Suosituksia Pariisiin?

Innokas turisti

Suunnittelen ensimmäistä Pariisin reissuani ja yritän epätoivoisesti miettiä mitä tehdä. Tehtävää ja nähtävää on liikaa ja aikaa aivan liian vähän, ehkä n. 4 pvää. Yleisesti ottaen tykkään reissuilla katsastaa taidemuseoita, puistoja, kauppahalleja, ruokamarkkinoita, erilaisia kaupunginosia jne ja fiilistellä menoa ja erilaisia kaupunginosia.

Ahkeran googlailun perusteella olen museoista valinnut: d'Orsayn, l'Orangerien ja Marmottanin, koska rakastan impressionisteja ja etenkin tietysti Monet'n töitä. Kauankohan noihin kannattaa varata aikaa, ehtiikö parissa-kolmessa tunnissa per museo vai kannattaako varata enemmän aikaa? Louvret ym. jäävät suosiolla seuraaviin reissuihin, kuten valitettavasti Givernyn reissukin, ajanpuutteen vuoksi.

Kävellen haluaisin katsastaa Eiffel-tornin ja Riemukaaren, mutta näköaloja katsomaan en aikonut jonottaa. Lisäksi haluaisin haahuilla Montmartressa, Le Marais'ssa, Seinen rannoilla, Île de la Citellä, Pere Laichaisessa ja muutamassa puistossa, katsastaa pari "ruokakauppaa" tai kauppahallia tai toria ym.

Tähän pisteeseen päästäkseni olen joutunut rankkaamaan pois paljon mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä. :D Kaipaisin suosituksia kauneimmista/kivoimmista puistoista. Niitä ei kuitenkaan kovin montaa ehdi mahduttamaan reissuun, mutta ajattelin, että pientä piknikkiä ja kävelyä voisi aina museoiden ja muiden ohessa harrastaa.

Entä missä ruokaostoksia kannattaa tehdä? Lähinnä kotiin tuomisia mietin, eli spesiaalimpia herkkuja. Ruokaostokset ovat lempipuuhaani ja espanjastakin kiikutin viimeksi ihania, ohuita villiparsoja, jotka maksoivat naurettavan vähän verrattuna täällä myytäviin, nahistuneisiin, paksuihin ja kalliisiin parsoihin :D

Mitä Montmartressa kannattaa ehdottomasti katsastaa, yleisen atmosfäärin ja Sacre Coeurin lisäksi? Entä Marais-korttelissa? Muita suosituksia?

Mieheni sisko perheineen asuu Pariisissa, joten iltaruokailut todennäköisesti hoituvat heidän kanssaan ja lounaat aika pitkälti piknik-hengessä eli ravintolat taitavat jäädä vähemmälle. L'as du Fallafelia olen kuullut kehuttavan ja sieltä tekisi mieli hakea lounasta Maraisissa käydessä. Jos tulee mieleen jotain ehdottomia suosikkeja mainitsemieni kohteiden tienoilta, ehdotuksia otetaan mielellään silti vastaan.

21

634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nemorosa

      D`Orsayhin kannattaa varata koko päivä. Siellä on niin paljon nähtävää, että tuskin maltat lähteä parin tunnin kuluttua pois.
      Jos olet impressionistien ystävä, niin kannattaa aloittaa pirteänä viidennestä kerroksesta.
      Sen jälkeen voi pikkuhiljaa väsyttää itsensä muitten kerrosten ihanuuksilla. Käy välillä syömässä jotain hyvää, ja katselemassa ja kuuntelemassa muita ihmisiä.
      Kiireellä ei kannata mennä tähän museoon.
      Ehdottomasti kannattaa ostaa lippu etukäteen netistä, niin ei tarvitse väsyttää itseänsä ja haaskata aikaa seisomalla tolkuttoman pitkissä jonoissa. Etukäteen varanneet pääsevät sisään omasta ovesta nopeasti.
      Orangerie on pienempi ja rauhallisempi paikka, nähtävää toki on, mutta voit selvitä parissa tunnissa, mikäli et jämähdä Lummelammikolle.
      Neljässä päivässä ei kannata haukata liian suurta palaa, vähemmän on enemmän.
      Omasta mielestäni Riemukaari ja Eiffel ovat yliarvostettuja. Katselen mieluummin pikkukatujen vanhoja rakennuksia, ihmisiä, katukahviloiden ja puistojen tunnelmia, puheensorinaa, kaikkea "maanläheistä" mieluummin.

    • maikki3
    • Pariisin matkaaja

      Komppaan Nemorosaa. d'Orsaykin on niin iso taidemuseo, että kannattaa harkita tarkkaan katsooko kaken kerralla vai keskittyykö johonkin. Ero vielä suurempaan Louvreen on, että Louvren ravintolat ovat huonoja, d'Orsayn entinen asemaravintola oli ainakin muutama vuosi sitten ihan kelvollinen.

      Yhden näköalapaikan kävisin, jotta näkee pariisin idean ylhäältä päin. Eiffel-torni on hyvä, mutta noin lyhyestä piipahduksesta jonottaminen vie kyllä liikaa aikaa. Jos riemukaarella on kohtuulliset jonot silloin kun käyt siellä, niin kipaiskaa ylös.

      Puistoista oma suosikkini on Le Jardin du Luxembourg. Käyn siellä itse mekein joka kerta käydessäni Pariisissa.

      Parasta Pariisia on mielestäni istua hyvässä kulmakahvilassa ja katsella ihmisiä. Vielä parempaa se on, jos on päässyt pahimman turistirysän ulopuolelle, alueelle jossa on pääosin paikallisia.

    • Innokas turisti

      Kiitos hyvistä vinkeistä sekä blogivinkkauksesta, seuraavaksi alankin sitä tutkimaan! Miehen sisko perheineen sekä muutamat miehen ystävät tosiaan asuvat Pariisissa ja heidän kanssaan aikaa tulee varmasti iltaisin vietettyä muualla kuin nähtävyyksien lähettyvillä, josko sitä "paikallistakin elämää" pääsisi näkemään. Parhaat reissut itsellä ovat olleet juuri niitä, jossa on ollut joku "paikallisopas" :)

      Katsoinkin netistä, että liput voisi ostaa ennakkoon ja ilman muuta ajattelin niin tehdä. Täytyy vielä perehtyä miten se käytännössä toimii :D Ajattelin ostaa d'Orsay-l'Orangerie-lippupaketin ja täytyy selvittää voiko sen esim. tulostaa kotona vai täytyykö se käydä jostain lippupisteestä Pariisissa noutamassa, aikaa onneksi vielä on reissuun ja käytännön asioiden sumplimiseen. Ajattelin, että hyvällä valmistautumisella voin säästää hieman aikaa, jonka voin sitten käyttää kaupungista nauttimiseen :)

      Yksi suosikkikaupungeistani on Lontoo ja sen kanssa iskee joka kerta sama ongelma - aika ei vain riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä.

    • 40 luvun kamaa

      Cincaillerie kuin entinen Tempo tavaratalo

      • kiinnostaa,

        Sana 'quincaillerie' tarkoittaa rautakauppaa.

        Mikä kauppa on kysessä? Missä sijaitsee? Kiinnostaisi tietää, mistä kaupasta on kyse.


      • säläSaija

        http://www.pagesjaunes.fr/annuaire/paris-75/quincaillerie-detail
        ne on kaikenlaista huushollikamaa täys: rotanloukuista, Dettol-pesuneste, tahranpisto, marjanpuserrus "harsopussi" joka vedetään renkaan läpi jne ihan kuin Aikanaan Tempo -ketju Suomessa -paluu 40-luvulle. Mutta myös miehinen osio eli pientyökalua, ruuvi-mutteri -sälää, puodit täytyy "haistaa"


    • dddww

      Tee oma matka ilman odotuksia ja ennakkoluuloja.
      Seikkaile!!

    • Victor Hugo

      Pariisissa on suunnilleen yhtä paljon loistavia nähtävyyksiä kuin Lontoossa, eli valinnanvaraa riittää! Museoita on paljon, etenkin taiteen alalla, ja eräisiin on jopa vapaa pääsy. Upeat vanhat tavaratalot ovat sellaisenaan kokemuksia, vaikket mitään lopulta ostaisikaan, samoin kauppakatujen vitriinit! Kahvioloita on joka kulmalla, ja niissä voikin nautiskella omaa lempikahvia tuoreiden leivonnaisten kera. Ravintoloissa kannattaa maistella ranskalaisia erikoisuuksia, kuten Coq au Viniä ja erilaisia juustoja.

      Pariisin "herkuista" ja nähtävyyksistä, liikkumisesta ja jopa historiasta löysin oivan sivun:

      http://kaupunkilomalle.com/pariisi

      • alkumatkaaja

        http://www.kontiki.fi/matkat/rakkauden-pariisi/
        http://www.pienimatkaopas.com/pariisi/ruokailu.html
        http://www.rantapallo.fi/johannak/tag/pariisi/

        Olen niin muinonen, että vuonna 65 sain kokea Vanhat hallit ja sen sipulikeiton - miljöö aluksi häkellytti: Nuhruinen -nokinen kyökki ja tarjoilija, jonka essulla vuosadan saalis. Puokapöydät pitkiä nk lankku/penkki viritelmiä ja paperinen pöytäliina, johon lasku kirjoitettiin! Mutta paikka tupatentäys, koska soppa taivaallista - ai niin mukaan tuli leipä joka läjäytettiin pöydälle ja jokaine mursi viipleista palan ! Matka sinne oli yhtä ruhojen ja vihanneskuormien väistelyä !

        Viimeksi olimme "vuokralla " ravintola "Le Coupe Chou" omistaja, Monsieur Azzopardi -talossa http://www.lecoupechou.com/ likellä brasserie , josta tuoreet aamiaisleivät, osterikuppila ja katu, jossa kaupattiin ruokaa; juustoja, leikkeleitä jne siis kadulla ! , ei meillä suomipoloilla...
        https://www.google.fi/#q=rue de lanneau map

        Saa se kissaki katto kunkaitte pääl!
        http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1305942115519


      • isoPariisi

        Pariisissa PALJON ENEMMÄN kuin konsanaan Lontoossa !


      • Olin Lontoossa, ja olen lähdössä Pariisiin tässä kuussa. Varmasti siellä on erilaisia nähtävyyksiä.


    • parisian girl

      Kierros Louvressa on aivan ehdottomasti koettava ainakin kerran. siellä tietenkin Mona Lisa, maailman kuuluisin taulu. Seinen jokiristeilykin on aivan mahtava juttu. Kahviloita ja kauppoja kannattaa ehdottomasti kierrellä, ja ehdotuksenani on, että söisit mahd. paljon paikallisia ruokia. Muuta en oikeastaan osaa suositella, mutta ylipäätään koko Pariisi olisi koettava jokaisen ainakin kerran elämässä! :D Itse rakastuin tuohon kaupunkiin täysin...

    • usein käynyt

      Neljä päivää on valitettavasti lyhyt aika, eikä siiä ehdi kuin raapaista pintaa. Itse olen rantalomien sijasta viettänyt Pariisissa useampia kahden viikon lomia. Olen ottanut hotellin joka kerta eri kaupunginosista, jotta näkisin kaupunkia enemmän. Mutta aina tuntuu, että paljon jäi taas / on vielä näkemättä.

      Silti mikään ei voita katukahvilassa istuskelua, ohikulkevien ihmisten katselua ja tunnelmasta nauttimista. Yhdellä kerralla ei kannata ahnehtia liikaa. Kaupunki on valtavan kokoinen ja eri kaupunginosissa on oma tunnelmansa. Oma suositukseni ensikertalaiselle:

      1. Pariisi kannattaa nähdä ylhäältä: metrolla Trocaderon asemalle ja aukiolle, siitä portaat alas ja Eiffel-torniin. Jono ei ole pitkä arki-iltaisin, sunnuntaina on.
      2. Montmartre-kukkula illalla. Metrolla Anversin asemalle, siitä kävellen funiculaire-hissille (metrolippu kelpaa) ja ylös Sacre Coeurin kirkolle. Kirkon portailta on upea näkymä illalla Pariisin kattojen yli. Montmartelta kannattaa tulla kävellen alas. Amelie-elokuvan kuvauspaikkojen tunnelmaan pääsee, jos kulkee Place du Tertre-aukion läpi ja kiertää toista kautta katuja alas takaisin Anversin asemalle.
      3. Ensimmäisellä kerralla vain yksi taidemuseo, joka olkoon D'Orsay. Samalla tulee tutustuttua Pariisin ns. vasempaan rantaan. Lepotaukoa voi pitää Luxembourgin puistossa. Illalla voi kävellä St.Germain des Pres'in alueella ja istuskella esim. Rue de Buci-kadun kahviloissa. Sitä kautta voi myös kävellä Notre Damelle.
      4. Joko Champs Elysees- katu ja Riemukaari, tai boheemimpi Les Marais-kaupunginosa.
      Les Maraisiin tutustumisen voi aloittaa Bastillen metroasemalta, kulkea Place Vosgesin kautta ja Rue des Francs Bourgeois -katua pitkin kohti Centre Pompidouta.
      5. Vapaata oleskelua ja shoppailua ja mahdollnen kotiinlähtö.

      Liikkua kannattaa metrolla (kaupunginosien välillä, kuten Seinen toiselle puolelle) ja
      bussilla lyhemmät matkat, jolloin myös näkee enemmän. Itse olen ostanut kioskista tai kirjakaupasta Pariisin bussikartan, johon reitit ja pysäkit on selkeästi merkitty. Sen avulla voi helposti pysäkillä seisten suunnitella bussimatkan.

      Silti kävelemään joutuu paljon, joten hyvät kengät ovat tarpeen sekä levähdystauot kahviloissa ja puistoissa. Parhaat keitaat keskustassa ovat vasemmalla rannalla Luxembourgin puisto ja oikealla Jardin des Tuileries lähellä Louvrea.

      Paljon jää näkemättä seuraavia reissuja varten, mutta jostain on aloitettava. Mukavia käyntejä Pariisissa!

      • Parriisisa

        Se on kaupunginosa on Le Marais tai ihan vaan Marais.


    • Tällainen uusi Pariisin matkaopas on ilmestynyt netissä: http://www.tripsteri.fi/pariisi/. Ihan ilmainen ja sisältää tosi paljon vinkkejä. Olen asunut Pariisissa aikoinaan, ja sen perusteella tripsteriopas vaikuttaa tosi hyvältä, eikä esittele pelkästään kalleimpia paikkoja ja kortteleita. Seuraavalla kerralla ainakin ite aion kokeilla tuota kymmenen nähtävyyttä tunnissa -kierrosta! http://www.tripsteri.fi/pariisi-blogi/kymmenen-nahtavyytta-tunnissa. Pariisin torit kannattaa kokea kanssa, ne on aitoja ja tunnelmallisia ja niitä on vähän joka korttelissa.

    • parispormua

      Pariisiin mennessä kannattaa jo olla valmiina lista siitä, mitä aikoo katsella ja puuhailla. Parhaat nähtävyydet löytyy mielestäni sivustolta http://pariisiin.com/ , jossa jokaisesta on kerrottu yksityiskohtaisesti.

      Pariisin parhaat puistot lienevät Jardin du Luxembourg aivan keskustassa, Parc de Bagatelle samannimisen linnan mailla, Parc Monceau siinä Champs Elyseen vierellä, ja vaikkapa vielä Jardin du Palais Royal. Kaupungista löytyy kyllä lukemattopmia muitakin upeita puistoja.

      • Pariisin_matkaaja

        Liikaa ei kannata yrittää ahnehtia, koska silloin jää se tärkein pois. Hienointa on istua ja katsella kaupungin menoa. Sitä voi tehdä kahviloissa tai puistoissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe