yhdessäkään Persujen äänet eivät riittäneet asian torppaamiseen. Asialla oli Kokoomus, Sdp, persut ja jopa osa kepulaisia.

      Vain "ääri kepulaiset" ovat vielä kalistelleet sapeleita asian puolesta.

      4 kunnassa Persut ovat toki jumiuttaneet kuuskaistan kunnallisvalituksella ja tehneet kuntalaisille suurteon.

      Kummassakohan kuntaryhmäselisin ettei ainakaan kannattajissa, "ääri kepuleissa"sä viisaus on löytynyt. Arv


      ymmärrys hoi
      2.6.2014 03:54

      Niin, kumpikohan ryhmä näiden Keski-Suomen kunnista on ymmärtänyt Kuuskaistan laajakaistan oikein.

      Arvelen, ettei meillä Karstulassa ymmärrys ole oikein riittänyt.

      A. Keski-Suomen kunnista eivät lähde Kuuskaistan laajakaistaan

      1. Äänekoski
      2. Laukaa
      3. Hankasalmi
      4. Joutsa
      5. Jämsä
      6. Kinnula (otti käyttöön Pohjoisen-Keski Suomen piilotetun laajakaistan )
      7. Muurame
      8. Keuruu (kunnallisvalitus on jäädyttänyt päätökset)
      9. Uurainen
      10. Saarijärvi (hylkäsi äänin 23 – 12)
      11. Kivijärvi
      12. Jyväskylä (hylkäsi äänin 45 - 21))
      13. Luhanka
      14. Kuhmoinen (hylkäsi 20 – 1)

      B. Keski-Suomen kunnat, jotka lähtisivät Kuuskaistan laajakaistaan

      1. Pihtipudas, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa)
      2. Viitasaari, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa jumissa)
      3. Petäjävesi, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa))
      4. Karstula, (kunnallisvalitus, osallistuminen jumissa)
      5. Multia, (oikaisuvaatimus, hallituksen päätöksen laillisuus kyseenalainen)

      6. Kannonkoski
      7. Kyyjärvi
      8. Toivakka
      9. Konnevesi

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12276791

    • näinsevaanonb

      Kyllä tuossa on nyt sellaista faktaa joka pitäisi ehdottomasti julkaista paikallislehdessä. Ihmisten pitää saada tietää totuus!
      Perussuomalaiset teki teille asukkaille todella suuren palveluksen!

      • Paviaani parlamentti

        Maakunnallinen laajakaista:

        Kannonkoski, Kyyjärvi, Toivakka, Konnevesi ja Multia.
        Kuuskaista
        Sponsorit, Keski-Suomen Liitto, Jyväskylän Yliopisto ja KSML-lehti.

        Kyllä nyt virtahevosetkin nauraa noille rupujen tähteille.


    • onnneaa

      Kaikki jutut tutkineena voin sanoa että olipas hieno homma kun valittivat. Harmi että suurin osa ihmisistä on tyhmiä että eivät tajua Persujen olleen hyvällä asialla.

      Ja ketä on ne ihmiset ketkä ovat laittaneet rahaa sellaiseen hankkeeseen joka ei ole ollut lähelläkään toteutumista :)?

      Hoh, hoh hoijaa. !

      Ja kyllä muuten varmana saatte rahat takaisin kuuskaistalta.

      • Ei rikas

        Ei se ole ihmisten vika jos toiset myy vakuuttavasti sellaista mikä ei ole toteutumassa. Kyllä se vastuu on myyjällä. Kannattas tutkituttaa asia ?


    • Perssuomali

      Taitaa Manninen ja Ijäs keskenään jutella täällä eri nimimerkeillä.

    • mies kyliltä

      Persulaiset vei köyhiltä rahat. No, eipä yllätä, ittehän ne on sikarikkaita ja ejelee vaan Mersuilla.

    • Viisauden etsintää

      Valtion Finnveran 2.10.2013 tekemä kielteinen rahoituspäätös Kuuskaistalle Keski-Suomen valokuituverkkoon on virallinen valtiollinen perusteltu kannanotto
      Keski-Suomen laajakaista puuhastelun tyhmyydestä.

      On varmasti viisaasti tehty päätös Kuuskaistan virallisten tilinpäätösten ja Laajakaistan rakennussuunnitelman tutkimisen jälkeen.

      Finnvera sanoi, että pitää olla omaakin rahaa.

      Kun oli vain entisiä velkoja rahoitushakemuksen liitteeksi, niin siihen tökkäsi maankaivut.

      Luottaisin kyllä enemmän Finnveran viisauteen asian arvioinnissa kuin nyt rupukuntien (9) viisaankiven riimukivikertomuksiin.

      Joten on turha syytellä julkisilla palstoilla yksittäisiä kunnallisvalituksen lain mukaan toimineita valittajia asiassa, josta on olemassa samansisältöinen valtio rahoitusyhtio Finnveran virallinen kielteinen päätös.

      Meinaan vaan, ettei asia unohdu ja sekoonnu.

      YLE
      Kotimaa 2.10.2013 klo 17:02

      Nopea netti tyssäsi rahapulaan Keski-Suomessa
      Nopeita nettiyhteyksiä Keski-Suomeen rakentava verkko-osuuskunta Kuuskaista on ajautunut rahoitusvaikeuksiin. Erityisrahoittaja Finnvera on hylännyt osuuskunnan 11 miljoonan euron rahoitushakemukseen. Kielteisen päätöksen vuoksi myös kuntien antamat takaukset ovat raukeamassa.


      Mistä on kyse?

      Laajakaistaverkkoa Keski-Suomeen rakentava verkko-osuuskunta Kuuskaista on ajautunut rahoitusvaikeuksiin.
      Erityisrahoittaja Finnvera hylkäsi yhtiön rahoitushakemuksen. Finnvera perää Kuuskaistalta lisää omaa pääomaa.
      Kolmetoista keskisuomalaista kuntaa on taannut lainoja Kuuskaistalle yhteensä 30 miljoonalla eurolla.
      Finnveran kielteisen päätöksen vuoksi myös kuntien antamat takaukset ovat raukeamassa.

      Keski-Suomessa luvaasti alkanut nopean laajakaistaverkon rakentaminen on tyssännyt rahan puutteeseen. Finnvera perää verkkoa rakentavalta Kuuskaistalta lisää omaa pääomaa.

      - Finnveralla oli käsiteltävänä ensimmäisen vaiheen rahoitushakemus, ja siihen saatiin kielteinen päätös. Keskeisenä syynä oli nimenomaan oman pääoman vajaus eli omaa pääomaa pitäisi saada lisää. Puhutaan noin 5 - 7 miljoonan euron summasta, toteaa Verkko-osuuskunta Kuuskaistan ja Kuuskaistan Valokuituverkot Oy:n toimitusjohtaja Tapio Saarinen.

      • Lobbarit ylilobbasi

        Jyväskyläei tunnetusti lämmennyt ja lähtenyt Kuuskaistan kelkkaan kovasta painostuksesta huolimatta. Valtuusto hylkäsi asian selvin äänin. On siellä ollut muitakin kuin persuja hylkäämässä.

        Ohessa kokoomuksen perusteluja ennen äänestystä.

        Laajakaista solmussa

        Last modified on 2014-03-19 20:55:29 GMT. 0 comments. Top.

        Keski-Suomen laajakaistahanke on ollut suunnittelussa ja rakenteilla jo useamman vuoden ajan. Hankeen isännöinnistä ja sen toteutuksesta on vastannut Keski-Suomen liitto maakuntajohtaja Anita Mikkosen johdolla. Pari vuotta sitten 15 kuntaa tekivät päätökset lähteä mukaan edistämään omilla alueillaan tietoverkon rakentamista. Valokuidun hyödyntämiseen perustuvalla ratkaisuilla saadaan suuri tiedonsiirtokapasiteetti, pienet viiveet ja hyvä luotettavuus yhteyksien toimivuudelle. Uudet tietoliikennepalvelut vaativat entistä nopeampia yhteyksiä, joita mobiiliteknologia ei haja-asutusalueille pysty tarjoamaan. Toimivat tietoverkkoyhteydet avaavat uusia mahdollisuuksia tarjota etäpalveluina monia kunnallisia palveluja. Toiveet kuntien palvelutuotannon tehostamiseen perustuvat suurelta osin sähköisten palvelujen kehittymiseen. Erityisen tarpeellista tämä on harvaan asutetuilla alueilla. Kaiken piti olla kunnossa hankkeen toteutuksessa, mutta mitä sitten tapahtui?

        Jyväskylä lähti mukaan hankkeeseen kovan painostuksen seurauksena ”pitkin hampain” tiedostaen suuret taloudelliset riskit, mutta mukaan mentiin maakuntahengessä myöntämällä 1,14 miljoonan euron avustuksen pari vuotta sitten. Ulos hankkeesta jättäytyivät muun muassa Muurame, Jämsä ja Äänekoski, jotka ovat tyytyneet kaupallisten verkko-operaattorien tarjoamiin tietoliikennepalveluihin. Syksyllä 2013 kaupunginhallitus esitti valtuustolle omavelkaista takausta perustettavalle verkkoyhtiölle edellyttäen, että valtio on mukana Finnveran kautta osarahoittamassa hanketta. Yllättäen selvisi, että Keski-Suomen liitto ei ollut varmistanut kirjallisesti Finnveran sitoutumista hankkeeseen aiemmin. Valtion erityisrahoitusyhtiö totesi riskit liian suuriksi eikä sitoutunut takaamaan hankeen rahoitusjärjestelyjä..

        Vuoden vaihteen jälkeen hankeen ympärillä alkoi kuohua muutoinkin. Vähitellen selvisi, että maakuntaliitolta oli jäänyt moni asia hankevalmistelussa puolitiehen. Hankkeen toteuttajaksi valittu pohjalaisomisteinen verkko-osuuskunta Kuuskaista ajautui suuriin vaikeuksiin heikosta etukäteissuunnittelusta johtuen. Yhtiön toimitusjohtaja jouduttiin vaihtamaan, eikä sekään tuonut ratkaisua paisuneisiin ongelmiin. Maakuntaliitto valjasti kansanedustajia ja yliopiston professori Pekka Neittaanmäen lobbaamaan hankkeeseen sitoutumista. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja kansanedustaja Mauri Pekkarinen vaati voimakkaasti asian tuomista valtuuston päätettäväksi ja Jyväskylää sitoutumaan hankkeen maksajaksi helmikuun valtuustossa ohi asialistan käyttämällään puheenvuorolla.

        Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Petäjäveden kunnanjohtaja Teppo Sirniön johtaman selvitysryhmän valmisteleman hankkeen pelastamisyritykseen ovat vastanneet kielteisesti Saarijärven, Uuraisten ja Kivijärven valtuustot. Lisäksi Petäjäveden valtuuston päätöksestä on jätetty kunnallisvalitus, joka sulkee Petäjäveden pois hankkeesta tässä vaiheessa. Jyväskylän valtuusto ottaa kantaa aikaisintaan huhtikuussa, mikäli siihen mennessä löytyy veronmaksajille riskittömämpi vaihtoehto laajakaistaverkon toteuttamiseen. Kyseessä ei ole ihan pikku juttu, kun koko hankkeen rakentamiskustannukset ovat ainakin 90 miljoonaa euroa. Vuotuisen käyttötalouden kannattava toteutuminen vaatii nykyistä merkittävästi suuremman liittyjäjoukon sitoutumisen hankkeen rahoittamiseen. Jyväskylän kannalta kaupungin vastuita kertyisi yhteensä 6.15 miljoonaa euroa, jotka koostuisivat omaehtoisesta pääomasijoituksesta, omavelkaisesta lainan takauksesta, avustuksesta verkko-osuuskunnalle ja valtion sekä EU:n tuista.

        Tässä ”seikkailussa” on toteutunut ainakin yksi merkittävä opetus. Kuntauudistuksessa on Keskusta ajanut kuntapalvelujen toteuttamismalliksi kotikunta-maakuntamallia. Laajakaistaverkon rakentamishanke on tarjonnut siitä tähänastisessa vaiheessa oivallisen opinnäytteen ja huonon sellaisen. Toivoa sopii, että ennen maksatuksen katkaisemista tilitetyt 475 000 euroa jyväskyläläisten veromaksajien rahaa eivät päädy lopulliseksi tappioksi valokaapelikaivantoon, puhumattakaan yksityisten liityntäsopimusten maksaneista kaupunkilaisten euroista. Veikkaan, että ennen kuin tämä valokuitusotku on avattu, niin uusia yllättäviä vaiheita on odotettavissa ja kertomus jatkuu seuraavissa kolumneissa.

        Pauli Partanen

        Pauli Partanen
        Valtuuston puheenjohtaja
        Jyväskylä, Tikkakoski, [email protected][[4884]]

        http://www.palokkalehti.fi/wordpress/?page_id=3792


      • Tuhansin kiitoksin
        Lobbarit ylilobbasi kirjoitti:

        Jyväskyläei tunnetusti lämmennyt ja lähtenyt Kuuskaistan kelkkaan kovasta painostuksesta huolimatta. Valtuusto hylkäsi asian selvin äänin. On siellä ollut muitakin kuin persuja hylkäämässä.

        Ohessa kokoomuksen perusteluja ennen äänestystä.

        Laajakaista solmussa

        Last modified on 2014-03-19 20:55:29 GMT. 0 comments. Top.

        Keski-Suomen laajakaistahanke on ollut suunnittelussa ja rakenteilla jo useamman vuoden ajan. Hankeen isännöinnistä ja sen toteutuksesta on vastannut Keski-Suomen liitto maakuntajohtaja Anita Mikkosen johdolla. Pari vuotta sitten 15 kuntaa tekivät päätökset lähteä mukaan edistämään omilla alueillaan tietoverkon rakentamista. Valokuidun hyödyntämiseen perustuvalla ratkaisuilla saadaan suuri tiedonsiirtokapasiteetti, pienet viiveet ja hyvä luotettavuus yhteyksien toimivuudelle. Uudet tietoliikennepalvelut vaativat entistä nopeampia yhteyksiä, joita mobiiliteknologia ei haja-asutusalueille pysty tarjoamaan. Toimivat tietoverkkoyhteydet avaavat uusia mahdollisuuksia tarjota etäpalveluina monia kunnallisia palveluja. Toiveet kuntien palvelutuotannon tehostamiseen perustuvat suurelta osin sähköisten palvelujen kehittymiseen. Erityisen tarpeellista tämä on harvaan asutetuilla alueilla. Kaiken piti olla kunnossa hankkeen toteutuksessa, mutta mitä sitten tapahtui?

        Jyväskylä lähti mukaan hankkeeseen kovan painostuksen seurauksena ”pitkin hampain” tiedostaen suuret taloudelliset riskit, mutta mukaan mentiin maakuntahengessä myöntämällä 1,14 miljoonan euron avustuksen pari vuotta sitten. Ulos hankkeesta jättäytyivät muun muassa Muurame, Jämsä ja Äänekoski, jotka ovat tyytyneet kaupallisten verkko-operaattorien tarjoamiin tietoliikennepalveluihin. Syksyllä 2013 kaupunginhallitus esitti valtuustolle omavelkaista takausta perustettavalle verkkoyhtiölle edellyttäen, että valtio on mukana Finnveran kautta osarahoittamassa hanketta. Yllättäen selvisi, että Keski-Suomen liitto ei ollut varmistanut kirjallisesti Finnveran sitoutumista hankkeeseen aiemmin. Valtion erityisrahoitusyhtiö totesi riskit liian suuriksi eikä sitoutunut takaamaan hankeen rahoitusjärjestelyjä..

        Vuoden vaihteen jälkeen hankeen ympärillä alkoi kuohua muutoinkin. Vähitellen selvisi, että maakuntaliitolta oli jäänyt moni asia hankevalmistelussa puolitiehen. Hankkeen toteuttajaksi valittu pohjalaisomisteinen verkko-osuuskunta Kuuskaista ajautui suuriin vaikeuksiin heikosta etukäteissuunnittelusta johtuen. Yhtiön toimitusjohtaja jouduttiin vaihtamaan, eikä sekään tuonut ratkaisua paisuneisiin ongelmiin. Maakuntaliitto valjasti kansanedustajia ja yliopiston professori Pekka Neittaanmäen lobbaamaan hankkeeseen sitoutumista. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja kansanedustaja Mauri Pekkarinen vaati voimakkaasti asian tuomista valtuuston päätettäväksi ja Jyväskylää sitoutumaan hankkeen maksajaksi helmikuun valtuustossa ohi asialistan käyttämällään puheenvuorolla.

        Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Petäjäveden kunnanjohtaja Teppo Sirniön johtaman selvitysryhmän valmisteleman hankkeen pelastamisyritykseen ovat vastanneet kielteisesti Saarijärven, Uuraisten ja Kivijärven valtuustot. Lisäksi Petäjäveden valtuuston päätöksestä on jätetty kunnallisvalitus, joka sulkee Petäjäveden pois hankkeesta tässä vaiheessa. Jyväskylän valtuusto ottaa kantaa aikaisintaan huhtikuussa, mikäli siihen mennessä löytyy veronmaksajille riskittömämpi vaihtoehto laajakaistaverkon toteuttamiseen. Kyseessä ei ole ihan pikku juttu, kun koko hankkeen rakentamiskustannukset ovat ainakin 90 miljoonaa euroa. Vuotuisen käyttötalouden kannattava toteutuminen vaatii nykyistä merkittävästi suuremman liittyjäjoukon sitoutumisen hankkeen rahoittamiseen. Jyväskylän kannalta kaupungin vastuita kertyisi yhteensä 6.15 miljoonaa euroa, jotka koostuisivat omaehtoisesta pääomasijoituksesta, omavelkaisesta lainan takauksesta, avustuksesta verkko-osuuskunnalle ja valtion sekä EU:n tuista.

        Tässä ”seikkailussa” on toteutunut ainakin yksi merkittävä opetus. Kuntauudistuksessa on Keskusta ajanut kuntapalvelujen toteuttamismalliksi kotikunta-maakuntamallia. Laajakaistaverkon rakentamishanke on tarjonnut siitä tähänastisessa vaiheessa oivallisen opinnäytteen ja huonon sellaisen. Toivoa sopii, että ennen maksatuksen katkaisemista tilitetyt 475 000 euroa jyväskyläläisten veromaksajien rahaa eivät päädy lopulliseksi tappioksi valokaapelikaivantoon, puhumattakaan yksityisten liityntäsopimusten maksaneista kaupunkilaisten euroista. Veikkaan, että ennen kuin tämä valokuitusotku on avattu, niin uusia yllättäviä vaiheita on odotettavissa ja kertomus jatkuu seuraavissa kolumneissa.

        Pauli Partanen

        Pauli Partanen
        Valtuuston puheenjohtaja
        Jyväskylä, Tikkakoski, [email protected][[4884]]

        http://www.palokkalehti.fi/wordpress/?page_id=3792

        Kiitokset Jyväskylä, Tikkakosken valtuuston puheenjohtaja Pauli Partaselle asiasisältöisestä kirjoituksesta. Tämä kirjoituksenne selvittää minulle Viitasaarelaisena valokuituasiaa. Meillä tästä mokoman valokuidusta näyttää nousseen maata kaatava asia. Onneksi perussuomalaiset valtuutetut ottivat ohjat käsiinsä ja kaatoivat tämän järjettömän valokuituhankkeen. Säästyttiin taas kerran yhdeltä pahalta, huh...


    • Kodin menettänyt

      Perusperseet kusivat meidän talouden.
      Menetettiin sen verran rahaa tuossa nyt niiden takia että taidanpa laittaa niille laskun. He muuten tulevat sen maksamaan. Taikka itkevät ja maksavat.

      Kaikki palvelut siirtyvät verkkoon. Siellä on jo lähestulkoon kaikki.
      Se määrä mikä dataa siirtyy sielä on niin iso, ettei juntit sitä tajua. Eivät edes osaa kännykkää käyttää niin miten sellasen luolamiehen edes voidaan antaa elää tietoyhteiskunnassa saatika sitten ihmisten palvelijana.

      Te tuhoatte kaikki ja olette kaikkia vastaan. Te hajotatte perheitä ja pelaatte vain omaan taskuunne. Hävetkää!

      • bitter

        Taidat olla katkera r***karinörtti, jolta joku luolamies on vieny akan ja puolet talosta.


      • Teuski

        tyhmyyvestä joutuu maksamaan, niinkuin sinäkin. Kun tekee huonoja sijoituksia, niin rahat menee. Hölmöjä höynäytetään.


      • Kuithu toihmii..

        Nunnuka, nunnuka lailaa, nunnuka lailaa. Meilhä Luostholla Valkeapää keksi hiehnon valokuidun. Meihdän tietokone toihmii nyt hyvin.Valkeapää työnsi johdon omaan perseeseen ja päästhi vielä kunhon pierhun....Eiku Luostholle..Nunnuka, nunnuka , lailaa..


      • Pysy asiassa!!!

        Kullostaa siltä, että tuollainen taloutesi on tainnut olla kuralla ja pahemman kerran tuuliajolla jo pidemmän aikaa. En voi tajuta tuollaisia lapsellisia jupinoita. Ajatusmaailmasi kuulostaa olevan ihan samalla tasolla kuin hujattomilla tenavilla.


      • kaikkea sitä...

        Höpö höpö ja huomenna lissää!!! Oletko miettinyt sitä, miksi suurin osa Keski-Suomen kunnista ja kaupungeista äänestivät valokuituhanketta vastaan? Tarkoitatko, että kaikki 14 valokuitua vastustanutta kaupunkia ja kuntaa päättäjineen ovat kirjoituksesssa mainitsemiesi kaltaisia tuholaisia?

        Äläkä ala uhoamaan näillä sivuilla julkisesti, tai sinut taidetaan korjata parempaan talteen!!!


      • Kodin menettäneelle

        Voi, voi! Kyllä sinulla kuulostaa olevan surkeasti asiat. Mökki on mennyt alta, voi, voi...voivotellaan yhdessä. Ja kaikkikiko sen syytä, että sinulle ei tullut kuuskaistan toteuttamaa valokuitua, voi, voi...Joko sinulta on perhekin hajonnut? Voi, voi...ompas paha juttu... ja valokuidun vuoksi? Menikö sinulta kaikki rahat? Voi, voi... Pitäisikö sinulle kerätä kolehti kun mökki meni alta ja perhe hajoa? Voi, voi... vai olet kodin menettänyt joudutkohan sinä veneen alle? Voi, voi kun ihan itkettää.


    • Ääni PerusS:lle

      Kyllä Viitasaaren PerusSuomalaiset todella pelasti viitasaarelaiset upeasti puliveivareiden hönötykseltä.

      Kiitos Paljon

      • Vts:n valtuustolle

        Ihmettelen suuresti sitä, miksi näillä sivuilla Perussuomalaisia haukkuneista ainakaan kaikki eivät myönnä todella typerää ja epäasiallista käytöstään. Nyt osa epäasiallisesti käyttäytyneistä kuntalaisista näyttävät häpeävän käytöstää ja vetäytyvän kuoreensa. Parempi tietysti näin, kuin että jankuttaisi loputtomiin sellaisen valokuituhankkeen perään, jolla ei ole pienintäkään mahdollisuutta kuuskaistan toimesta koskaan toteutua. Olisi reilusti tehty, kun pyytäisitte Perussuomalaisilta valtuutetuilta anteeksi käytöstänne. Ihmisiä nämäkin valtuutetut ovat ja varmasti ovat yrittäneet Viitasaaren parasta, haukuista huolimatta.

        Esitänkin, että Viitasaaren valtuutetut ottaisivat yhteistuumin Saarijärven kaupunginvaltuustosta mallia ja ryhtyisivät perimään takaisin kuuskaistalta liittymämäksuja, joita me höynäytetyksi tulleet kuntalaiset olemme liittymämaksuina kuuskaistalle menettämässä.


      • Kiitos PeruS valtuut

        Yhdyn mielipiteeseesi PerusSuomalaiset ovat tehneet todellisen urotyön, kun ovat jaksaneet kaikenlaisen epäasiallisen ja ihmisarvoa loukkaavan mediariepottelun keskellä puolustaa kotikuntaansa parantumattomalta ja paremmansortin kuuskaista nimiseltä virushyökkäykseltä.

        LOPUSSA KIITOS SEISOO!


    • poliisille töitä

      Tämä kuntalaisten huijaus on nyt kertakaikkiaan pengottava pohjamutia myöten!!
      Naukkarinen,Saarinen ynnämuut kumppanit on saatava vastuuseen tekemisistään,unohtamatta kuntapäättäjiä. Siellä seutuverkon hallituksessa muuten istuu tuttuja nimiä,miksi hekin ovat olleet hiljaa valmiista valokuiduista?

    • KaislikossaKuhisee

      Jotakin on nyt tapahtumassa

    • HuckleberryHound

      Viestintäviraston hylkypäätös Kuuskaistan valtiontukihakemuksista
      Päätös 16.6.2015
      Dnro: 566/9520/2010

      1. Saarijärvi
      Viestintävirasto teki päätöksen 16.6.2015, jolla se hylkäsi Verkko-osuuskunta Kuuskaistan valtiontukihakemuksen Saarijärven laajakaistarakentamishankkeen osalta.

      Laajakaistatukilain 8 §:n mukaan valtion tuen myöntämisen yksi edellytys on, että tuen saaja maksaa hankkeen tukikelpoisista kustannuksista vähintään 34 prosenttia

      Lisäksi Kuuskaista totesi asiasta kuultaessa antamassaan lausunnossa, ettei se pysty esittämään hankkeen rahoitusta koskevia tietoja kokonaisuudessaan. Näin ollen valtiontuen maksamiselle säädetty laajakaistatukilain 8 §:ssä edellytys tuensaajan omasta maksuosuudesta jäi myös täyttymättä.

      Viestintävirasto katsoi, edellisen johdosta, että edellytykset ko. tukihakemuksen käsittelemiselle ja myönteisen tukipäätöksen tekemiselle puuttuvat. Tämän vuoksi Viestintävirasto hylkäsi Kuuskaistan hakemuksen valtiontuen myöntämisestä Saarijärvi - laajakaistahankkeelle. Päätökseen ei ole haettu Viestintävirastolta oikaisua, joten se on tullut lainvoimaiseksi.


      2. Jyväskylä
      Viestintävirasto hylkäsi myös 16.6.2015 Kuuskaistan laajakaistan tukihakemuksen Jyväskylän laajakaistaan samoilla perusteilla

      3. Keuruu
      Viestintävirasto totesi markkina-analyysissään Keski-Suomen Keuruun hankealueen kokonaisuudessaan tukikelvottomaksi
      Muistio: 17.12.2014
      Dnro:1309/940/2014

      Muistiossa kohta 4.
      Markkina-analyysin lopputulos

      "Viestintävirasto kartoitti olemassa olevan tarjonnan ja järjesti julkisen kuulemisen. Näiden yhteydessä tuli esille seikkoja, jotka vaikuttavat hankealueen tukikelpoisuuteen. Keski-Suomen Maakuntaliitto on tehnyt edelleen voimassa olevan päätöksen, jolla se on valinnut hankealueelle hankkeen toteuttajan (Kuuskaista). Tästä syystä koko hankealue on vaakaraidoituksella tukikelvottomaksi merkitty.

      Toissijaisesti alueella sijaitsee myös jo olemassa olevaa edistyksellistä viestintäverkkoa, jonka vuoksi alueet on rajattu tuen ulkopuolelle"

      Päätökset on toimitettu: Kuuskaistalle
      Ja tiedoksi. Asianomaisille kaupungeille Jyväskylä, Saarijärvi ja Keuruu, sekä Keski-Suomen Liitolle


      Nämä hylkypäätökset eivät varmaan jääne ainuiksi. Kuuskaistan puuttuva 34 % omarahoitusosuus koskee kaikkia Kuuskaista Keski-Suomen laajakaista tukihakemuksia, alunperin 15 kuntaa.

      Lisäksi Pohjoisen Keski-Suomen kuntien alueelta on "löytynyt edistyksellistä laajakaista kaapelointia" aivan kuten Keuruultakin.
      Verkko on Poihjoisen Keski-Suomen Seutuverkko Oy:n 2008 valmistunut ja piilottama käyttämätön kaapeliverkko.

      http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/96967.htm

      http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/100411.htm

    • PoskelleMeni

      Kuuskaista on kuntien kanssa tekemissään sopimuksissa vaatinut kuntia maksamaan ennakkoon osuutensa 33 prosenttia hankkeesta. Samoin Kuuskaista on vaatinut kunnilta omalle 34 prosentin lakisääteiselle rahoitusosuudelleen puoleksi kuntien takausta. Eli rahat etukäteen ja julkisen tuen osuudeksi 83 prosenttia. Sen lisäksi he hakivat Valtion Finnveralta tukea tai takausta edelleen oman rahoitusosuutensa toiselle puoliskolle, jolloin julkisen tuen osuudeksi olisi tullut 100 prosenttia. Mutta Finnvera ei hyväksynyt järjestelyä.

      Kuitenkin tukihakemuskaavakkeissa Kuuskaista on ruksinut ja vahvistanut allekirjoituksellaan, että heillä on omarahoitusosuus 34 prosenttia, vaikka sitä ei ole ollut eikä ole vieläkään.


      Tuon omarahoitusosuuden manipuloimisesta julkiseksi tueksi Viestintävirasto toteaa hylkäyspäätöksessään 16.6.2015 Dnro: 566/9520/2010
      seuraavaa:

      "Viesitintävirasto toteaa, että laajakaistatukilaki ei edellytä kunnan tai kaupungin sitoutuvan hankkeen toteuttamiseen takaamalla hankkeen toteuttamiseksi otettavaa lainaa tai maksamalla lakiin perustuvan kuntaosuutensa ennakkoon. Viestintävirasto huomauttaa, että kunnan takaus voisi olla ogelmallinenkin Euroopan komission 6.5.2010 K(2010) 3062 laajakaistayhteyksien rakentamiselle Suomen haja-asutusalueille myönnettävää tukea koskevassa päätöksessä määrätyn laajakaistahankkeen tuki-intensiteetin kannalta(1)"

      "(1) Valtion avustuslain määritelmän mukaanhan julkisella tuella tarkoitetaan muun muassa kunnan myöntämää takausta. Valtionavustuslain 6 §:n 3 momentin mukaan puolestaan valtionavustus ei saa yhdessä muiden julkisten tukien kanssa ylittää Euroopan yhteisön tai Suomen lainsäädännössä säädettyä valtionavustuksen tai muun julkisen tuen enimmismäärää. Saarijärvi - hankkeen tuki - intensiteetti on komission päätöksen mukaisesti 66 prosenttia, joka olisi täyttynyt jo pelkästään laajakaistatukilain mukaisista valtiontuesta ja kuntaosuudesta."


      Tuon EU - määräysten- ja Suomen lainvastaisen yritelmän kariutumisen seurauksena yhdeksän Keski-Suomen pienintä kuntaa perusti Kuuskaistan avustuksella oman 100 prosenttia omistamansa Laajakaistaverkkoyhtiön ja sen Holdingyhtiön.

      Sen kautta kunnille tulikin sitten suora 100 prosentin rahoitus- ja takausvastuu, mikä teki hankkeesta Viestintäviraston edellä esittämien määritelmien mukaan tukikelvottoman, koska julkisen tuen osuus 66 prosenttia ylittyy.

      Näinhän siinä käy, kun Keski-Suomen Liitto ja kunnanjohtajat soveltavat "Kittilä Lakia"

      http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/100411.htm

      • midaksenkosketus

        Eikös tästä seuraa myös se, että Elyn viidelle kunnalle myöntämät tuet on perittävä takaisin? Viitasaarelle tukea myönnettiin yli 2 miljoonaa, Pihtipudas taisi saada vajaan millin ja Karstulakin aika ison potin. Yhteensä viidelle kunnalle myönnetty tuki oli 5,4 miljoonaa.
        Ely on myöntänyt nämä tuet näköjään väärin perustein ja on siis vastuussa niiden osalta. Mitähän EU-komissio tästä tykkää?

        Mitenkäs Multian verkon rahoituksen nyt käy? Sen mainostetaan olevan valmis ja siellä pidettiin avajaiset Pekkarisineen jo aikoja sitten. Mistä Kuuskaista sinne on rahat löytänyt?

        Kuuskaistahan sielläkin oli tuensaaja. Ei kai Maakuntajohtaja voi sentään viranhaltijapäätöksellään muuttaa tuensaajaa Kuuskaistasta Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:ksi ja vaikka voisikin sekään tuskin täyttää Viestintäviraston tukiehtoja.(liikaa julkista rahaa).

        Tämä hanke ei taida olla Laajakaista kaikille 2015- lain mukainen viritelmä ollenkaan. Kunnat ottava todennäköisesti sen rahoittamisen kontolleen kokonaan. Kyseessä taitaa olla laiton suorahankinta, joka olisi tullut kilpailuttaa uudestaan.

        Onpahan Keski-Suomen ylimmät virkamiehet ja Kepun kärkipoliitikot taustavoimineen onnistuneet laittamaan asiat umpisolmuun oikein lakikonsulttien palkallisella avustuksella.

        Toivottavasti kukaan näistä sähläreistä ei pääse sotkemaan Äänekosken miljardi-investointia.

        ps. Äänekosken laajakaistan toteuttajana taitaa olla Sonera.


    • Iloinenvalokuidusta

      Juuri sain ensimmäisiä yhteyksiä tänne maallekkin kuidulla. On meinaa ukot pikkasen ripeää meininkiä. Aivan loistava tekele.

      • liisaliukas

        Loistavaa! Näkyykö porno hyvin? Onko liikkeet ja läähätykset kuten aidossa meiningissä?


      • Iloinenvalokuidusta
        liisaliukas kirjoitti:

        Loistavaa! Näkyykö porno hyvin? Onko liikkeet ja läähätykset kuten aidossa meiningissä?

        Valitettavasti en käytä niin mitättömään asiaan kuin porno aikaani.
        Mutta mitäs sinä työtön juntti tiedät teknologiasta. Lyön vetoa että autosikin on 90- luvulta.


    • hyvää.joulua

      Tässä perussuomalaisten joululahja kaikille Viitasaaren veronmaksajille!

      Nyt Keski-Suomen Valokuitu Verkot Oy:n ja Holdingyhtiön osakaskunnat ovat kyllä tekemässä vihon viimeisen kuprunsa.

      He ovat tekemässä päätöksiä ja lähtemässä 26 miljoonan euron lainan takaamiseksi Holdingyhtiön JOHDANNAISSOPIMUKSEN omavelkaisiksi takaajiksi.

      Riittävän monet kaupungit, kunnat ja Valtion liiketoiminnat ovat tehneet järkiään miljoonatappioita johdannaissopimuksilla. Viimeiksi jupakka Ministeri Anne Berner ja Finavia OY. Tappio johdannaisista yli 30 miljoonaa euroa.

      Koskee kuntia Toivakka, Konnevesi, Multia, Petäjävesi, Karstula, Kyyjärvi, Kannonkoski, Kivijärvi ja Pihtipudas

      Noiden rupukuntien päättäjä hallituksissa ja valtuustoissa eivät tiedä taatusti mitä koronvaihtosopimukset ja johdannaissopimukset ovat ja mtä ovat niiden riskit. Mutta ei kun vain äänestämään asiasta, josta ollaan ulkona kuin lumiukot.

      MULTIAN KUNTA
      Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokous tiistaina
      13.12.2016 alkaen klo 16.00
      Kunnanhallitus 264 § 13.12.2016 461.

      265 § Omavelkainen takaus Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n ja Kuntarahoituksen välisestä johdannaisyleissopimuksesta sekä sen alla tehtävistä johdannaissopimuksista johtuville maksuvelvoitteille

      KUNNAN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN KESKI-SUOMEN VERKKOHOLDING OY:N
      OSAKKEENOMISTAJIEN OYL 5 LUVUN 2 §:N 1 MOMENTIN MUKAISEEN PÄÄTÖKSENTEKOON PÄÄOMALAINAA KOSKEVASSA ASIASSA

      Khall. 264 § Keski-Suomen Verkkoholding on antanut yhteensä 26.692.500 euronsuuruisen pääomalainan Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle yhtiön
      omistajakuntien alueen valokuituverkkohankkeen toteuttamiseksi.

      Rahoitusjärjestely, jossa Keski-Suomen Verkkoholding Oy lainaa kuntien
      takaaman, laajakaistahankkeen toteuttamista varten Kuntarahoitukselta
      otetun lainan edelleen Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle
      pääomalainana, on toteutettu Keski-Suomen laajakaistahankkeen
      rahoitusjärjestelyä koskevassa 12.12.2013 Eduskunnassa järjestetyssä
      neuvottelussa sovitulla tavalla.

      Viestintäviraston Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n tukihakemusten
      käsittelyn yhteydessä esittämän tulkinnan mukaan pääomalainan on sen
      OYL 12 luvun mukaisten erityispiirteiden vuoksi lähtökohtaisesti
      katsottava olevan valtionavustuslain tarkoittamaa julkista tukea, minkä
      vuoksi pääomalaina tulee otettavaksi huomioon Viestintäviraston Keski-
      Suomen Valokuituverkot Oy:lle maksamien tukien määrässä.

      Viestintäviraston täysimääräisen tuen saamiseksi tulee Keski-Suomen
      Valokuituverkot Oy:n nostamasta pääomalainasta Viestintäviraston
      edellyttämällä tavalla 1.000.000 euron suuruinen osuus muuttaa vieraan
      pääoman ehtoiseksi lainaksi ja jäljelle jäävä osuus sijoitukseksi Keski-
      Suomen Valokuituverkot Oy:n vapaaseen omaan pääomaan.

      Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakassopimuksen kohdan 8.3
      mukaan ainakin mm. yhtiön omaa pääomaa koskevat asiat tulee käsitellä
      yhtiökokouksessa ja niistä päättäminen edellyttää osakkeenomistajien
      yksimielistä päätöstä, mistä johtuen on perusteltua, että asia, joka koskee
      pääomalainan muuttamista oman pääoman ehtoiseksi sijoitukseksi Keski-
      Suomen Valokuituverkot Oy:n sijoitetun vapaan oman pääoman
      rahastoon, käsitellään ja päätetään Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n
      osakkeenomistajien yksimielisellä päätöksellä osakeyhtiölain 5 luvun 2 §:n
      1 momentin mukaisesti.

      Asian käsitteleminen ja päättäminen edellä tarkoitetulla tavalla edellyttää,
      että kunta nimeää edustajan päätöksentekoon Keski-Suomen
      Verkkoholding Oy:ssä ja valtuuttaa nimetyn edustajan tekemään edellä
      tarkoitetun osakkeenomistajien yksimielisen päätöksen.

      Kunnanjohtajan päätösehdotus
      Kunnanhallitus

      1. nimeää kunnan edustajan Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n
      osakkeenomistajien OYL 5 luvun 2 §:n 1 momentin mukaiseen
      päätöksentekoon koskien Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle
      annetun pääomalainan muuttamista sijoitukseksi Keski-Suomen
      Valokuituverkot Oy:n vapaaseen pääomaan; ja

      2. valtuuttaa nimetyn edustajan tekemään Keski-Suomen Verkkoholding
      Oy:n osakkeenomistajien yksimielisen päätöksen edellä tarkoitetussa
      asiassa.


      Kuntien takaus Valokuituyhtiö johdanaisopimukselle

      Nyt Keski-Suomen Valokuitu Verkot Oy:n ja Holdingyhtiön osakaskunnat ovat kyllä tekemässä vihon viimeisen kuprunsa. He ovat tekemässä päätöksiä ja lähtemässä 26 miljoonan euron lainan takaamiseksi Holdingyhtiön JOHDANNAISSOPIMUKSEN omavelkaisiksi takaajiksi. Riittävän monet kaupungit, kunnat ja Valtion liiketoiminnat ovat tehneet järkiään miljoonatappioita johdannaissopimuksilla. Viimeiksi jupakka Ministeri Anne Berner ja Finavia OY. Tappio johdannaisista yli 30 miljoonaa euroa. Koskee kuntia Toivakka, Konnevesi, Multia, Petäjävesi, Karstula, Kyyjärvi, Kannonkoski, Kivijärvi ja Pihtipudas Noiden rupukuntien päättäjä hallituksissa ja valtuustoissa eivät tiedä taatusti mitä koronvaihtosopimukset ja johdannaissopimukset ovat ja mtä ovat niiden riskit. Mutta ei kun vain äänestämään asiasta, josta ollaan ulkona kuin lumiukot. MULTIAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokous tiistaina 13.12.2016 al

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe