sää lokakuun puolessa välin

saisi olla lämmintä

Millainen yleensä sää lokakuun puolen välin tienoilla? Vieläkö piisaa hellettä ja aurinkoa? Vai joko sateet säännöllisiä? tuuleeko kovasti?? Matka olisi Almyridaan. Ja onko Almyridassa enää mitään actionia ym.. tuohon aikaan? Entä Haniassa, onko siellä vielä turistikausi vilkkaana, onko paikat auki jne..?

4

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loistava lokakuu

      Kausi on rauhoittunut huomattavasti tuolloin. Sateita ei useimmiten ole, jollei nyt joku kuuro. Varaisin kyllä pari viikkoa lokakuussa matkaan, sillä pilvisiä/tuulisia päiviä voi olla useita putkeen tai sitten pelkkää aurinkoa, vaihtelee vuodesta toiseen. Päivä on jo kolmisen tuntia lyhempi kuin juhannuksena mutta pimeät, yleensä vielä lämpimät illat vastaavasti upeita kaskaiden sirityksineen. Lämpötilat miellyttäviä, ei enää päivällä paljon yli 25 ja meri kohtuullisen lämmin. Syksyllä pienimmissä turistipaikoissa alkaa näkyä loppu, paikat vähän rempallaan jos ei jopa kiinni. Haniassa eloa kyllä riittää, itselläni tarkoitus viettää Kreetalla tai jollain muulla saarella taas pariviikkoinen syys-lokakuun vaihteessa. Saarihyppelyille kokemuksen perusteella vuoden paras aika!

    • Kreku

      Kuten edellinen kirjoittaja jo sanoikin, niin kausi on rauhoittunut jo paljon. Minusta se on hyvä, että on "väljenpää". Hersonissoksessa oltiin 2011 lokakuun puolivälissä juurikin ja osa hotelleista oli jo kiinni, samaten kaupat sulki ovia, mutta kyllä ostettavaa löytyi ja halvemmalla kuin kesällä. Heh, ilmat oli mitä mahtavimmat, sillon taisi olla joku ennätyslämmin syksy, lämpötilat kipus 30 asteeseen, mekin odotettiin vaan jotain 20 astetta, kun ei tykätä mistään helteistä. Mutta aika hyvin jaksoi helteestä huolimatta, se Kreetan tuuli on kuitenkin ihanan vilvoittavaa. Merivedet on tuolloin vielä todella lämpimiä... olen taas menossa tänä vuonna lokakuun puolivälissä, mahtava aika matkustaa tuolloin, kelit ovat takuulla Suomen kelejä paremmat.

    • nähty on

      Se vähn riippuu. Olin lokakuussa muutama vuosi sitten ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalt joka päivä viikon ajan. Lämmintä oli ja meriviesi kuin loinnun maitoa.
      viime kesänä olin syyskuun puolessa välissä ja kahtena päivänä oli pilvistä ja toisena satoi vettä. Oli siis melko erilaionen syyskuun puoliväli kuin aikempi lokakuinen kokemukseni. Päättelen , että lokakuun ilmat on ilmojen herran armoilla- mille päälle herra sattuu- eli voi olla hyvä sää mutta voi olla huonokin.
      Varmin lämpö on tietysti kesä- heinä- ja elokuu. ei varmasti ole sadetta ja lämmintä (=kuumaa9 riittää :)

      • Kreeta on paras!

        Todennäköisemmin jopa marraskuulle asti kelit ovat hyvät kuin huonot. Kehnoin Kreetan syysreissukeli neljännesvuosisataan mulle sattui v. 2011 kun syyskuun lopulla etelärannikollakin sateli välillä, tuuli puhalsi voimakkaasti ja aallot oli korkeita useamman päivän putkeen ja vielä vuoristoa mopolla ylittäessä kastuin läpimäräksi. Luottavaisin mielin matkaan ja edelleenkin kunnon aurinkovoiteita tarvitaan!

        Omasta mielestäni Kreikassa syksyn lämmin meri ja rauhoittunut tunnelma antavat kummasti voimia talvea varten!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe