Kattokaas tätä - DesignTalo

Ordinary House

36

4309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exomatalomyyjä

      Enemmän tästä puntit tutisee kilpailijoilla, joille tuon trollin viskasitkin :)

      Ei tossa mitään uutta: saatte jonkun satkun säästöön markkinoinnissa ja itse asiassa kalikoista teetättäen on ihan se ja sama, missä nurkanpaikka on.

      Täysi räätälöinti tarkoittaa tässä vakioratkaisuihin ohjattavaa asiakaspalvelua. Mutta hyvä näinkin, koska kilpailu avautui uudelle toimintamallille ja tästä sikiää seuraavalle nousukaudelle vielä ihan oikeasti räätälöityjä ratkaisuja.

      Tällöin mukaan tulevat suuremmatkin rakennusliikkeet ja talopakettitehtaiden arkkuihin tulevat viimeisetkin naularivit!

      • 6+19

        Ei mitään uutta - räätälöityjä valmistalona (jopa sellaisia oikeasti valmiita) - on tehty aina, ainoastaan nämä halpismerkit ovat vältelleet sitä asiakassegmenttiä.


    • et ostanut

      Tervetuloa inspiroitumaan uuteen hinnastoomme.


      ps. räätälöinti kasvattaa kustannuksia.

    • Räätälöity designtalo on yhtä kaukana yksilöllisestä talosta kuin on design-valmistalo valmiista talosta.

      Ehta räätälöinti tarkoittaa taloa, joka on ammattimaisesti tontin olosuhteisiin, asukkaiden tarpeisiin ja budjettiin sovitettu. Tuo Designtalon räätälöinti on vain vanhan valmistalokonseptin uudelleenpaketointia - nyt vähän aiempaa värikkäämpään lahjapaperiin. Ja pohjalla on edelleen se valmistalo, jonka valmiusaste on luokkaa 70 %.

      Miksihän kuluttajavirasto ei kiellä valmistalo -markkinointinimeä noilta lähestulkoon valmiilta taloilta - nehän tekee pilkkaa niistä todellisista rakentajista, joiden jäljiltä talo on oikeasti valmis.

      • Tekisin

        Parempaa tulosta näkyy kuitenkin tekevän kuin palstan kestoskeidari!


      • talo2016

        Mitä esim designtalon valmisratkaisusta puuttuu? 30% on aika paljon.


      • talo2017

        Korjaan 100 % kokonaan valmis. mistä keksit näitä juttuja?


      • Turuusta

        No johan on myyjä keksinyt vastata aamuyöstä, ei paljon puutu : kun maatyöt ja maa-ainekset, patolevyt, rakennusaikaiset sähköt ja vedet, topin kalusteista vetolaatikot jne, kunnon kodinkoneet, maalämpö, valaistus, tavaran vastaanotto ja suojaaminen, siivous, lämmittimet,jätemaksut, vastaavat, luvat jne...
        Eli kertoo vastaajan ammattitaidosta riittämiin...


      • Kirkkonummeltekivaa
        Tekisin kirjoitti:

        Parempaa tulosta näkyy kuitenkin tekevän kuin palstan kestoskeidari!

        Kakaraskeidaa papan lööpit (:


    • samaa mieltä

      Eivät ihmiset ole tyhmiä Desing-Talon kaverit, eivät tosiaankaan. Yllä oleva nimimerkki rauno_kangas kertoi kaiken oleellisen. Muutos aiempaan on, että tekstin fontti on kotisivuilla hieman isommalla, ja asiat kerrotaan "yksinkertaisesti" -perusmarkkinointia. Käytännössä tässä vain vähennetään talomyyjän työtä "uudistuksen" varjolla.

      Täytyy tosin nostaa hattua mainostoimistolle, ketä Design-Talo onkaan käyttänyt. Hienot värit.

    • Suutari69

      Talokauppias on kunnianarvoinen ammatti, ei sitä tarvitse halventaa tuollaisilla nimityksillä kuin kotiräätäli vai onko tj:kin sutenööri ja sihteeri.....

      • Näinon

        Talomyyjät on kyllä ihan alinta persekastia!


      • En tutkinut konseptia kovin tarkkaan, mutta joskus noilla "räätälöi itse netissä" palveluilla tavoitellaan aluemyyntiorganisaation roolin pienentämistä. Seuraavassa vaiheessa voisi visioida jopa kokonaan nettikauppaan perustuvan valmistalokonseptin, jossa ei olisi lainkaan alue-edustajia, vain pari myynti-inssiä tehtaalla kirjaamassa tilauksia....


      • _SDL
        rauno_kangas kirjoitti:

        En tutkinut konseptia kovin tarkkaan, mutta joskus noilla "räätälöi itse netissä" palveluilla tavoitellaan aluemyyntiorganisaation roolin pienentämistä. Seuraavassa vaiheessa voisi visioida jopa kokonaan nettikauppaan perustuvan valmistalokonseptin, jossa ei olisi lainkaan alue-edustajia, vain pari myynti-inssiä tehtaalla kirjaamassa tilauksia....

        Rane se ei ole tämän www-ajan osaaja - menneen talven töröttäjä. Niillä talotehtailla, jotka panostavat nimenomaan laadukkaaseen omatoimiseen palveluun, on parhaat eväät selvitä tulevista haasteista. Renni elää aikaa gods dominant logic, eikä pysty googlettamaan seuraavaa vaihetta. Ja sekös ärsyttää kaikkitietävää leikkivää.


    • Pertsa perusjässi

      Design-talon uusi sivusto on täysin sysip***a, kun ei näe hintoja eikä voi vertailla eri hintatasoa toisiin valmistajiin. Tässä hintaluokassa (lue: halpatalot) tuolla räätälöinnillä ei ole mitään lisäarvoa, vaan päinvastoin tämä tulee olemaan ostamisen este. Minulla ei ole aikaa jutella jonkun myyntiharrin tms. kanssa tuntitolkulla nurkkien paikoista ennenkuin saan sieltä sen entisen perusmallin hinnan, toki saatan jonkun huoneen siirtää peilikuvaksi, mutta hintoihin nuo ei suuresti vaikuta. Ei ole aikaa taikka mielenkiintoa olla jonkin harrin tms. vedetettävissä kun pitäis töissäkin käydä että joskus saa talon hankittua.

      Itse sivusto on todella sekava ja surkea käyttää, jos tuolla aikoo lisätä myyntiä, niin onneksi olkoon. Mitenhän mahtaa toimia mobiililaitteilla, joita nykyään 25-30% käyttäjistä suosii? En uskalla edes arvata. Tällaisen suomalaisen perusäijän hermo kestää ehkä 2 minuuttia tuota konsepti-kikkelöintiä, sen jälkeen vaihtuu sivusto ja sen myötä myös talotoimittaja!! Nyt on joku mainostoimiston hipsteri vedettänyt hyvät fyrkat tästä konseptista, ilman että asiakasta olisi kuultu ETUKÄTEEN. Oma veikkaukseni on, että vähin äänin jouluun mennessä "valmiit esimerkkimallit ilmestyvät takaisin sivustolle". Silloin hipsterillä ottaa koville ;)

      • Juurikin näin se on

        BuaahhhHH. Näin se kalikka kirpaisee kilpailevaa, kun saranat ruostuu toimipisteen lasiovesta käymättömyyttään.


      • JorePore

        Pertsa rakentaa pitkästä...


    • Just Joo

      Vilkaisin nettisivuja. Liian vilkkaat ja sekavat. Yksinkertaisissa asioissa on parempi selkeä luettelo ja niistä voi valita. Ei tarvita hyppiviä ikkunoita.

    • Designtalon omistaja

      Kannattaa miettiä, ottaako Designtalon. Meillä on aika uusi Designtalo. Nyt meneillään on kosteusvaurion kartoitus, joka johtuu puutteellisestä yläkerran lattiakaivojen tuennasta ja lattiakaivojen veden eristys on muutenkin puutteellinen. Meillä pääsee lattiakaivon yläreunasta gyprokkien väliin vettä. Vettä on päässyt välipohjaan ja siellä on sitä litratolkulla. Meillä yläkerrassa on pesuhuone suihkulla. Kun suihkussa käytiin alkoi vettä tulemaan kodinhoitohuoneen katosta. Designtalojen omistajien kannattaa katsoa onko tämä asia kunnossa omassa talossa.

      Tämä tuennan puute on aiheuttanut lattiakaivojen putoamisen tai sitten kaivo on asennettu jo alunperin väärään korkoon. No nyt sitten alakerrassa sataa vettä, jos siellä vielä kävisi suihkussa. Lisäksi yläkerran lattiakaivojen ympärillä on vain vedeneristyskangas, eikä oikeaoppista tiivistystä laisinkaan, joten gyprocit pääsee kivasti kastumaan kun kangas oli lähtenyt irti. Kangas oli periaatteessa vain lattiakaivon puristeessa.

      Ratkaistu ongelma muutama vuoden takaa

      Vuosien taistelun jälkeen selvisi miksi meillä on alakerta talvisin 26 asteinen ja yläkerta 14-16 asteinen. DT työnjohdolla tuli keittiön vesivahingon (JEP sellainenkin on ollut) yhteydessä mieleen, että ilmanvaihtokanavat voisivat olla kytkemättä. Tarkastuskameralla kävivät sivuluukkuista katsomassa ja näin todellakin oli. Ilmanvaihtokanavien piiput olivat kytkemättä ja ilmastointiputket olivat siellä puhallusvillojen seassa ja yläkerran kylmyys johtui niistä. Tämäkin asia oli vaikeaa huomata, sillä katto tuli rakennusvaiheessa 3 kk myöhässä, koska timpurit tekiviät ensin väärän rimajaon katolle, ja näin ollen peltien asennus oli mahdotonta. Niinpä sisätyöt ja puhallusvillat oli paikallaan kun katto tuli. Katon ilmanvaihtopiiput jäi kytkemättä eikä tuonne harjalle mennyt mitään tarkastusluukkua, saati että asiaa otettiin esille välitarkastuksissa.

      Aiemmin meillä on myös kaiteet olleet liian lyhyellä ruuvilla kiinni ja ne jäivät käteen ja kaaduttiin portaissa. Parkettiasennuksessa oli sanomista. Lyöntijälkiä, enkä tänä päivänäkään tiedä, ajettiinko seinän ja parketin väliin väliä, kuten olisi pitänyt. Kävin talolla asennuksen aikaan ja nämä sisustusamatöörit olivat laittaneet parketit aivan kiinni seinään. Vaikka kiiloilla ne olisi saatu heti oikeaan kohtaan. Listoitukset vedettiin ennen tarkastusta.

      Yläkerran lattiakaato korjattiin kolmeen otteeseen. Vesi kiersi lattian suihkupisteestä lapetta kohden ja sitten vasta nurkasta lähti menemään lattiakaivolle. Joskin siinäkin oli mäki, ettei se sinnekkään heti päässyt. Lattiaa avattiin vain osittain (kolmesti), ja näin kuulemma ei saisi tehdä, sillä veden eritystä ei saada tällöin tiiviisti tehtyä. Mutta he päätyivät tekemään näin.

      Designtalon reklamaatioihin on suhtauduttu nihkeästi. Ja heti ollaan laistamassa korvausvelvollisuutta. Kun yhteenvetona kokonaisuutta miettii, niin asiat jotka näyttävät hyvältä, voivat yllättää sisältä. 10 vuoden rakennetakuu jota kovasti mainostetaan koskee vain törkeitä virheitä... ja vasta kun vakuutusyhtiön kanssa asioista on väännetty on otettu vastuu.

      • Leuku

        2004 rakennetun Design-talon omistajana voin pitää itseäni ilmeisesti onnekkaana, eli joko minulla on hyvä yksilö, tai sitten en ole vielä löytänyt virheitä :)

        Tosin on asioita, joista tarkka kuluttaja voisi hermostua,
        - yläkerran kaiteiden kiinnitys osittain pelkässä verhoilulevyssä (ei ole sattunut koolaus kohille), selvä moka
        - yläkerran WC-pöntön vesiputki jäätyi talvella, oli vedetty eristämättömän tilan kautta, talovalmistaja korjasi vetämällä uudestaan putken pintaan sisäpuolella, ei enää jäädy. Onneksi myös älysivät irrottaa syöttöputken jakotukista varaajan alta
        - peltikaton asennustyö oli kyllä aika huitaisten tehty, mm. lumiesteiden kiinnitys osittain pellin varassa !
        - lattialämmityksen termostaatit hajosi 5 vuoden sisällä kaikki
        - sähkökytkennät tehty osin asiantuntemattomasti, oli esim. liikaa kuormitettu yhtä vaihetta, ei voi käyttää kaikkia kodin vempaimia yhtä aikaa (täytyy tuokin vielä hoitaa kuntoon).

        jnejnejne..

        .. mutta kätevänä osasin korjata osan noista itsekin.

        Mm. lattiakaivojen säännöllinen tarkistus ja puhdistus nyt kuuluu jokaiselle OK-asujalle muutenkin, eli noita vesivahinkoja voi välttää/minimoida jos hiukan itsekin vaivautuu niitä ajoittain tutkimaan (tätähän tuntuu aika harva käsittävän).


    • 3+13

      Eihän tuossa ole mitään uutta kun Desing-talon on voinut jo vuosikausia muokata mieleisekseen kunhan ulkoseinät ovat vaan pysyneet paikallaan.

      Tämä on tietysti vain oma mielipiteeni mutta tuollainen liiallinen räätälöinti on todella huono asia kun amatöörit lähtevät suunnittelemaan niin lopputukoksena on hyvin usein täysin toimimaton pohjaratkaisu. Parempi vaihtoehto olisi ottaa ammattisuunnittelijan tekemä pohjaratkaisu jota sitten hiemn tuunataan.

      Silmiinpistävää on oikeastaan kaikkien talotoimittajien mallistoissa se että pesuhuoneessa on aina vain yksi suihku vaikka kaksi suihkua pitäisi olla standardi. Sama tilanne on veesojen suhteen eli yksikerroksisissa pitäisi olla aina kaksi erillistä vessaa. Tuo talomyyjien suosima ratkaisu wc-istuimen asentamisesta pesuhuoneeseen on maailmanhistoria typerin ratkaisu.

    • isomjuu

      Lestadiolaisten talon paskoja.En suosittele.Muutama vuosi ja ihmettelette kun aina on joku kipeenä.Siitä se taistelu alkaa.Kannattaa tehdä talo itse niin saa hyvän.Valmis taloissa isoja rakennus virheitä.Tämä on tullut todistettua

    • omatalovalmiiksi

      Juu kyllä nuo talomyyjät tietyn tason kusettajia ovat ja puheet vaihtuu kun takavalot katoaa.

      itsellä parista kokemusta Pirkanmaalta mm. design taloista, siellä kauppaa vääntää sellainen sähläri joka ei tajua rakentamisesta yhtään mitään ja varmaan noista taloista joita kauppaa sitäkään vähää, yritetty kysyä tuosta täysvalmiista ym ei saatu vastauksia kun ei tiennyt tai huvittanut ottaa selvää. . , huono asiantuntematon palvelu. Ei kovin vakuuttavaa.

      Onneksi parempi palvelu kilpailijalla , sieltä sai heti vastaukset kysymyksiin jotka askarruttivat ja palvelutoimi ( kodikastalot) sieltä ollaan hankimassa..
      Myös itse talotoimitus järkevämmän hintainen ja huomattavasti laadukkaampi.

      Onko jollain muilla vastaavia kokemuksia ?

      • oisniinkivatietää

        Kellä on huomattavasti laadukkaampi? Ja halvempi samalla?


    • Uskoako

      Saako kodikasta muuttovalmiina vai vaan projektina

    • Kehttaatta

      Melkoinen kodikkaan mainos?

    • Meneekö

      Talonäytöt hiukan harvassa?

    • Asumisterveys

      En yhtään ihmettele. Jos talo olisi oikeasti design, ei sitä nimessä tarvitsisi mainita... Design-talon osti pääomasijoittaja vuonna 2011 ja kaava on aina sama. Ensin tehdään muutama vuosi mahdollisimman halvalla kuraa, että saadaan voitto näyttämään mahdollisimman suurelta ja sitten firma laitetaan pörssiin. Miksi suostuisit tähän kusetukseen?

      Muurame-, Design- ja Kannustalojen laatuongelmista on tehty ilmoituksia Asumisterveysliittoon.

    • Isotviepienetvikisee

      Ainoa koti tulee korvaamaan näköjään designin kun hinnoittelu on näköjään käännetty ainoakodin suuntaan, kesko vie ja muut vikisee taas

    • hyvinkääuusi

      Ainoa koti meidänkin valinta

    • Hirsiontalo

      Hirsitalo on ainoa oikea ratkaisu ja sielläkin vain sellaisalta jolla talous kunnossa, muistakaa

    • vierestäseurannut

      Ikäviä asiakas kokemuksia aikalailla.
      Talomyyjät kehuvat ja oikovat tällä palstalla paremmaksi mitä oikeasti on.

    • Totuussattuu

      Tekee varmaan jotain oikeinkin kun on kuitenkin suurin...

    • Asentaja72

      Kun tekee muita vähän edullisemmin juuri ja juuri rimanylittävää jälkeä, menestyy. Harmittaa, että Designtalo osti Finnlamellin, kun nyt Finnlamellinkin laatu laskee ja koneet taloon tulee Designtalolta, hyi. Designtaloa myydään siksikin paljon, kun sitä myydään myös K-Raudassa Ainoakoti-nimellä. Ihmiset ovat Plussa-pisteiden perässä...

    • Anonyymi

      En ostaisi Ainoakotia tai Designtaloa uutena enkä vanhana. Ongelmat alkavat viimeistään viiden vuoden kuluttua valmistumisesta.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      426
      2981
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2306
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      351
      2026
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1777
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1062
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe