Sisäsiisteysongelma!!!

Perhanan rakki

Meillä on 6kk vanha husky uros, päivisin ei tee mitään sisälle, kunhan ollaan kotona. Ennen kun lähdetään johonkin niin käytetään tietty pihalla, vaikka oltais vaan 15-30min poissa niin on AINA pissat lattialla. Öisin se tekee aina pissan tai pari sisälle, ja kakan kanssa. Saatan herätä aamulla klo 6 kauheaan lorinaan ja ennenkun ehdin nousta ylös niin se on paskonut samalla ja sitten se perhanan koira menee takaisin nukkumaan ja nukkuu 10-11 asti kun minä valvon silmät punertaen. Lattiat on pilalla, mun hermot on kireällä ja mä olen niin lähellä sitä että vien pennun kasvattajalle takaisin. Joku aika sitten, kun Dani oli 5kk niin oli monta viikkoa ettei tehnyt yöllä mitään sisälle ja harvoin kun jäi yksin mutta nyt taas tää on alkanut, mä en yksinkertaisesti JAKSA ENÄÄ! Vanhempi narttu irlanninsetteri oppi sisäsiistiksi 6kk ikäisenä, mutta lopetti yöhädät siinä 4kk ikäisenä.

7

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Spanieliiiiii

      Onko sinun mahdollista rajata tilaa missä koira nukkuu? Esim. iso häkki? Koira ei mielellään tee tarpeitaan omaan nukkumapaikkaan.
      Entä onko sinun mahdollista herätä ennen koiraa ja viedä nopeaan ulos?

      • Ketjuneka

        En tiedä auttaako se rajaus sillä se tekee jo nyt asiansa ihan petinsä lähelle. Kerran on pissanut sängylle. Kyllähän mä voisin herätä siinä 4-5 aikaa ja käyttää sitä pihalla, mutta mitäs sitten, tuloksena on ärtyisä ja väsynyt omistaja loppu päivälle joka ei jaksa käydä lenkillä/puistossa/leikkiä ym.


    • Pikkuasioita

      Olethan laittanut ja opettanut sen paperille pentuna? Laita ne paperit yöksi takaisin. Vasta vuosikkalta voit odottaa kohtuullisen hyvää sisäsiisteyttä. Ei ennen sitä, vaan vahingot ovat hyvin mahdollisia.

      Jos kerran kello 6 heräät, niin laita kello soimaan vaikka viideltä ja vie rekku pihalle.

      • Ketjuneka

        Enhän mä siitä mitään menetä vaikka kokeilenkin, en vaan haluaisi että koira tottuu siihen että joka aamu herätään ja käydään klo 5 pihalla. Kyllä on paperit aina ollut käytössä ja koitettu opettaa niille mutta se ei koskaan niitä tajunnut. Eikä tämä ole siitä kiinni ettemmekö osanneet kouluttaa sitä paperille sillä yritettiin niin monta eri keinoa ja niksiä. Pissat tuli kyllä sinne päin mutta ei kuitenkaan.


      • Lisää siihen
        Ketjuneka kirjoitti:

        Enhän mä siitä mitään menetä vaikka kokeilenkin, en vaan haluaisi että koira tottuu siihen että joka aamu herätään ja käydään klo 5 pihalla. Kyllä on paperit aina ollut käytössä ja koitettu opettaa niille mutta se ei koskaan niitä tajunnut. Eikä tämä ole siitä kiinni ettemmekö osanneet kouluttaa sitä paperille sillä yritettiin niin monta eri keinoa ja niksiä. Pissat tuli kyllä sinne päin mutta ei kuitenkaan.

        paperin alle vaikka halkaistu jätesäkki tai muu isompi muovipala, niin ei ainakaan parketti mene pissistä pilalle.

        Ja kyllä sitä aikaa voi sitten vähitellen myöhentää vaikka nyt tässä vaiheessa viideltä jo heräisitte ja alkaisitte tehdä lenkille lähtöä.


    • pissaton

      Jostain syystä koirasi ei ole oppinut, että sisälle ei tehdä tarpeita. Tosin 6kk ikäsenä voi joillakin yksilöillä olla vielä kehittymätön kyky pidättää...
      Aloita opettaminen tavallaan alusta. Ole ylenmäärin iloinen ulos tehdyistä pissoista ja sisällä älä reagoi. Näin varmaan teetkin :)
      Yöajaksi kannatan tuota häkkiin laittamista. Sinne koirat eivät todellakaan mielellään tarpeitä tee ja nukkuvat muutenkin rauhassa omassa pesässään. Sieltä sitten heti herättyäsi kantamalla ulos ja bileet pystyyn, kun pissa tulee sinne. Namilla kehua voi vielä vahvistaa. Tsemppiä.

    • Kusiluuttu

      Jotenkin tuntuu, että tuossa on kysymys jostain muusta kuin pidätyskyvystä. Joko poika nostaa koipea ulkona? Tehdäänkö tarpeet pihalle vai käydäänkö kauempana? Teettekö pitkiä lenkkejä tarpeeksi?

      Oman koirani kanssa sisäsiisteys oli puolivuotiaana vasta orastavaa, kahdeksankuisena lähes, ja vasta vuosikkaana luotettava. Ensimmäisen talven ramppasin öisin ja aamuvarhaisella paljon käyttämässä koiraa. Nyt parivuotiaana vasta on aikuisen veroinen siisteys.

      Pitää muistaa, että koira viestii eritteillään, esim sille toiselle koirallenne tai teille. Jos tarpeet tehdään omalle pihalle, pennun voi myös olla vaikeaa käsittää sisä- ja ulkotilan eroa.

      Mikähän olisi eroahdistuksen osuus? Nuoret koirat usein reagoivat omistajan lähtöön huolestumalla.
      Oletteko riittävän jämäköitä johtajuudessanne? Että pentu tietää paikkansa laumassanne, eikä tarvitse hermoilla.

      Sisäsiisteys on koulutuskysymys, ja teillä ollaan siis vaiheessa. Hakeutukaa kouluttajalle, suosittelen pevi-kouluttajia. Minusta ei perusteita palauttaa kasvattajalle pentua, kyllä tuollaisiin ongelmiin pitää koiranomistajalla olla valmiutta paneutua vähän pidempään kuin muutaman kuukauden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe