Pärnu

pärnuun matkalla

Terve
Ollaan menossa elokuun alussa lomalle Pärnuun. Millainen paikka se nykyään on, olen käynyt siellä viimeksi noin 15-vuotta sitten, varmaan kovasti muuttunut.
Yhteen aikaan uutisoitiin että Pärnussä on paljon varkaita ja rikollisuutta, mikä mahtaa nykyään olla tilanne

39

3702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Plussaa!

      Nyt en ainakaan itse ole noita varkaita havainnut. Eikä muutakaan rikollisuutta.

      Oikein kiva kaupunki. Tuevallisen oloinen. Kertakaikkisen hyvät ruokapaikat. Sinne haluan aina uudestaan.

    • käynyt

      Jos asuu kylpylässä, eikä paljon liiku muualla, niin ok. Mutta kaupungin keskusta oikea rosvopesä, ei voi suositella! Myöskin rannalla ammattilaiset vievät uimaanmenijöiden lompakot ja jopa pyyhkeet.

      • Syytä itseäsi

        Meillä oli kaksio vuokrattuna Veen ja Lain kulmatalosta eli siis keskustassa. Koko viikon aikana emme havainneet mitään rosvojoukon tuntuista emmekä havainneet, että meitä olisi pidetty edes silmällä. Kivimägi pormestarina on pistänyt kaupungin hyvään kuntoon.

        Mutta jos lompakon ja muut arvotavarat jättää Hietsussa siihen ja lähtee uimaan eikä kukaan jää paikalle, niin varmasti lähtee. Se on silloin ihan oma vika, jos maalaisjärki ja perusturvallisuussäännöt unohtuvat.


      • MerjärvenKVLentoasema

        Multa vietiin kylpylässäkin pyyhe päältä. Kylpylät pidätettävä. Tarkoittaako tere homnikust että rahat tänne?


      • pskaaPuhuvaItiootti

        hahhahhaa - onko olevinaan hyväkin vitsi? typerys kirjoittelee


    • ftyuioh

      Olen käynyt Pärnussa kymmenen vuoden aikana useita kertoja eikä minulta koskaan ole varastettu yhtään mitään.

      Hintataso on noussut, mutta silti edelleen varsin kohtuullinen. Olin Pärnussa juuri viikko sitten ja majoitus isossa huoneessa jossa oli mm takka kaikka tarvittavat heebelit, maksoi aamiaisen kanssa 50€/yö. Ravintola syöminen ja juominen on noin puolet suomen hinnoista.

      Pärnun kaupunki on nätti ja siitä myös huolehditaan. Siellä täällä on vielä joitakin kunnostamattomia taloja ja niissäkin on myytävänä kyltit ikkunoissa, eli ilmeisesti kunnostetaan uuden omistajan toimesta. Puistot on siistejä ja niitäkin pidetään kunnossa. Rannat on hyvät ja rannoilla on paljon aktiviteettimahdollisuuksia. Pärnussa on myös useita hyviä ravintoloita. Kaikin puolin mukiinmenevä lomapaikka eikä matkakaan ole rasite. Pärnussa kannattaa vuokrata fillari. Pyörä on todella hyvä peli pärnun kaltaisessa kaupungissa.

      • Guis

        Samaa mieltä! Pärnu on turvallinen, rauhallinen koko perheen paikka, Kannattaa mennä!


      • Guis2

        Maanantaina mennään, taitaa olla 11. krt. Edullinen rantalomakohde niin aikuisille kuin lapsiperheille. Ollaan oltu aina omalla autolla matkassa eikä koskaan mitään ongelmia. Suuret suosittelut!!


    • Röövel

      Ei Eestissä ole varkaita. Otetaan vain talteen toisen oma tavara.
      Pärnu on turvallinen paikaa.

      • Niin sa vaan on

        Tallinnankin rikostilastot ovat kauniimmat kuin Helsingin!

        Tallinnaan verrattuna Helsinki on turvaton paikka.


      • 12+10
        Niin sa vaan on kirjoitti:

        Tallinnankin rikostilastot ovat kauniimmat kuin Helsingin!

        Tallinnaan verrattuna Helsinki on turvaton paikka.

        Helsinki muu Suomi on pullollaan virolaisia, Tallinna ja Pärnu rauhoittunut huomattavasti!


      • jassoo3
        Niin sa vaan on kirjoitti:

        Tallinnankin rikostilastot ovat kauniimmat kuin Helsingin!

        Tallinnaan verrattuna Helsinki on turvaton paikka.

        Onko ihmekkään, Helsinki on kuitenki paljon suurempi kaupunki mikä tarkoittaa myös enemmän rikollisia ihmisiä. Helsinki ja Tallinna eivät ole tässä mielessä vertailukelpoisia. (Helsinki asukasluku 620 000, Metropolialue 1,4milj.
        Tallinna asukasluku 430 000, Metropolialue 500 000.)


      • Kartta-käteen

        Helsingin metropolialue 1,4 m asukasta? Taitaa olla maantieeteellisesti Viron kokoinen alue?


    • Teretulemast!!!

      Pärnussa on turvallista ja rauhallista. Asun siellä osan vuodesta ja olen kertakaikkisen ihastunut kaupunkiin. Sopivan kokoinen, ilman Tallinnan hälinää. Kuitenkin tekemistä löytyy ja hinnat ovat pääkaupunkia edullisempia.

    • Päru-lomailija

      Pärnu on ihan loistava paikka varsinkin kesällä! Iso ranta, ravintolat ja kylpylät yms. Talvellakin ihan kiva käydä kylpylöimässä.

      Majoituksen taso vaihtelee aika paljon. Suosittelen vuokraamaan täältä: www.lomaviro.fi. Mukava suomalainen heppu vuokraa noita asuntoja ja ne on oikeasti aivan eritasoa kun paikallisten ylläpitämät lomamajat!!

      • Huakana

        Ai täällä voi mainostaa omaa businesstakin?!


    • pärnunkävijä
    • Pärnu_kesäkaupunki

      Pärnu on huomattavasti siistiytynyt kaupunkikuvaltaan niiden 20 vuoden aikana joina olen käynyt lähinnä kylpylöissä. Rakennuksia on restauroitu ja kunnostettu, uusia rakennettu, katuja korjattu jne.
      Palvelu on alkuajoista huimasti parantunut. Ennen kaikkea on ystävällisempää. Hintataso on samaan aikaan valitettavasti noussut. Johtunee yleisestä elintason noususta Virossa. Kun varsinkin kesäaikaan siellä on paljon ihmisiä saattaa sekaan mahtua ikäviäkin piirteitä. Taannoin Pärnussakin oli jonkinmoinen huumeongelma. Ainakin jos vertaa kaupungin kokoon. Viime aikoina en ole enää siitä kuullut.
      Paras paikka kesällä on ehdottomasti uimaranta. Siellä meno on kuin joissain kalliimmissa kansainvälisissä jetset paikoissa esim Välimerellä.
      Pärnu on ihan oikeasti hyvä kesäkaupunki. Talvella ehkä kalseampi ja ei niin rento.

    • TuoreetKokemukset

      Pärnu tuntuu nykyään olevan erityisesti suomalaisten lapsiperheiden suosiossa. Eli jos ei siedä kiljuvia ja huonosti kasvatettuja kakaroita, kannattaa pysyä poissa!

      • TuoreetKokemukset

        Kyllä niitä tuntui riittävän joka paikkaan. Ehkä et itse ole käynyt kuin mainitsemissasi paikoissa...


    • rautakansleri

      Onkohan kenelläkään tietoa että löytyykö Pärnusta itsepalvelu pesulaa. Sol näyttää olevan Port Arthurissa mutta lomareissulla välttäisi ihan peruspesut vaatteille.

    • Puse

      Täällä on tosi sateista ja alle 20 astetta lämmintä. Muuten ok. Hintataso ei ole edullinen paitsi oluen suhteen...

    • kiire

      tallinna-pärnu bussiaikataulut?

    • Pärnu

      On hyvä matkakohde, ehdottomasti. Rauhallista, paikalliset ystävällisiä, ruoka hyvää.... Ja mitä muuta voisi toivoa?

      • VieläYksiToive

        " Ja mitä muuta voisi toivoa?"

        Vähemmän suomalaisia lapsiperheitä...


    • tummamiesjavaaleanainen

      Viikko sitten olimme Pärnussa ja kadulla luoksemme tuli suomalainen pariskunta, noin 25-30 vuotiaita. Nainen tuli ensin yksin englantia puhuen kysymään jotain hotellia ja vähän ajan kuluttua tuli paikalle suomea puhuva mies. Oivalsimme heti, että heillä oli ehkä aikeita anastaa meiltä lompakko tai puhelin. Kuulimme hieman aiemmin naisen puhuvan sujuvaa suomea mutta meille hän teeskenteli ettei osaa suomea. Paikallisia "rosvoja" emme ole useilla tekemillämme Pärnun reissuilla kohdanneet.

    • kkakak

      Pärnu on nykyään autiokaupunki.

    • JMY

      Mukava rauhallinen paikka. Välttäkää texmex ravintola Margariittaa ja ravintola La Roccaa. Margariitassa varrottiin 1 h20 min. Ei saatu ruokaa ja ruokia palautettiin takaisin keittiöön. La Rocassa ruoka kallista ja surkeaa.

    • eiollutmeidänjuttu

      Käytiin heinäkuun alussa, 2 aik 2 teiniä, oli pettymys. Hotellit kalliita. Ruokakaan mitään halpaa, ainoostaan alkoholi. Ravintoloihin piti jonottaa, en tykkää. Tervis Paradiis keskinkertainen kylpylä, Suomen Eden ym ajaa saman asian. Jos ei aurinko paista, ei Pärnussa juurikaan tekemistä. En usko että mennään uudestaan

    • Anonyymi

      Pitää vain muistaa, että virolaiset eivät ole oppineet vieläkään noudattamaan lakeija. Tämä näkyy virolaisten kaahaamisena Suomessa ja pienimpienkin pandemian aikaisten ohjeistusten rikkomisena. Tämän kun muistaa Suomessa ja Virossa, niin omaisuudesta kannattaa pitää entistä parempaa huolta sekä vaatia edes poliisiamme puuttumaan tuollaiseen kaahaamiseen tuntuvilla sekä korkeammilla mahdollisilla sakoilla.

      • Anonyymi

        Mitä lakeijaa heidän pitäisi noudattaa?


    • Anonyymi

      Pärnussa on toistaiseksi voimassa öisin ulkoliikumis kielto.

      • Anonyymi

        Pärnuuseen kannattaa matkustaa, oli päivä tahi yö.


      • Anonyymi

        Ei ole ulkonaliikkumiskieltoa, liekö ollut koskaan. Ei ainakaan yli 20 vuoden aikana mitä olen täällä käynyt. Rikollisuuttakin on hyvin vähän. Ranta on hieno ja rantabulevardilla palveluja. Rauhallinen pikkukaupunki, siisti. Hintataso on noussut kuten kaikkialla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole ulkonaliikkumiskieltoa, liekö ollut koskaan. Ei ainakaan yli 20 vuoden aikana mitä olen täällä käynyt. Rikollisuuttakin on hyvin vähän. Ranta on hieno ja rantabulevardilla palveluja. Rauhallinen pikkukaupunki, siisti. Hintataso on noussut kuten kaikkialla.

        Itse pidän tukikohtana, koska lähistöllä on nähtävää. Liikkukaa hyvät ihmiset, liikkukaa ja katsokaa ympärillenne. Kolme kertaa Viron ympäriajaneena, ja aina löytänyt uutta ihmeteltävää. Älkää jääkö turistirysiin. Niin kuin sanoin, mukava tukikohta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse pidän tukikohtana, koska lähistöllä on nähtävää. Liikkukaa hyvät ihmiset, liikkukaa ja katsokaa ympärillenne. Kolme kertaa Viron ympäriajaneena, ja aina löytänyt uutta ihmeteltävää. Älkää jääkö turistirysiin. Niin kuin sanoin, mukava tukikohta.

        Jos jännitystä kaipaatte, niin menkää Narvaan.


    • Anonyymi

      15 vuotta sitten oli vain hiekkatie. Keskusta on entisensä, toki muutama iso kauppakeskus ja syrjemmällä suuria kauppakeskuksia n 2-4 km

    • Anonyymi

      Yleensä ollaan käyty joukkueen kanssa syksyllä tyhjentämässä kassit
      paikallisten neitosten pestiin.

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2814
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      522
      2645
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      55
      1077
    Aihe