Hotelli? mistä päin kannattaa?

CALIFORNIAHEREICOME

Hei,

Olen menossa käymään San Franciscossa kolmeksi yöksi ja mietin mistä hotelli kannattaisi ottaa? Mitä nähtävyyksiä/tekemistä suosittelette? En ole koskaan aiemmin käynyt, joten ensikertalisia ollaan.

11

1042

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oakland

      Milloin aiot menna?

    • Mä kans pian

      Keskustasta, Union Squaren lähistöltä. Siitä pääsee kätevästi joka puolelle. Autoa keskustassa ei tarvitse.
      Nähtävyyksistä tietty Golden Gate, China Town, Pier 39, Alcatraz (siellä en tosin ole käynyt)... ajele vanhalla tramilla...

    • Viime vuonna käynyt

      Katso sääennusteet tarkkaan. Viime vuonna näihin aikoihin Fran oli jäätävän kylmä. Ota mukaan vähintään pieneksi pakkautuva untuvatakki. Lämmin jakso on kuulemma yleensä vasta myöhään syksyllä.

      Jos on vuokra-auto alla, niin kaupungista ei tarvitse ajaa kuin muutamia maileja koiliseen, niin ilmasto muuttuu täysin! Hyytävä merituuli muuttuu paahteiseksi helteeksi.

      Tram oli pettymys. Muuten tuo yllä oleva lista keskeisistä nähtävyyksistä on ok. Union Squaren kulmalla, maan alla on turisti-info ja aukion ympärillä on lukuisia kiinostavia liikkeitä.

      Hyvän ravintolan löytäminen ei ollut yhtä helppoa kuin parissa muussa käymissäni USA:n kaupungeissa. Pier 39 vaikutti ensin niin turistirysältä, ettemme suunnanneet sinne illalla. Jälkikäteen sekä Pier 39, että ennen kaikkea siinä vieressä olevat paikat, voisivat olla ihan järkeviä ruokapaikkoja.

      Kaupunki eroaa kaikista muista tuntemistani suurkaupungeista siinä, että ainakin keskusta kuolee täysin ilta yhdeksän jälkeen. Siihen aikaan kun Keski-Euroopassa mennään normaalisti syömään, on Fran jo pääosin nukkumassa.

    • CALIFORNIAHEREICOME

      Kiitos paljon vastauksista!

      Olen menossa syyskuun puolivälissä! :)

      Laittakaa vaan lisää vinkkejä nähtävyyksistä/tekemisestä/ravintoloista.

    • SF...........

      Tulimme juuri San Franciscosta. Ennenkin on siellä käyty, mutta aina tuo ilmanala jaksaa hämmästyttää. Siellä nimittäin ei ole mitenkään lämmin. Lämpötila on periaatteessa 20 C ympäri vuoden. Aamuisin on usein kolea sumu, päiväksi lämpenee jopa 22:een (auringossa on lämmin), mutta kun ilta pimenee jo ysin aikaan, tulee viileä ja tuulee kovasti. Kapreilla kyllä pärjäsi, mutta pitkähihainen kannattaa pitää mukana. Kaupungilla näkeekin sitten kaikenlaista asustetta uggeista ja karvaliivistä kevyeen kesävaatetukseen (nuorilla oli sielläkin mikroshortsit...). Kevytuntuvatakki ei ole liioittelua, mutta villatakillakin pärjää. Mutta tosiaan, heti kun lahdelta lähtee sisämaahan päin, kuumuus iskee vastaan niin ettei lämpötilaeroa uskoisikaan.

      Kolmessa päivässä ehtii aika hyvin katsoa kaupungin. Pier 39 ja Fisherman's Wharf vaikuttavat todellakin turistirysiltä t-paita-matkamuistokauppoineen, mutta ovat loppujen lopuksi aika kivoja käydä kuitenkin. Tyrkyttämään ei tulla ja ravintoiloissa on mistä valita.

      Jos shoppailusta tykkää, niin parhaat paikat ovat Union Squaren lähistöllä. Sieltä löytyvät tavaratalot Macy's ja Saks jne., Victoria's Secret ja kelvollinen kenkä/laukkukauppa DSW (olikohan se noin, joka tapauksessa outlet-tyyppinen ketjuliike, josta itse tein pari löytöä). Forumin tyyppinen kauppakeskus Westlake löytyy Marketin ja Powellin kulmasta, siellä on myös tavaratalot Bloomingdales ja Nordstrom sekä Abercrombie&Fitch. Vieressä Nordstrom Rack, jossa myydään tavaratalon poistoeriä.

      SF:ssä on suuret korkeuserot, joten lyhytkin matka voi olla aika rankka taivaltaa. Hyvät kengät kannattaa olla! Me kyllä kävelimme urheasti Union Squarelta Pier 39:lle asti. Muuten eivät etäisyydet ole ihan mahdottomia ja jalkakäytävät ovat ihan kunnossa. Kaupungissa on kiva kävellä ja ihailla kauniita taloja ja maisemia kukkuloilla.
      Tenderloinin kaupunginosaa meitä kehotettiin ilta-aikaan välttämään. Kokemuksesta voin sanoa, ettei sen liepeillä ollut päivälläkään kovin mukavaa; kun pienelle sivukadulle eksyttiin, vastaan tuli vain täysin kamoissa olevia ihmisiä.

      Mitäs muuta... rannassa on myös Ripley's believe or not ja Madame Tussaudin vahakabinetti sekä jokin uusi vankityrmäseikkailupaikka, jos sellaiset kiinnostaa. Sen vieressä Rain Forest Cafe, jossa annokset ovat suuria ja suht edullisiakin (ruokaa saa nimestä huolimatta). Me kävimme Bubba Gump-ravintolassa Pier 39:llä. Se on Forrest Gump-teemainen ravintolaketju. Iso rafla, joka kiireestä ja hälinästä huolimatta on onnistunut tarjoamaan varsin hyvää ruokaa aina kun on eri paikoissa käyty. Ei ihan halpa, mutta pieni elämys kuitenkin.

      Jos ylimääräistä aikaa on, voi toki mennä Napan viinialueelle.
      Outlet-kauppakeskukset ovat myös kaupungin ulkopuolella (n. tunnin matkan päässä esim. Premium Outlets Livermore, siellä kävimme), mutta ainakaan nyt alennusmyyntien aikaan ei outletistä mitään ihan huippulöytöjä tehnyt, kun kaupungillakin oli ihan hyvät alet...

      • red wood

        Ihmettelen aina miten tarkasti on jaksettu koluta kaupat ja outletit. Onko kukaan nahnyt punapuita vai eiko kiinnosta?


      • Viime vuonna käynyt
        red wood kirjoitti:

        Ihmettelen aina miten tarkasti on jaksettu koluta kaupat ja outletit. Onko kukaan nahnyt punapuita vai eiko kiinnosta?

        Punapuita on toki lähellä San Franciscoa, mutta sanoisin että niitä kannattaa lähteä katselemaan joko Yellowstonen tai Sequoia kansallispuistoihin. Eli eivät kuulu ihan San Franciscon kohteisiin vaikka toki kannattaa yhdistää samalle matkalle.

        http://www.nps.gov/yell/index.htm

        http://www.nps.gov/seki/index.htm

        Itse valitsimme paikallisen tutun suosituksesta jälkimmäisen puiston ja sen keskellä olevan hotellin. Varasimme kansallispuistoon vain yhden yön, mikä oli liian vähän. Siellä olsii hyvin mennyt kaksi, jopa kolme yötä. Toivottavasti voimme joskus palata.

        http://www.visitsequoia.com/lodging.aspx

        Puiston punapuut eivät ole aivan suurimmasta päästä, sen sijaa sequoiat ovat sitä. Aivan upea kohde. Jos haluaa, voi samalla ajaa myös viereisen puiston läpi.


    • SF..................

      Se, että käyttää shoppailuun pari päivää on luonnollisesti pois muusta. Riippuu tietysti kohteesta, kuinka paljon kaupoille kannattaa uhrata, mutta tuolla isossa maassa on valikoima kerta kaikkiaan niin paljon suurempi, että ostoksille piti päästä! Pienikokoisena tykkään kun on saatavilla vaatteista petite-mallistoja ja kenkiäkin löytyy pienelle jalalle ihan valinnanvaikeudeksi asti. Aviomies taas inhoaa shoppailua, joten tipautettuaan outletin pihalle häipyi kiinnostavampiin kohteisiin!
      Jos kohteessa viipyy vain vähän aikaa, asettaisin nähtävyyksien tutkimisen shoppailun edelle.

      Punapuut kyllä ehdittiin nähdä nekin, sekä Big Surissa, että Yosemiten Mariposa Grovessa.

      Henk.koht. en esim. jaksaisi istua tuntikaupalla kahvilassa katsomassa ohikulkijoita, mikä sekin on kuulemma mukavaa ajanvietettä. Makuasia.

      • Viime vuonna käynyt

        Sitä paitsi San Franciscossa ei oikein ole noita kahviloita. Ravintoloita on, mutta nekin menevät kiinni kovin aikaisin Euroopan suurkaupunkeihin tai vaikka New Yorkiin verrattuna.


    • Hyi Saaatana

      On se kyllä matalaohtasten touhua, että ensin lennetään toistakymmentä tuntka Yhdysvaltoihin ja sitten mennään SHOPPAILEMAAN!

      Hävetkää! Samaa kaukoidän roinaa joka paikassa! Isse olin USAssa vasta kolme viikkoa ja ainoat mitä ostin oli hammasharja ja pari puhtaita kalsareita. Toki viinoa ja kaljaa tuli aikalailla ostettua, mutta nehän onkin elintarvikkeita.

      • Viime vuonna käynyt

        Ei nyt ihan noinkaan. Kun tietää tarkalleen, mitä hakee, niin USA:sta voi yhä ostaa tuotteita Made In USA! Itse löysin tuolta mm. kesähatun, joka oli tehty L.A:ssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe