Erilaiset elämän tempperamentit

Jenna-Maija

Nyt on pakko avautua, kiehuu nimittäin.
Avokkini on aloittanut työuransa 17-vuotiaana ilman kummempaa koulutusta, päässyt suureen firmaan ja on siellä edelleenkin. Työnantajan puolesta on häntä koulutettu, on sen myötä saanut vastuullisempia tehtäviä ja tässä työssään satavarmasti työskentelee eläkkeeseensä saakka. Lisäksi hän paiskii harrastuksenaan hommia vanhempiensa pienyrityksessä, hetkeäkään ei ole paikoillaan eikä vapaalla.

Minä taas olen kouluttautunut useampaankin ammattiin, tehnyt lapsia välillä ja ollut kotiäitinä. Viimeisin koulutukseni ja ammattini on naisvaltaiselta alalta. Olen tehnyt vuosikausia pelkkiä sijaisuuksia, tosin hyvin pitkiäkin. Alalla uudet avoimet virat ovat harvinaisia, uusia ei oteta juurikaan tilalle kun/jos entiset eläköityvät.

Mieheni ei ymmärrä tilannettani ja nykyistä työkäytäntöä alkuunkaan, ihmettelee jokaisen työpätkäni ainakana että eikö työnantaja ole puhunut että saanko jäädä tuohon toimeen. No ei, kun tämä on vain määräaikainen sijaisuus johon vakituinen työntekijä palaa esim. sairaslomansa/virkavapaansa jälkeen takaisin.
Mies siitä huolimatta ihmettelee että mikä minussa on vikana kun en näistä pesteistäni saa vakituista työtä. Etsii syitä ihottumastani tai vaikka mistä, että ne eivät vakinaista minua siksi.
Rautalangasta on väännetty miljoonia kertoja.
Voisihan se olla että saisinkin vakituista työtä, mutta se edellyttäisi että lähtisin yksin muuttamaan kauas kotipaikkakunnaltamme. Tätä en todellakaan ole harkinnut sillä sitten jäisi koti, lapset, mies, koko suku. Mieshän ei voi muuttaa minnekään koska hän on tiukasti omassa työssään.
Nyt on taas sijaisuus loppumassa ja mies jo hermoilee ja ihmettelee että miten VOIN olla vaan kotona sitten sen jälkeen.

Jonkun verran olen itsekseni hyrissyt kun miehen poika valmistui vuosi sitten ammattiinsa eikä ole "saanutkaan heti vakituista työpaikkaa eikä edes sijaisuuksia".
Siinäs näkee, "jotain vikaa" on muissakin kun ei ojenneta heti vakituista virkaa, olisikohan joku ihottuma syynä !?

Mies ihmettelee myös sitä, että miten pystyisin istumaan vaikka elokuvissa tai TV:n ääressä katsomassa jotain leffaa. Hän kun ei jaksa istua paikoillaan tekemättä mitään niin kauan, hänen mielestään se on ajan hukkaa. Hän ihmettelee myös istuessani ja käsitöitä tehdessäni että eikö siinä samalla voisi tehdä jotain muutakin, vaikka pistää perunat kiehumaan ja täyttää veroilmoitukset.
Jos mies on hetken kotoa pois ja palaa, hän ensimmäisenä kysyy mitä olen tehnyt silläaikaa, joko suurinpiirtein käänsin sen hehtaarin kasvimaata tai maalasin varaston.

Lomalla kotoa on päästävä reissuun alta vuorokauden loman alkamisen jälkeen ja heiluttava edestakaisin loman loppumiseen saakka, saatava hirveästi aikaan ja suuria juttuja.
Sitten huokaa että huhhui, menipä se loma äkkiä !

Tuntuu että elän karusellissa jossa on kokojan hirveät kierrokset menossa.

4

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kamalia työhullut

      No mitäs tuommoinen mies naisellakaan tekee, eikö sekin ajanhukkaa?

      Kamalaa jos ei välillä saa vain ollakkin mitään suorittamatta.

    • pessimisti voittaa a

      Juu, looserimaiseen olemukseesi on luonteva jakumo postista napsahtava ilmoitus.

      Ilmoitus siitä että miehesi on laittanut avioeron vireille.

    • sopulihosuli

      Minä tietysti voisin paiskata kättä avokkisi kanssa. Olen työnarkomaani ja vaadin töiden tapahtuvan. En siedä töiden junnaamista, enkä sitä että ne jäävät kesken. Lomalla teen rästejä ja toista työtä. Lapsia on lauma ja ne hoidan siinä sivussa. Töitten jälkeen teen kotityöt ja hoidan juoksevia asioita. Harrastuksia ei ole ja missään ylimääräisessä en käy.

      Näin se elämä meni, kun minun piti hoitaa kaikki ja päsmärinä oli narsisti mies, jolle vapaa-aikaa ja rahaa ei ollut koskaan tarpeeksi. Jonkunhan ne työt oli tehtävä ja pidettävä huolta taloudesta, kun toinen osapuoli lorvi ja harrasti.
      Sitten tuli totaalinen stoppi, sairastuin. Sairaahoitaja kysyi, kun tavoitti minut puhelimesta hoitamasta asioita, olenko niin korvaamaton, että vesilasiin jää reikä minun sormesta. En ollut ja lopetin ainaisen tekemisen.
      Sitten talous tiukkeni ja elämä muuttui. Murkkuikäinen huuti naama sinisenä, että et välitä enään muusta kuin itsestäsi. Oli rahat loppu. Exä naputti ja huokaili, kun kaikki ei sujunutkaan.
      Tuli ero ja edelleen teen vain sopivan määrän töitä. Olen parantunut holismista. Lujille se ottaa, mutta suosittelen.
      Puhu sen avokkisi kanssa, ei se muuten sitä huomaa, jos ei tule totaalista romahdusta, niin kuin minulle.

    • Niin totta

      Hei,sama meillä oli 10v mies teki töitä ja harrasti,milloin oli missäkin pippalossa.Itse hoitelin lapsia ja siinä sivussa opiskelin erittäin pienellä liekillä.Tiesin että jos oikeasti mienisin kokonaan töihin niin meidän elämästä ei tulisi mitään.Olisin väillä halunnut vaan olla kahestaan,mutta ei.Sitten mies jumittui,se vaan istui sohvalla,ei puhunut mitään.Oli vaan.Töissä kävi,mutta ei saanut kotona mitään tehtyä.Ei edes lapselle hyviä öitä sanottua,jos en minä erikseen sanonut pojalle et mene toivottamaan hyvät yöt.No aloin puhua et menis lääkäriin..ei mennyt lähti.Otti asunnon ja muutti pois.Töissä sama tahti jatkuu ja näkyy hänellä olevan jo uus-perhe kuviokin..nehän ei eksääni tunne eikä taustoja tiedä.Saa nähdä miten käy,kauanko jaksaa.
      Tulin siihen tulokseen että eksäni ei kehdannut myöntää olevansa loppuun palanut,koska eihän mies voi sitä myöntää ei tietenkään.
      Miten minun ja lasteni kävi..no tipuimme rahallisesti semmoiseen kuoppaan etten olisi ikinä uskonut.Mutta meillä eletään,nauretaan,riidellään ja vaan ollaan.Olisin niin toivonut että olisimme voineet nauraa kaikki yhdessä,perheenä.Nykyajan paineet ja näyttämisen halu tämän sai aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe