Huonekalut ja lattian uusiminen

Epäkäytännöllinen

Heipä hei,

Kaipaisin hiukan käytännön vinkkejä kuinka tarttua hommaan. Pitäisi alkaa uusimaan lattiapinnoitetta (laminaattia tai parkettia) olohuoneen, keittion ja ruokailuhuoneen muodostamassa yhtenäisessä tilassa (pisimmillään noin 12 metriä). Ongelma on, että asumme täällä ja ko. tilassa on paljon painavia huonekaluja, joille ei oikein muuallakaan asunnossa ole tilaa.

Onko lattia- tai alusmateriaalin laitossa vaihe, jossa huoneen pitäisi olla kokonaan tyhjä vai voinko heivata huonekalut puolelta toiselle ja takaisin? Onko helpompaa tyoskennellä pituus- vai leveyssuunnassa?

Nykyinen lattia on aikanaan asennettu muovikalvon päälle vasta rakennettuun taloon, jonka betonilattia oli juuri ja juuri riittävästi kuivunut. Onkohan tarpeen antaa lattian tuulettua ennen uuden lattiapinnoitteen laittamista?

7

1603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • d d d

      Jos teette laminaatilla niin lattia ei tarvi olla kokonaan tyhjä. Parketissa tarvii olla jotta lakkaus onnistuu hyvin. Jos remontin teettää jollakin niin tavaroiden mahdollinen siirtely pitää myös huomioida hinnassa.

      Ensin raivaatte tavarat huoneen toiselle reunalle mahdollisimman tiiviisti. Mieluiten niin että jää yli puolet lattiasta tyhjäksi. Puratte vanhan, laitatte askeläänieristeen, laminaattia niin pitkälle kuin pystyy. Tässä pitää huomioida että jokin askelääni eristeet tulee limittää. Siirrätte tavarat valmiille pinnalle ja teette loppuun.

      Tuuletus ei ole normaali tilanteessa tarpeellinen.

      • Epäkäytännöllinen

        Kiitos vastauksestasi. Tällä tavaramäärällä on oikeastaan ainoa vaihtoehto tehdä homma itse. Voiko muuten vanhaa alusmateriaalia käyttää uudestaan, jos se näyttää ehjältä ja siistiltä?


    • cocacolaolli

      maanvaraiselle laatalle alhaalta ylöspäin

      höyrynsulkumuovi
      askeläänieriste
      laminaatti/parketti

      tai

      askeläänieriste jossa höyrynsulkumuovi
      laminaatti/parketti

      Huomioikaa höyrynsulkumuovin riittävä paksuus. Yleensä 0.2mm. Joka on sit eri juttu kuin esim tuplexin 2x0.1mm.

      Lukkoponttiparketin ja laminaatin asennuksessa ei ole oikeastaan mitään eroa. Ei niitä kukaan rupea uutena hiomaan ja lakkaamaan. Eli kamat vaan toiselle seinälle ja teette niin pitkälle kuin pystytte. Sen jälkeen kamat valmiin lattian päälle ja teette lattian loppuun.

      Askeläänieristeen nyt voi käyttää uudelleenkin mutta höyrynsulun kyllä vaihtaisin. Ja vaihtaisin kyllä askeläänieristeenkin kun ei ne juuri mitään maksa nykyään...

    • d.i.y

      Kaikki on mahdollista, mutta parempi olisi saada tila tyhjäksi. Menee homma muuten tuskaiseksi ja melkein sanoisin, ettei tule mitään..
      Etkö saa huonekaluja siksi aikaa muihin huoneisiin, terassille, parvekkeelle, tai vaikka pihalle?
      Vanhan alusmateriaalin voi käyttää uudelleen, näin tein itsekin viimeksi parkettia uusiessani.

    • Epäkäytännöllinen

      Lattia tuli sitten tehdyksi kesän lopulla. Irtotavarat yläkertaan, huonekalut toiselle puolelle huonetta. Koska projektin keskellä piti elääkin, purettiin vanhaa lattiaa sitä mukaa, kun laitettiin uutta. Avoimena oli vain kapea kaista kerrallaan. Jätimme vanhan, höyrynsulkumuovillisen askeläänieristeen paikoilleen yhtä paikallisen vesivaurion kärsinyttä kohtaa lukuunottamatta, johon varmuuden vuoksi vaihdettiin. Tämä säästi varmastikin melko paljon aikaa ja hermoja.

      Lattia on nyt valmis ja siisti, mutta askeleet, putoavat tavarat, liukuvat esineet jne. kuulostavat laminaatilla varsin ikäviltä. Tämän käyttämämme laminaatin pinnassa on jonkinlaista sahattua lautaa jäljittelevä pintareliefi, mikä vain pahentaa meteliä. Akustiikan puolesta olisi lamelliparketti luultavasti ollut parempi valinta. -ap

      • Duunari78

        Laminaatti on oikeasti surkein lattiamateriaali ikinä.

        En milloinkaan laita itselle mihinkään huoneeseen, mieluummin vaikka muovimattoa.

        Kaikki hyvät lattiat vaan maksaa triplasti enemmän.


      • flooristi

        Akustiikan puolesta paras vaihtoehto olisi ollut aito korkkilattia (ei vinyylipinnoitettu) tai jos puuta haluaa niin paikalleenliimattu mosaiikkiparketti.

        Laminaatti on hartsien avulla puumassasta puristettua ja muovilla päällystettyä kovaa materiaalia, joka on liukasta, kylmää ja akustisesti keraamisten laattojen kaltaista - halpaa toki, mutta sisustukselta toivoisi silti enemmän laatua.

        Nykyisessä asunnossani on muovimatto, mutta asunkin vuokralla enkä ole voinut vaikuttaa lattiamateriaalin valintaan. Naisellani taas on lakatut mosaiikkiparketit asuinhuoneissa ja keittiössä korkkilaatat enkä parempia, näyttävämpiä, kestävämpiä ja helpommin siivottavia lattiapintoja voisi kuvitella - lisäksi ne ovat jalalle miellyttäviä ja lämpimiä.

        Maksavat toki laminaattia tai muovimattoa enemmän ja asennus vaatii enemmän duunia, mutta valmistuttuaan kestävät paremmin kulutusta ja pinnan uudelleenkäsittelykin onnistuu suht' helposti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe