Vuokranantaja pidättänyt vuokravakuudesta turhaa

asdfghjklöä

Nyt on tullut sellanen ongelma että muutin reilu kuukausi sitten vuokra-asunnosta pois, muutaman päivän kuluttua tuli tilille 935€ vuokravakuudesta, kun ennen muuttoa sitä oli maksettu 2900€. Minkäänlaista selitystä mihin raha oli mennyt ei tullut, ei viestiä, ei puhelua, eikä sähköpostia. Kolusin läpi sähköpostin roskapostikansiota myöten; ei mitään.

No, tottakai soitin sinne että mitä ihmettä, missä loput rahat? vastaukseksi sain että on lähetetty sähköpostina selitys, mitä he ei kylläkään enää lähetetyt-kansiosta edes löytänyt. Suostuivat kuitenkin lähettämään uudestaan, ja syiksi vuokravakuudesta veloittamiseen oli sanottu seuraavat:

Koko asunnon uudelleen maalaus: 1100€
Uusi WC-istuin: 300€ (?!)
Asunnon 10h siivous: 350€
Lieden pesu: 39€
Kahden oven korjaus: 180€

Lähtiessämme emme nähneet mitään vikaa seinissä tai WC-istuimessa, liesi pestiin erittäin kunnolla, sekä meitä oli asunnossa 4 ihmistä siivoamassa noin 8 tunnin ajan lattiasta kattoon. Kahden oven korjauksen ymmärrän koska maalipintaa oli lohjennut.

Olen ollut yhteydessä sinne reilun kuukauden ajan, enkä ole saanut minkäänlaista näyttöä siitä että nämä olisi ollut tarpeellisia, tänään vain sain viimeisen viestin että eivät ole palauttamassa rahoja.
Vuokranantajana on tosiaan yritys eikä yksityinen henkilö.

Mitä ihmettä minun tulisi tehdä? Onko kenelläkään vinkkejä?

7

1195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunnalliseen

      Oikeusaputoimisto?

    • asdfasfasfasfads

      Kuulostaa huijaukselta. Ottaisin yhteyttä poliisiin ja rikosnimikkeeksi kavallus. Ties vaikka mitään remppoja ei ole edes tehty oikeasti, mutta niin on sinulle vain uskoteltu.

      • antaja

        Pyydä nyt ensialkuun vaikkapa kuittikopiot kyseisistä kulueristä. Mikäli kuitteja ei löydy voit tehdä rikosilmoituksen poliisille. Kyseessähän on lievä petos/petos mikäli eivät ole kyseisiä remontteja tehneet.


        lisäksi aina vuokrasuhteen alussa valokuvaus kämpästä ja sen vioista. Vuokranantajalta vuokra sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä vikalistaan allekirjoitus ( liitätte siis vuokrasopimukseen). Näin ei ole epäselvää tulleista vioista suhteen lopussa.


    • ihme aloitus

      Ei se vuokranantaja tyhjästä keksi niitä korjauksia. Kyllä siellä asunnossa on tehty jotain sellaista mikä ei kuulu normaaliin kulumiseen. Joko aloitus trolli tai sitten aloittaja on ...... Vuokranantaja tietää kyllä mikä on rikollista toimintaa ja tämmöinen tyhjästä temmatut korjaukset olisivat sitä. En usko koko tarinan totuuteen vaan tässä on jotakin sellaista mitä ei olla kerrottu. 8 vuokra-asuntoa sumista on takana ja koskaan ei ole ollut ongelmia vuokranantajien kanssa

    • Mammuska 1

      Harmittaa puolestasi tuo vuokravakuuden penääminen. Tilanne on se ,että ainakin yksityiset vuokranantajat vaativat vakuuden koska epäilevät häriötä vuokran maksussa ja huoneiston kunnossa vuokrasopimuksen päättyessä. Normaali elämisen jälki/kuluminen ei oikeuta pidättämään vuokravakuutta. Törkeä vuokranantaja käyttää tilaisuutta hyväkseen ja tekee tietysti pintarempan vakuusrahoilla. Kotivakuutuksessa voi olla lisänä oikeusvakuutus ( ei kovin hinnakas ) ,sitä en tiedä korvaisiko tämän kaltaisen riidan. Itse olen tällä hetkellä yksityisen asunnossa vuokralaisena mihkä ei loppupelissä vuokravakuutta vaadittu,näin olen saanut sovittua aieminkin. Olen myös sanonut suoraan vuokranantajalle väärinkäytöksistä.
      Omien sotkujen siivoaminen ja jotkut rikkoutumiset inhimillinen vuokralainen hoitaa.
      Terv. vuokralainen

    • Hyvä vuokratapa

      HYVÄ VUOKRATAPA -julkaisussa sanotaan vakuudesta seuraavaa:

      Vakuudesta voidaan pidättää vain ne kohtuulliset kulut, jotka vuokralaisen laiminlyöntien johdosta ovat vuokranantajalle tosiasiallisesti aiheutuneet. Vuokralainen ei kuitenkaan ole vastuussa esimerkiksi pienehköistä naarmuista, kolhuista tai muista vastaavista tavanomaisesta kulumisesta aiheutuvista korjauskustannuksista. Vuokralaisella ei ole oikeutta vakuuteen vedoten jättää viimeisiä vuokria maksamatta.

      Mikäli perusteita vakuuden käyttämiseen ei ole, on vakuus palautettava täysimääräisenä viivytyksettä, kun vuokrasuhde on päättynyt, huoneisto ja siihen liittyvät tilat siivottu, huoneiston avaimet luovutettu ja huoneistossa tehty kunnontarkastus.

      Jos vuokranantajalla on perusteita pidättää osa vakuudesta, on erotus palautettava vuokralaiselle viivytyksettä. Vakuuden pidättämisestä ja sen syistä on ilmoitettava vuokralaiselle kirjallisesti tai sähköpostitse vuokralaisen ilmoittamaan osoitteeseen. Vuokralaiselle tulee myös lähettää kirjallinen erittely syntyneistä kustannuksista.


      Hyvä vuokratapa -julkaisun ovat yhdessä laatineet

      Vuokralaisten Keskusliitto ry http://www.vuokralaistenkeskusliitto.fi

      Suomen Vuokranantajat SVA ry http://www.suomenvuokranantajat.fi

      Suomen Kiinteistöliitto ry http://www.kiinteistoliitto.fi

      Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry http://www.rakli.fi

    • näin se vaan on

      Ainahan ne vuokranantajat yrittää jotain kupata tuosta vuokravakuudesta.. ei sitä saa takas muuten ku jättämällä viimeisen vuokran maksamatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe