MIKSI AIKUISET EI YMMÄRRÄ!?!?

Neuvoja onkiva tyttö

Minua ollaan kiusattu koulussa ja kiusataan edelleen. Koulukiusaajat saavat stipendejä ytävällisyydestä ja hyvistä tavoista. Opettajata eivät ymmärrä kiusaamisen vakavuutta ja senpä takia opettajat eivät kauheasti siihen jaksa puuttua. Koulukiusaajien vanhemmat suojelevat lapsiaan= Hah, ei kyllä yhtään kuulosta minun lapseltani. Pyytäkäähän sitä "kiusattuakin" ensi kerralla kansliaan.
Musta koulukiusaamista voi vähän verrata rasismiin. Ainakin sen tyyppistä kiusaamista mitä ite koen. Muo pidetään outona ihan vaan siks et oon vähän hiljasempi ku muut ja en tykkää esim. Cheekin musiikista. Oon kuulemma vanhan aikainen kun räppi ja DJ musiikki ei vaan sovi mun korville. Mulle ollaan sanottu että mun pitäis kuolla ja muo ollaan uhkailtu et mulle palkataa murhaaja ettei muo tarvis enää sietää. Tiiän kyllä että ei ne nyt semmosta tekis mut ei tommone kivaakaa oo. Se alko ihan jo kerho ajoilta. Sillon se oli vielä syrjimistä ja ulos jättämistä. En kyllä tajunnut sillon et se oli kiusaamista. Kakkosella mun paras kaveri jätti. Kun pääsin kolmannelle ja enkku tuotti mulle vaikeuksia niin kiusaaminen pahentu. Muo alettiin uhkailla, lyödä, repiä, töniä.... Eikä KUKAAN halunnu olla mun kanssa. Kun kysyin pääsenkö mukaan vastaus oli et ehtinyt, ei mahu, ei me haluta suo, et sää oo oikeen näkönen tähän juttuun ja ylä asteella sit kuitenkin vaan pahenee.. Eikö opettajat/muut aikuiset ymmärrä et tommosesta jää ikuiset traumat. IHAN OIKEESTI MÄ PYYDÄN NEUVOJA MITEN VOIDA AUTTAA MUIT KIUSATTUJA JA SAADA OPETTAJAT TAJUAMAAN MITÄ KIUSAAMINEN OIKEESTI ON.Ja musta on tosi säälittävää ja tyhmää että AIKUISETKIN IHMISET laittaa nettiin kaikke kamalaa mm. ns. kehitysvammasista ja tummista ihmisistä. Ja jos nyt haluutte laittaa vastauksiin jotain ilkeetä ni senkus. Muo ei enään kiinnosta. Oon valitettavasti tottunut kaikkeen ilkeeseen vaik ei ihmisen semmoseen kuuluis tottuu.Täytyy kuitenkin kyl myöntää, et en ymmärtäis kiusattuja ja niitä jokka kokee rasismii niin hyvin ellei muo kiusattais. Mä en ikinä aio kiusata ketään.Tsemppiä kiusatuille ja niille jotka kokevat rasismia. Toivon teille kaikkee hyvää. Ja kiusaajille ja rasisteille kans kaikkee hyvää jos vaikka tajuisitte pyytää anteeks ja lopettaa

22

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dk97

      Kiusaajat on perseestä! Olen itsekin ollut kiusaaja ja kiusattu ja molemmat roolit on anuksesta.

      • Apua onkiva tyttö

        Älä huoli. Jokanen ihminen pystyy kiusaamaan ja kiusaakin. Mutta eritavoilla. Esim. kiusatut puhuu kiusaajista pahaa. Vähän ristiriitasta kiusatut vihaa kiusaamista ja haluu sen loppuvan mut sit ne kiusaa kiusaajia.


      • ressuthebaron
        Apua onkiva tyttö kirjoitti:

        Älä huoli. Jokanen ihminen pystyy kiusaamaan ja kiusaakin. Mutta eritavoilla. Esim. kiusatut puhuu kiusaajista pahaa. Vähän ristiriitasta kiusatut vihaa kiusaamista ja haluu sen loppuvan mut sit ne kiusaa kiusaajia.

        Itse asiassa kiusattu ei voi kiusata kiusaajaa. Totta kai kiusattu voi puhua kiusaajasta pahaa, lyödä (ehkä takaisin), yms. mutta siinä ei ole kyse kiusaamisesta. Kiusaaminen on systemaattista väkivaltaa (henkistä tai fyysistä, molemmat yhtä pahoja). Tuo taas on vähän eri asia. Mutta on ihan totta että kiusatustakin voi tulla kiusaaja, ja on mahdollista olla samaan aikaan molempia. Mutta kiusattu ei voi kiusata OMAA KIUSAAJAANSA. Se on vaan mahdotonta, kiusaamisilmiön rakenteesta johtuen.

        Pahan puhuminen on aina huono juttu, mutta jos henkilö A (kiusaaja) on vuosikaudet haukkunut henkilö B:tä (kiusattu) rumaksi, huoraksi, mielisairaaksi yms. niin silloin henkilö B on kyllä mielestäni ihan oikeutettu puhumaan pahaa henkilö A:sta.

        Oli vaan pakko huomauttaa tästä, muuten olen täysin samaa mieltä tuosta. Vaikutat kyllä todella fiksulta ja kaikkea hyvää sulle! :)


    • #kiusattu

      Hei mulla on ihan sama juttu!! Ymmärrän sua täysin.

      • Apua onkiva tyttö

        Kiva et ymmärrät. Halusin tossa mun avautumisessa huomioida muutkin kiiusatut kun tiiän etten todellakaan oo ainoo. Totta kai mä haluisin et olisin ku en taho kenenkään muun kokevan sitä mut pitää vaan selvitä ;)


    • Apua onkiva tyttö

      Pliis...omia mieli piteitä jookos =(

    • Ikävä kuulla kiusatuksi tulemisestasi. Kenenkään ei pitäisi joutua kiusatuksi, se on aina väärin. Jäin miettimään kun kirjoitit, etteivät opettajat tajua kiusaamisen vakavuutta, niin kerroitko heille mitä kaikkea olit joutunut kokemaan? Ainakin isoissa kouluissa voi olla joskus haastavaa nähdä kaikkia tapahtumia, siksi tarvitaan niitä rohkeita, jotka puuttuvat tilanteisiin ja kertovat kiusaamisesta koulun henkilökunnalle.
      Kun kysyt neuvoa, miten auttaa muita kiusattuja, niin olemalla itse ystävällinen. Siten miten toivoisit, että sinua olisi kohdeltu/kohdeltaisiin. Ehkä sillä tavoin voit löytää itsellesikin kaverin, joka ymmärtää mitä olet kokenut. Kummatkin teistä osaisivat hyväksyä toisensa sellaisena kuin on, ei arvioisi toista musiikkimaun tai ulkonäön jne osalta.
      Itsekin kirjoitit, että noista kokemuksista voi jäädä traumoja. Oletko siis käynyt jossain juttelemassa näistä asioista, ettet joudu kantamaan niiden aiheuttamaa taakkaa aina mukanasi? Esimerkiksi koulukuraattorille tai nuorisotyönohjaajille?

      Hyvä, ettet itse halua kiusata koskaan ketään. Se vain jatkaisi ikävä kierrettä.

      Kaikkea hyvää sinulle,
      Kotkan NettiSaapas

    • Apua onkiva tyttö

      Kiitos neuvoista.

    • Hope this helps

      Toi teksti on ihan niinkuin mun kirjoittamaa.
      Sanoisin että jos kouluun tulee nyt uusia tyyppejä niin yritä heti näyttää yhdelle sun kaikki hyvät puolet ja sit ku se alkaa luottamaan suhun niin anna selonteko kaikesta mitä ne kiusaajat on tehny sulle, ettei se vaan liity niihin myöhemmin.
      Hiljasimmat siitä joukosta on muutenkin varmaan joutumassa niiden kusipäiden grilliin, niin ystävysty niiden kanssa ettei tarvii kärsiä yksin.

    • Neuvoja onkiva tyttö

      Hömm...kuulostaa aika veikeeltä mutta tehokkaalata! Kiitti! =D

    • Aloittaja on yksi helvetin järkevä ihminen. Olen yllättynyt. KAIKKEA hyvää sulle.

    • Apua onkiva tyttö

      Jos muo tarkotit, niin kiitti Siilio....luuuulisin. =D

    • ressuthebaron

      Miksi aikuiset ei ymmärrä? Niinpä. Koulukiusaamiseen puuttumisen pahimpia ongelmia on, etteivät lasten/nuorten kanssa työskentelevät aikuiset vain kertakaikkiaan tunnu tajuavan kuinka vakavasta asiasta kysymys on. Kuten tästäkin taas näkee, niin ei se ole vaan sanoja ja tekoja. Se on väkivaltaa. Kertokaapa, onko oikein että lapsi joutuu tottumaan väkivaltaan?

      • Apua onkiva tyttö

        Kiitti ressuthebaron! Sinä tulee asiaa!


    • jokeri-jake

      Rasismii? Ootko alkujas jostain muusta maasta? No ei sillä pitais olla kyl välii. Meneet puhuu opes/luokanvalvojas kaa, kerrot mitä sul ollaan sanottu, mitä koet. Puhu myös vanhempiesi kanssa. Puhuminen auttaa!

      • Neuvoja onkiva tyttö

        Puhuttu ollaan jo! On se tosiaan auttanut vuosien varrella vähäsen mutta...noh..kyllä tää nyt paremminkin vois olla.


    • Neuvoja onkiva tyttö

      No kiitti kaikesta! Voitte laitta vastauksiin vieläkin! Käyn joka paivä tarkistaan mikä on tilanne ;)

    • Neuvoja onkiva tyttö

      Ja unohin sanoo, oon kyl ihan paljasjalkanen suomalainen!

    • wautsiwau

      Mun mielestä sulla on kuitenkin tosi hyvä, positiivinen asenne kaikesta huolimatta. Muut lapset on liian lapsellisia vielä.. Odota muutama vuosi!
      Muista että saat kuunnella mitä musiikkia tahdot ja olla sellainen kuin olet! Olet hyvä ihminen ja ole esimerkkinä muille vaikka ne ei sitä vielä tajuakkaan. Edusta itseäsi.

      MItä ikinä tapahtuu, Älä lannistu! JA pidä toi asenne!

      TIedät että toi kääntyy vielä hyväksi sun kohdalla!

      NOstan sulle peukkua! Itse olin heikompi aikoinaan. Mutta kaikesta huolimatta pääsin jaloilleni kuitenkin :)

      Pyydä opettajien kanssa vaikka palaveri! Sinä ja opettajat, aiheena kiusaaminen. Oikeesti arvoistaisin todella paljon sellaista ihmistä joka niin uskaltaisi tehdä. Vaikka se ei kiusaamista lopettaisikaan, olisi se ainakin askel kohti parempaa ja ainakin olisi oikeasti tehnyt jotain asian eteen.

    • 14vpoikA

      Mun äiti on opettanut että jos joku lyö lyö takasin, sama pätee haukkumiseen.
      Sanon vaa auttaa kyllä.

    • SoSad

      ...

    • Kyllähän se joihinkin tepsii, mutta jotkut kusipäät eivät piittaa haukkumisesta tai lyömisestä. Haukkuminen saa oikeastaan hyvin harvoin kiusaamista loppumaan. Kunnon vahva lyönti kasvoihin taikka vatsaan saa lähes jokaisen kiusaajan tajuamaan, ettei kannata. Sekään ei toimi kaikkiin ja tietenkin täytyy osata lyödä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2425
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2030
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      257
      2016
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe