Koska vauvan kanssa

alkaa helpottamaan

vauva nyt 2vkoa vanha ja tämä aika ollut yhtä helvettiä. Yöllä ei nuku juuri ollenkaan, jos ei huuda, niin äheltää muuten. Omassa sängyssä ei suostu nukkumaan ollenkaan. Rattaissakin nukkuu tosi pienen pätkän ja saattaa kesken kaupassaolon/ vaunulenkin alkaa huutamaan.

Tuntuu, että ei uskalla kotoa poistua mihinkään, kun vauva on niin tyytymätön kokoajan. Itsellä myös aikamoinen univelka jatkuvasta valvomisesta ja rasittunut vauvan kantelusta. Edes kotitöitä ei tunnu kerkiävän tekemään.

Miten te muut hoidatte kotiaskareet ja muut jutut huutavalta vauvalta?

11

163

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Minn.

   Ootko kantoliinaa (trikoiset, kudotut, rengasliinat yms.) tai kantoreppua (esim. Manduca) kokeillu? Vauva pääsee olemaan sylissä, mutta omat kädet on vapaana.

   Meillä 1,5v ja 3vko ikäiset lapset. Kotityöt hoituu niin, että joko minä tai lies katsoo lapsien perään ja toinen hoitaa kotia sen aikaa.

   Ja jos nyt jo 2vkon jälkeen tuntuu tuolta, niin pitkä aika sulla on vielä edessä. N. 3kk iässä yleensä mahavaivat helpottaa. Tai sitten ne kestää kauemminkin, jos huono tuuri käy. Mahavaivoihinkin on helpotusta olemassa, en sen kummemmin ala niitä selostaa kun en tiedä mitä kaikkea teillä on jo käytössä, jos mitään.:)

  • vanha äiti

   Kun vauva on vielä noin pieni, kannattaa muut asiat, kauppareissuista ja kotitöistä alkaen, jättää vähemmälle. Nyt on lapsi tärkein, ja siinä samalla äidin lepo ja rauhoittuminen. Kotityöt jaksavat kyllä odottaa, lapsi ei.

  • ei helpotu

   Tuossa vaiheessa on vielä helppo tehdä kotitöitä mutta kun 2 kk alkaa lähestyä ja vauvan valveillaoloaika lisääntyy...meillä ei vauvalle kelpaa kuin syli ja monesti syli silloinkin vaikka nukkuisi...kova huuto heti kun laittaa sylistä pois...Eli jos haluan tehdä jotain kotiaskaretta, niin se pitää tehdä salamannopeasti ja kovan huudon saattelemana, ellei isosisarus hetkeksi ota vauvaa syliin.

   • Hanki ihmeessä

    Kantoliina tai -reppu hei avuksi. Vauva tottuu siinä kyllä olemaan ja saat itse kädet vapaaksi.


  • napanöyrät

   Jos rokotukset on
   myrkyttänyt sun lapsen.
   Vai vissiin olet sitä mieltä,
   että jos ei toisin todisteta
   tuntemattomat ihmiset
   ovat enkeleitä?

   • Sekoilut kuriin

    Tuskinpa useisiin ketjuihin yön aika sekavia viestejä kirjoittaneelle kannattaa vastata, mutta vastaanpa silti: ensimmäinen rokote saadaan kahden kuukauden iässä, aloittajan vauva on kaksiviikkoinen. Eli mitäpä jos ei?


  • helpottaa

   Jätä ne kotityöt ja muut askareet tekemättä ja keskityt siihen vauvaan. Tai sitten pyydät apua siksi aikaa jotta saisit siivottua jne. Imetätkö vai annatko korviketta? Itse annoin korviketta ja parin viikon käytön jälkeen tajusin että vauvan tyytymättömyys johtui siittä ettei korvike sopinutkaan. Vaihdoin merkkiä ja kyllä nukkui sen jälkeen pitkät yöunet päikkärit.

   • miten ihmeessä?

    Miten ihmeessä voi jättää kotityöt hoitamatta? Jos ei siisti vaikka keittiötä, niin miten siellä sitten voi tehdä ruokaa...ja kun tekee ruokaa ja perhe käy aterialle, niin kyllä sotkua riittää ja siivottavaa...Jos ei pyykkää, niin äkkiä loppuvat siistit vaatteet ja vauvankin vaipat ja harsot ja pyyhkeet. Jos ei imuroi niin äkkiä lattiat ovat sotkussa kun on pieniä lapsia...jne jne. Tosiasiassa niitä kotitöitä on vaan enempi kun vauva on talossa kun hän tekee aika lailla likapyykkiä. Joku mainitsi, että kauppareissutkin vähemmälle...mutta miten ihmeessä? Eihän sitä voi alkaa paastoamaan eivätkä lapsetkaan :(. Itse asiassa vauvan kanssa joutuu käymään aiempaa useammin kaupassa, kun vauvanvaunujen alaosaan ei mahdu kovin suurta määrää ruokaa kerralla ja myös kaupassa ei voi kerätä niin paljon ruokaa mukaan, kun pitää myös vauvanvaunuja työntää...eli toinen käsi varattu vauvanvaunuille, toinen ruokakorille.


  • niimpäniin.

   Itse ajattelen niin että jos ei kykene selviämään vauvan hoidosta ja kotitöistä niin täytyy pyytää apua. Ja kun ongelmana on molempien hoitaminen samaan aikaa niin mielummin jättää ne kotityöt hoitamatta.

  • niin...

   No eikö se ole jokaisella tiedossa joka lapsia tekee että alku voi olla hankala?
   Väsymykseen on vain totuteltava ja koitettava ottaa päivä kerrallaan vauvan ehdoilla.

   Jos masu vaivaa niin voi kokeilla vyöhyketerapiaa,vauvahierontaa, vauvan kantamista niin, että maha on käsivartta vasten, vauvan heijaamista niin että istut itse jumppapallon päällä, jos käytössä rela-tipat niin jätä ne hetkeksi pois, saattavat aiheuttaa mahavaivoja.

   Kyllä meidänkin nyt 4kk poika yhdessä vaiheessa örisi ja mörisi öisin niin etten saanut nukuttua, nukkui ensin perhepedissä, nyt pinniksessä ihan mun vieressä kun yksi laita poistettu. Siitä otan aina viereen ja imetän. Ja öisin imetän edelleen noin 2-3 tunnin välein kun poika on tissimies. Päikkäreitä en ole ehtinyt tai saanut aikaiseksi nukuttua. Väsymykseen olen jo tottunut.

  • näin täällä

   pitää muistaa, että ihmiset kestää univajetta tosi eri tavoin. ja vaikka lasta miten rakastaisi ja olisi halunnut sekä etukäteen tietäisi, että alku on varmasti rankkaa, niin univaje voi tulla toisille todella pahana yllätyksenä. toisilla se vaikuttaa omaan persoonaan ja ajatteluun tosi paljon eikä sitä voi etukäteen tietää, jos ei ole aiemmin joutunut valvomaan. ei siitä tarvitse valmiiksi väsynyttä äitiä enää syyllistää.

   minäkin luulin olevani valmistautunut lapsen tuloon ja olin paljon muiden vauvoja hoitanut, mutta en minä mikään valmis ollutkaan, kun eihän sitä ikinä ole valvonut sillä tavoin kuin mitä 2 ekaa kuukautta valvoi. esim. meillä mieheni oli kuulemma armeijassa jo oppinut, miten muutaman tunnin unilla pärjää ja hänelle vauvan valvominen ei ollut niin paha "shokki" - tosin hänkin univajeessa puhui paljon unissaan ja etsi vauvaa sängystämme milloin peittojen alta, milloin minun kainaloni alta tai sängyn alta, vaikka vauva siis omassa sängyssään nukkui. :D minä taas itkeskelin univelassa joka päivä ja olin ihan varma, että olin sairastunut masennukseen. mutta kun vauva n. 1kk:n ikäisenä eka kertaa nukkui n. 5h:n pätkän, niin olin kuin uusi ihminen ja tuli sellainen olo ekaa kertaa, että kyllä tästä selviää.

   nyt vauva on 4kk ja on jostain syystä (varmaan mahalleen kääntymään oppiminen) alkanut heräilemään 3-4 kertaa yössä, kun viimeiset pari kuukautta on herännyt vain kerran yössä. tällä viikolla olen taas ollut itkuinen ja pienetkin vastoinkäymiset (esim. jogurtti loppu) tuntuu maailmanlopulta. Viime yönä vauva nukkui kuitenkin n. 6h pätkän ja tänään taas olen ollut oma itseni, kun itsekin sai nukuttua. kyllä se siis jossain vaiheessa kaikilla helpottaa. ennen sitä ei auta kuin asennoitua oikein ja tiedostaa, että univaje sotkee omia tunteita ja ajatuksia. ja jos oikein pahaksi menee, niin pitää pyytää apua mieheltä tai sukulaisilta, jotta saisi nukkua edes sen yhden yön kunnolla. se auttaa ja paljon. :)

   ja kotitöistä sen verran, että meillä ei ole koskaan nukuttu kuin n. 30-40 min päikkäreitä ja kotitöitä on ollut pakko tehdä alusta asti silloin kun hän on hereillä. kun vauva oli n. 1kk:n ikäinen ja mies palasi töihin, niin tein niin, että laitoin hänet lattialle viltille tai sitteriin ja tyhjensin esim. pyykinpesukonetta tai täytin tiskikonetta tai tein jotain pikaista ruokaa ja vauva oli samalla siinä vieressä. oli siis syötetty, herännyt päikkäreiltä ja kuivissa vaipoissa eli ei ollut mitään "hätää". vaikka vauva olisi silloin vähän kitissyt ja itkenyt, niin tein kotihommat nopeasti loppuun ja otin sitten vauvan syliin, koska niin kuin joku tuossa kirjoitti, niin pakkohan kotityöt on joskus tehdä. ei siitä ole mielestäni vauvalle mitään pysyvää haittaa, jos tosiaan itse vieressä koko ajan on ja tarkkailee, ettei tule mikään suuren suurta hätä. Iloinen vesseli se tuo meidänkin kaveri on. Ja viihtyy itsekseen myös nykyisin sen aikaa lattialla leluineen, että kotityöt onnistuu samalla. Tästä saa varmaan palautetta siitä, miten pientä vauvaa pitäisi pitää koko ajan lähellä, mutta totuus on se, etten minä ainakaan siihen pystynyt. pakko on tosiaan saada puhtaita astioita ja vaatteita ja ruokaa itselleen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   302
   3398
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   340
   3212
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   151
   1925
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   41
   1564
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   150
   1275
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   113
   1142
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1030
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   863
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   383
   843
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   228
   744
  Aihe