Thaikodissa

Keväällä reissussa ollessa tuli taas vierailtua thai kodissa jossa en aijemmin ollut käynyt. Melestäni ne ovat pieniä suuria elämyksiä, joita sitten kotisuomessa ilolla muistelee. Miten vähällä ihmiset tulevatkin toimeen, ja kuinka he kuitenkin siitä vähästään ovat valmiita jakamaan ventovieraidenkin kanssa.

Ruokaakin tottakai tarjottiin. Tahmeaa riisiä keitettiin siinä punotussa korissa, jota sitten kanan ja paistettujen kanamunien kanssa syötiin sormin.

Kyselin ruokaa nauttiessamme, saako tahmeaa riisiä yhdestäkään ravintolasta khao lakissa? Olivat sitä mieltä, ettei taida saada.

Ehdotin siinä sitten että, jospa alkaisivat kutsumaan turisteja kotiinsa syömään. Matkalainen näkisi kuinka he asuvat, ja saisi samalla syödäkseen *kotiruokaa*, ja näkisi kuinka se ruoanlaitto sujuu thaimaalaisittain. Hinnaksi ehdotin 200 thb/ farang. Eli euroissa n. vitosen. Maksimissaanhan vieraita voisi olla ehkä 4-5. Massaruokailua se ei tosiaankaan olisi.
Epäilivät ettei kukaan *rikas* farangi haluaisi nähdä kuinka vaatimattomasti he asuvat, ja epäilivät hintaakin.
No ruokailun jälkeen lähdettiin naapurissa sijaitsevaan karaokeravintolaan laulamaan, ja asia unohtui. Tuli sitten thaikielellä ensimmäinen julkinen laulaminenkin suoritettua.

Nyt kun palstamme näyttää hiljaiselta tuli asia mieleeni, ja ajattelin kysästä olinko väärässä kiinnostuksen suhteen?

Sattumoisin laulamani laulun nimi sopii tähänkin viestiin oikein hyvin. som sarn= epäileväinen tai epäröivä.

4

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussina Palellaan :D

      Tuohan varmasti kiinnostaisi monia turisteja. Kyllähän turistia kiinnostaa nähdä myös miten paikalliset asuvat ym. Tai itseäni ainakin kiinnostaisi ja jos vielä pääsisi näkemään ja syömään niin tuo 200bht ei kuullostaisi ollenkaan pahalta. Toki onhan niitäkin turisteja jotka ettii matkalta vaan luxusta ja jättävät tälläiset retket tekemättä. Noitahan kotiretkiä tehään esim turkissa jossa pääsee kattomaan paikallisen kodin. Tullut kyllä mieleen että onkohan turistikoti. Että päiväksi mennään "töihin" talolle ja oikea koti on muualla. Tiedä tuota :D. Mutta ideasi oli kyllä hyvä :). Eiku oottamaan avaisiko joku ovensa turisteille :D. Mukavaa juhannusta!

    • höh

      Avaisitko itse kotisi oven turisteille vaikkapa venäläisille? Keittelisit lohisoppaa ja kertoilisit suomalaisesta elämänmenosta?

    • Tarkoituskaan ei ollut mikään *avoimet ovet* vaan kutsuvieraita. Jos tienaisin parissa tunnissa sen mitä normaalipäivänä 9-18 työpäivänä, kutsuisin mielelläni muutaman hengen kotiini tutustumaan. Voisin myös näyttää ja opastaa kuinka suomalainen lohisoppa syntyy. Jos neljän hengenryhmiä vakiinnuttua käymään 2 päivässä, voisin lopettaa muun työn teon, ajatus olisi houkuttava. Etenkin jos potenttiaalisia asiakkaita olisi yhtäpaljon kuin khao lakissa.

      Khao lakissa on jo nyt mahdollisuus päästä tutustumaan *thai kotiin*. Asian autenttisuutta kuitenkin mielestäni haittaa se että, on osa ban nam sai projektia. Eli rakennettu isolla rahalla. Niissä ei suinkaan asu ne jotka meitä matkoillamme palvelee, kaupossa, hotelleissa, rannoilla, ravintoloissa jne.

      Muuten toki ban nam sai voi olla tutustumisen arvoinen projekti, etenkin jos etsii aktiviteettivinkkejä matkalleen.

    • Täytyy nyt vaan todeta että tuotahan on tapahtunut jo pitkän aikaan kun Thaimaalaiset ovat kutsuneet turristeja koteihinsa tutustumaan.itselläni eka kokemus vuodelta 2001 Phuuketin kata Beachilta kun kyläiltiin siinä hotelli peach hillin viereisessä notkossa jossa oli paikallista asutusta,syötiin hyvin ja nautittiin jotain paikallista kotipolttoista,täytyy todeta vielä se että vaikka nuo peltihokkeleitä olivatkin niin siisteys oli kyllä silmiiin pistävää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5391
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2232
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2216
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      870
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      753
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe