Huijarien kisat yhä?

Futis on teatteria

Potkupallokisat ovat tällaiset MM-tasolla:
- näytellen hankitulla rankkarilla on voitettu jopa MM-kultaa.
- kaatuilijat hankkivat feikkivapaapotkuja ja pelaavat kieriessään aikaa.
- vapaapotkuissa muuri on 6-7 metrissä.
- aikaa voi pelata 2-3 minuuttia per puoliaika, ja se kelpaa kaikille.
- maalivahti liikkuu rankkarissa aina 2 askelta sivulle eteen, ennen kuin potku on lähtenyt.
Yhtä parannusta siis yritetään näissä kisoissa: muurille pannaan viiva kenttään. Toivottavasti tämä onnistuu, ja huijarit alkavat saada niitä kortteja, joita pitäisi heittää aina kaikista yllämainituista rikkeistä.

21

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rivolino

      Juuri niin.

      Kisojen (MM, Brasilia, 2014) avausottelussa rankkari oli TODELLA kyseenalainen. Mielestäni heittäytyjälle olisi pitänyt näyttää vähintään keltainen kortti.

      3-1-maalin esitilanteessa näkyi melkoista akrobatiaa. Olisi voinut olla vaparin paikka Kroatialle.

      Pelaako Brasilian joukkueessa myös Neymar Sr?

      • 13+2

        Oikeutettu rankkari tai ei, mutta ihan hyvän signaalin sen antoi jatkoa ajatellen. Ei kannata puolustajien "lepuuttaa" käsiään vastustajan olkapäillä. Siinä mielessä hyvin tuomittu, koska puolustajat itse epäreilulla tavalla hyödyntävät sitä, etteivät tuomarit yleensä vihalla niin herkästi pilkkua rangaistusalueen sisällä tehdyistä "vähäpätöisistä" rikkeistä.


    • Futis on teatteria

      Eka matsi osittain ratkesi näytellen hankittuun rankkuun, jossa maalivahti otti kaksi ennakkoaskelta eteen ja puoliksi torjui.
      Yllättävän vähän kierimisiä silti, näyttelikö Neymar kertaakaan? Jos Ronaldo ei feikkaa yhtään kertaa, lupaan katsoa Portugalin matsit seisaaltaan.
      Puhdasta peliä: sai kikkailla aika rauhassa. Kaksi maalia kaukolaukauksilla on mannaa lajille, toinen vielä kärkkäri, joita on hankala torjua.
      Myös viiva ruohoon vaparin muurissa oli hyvä uudistus ja muuri oli 7-8 metrissä jo. Toivottavasti kaikki tuomarit käytävät ruohosuihketta, niin loppuu se muurin hiipiminen kohti palloa.
      Jos olisin ollut Kroatian maalivahti, olisin niitannut 20-30 pääpalloa brassien rankkualueelle. Niistä olisi tullut 2-3 maalia. Brassien puolustus on ollut huono pääpalloissa viimeisen 40 vuotta. Ja muutenkin brassipakiston pelaaminen on aina lepsua.

    • rankkkio

      Brasilian rankkari oli aiheellinen. Olasta kiinnipito vei maalipaikan.

      • Futis on teatteria

        Mutta näytteleminen rankkutilanteessa ei ollut aiheellinen. Mikä lie fredhulk siellä heitti voltin ja olisi ansainnut kortin, vaikka rankku olisi annettukin. Tällaiset huijarit vaikeuttavat pelin tuomarointia ja tekevät lajista pellehuijareiden temmellytskentän. Aina kortti kaikista feikkauksista, niin alkaa tietyt maailmantähdetkin rauhoittua.


    • futisvelho

      Kroatia oli mielestäni alussa erittäin hyvä. Harmillista että maalin jälkeen he rupesivat puollustamaan ja perääntymään se oli osa syy että brassit pääsi peliin mukaan. Jos vaan kroatia ois jatkanu samalla lailla ekan maalinkin jälkeen olisi tilanne voinut olla ihan toinen ja brasilia olis joutunu rikkomaan. Mitä sitten tulee Brasiliaan ja siihen rankkariin nkin mun mielestä ei kannata syyttää tuomaria. Jalkapallo on taktinen laji johon myös kuuluu "likaiset temput" niinkuin filmaamiset ja vastustajille rikkeiden kalastus se on joillekin se viimeinen konsti jos ei pärjää ja se joka tekee sen homman paremmiin pärjää. Juuri nämä asiat tekee jalkapallosta ainutlaatuista peli on niin moni ulotteista ja kaikki ässät vedetään hijasta menestyksen ja voiton eteen. Kroatia voi osittain syyttää itseään niillä oli tosi hyvä vaihe pelissä josta tuli maalikin mutta sen jälkeen ne rupesi perääntymään. Mitä olisi tapahtunut jos kroatia olisi jatkanut painostusta täysi höyry päällä ja saaneet sen myötä 2-0 maalin? Niinpä sitten olisi voinut tapahtua ihan mitä tahansa. Kroatian peruuttelu sai aikaan sen että Brasilia tuli tasoihin. Pelissä tuli myös Kroatian loistavan pelin myötä esiin että brasiliakin on haavoittuva kun niille antaa painetta. Ei brasilia tuossa minua vakuuttanut jos ne antaa samallalailla vaikka Argentiinan tai espanjan pyörittää niin varmasti on pian pallo omassa maalissa useampaan kertaan yhtään väheksymättä kroatiaa jolla on hyvä joukkue.

      • Futis on teatteria

        "Jalkapallo on taktinen laji johon myös kuuluu "likaiset temput" niinkuin filmaamiset ja vastustajille rikkeiden kalastus se on joillekin se viimeinen konsti jos ei pärjää ja se joka tekee sen homman paremmiin pärjää. Juuri nämä asiat tekee jalkapallosta ainutlaatuista peli on niin moni ulotteista ja kaikki ässät vedetään hijasta menestyksen ja voiton eteen. "

        Tämä lainaus on juuri sitä ydintuubaa, jonka takia normihemmot ei "ainutlaatuista" futista seuraa tosissaan. Huijaa aina kaikkialla, niin se on aitoa lajikulttuuria? Ehkä jossain juoksukaljapiireissä ja lihavien poitsujen mopokerhoissa asia toimii, muttei huippu-urheilussa.


    • Hmmm....

      Eikös suunnilleen kaikki urheilu ole teatteria?

      Kaikki huiput käyttävät jotakin aineita, ja sitten joku aina välillä käräytetään näön vuoksi.

      • Futis on teatteria

        Osin olet oikeassa. Maailman ykkösurheiluksi nimetty lajimme kuitenkin on selkeimmin ja näkyvimmin näyttelemisen ja huijaamisen teatteria, mutta aika moni aktiivisesti unohtaa asian ja pitää sitä jopa ainutlaatuisen hienona lajipiirteenä. Minä en halua tulla huijatuksi päivästä toiseen. Minusta hienoa ovat upeat kaukolaukaukset, hienot jallitukset ja kikkailut sekä vimmattu taistelu jalkapallollisin taidoin.


    • Kaatuneiden muistopäivä

      Neymar oli hyvä, mutta Fred osoitti olevansa joukkueen ykköstaktikko. Hän antoi tuomarille mahdollisuuden hyvittää vanhat synnit ja ratkaista ottelu: Fredhän lähinnä vaan seisoskeli boksissa ison osan pelistä ja kun kaveri laski käden hartioille, lyyhistyi näyttävästi. Pääsikö edes kunnolla hikeen koko pelin aikana. Melkein 90 kg haurasta lihaa. Brassien puolustus vuotaa ja sille on tehtävä jotakin, jos aikovat loppuotteluun.

      Jalkapallon MM-kisat on mielenkiintoisella tavalla ristiriitainen turnaus, jossa kulttuurien erot korostuvat. Se, mitä pidetään jossakin kunniattomaan, onkin toisaalla sankarillista. Tarkoitus pyhittää keinot. Ovela kaatuminen voi olla jatkossa yhä suurempi osa suomalaisenkin palloilijan ammattitaitoa. Sen turvin voidaan päästä vaikka kisoihin.

    • No Ping

      Pitäis sääntöihin laittaa että tonttiitn tipahtava ja siihen jäävä pelaaja pistetään viideksi minuutiksi vähintään "hoidettavaksi" kentän laidalle. Luulis poikien alkavan pysymään paremmin tolpillaan. Pellemeininkiä. Se olis mellakka jos nuo hidastukset näytettäisiin pelipaikan monitoreista.

    • Futis on teatteria

      Meksiko-Kamerun on kisojen toinen peli. Puhutaanko tässä jalkapallon hienoudesta nyt puoliajalla? Ei, vaan puhutaan tuomioista, että oliko paitsio vai maali.

      Teatteripallokulttuurin osa 2: tuomarit ratkaisevat pelin, eivät "huippu"pelaajat. Kivahan se on kansakuntien rupatella tuopin ääressä ympäri maailmaa, että oliko maali vai ei.
      Huippu-urheiluako? Ei. Lajissa yksittäinen peli usein ratkeaa aivan jonkin muun asian takia kuin joukkueen hyvyyden tai osaamisen vuoksi.

      • Mehikoooo

        2 maalia vietiiin Meksikolta... Hmmm


    • T.K

      Ei olisi viety, jos vastassa olisi ollut esim. Kroatia... hiukan haiskahtaa glopalisaatio tässä :(

    • Mehikoo

      Oikeus voitti.

    • Futis on teatteria

      Kisojen kolmas peli Hol-Esp menossa. Joko puhutaan huippujalkapallosta? Ei, vaan siitä oliko rankku vai ei. Joka tapauksessa maali tuli, mutta yksimielisyyttä ei ole siitä oliko oikea maali vai väärä sellainen.
      Huippu-urheilu on tästä hulluttelusta kaukana. Tämä on maailmanlaajuinen Spekulaatioiden MM-huipputurnaus. Mikäs siinä, sinänsä hyvä ja teatraalinen laji sekin kaikkien ihmiskunnan kummallisuuksien joukossa..

      • Futis on teatteria

        van Persie teki maalin joka menee MM-kisojen kaikien aikojen top teniin.

        Puolustajia ei koskaan näkyvästi arvosteta edes MM-tasolla. Muutama hyvä pakkiesitys on silti nähty. Niistä vain ei koskaan saada top ten -koosteita


    • ja taas itkee

      no spanskithan on maailmankuuluja itkijöitä iniesta etunenässä punaisia pitäis olla muikuista jo neljällä spanskibabyllä

    • ja taas mennään

      sääliksi käy ainoaa kunnon miestä spanskien lastentarhassa Iker on kuitenkin best

    • Comedy socceria

      Hohhoijaa noita etälä-amerikkalaisten komediasuorituksia. Selostaja Karhu vielä hehkuttaa kuinka teki kipeetä... Vittu, ihmeparantumisia näköjään kun kohta vammaantunut jatkaa kuin ei mitään olis sattunut.

    • Futis on teatteria

      Kisat menneet yläkanttiin monella saralla:
      - runsaasti maaleja. vähän tylsiä pelejä. normaalisti alkuturnauksen peleissä puolustetaan nolla-nollaa ja matsit päättyvät korkeintaan 1-0.
      - partavaahtolinjat kentässä vapaapotkujen aikana ovat toimineet ilman varastelua. tosin muuri on harvoin ollut alunperinkään siellä ysimetrissä.

      Kreikkalaiset ovat toistaiseksi olleet kovimpia kalastelijoita: anova vapari- tai rankkukatse kohti tuomaria lähtee ennen kuin hyppykroppa on ehtinyt rämähtää kenttään. Tsot tsot Hellaksen pojat. Muistamme toki Aristoteleen poikain erittäin ikävän Euroopan mestaruuden muutaman vuoden takaa: täysin apaattisella feikkijalkapalloilulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe