Asiantuntevaa apua kaivattais

vieras8

Elikkäs, nyt tarvitset jonkun asiantuntevan ihmisen vinkin aiheeseen miksi koiralle ei saa syöttää mausteista grilliruokaa, miksi suoja ja sokeri on pahasta, miksi koiralle on tärkeää saada ruoka säännöllisesti ja miksi kupissa ei tulisi olla ruoka kokoajan.
Itse olen sinut näiden asioiden kanssa enkä anna koiralle grilliruokia yms. Koiramme ruokailee säännöllisesti sille säädetyllä ruokavaliolla. Mutta silti tuttavamme valittavat kuinka vähän koiramme saa ruokaa vaikka koira on aivan normaalipainoinen. Kuten myös siitä että heidän koirillaan ruoka oli kokoajan kupissa jne. Kuulin tuttavaltani ettei tämä ole hyväksi ja hän selitti myös tarkkaan miksi koiralle pitäisi välttää näitä mausteisia ruokia yms mutten kuollaksenikaan muista tarkkaan miten ne meni. Suola aiheuttaa vikaa munuaisiin eikä koira tarvitse sitä niin paljon mitä ihmisten valmis marinoiduissa pihveissä esim on.
Eli miten nyt selitän nämä asiat tuttavalleni että asia menisi oikeasti jakeluun
Nyt en siis halua mitään kettuiluja tähän vastaukseksi vaan oikeasti asiantuntevia neuvoja! Tiedän ettei pari palaa pihviä ole koiralle kuolemaksi mutta kun ne eivät ole kuintenkaan koirille tärkeää ravintoa.

5

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hgkhgkhg

      Koiralle ei anneta mausteista ruokaa, koska sen vatsa ei kestä sitä. Oma koirani sai varastettua yhden valmismarinaditähteen (nahanpalan, jossa tietysti julmettu määrä mausteita) ja oksensi ripuloi ja näytti erittäin kurjalta koko seuraavan päivän. Vatsa kiersi niin pahasti, että sen kuuli kahden metrin päähän koirasta, eikä se sisäsiisti eläin suostunut tulemaan sisälle hetkeksikään, koska odotti itsekin sotkevansa hetkellä minä hyvänsä... Yleensä syö mitä tahansa milloin tahansa, raadotkin kelpaavat ongelmitta, mutta maustetun lihan jälkeen koira oli todella sairas eikä pystynyt syömään edes puolikasta nappulaa. Eli koiran vatsa ei kestä mausteita.

      Pienet määrät suolaa tai sokeria tuskin haittaavat, mutta koira ei tarvitse niitä. Se saa lihapainotteisena sekasyöjänä kaiken tarvitsemansa ruuasta muutenkin. Hammas- ja muita ongelmia vain ehkäistään kieltämällä epäterveellisiä aineita sisältävät herkut. Koirilla on jo nykyään jonninverran ylipaino- ja hammasongelmia, kuvittele, jos soppaan lisättäisiin liiallisesta suolan- ja sokerinkäytöstä johtuvat ongelmat (hammasongelmat, painonnousu, verenpaine, sydänongelmat...)!

      Ruokailutavoille on montaa koulukuntaa nykyään. Jotkut sanovat koiran nauttivan rutiineista, jonka lisäksi koira on yksinkertaisesti helpompi hoitaa, kun esim. perhe tietää, että ensimmäinen kotiintulija ruokkii koiran silloin neljän aikaan. Toisaalta muitakin ruokintatapoja löytyy, kuten mainitsemasi jatkuva ruokinta. Aktiiviharrastajat taas ripottelevat koiran ruokinta-annokset pitkin päivää - osan ruuasta saa aamulla, osan treenien lomassa ja illalla saa vain pienen annoksen.

    • Körte

      Ruokinta-asioissa on eriäviä mielipiteitä, eihän niistä edes yksimielisyyttä vallitse. Toisen mielestä hyväkuntoinen koira on taas toisen mielestä laiha tai lihava. Eri roduillakin on siinä suhteessa erilaiset ulkonäköihanteet.
      Koirat reagoivat yksilöllisesti erilaisiin ruokiin, ja vain omistaja tuntee koiransa tavat. Omistajahan sen ripulin siivoaa olohuoneen matolta, kun koira on sopimatonta syönyt.
      Samanlaista erimielisyyttä syntyy myös lastenkasvatuksessa. Yhden hyvä on toisen huono.
      Joten kannattaa ehkä vaan opetella vastaamaan arvosteluun, että minä nyt haluan näin toimia. Jankkaajille voi kertoa, että on kyllä perehtynyt asioihin, ja itse kantaa vastuun koirastaan. Ja pihvintuputtajille, että EI, mun koiralleni ei saa antaa mitään ylimääräistä onko selvä!
      Ärsyttäviä tuollaiset tuttavat, jotka tulevat huseeraamaan toisen tontille.

    • Allergisen emäntä

      Koirani oli kerran vanhemmilla napannut pöydältä muiden ollessa jossain neljä (suurta) konjakkimarinoitua sisäfilepihviä. Ei tuntunut missään. Saadaan makiat naurut vieläkin muistellessa vaikka tästä on jo 4 vuotta.

      Kyllä itse pidän tiukkaa linjaa varsinkin allergioiden ilmaannuttua, paljon helpompi hoitaa, ja kysyn aina muiden tapoja, ennen kuin tarjoan kenenkään koiralle mitään.

      Tuosta ruuan kupissa pitämisestä. Koiria on erilaisia. Jotkut syö kaiken heti mitä sinne laittaa, jotkut hilloaa niitä päiväkaupalla. Mieluummin koira jolta ne kylkiluut tuntuu kuin liian pullukka.

    • a1n

      Eihän koira tarvitse sen kummemmin sokeria kun suolaakaan muuta kun sen mitä ruuassa tapaa pakostakin olla mutta ei se kohtuullisissa määrin haittaakaan. Ja miksei muka grilliruokaa koiralle?? Aina on kebabinjämät koiralle syötetty eikä ikinä ole tullut mieleenkään ettei sopisi!
      Ihmisten olisi syytä pitää huolta enempi vain omista koiristaan!

    • Koodor

      Yksi tärkeä syy siihen on että koiran herkät munuaiset eivät pitemmän päälle kestä suolaa ja mausteita.Joten jos haluat että koirasi munuaiset toimivat kunnossa pitempäänkin ja koira siten terveempänä pysyy, niin vältä liiallista mausteiden ja suolan antamista koirallesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe