APUA KOIRANI RÄYHÄÄ REMMISSÄ!

Remmissä rähinöinti on toiset koirat
Minulla on n. 2 vuotias rottweiler uros, jossa ei ole muuta vikaa kuin toiset koirat. Hihnassa ei vedetä, muuta kuin jos näkee toisen koiran. Ja hänellä ei ole väliä edes että onko vastaan tuleva koira uros vai naaras taikka minkä kokoinen koira edes on. Kun näkee sen toisen koiran niin mikään ei auta vaikka kuinka sanoisi ei tai vetäisi koiran takaisin. Hän vain rähjää, vetää, haukkuu, murisee, vinkuukin, koittaa päästä kaikin keinoin toisen koiran luokse ja on joskus nähdessään vihainen toiselle koiralle. Mutta jos koira käveleekin edellä niin koirani on ihan hiljaa ja kävelee ongelmitta. Onko muilla mitään neuvoja tähän tilanteeseen tai onko teillä ollut samaa?

13

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Minkä ihmeen takia ette tutustuta jo luovutusikäisestä asti toisiin koiriin. Totuttelun jälkeen seuraava vaihe on, että opetetaan menemään vain ohi, ilman huomiota. Siinä ne hyvät kokemukset pentu vie mukanaan koko kasvunsa ajan ja osaa olla rähisemättä. Ajoissa pitäisi ottaa huomioon, että rotikka on voimakas ja sen hallinta pitää opettaa jo pentuna. Silloin ei synny näitä ongelmia.

    • Kyllä kuules kävin koirani kanssa ihan leikkikoulussa missä pentu saa leikkiä toisten pentujen kanssa. Jossa pentu oppii lukemaan koirien kieltä ja oppii sosiaalista käyttäytymistä. Silti syntyi tälläinen ongelma, vaikka olen sosiaalistanut koirani toisten koirien kanssa. Ja hän tulee irti ollessa toimeen, mutta kiinni ei.

    • paljon nähnyt

      Katso SRY:n kotisivuilta lähin alaosasto ja ei muuta kuin kentälle. Sieltä saat oikeat neuvot ja harjoitteluympäristön. Et ole ensimmäinen etkä viimeinen joka tarvitsee koiralleen harjoitusta ohitustilanteista, alaosaston kentällä voi kertoa suoraan mistä kiikastaa ja apua tulee.

    • Harri 1111

      "Ja hän tulee irti ollessa toimeen, mutta kiinni ei. " Tuo kertoo kaiken tarvittavan ja senkin kummassa päässä hihnaa vika on. Sinne SRY:n jaoston kentälle jossa muut ehkä näkevät sen mitä ei itse hoksaa.

      • Juu, ja sosiaalistaminen ei pääty pentuvaiheeseen , sitä pitää tehdä aikuisikään asti. Nuoruusvaihe on varsin tärkeä rutiineja luodessa. Joiltakin koiria on sosiaalistettava kaiken ikää, kaikkein kovapäisimpiä seniori-ikään asti.


    • Cico

      Sosiaalistin oman kaukkarin pentuni koirapuistossa. Sen kimppuun kävi mm aikuisia koiria. "Hyvä se on vaan kun aikuinen koira läksyttää pentua" sanottiin. " Näyttävät pennulle sen oman paikan ja aseman".
      No nyt koira on aikuinen. Vihaa toisia koiria. Sinkoaa 70kg lihasmassaansa kohden toista koiraa koirapuistossa, metallinen verkkoaita välissä pysäyttää, hampaat kolahtavat siihen, vaahto pärskyy ja rähinä käy. Olisikohan aika antaa sen nyt kouluttaa muita koiria ja näyttää niille "oma paikka ja asema?"
      Te teitte koirastani tuollaisen, en minä!

      • Sosiaalimuori

        Kuka sinun pentusi sinne puistoon vei? Ihan turha toisia syytellä, itse olet housuihisi kussut.


      • elämämenijo
        Sosiaalimuori kirjoitti:

        Kuka sinun pentusi sinne puistoon vei? Ihan turha toisia syytellä, itse olet housuihisi kussut.

        Joo, noin käy kun jää märehtimään jotain ja samalla vahvistaa koiralle huonoa käytöstä, eikä mene asiassa eteenpäin ja työstä koiraa ohi huonojen kokemusten....

        Senhän takia on niitä ongelmakoirakouluttajia ja toiset ottavat pitovaikeuskoiria koska huonosta käytöksestä on mahdollisuus kouluttaa poois.


      • oma mokas

        Se, että koira on kokenut joskus kovia puistossa, ei tarkoita, että sen rähjäys olisi hyväksyttävää tai sallittua.

        Turha syyttää muita, voit edelleen vaikuttaa asiaan. Tai olisit voinut.


      • omistajat tyhmiä

        Koirapuisto on ihmisten keksintö, sinne tungetaan koirat keskenään tekemään arvojärjestystä, omistajat luulee että leikkimään.
        Joka kerta eri koirat katsovat ketä on pomo, ketä alistuu, ja kuinka helpolla.Stressaava paikka koiralle.Ei ole hyväksi millekkään koiralle.
        Tuttujen, turvallisten koirien kanssa voi antaa leikkiä, ei mitään selkään ottamisia vierailta koirilta.


      • 3dch2åpkc2öw

        Eihän kaukari ole koirapuistoon sopiva rotu???
        En vie koiraani ottamaan tai antamaan selkää koirapuistoon.
        Annan juosta siellä yksin, tai kaverin koiran kanssa, josta tiedän että tulevat toimeen.


    • rusettirinta

      Cico: Pahinta, mitä pentu joutuu kokemaan, on toisen koiran päälle hyökkäys. Yleensä ikävästä kokemuksesta jää koko ikäinen vamma. Muistijälki palaa aina samanlaisessa tilanteessa ja koira puolustautuu aikuisena, vaikka ei pentuna siihen vielä pystynyt. Koulutuksella laumavietin avulla voi yrittää vahvistaa koiran käytöstä epävarmuudesta pois, siis jos lenkillä hyökii. Koirapuistossa räyhäämisen koira yhdistää siihen paikkaan, jossa ensimmäinen trauma syntyi. Sen tähden en veisi koiraa sinne. Koiran pitäisi saada luottamus, että omistaja aina suojaa ja koiralla pitäisi olla ainoastaan ei puolustusviettisiä lenkkeilyitä. Tuntuma siitä, että omistajan kanssa on stressitöntä ulkoilla.

      On anteeksi antamatonta, että koirapuistoon tuodaan räyhääviä koiria. Koirapuistojen säännöt ovat kaikien luettavissa, sillä olevissa ilmoitustauluissa. Yksi näistä säännöistä on, ettei vihaista koiraa saa tuoda puistoon.

      • rusettirinta

        "Sosiaalimuori
        8.7.2014 20:30
        1
        Sulje
        Kuka sinun pentusi sinne puistoon vei? Ihan turha toisia syytellä, itse olet housuihisi kussut."

        Taidat olla yksi toisista piittaamaton, sääntöjä rikkova, räyhäävän koiran omistaja. Totta kai jokainen vie pentunsa puistoon, että sillä olisi hauskaa ja pentu saisi leikkiä toisten lajitovereiden kanssa. Jokainen puistossa käviä olettaa, että noudatetaan sääntöjä, ettei ikäviä rähinöitä tapahdu. Yksikin tälläinen muka "sosiaalimuori" koiransa kanssa voi pilata koko puistoilun tarkoituksen. Ei ne säännöt ole siellä taulussa ihan turhaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe