Raaka luu

Tahvo

Kyseessä on 4kk uros-kultsi joka on syönyt koko ajan pentukuivamuonaa. Nyt kun nuo hampaat alkavat vaihtua ja kutina ikenissä on melkoinen, alkaa pureskeluvimma olemaan huipussaan. Luita tykkää syödä tosi mielellään mutta nuo puristeluut ovat turhan pehmoisia.

Onko jollain kokemuksia raakojen luiden käytöstä kuivamuonaan tottuneen koiran kanssa? Tarkoitus ei siis ole siirtyä raakaruokintaan....

6

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloitat pikkasen kerrallaan, lisää vaikka raakaa jauhelihaa nokare ruokaan vaikka parin viikon ajan, sitten vähän kerrallaan raakaluuta, niin ei pitäisi mennä maha kuralle.

      Joissain kaupoissa on jättinahkaluita, yli 50cm pitkiä? Voit antaa aluksi myös kuivattuja luita; niitäkin löytyy eläinkaupoista jossei muualta. Samoin kumisia ruokagongeja on myös isommille koirille; parempi pari gongia kuin uuden sohvan hankintareissu.

      Eläinkaupoissa on esim kuivattuja hirven lapaluita. ehkä sopivan kokoisia, mutta pidä inupektit tai muut ripulilääkkeet valmiina; hirvi voi olla sen verran vahvaa ruokaa että vatsa menee löysälle sen takia.

      • Kong

        Nuo kongit on kyllä pelastanut meidän aktivointihetket! Allergiselle koiralle laitan omaa allergia märkäruokaa kongiin ja pakkasen kautta koiralle = tunniksi hommaa... :) samanhan voi tehdä jauhelihalla tai muulla...


    • Tahvo

      Kiitos hyvästä vastauksesta :)

    • Hyvää ajanvietettä

      Jos on raakaluu josta se saa järsittyä luuta, vaikka naudan putkiluusta sen pallon muotoisen pään ( olipa asiantuntevasti sanottu :D), niin kannattaa olla tarkkana ettei saa liikaa kerralla luumassaa elimistöön. Isolle 50 kg koiralle olen antanut syödä minkä saa irti mutta sukulaisen koira oli teholla viikon kun se tukki elimistön. Eli ensimmäiset kerran varovaisemmin.

      Luu sulaa eritavalla mahassa kuin kuivamuona, eli jos olen antanut aamulla nappulaa, annan illalla luun ja vasta aamulla nappulaa taas. Vaikka jää yksi annos välistä olen huomannut ettei maha pysyy kunnossa varmemmin.

      Ja vielä yksi vinkki, osta marketin eläinosastolta koirille tarkoitettua pakastettua raakaluuta. Lihatiskiltä tilattaessa saat tuoreita, ja olen tässä huomannut myös eron tässä ripuliasiassa :) ja keittoihin tarkoitetut ydinluu kiekot kannattaa ison koiran kanssa myös unohtaa.. :)

    • treedk

      Kaikki ravinto sulaa eri aikaan, ihan näin vinkiksi ;) Liha luun ympärillä sulaa eri aikaan kuin itse luu ja silti niitä syödään samaan aikaan. Joten voi ihan huoletta antaa nappuloita ja luita vaikka samaan aikaan!

    • Rawbones

      Meillä raakaluu on ihana herkkupala, joka valitettavasti vetää vatsan löysälle. Niitä tarjoilen sellaisina iltoina, kun seuraavana päivänä on joku kotosalla. Koska se löysä vatsa alkaa vaivata jo aamupäivällä ja pitää päästä ulos asioille. Olen myös opettanut sessut pysymään viltin päällä järsiessään, etteivät sotke sillä luulla mattoja.
      Raakaluu on koirien mielestä parasta: hampaat kiittää ja koira järsii sitä suurella hartaudella. Hankaluuksista huolimatta sitä pidetään ruokalistalla talvellakin. Eihän se siis ruokaa ole vaan ajanvietettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe