milloin kannattaa panostaa yläkoulussa:

kävi

seiskalla kannattaa opiskella paljon, kasilla vähemmän ja taas yksillä paljon. näin opettajat tietävät että olet hyvä koulussa, ja kun parannat ysillä, he usein kannustavat antamalla hyviä numeroita (näin kävi monessa aineessa itselleni).

älä siis panosta vasta yksillä (kuten useat ystäväni), vaan seiskalla myös. kasillakin olisi hyvä, muttei vaikuta yhtä paljoa. eli, seiskalla 9 todistukseen, kasilla kelpaa 7.75 ja ysillä 9.

15

3043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuravessa

      Ei siinä nyt hirveesti oo järkeä hellittää 8lk. Kuitenkin 8lk:n lukuvuositodistuksesta se 9lk lähtee, joten ei 8lk kannata tyriä siksi, jos on sinä vuonna niin laiska...
      Muutenkin muistan rehtorin puheessa kun menin yläasteelle: Päättötodistuksen arviointi aloitetaan jo 7lk:n syksyllä. En tiedä pitääkö tuo niinkään paikkaansa, mutta parempi katsoa kuin katua.

      • Good??? No!

        No sitten kun opettaja miettii päättöarvosanoja kun ei tiiä kumman antaisi (esim.) 7:n tai 8:n niin sit opettaja kattoo 8. luokan todistusta ja jos siellä sattuu olemaan 7 kun on tahallaan ottanu rennosti niin sillä 7. luokan 9 ei oo mitään väliä koska 8. luokan arvosanat on tärkeämpiä kuin 7. luokan. On sitten ihan turha mennä opelle vinkumaan siitä et sai seiskan. Joissain aineissa tais olla viel et otetaan 8. Ja 9. Luokan arvosanojen keskiarvo mut ysi luokan numeroo painotetaan vähän enemmän Eli ei oo mun mielestä mikään kauhean hyvä suunnitelma.


    • meeeee1

      no kokoajanhan kannattaa panostaa mutta ehkä se menee niin että
      7.lk koska hyvä ensivaikutelma opettajille
      8.lk panosta aineisiin mitkä loppuu eli omassa tapauksessa historia
      9.lk sitte kokonaan koska päättötodistus
      kuitenkin kannattaa pitää mielessä että jos annat itsellesi panostamattomuus taukoja niin sitte on myös vaikeempi hyppää takas siihen kovaan opiskeluun uknow :) itte panostin sillai kokoajan aika paljon, numerot välillä 8-9, 9lk lopussa kuitenki lipsuin aika paljo koenumeroissa, mutta päättöön tuli kuitenkin hyvät numerot koska olin 'hyvä oppilas' ni pysty pyöristää ylöspäin :)

    • masentunuthiippari

      Kannattaa panostaa kokoajan. Numero on helppo pitää korkeana mutta paljon hankalempi nostaa. Ei kannata hellitellä 8 luokalla. Trust me, kokemusta on.

    • Dinner is ready

      Näin: Tutustu opettajiin rauhassa seiskaluokka. Opi tuntia seuraamalla, mitä kunkin kohdalla kannattaa tehdä ja mitä ei. Tee vaikutus parhaaksi havaitsemallasi tasolla ja pidä arvosanat ysissä tai kympissä. Kasilla tiedät opettajasta tarpeeksi pitääksesi hänet tyytyväisenä myös itseesi tuomalla tunnilla esiin hänen arvostamiaan puolia itsessäsi. Joku opettaja pitää kaksimielisyydestä, toinen taas sivistyneestä maailmankuvasta. Rohkeasti vain heittäydyt mukaan. Ysillä useimmat opettajat alkavat pitää sinua erityisenä, etkä ole heille enää pelkkä oppilas. Sain keskiarvon läheltä kymppiä ja käväisin vielä kesällä yhden opettajan mökilläkin. :D Ainoa, jonka kanssa en ikinä oikein tullut toimeen oli opinnonohjaajani. Ihan pimee tyyppi.

      Eli lyhyesti ystävysty opettajien kanssa, jos hyvät numerot kokeista ovat lastenleikkiä kuten minulle. (Kenelle ne muka eivät olisi, eihän siinä tarvitse kuin opetella koealue ulkoa sanasta sanaan ja käyttää aivoja.)

    • sandez

      Meen ysille. Ja mietin et jos oisin vetäny relaten kasin niin miten pärjäisin matikassa?? Meillä oli ainakin kasilla neljä kurssia matikkaa. Kun seiskalla oli kolme. Tai sitten miten meni ruotsi...

      Opiskelin seiskalla tosi hyvin ja se autto kasilla ihan sikana. Kasilla tuli tosi paljon asiaa kaikissa aineissa mut just ainakin niinku matikassa koko ajan vaan tuli lisää uutta asiaa.

      Ja mul on enää vuos kouluu jäljellä jos nyt vasta heräisin niin ei ei... mitä järjee neuvoo jengii et relaa yks vuos? Sitä tartte hikipinkona koko ajan olla mut heittää niinku relaten vuos?

    • starstruckrf

      Ahem.. kannattaa panostaa koko ajan. Lukiossa käydään lähestulkoon samoja asioita paljon tarkemmin, sitten ei ole kivaa jos on "hellitellyt" ylästeen aikana.

    • ellen 6281627

      Meillä ainaki kasin tokari vaikuttaa osaltaan lopputokarii

    • Selitys

      Seitsemännellä: Yritä olla kohtelias ensivaikutelmaa varten ja hoitamaan kouluasiat siihen alkoulun tasoon tai vähän alemmas, koska nykyisessä jaksorakenteisessa yläkoulussa seitsemännellä luokalla annetut numerot (paitsi aineet jotka eivät enää jatku) eivät vaikuta päättätodistukseem

      Kahdeksannella: ala pikkuisen jo välittämään numeroista muuten samaa linjaa. Voit yhä hoitaa vähän sinnepäin, selitys löytyy alempaa.

      Yhdeksännellä: Kaikki mahdollinen panostus numeroihin, koska yhdeksännen luokan arvosanat painotetaan kolme kertaa voimakkaammin kuin kahdeksannen.

    • Luk10lainen

      7Luokalla EI ole mitään merkitystä päättötodistuksessa tai missään muussa, mutta ei sitä silti kannata höntsää

      • bsbbs

        Kyllä seiska luokalla on merkitys lopputokariin. Mietippä vaikka aineita joita on VAIN seiskalla pakollisena. Seiskalla loppuvien aineiden numero tullee ja vaikuttaa ysin todistukseen..


      • Kaikilla luokilla
        bsbbs kirjoitti:

        Kyllä seiska luokalla on merkitys lopputokariin. Mietippä vaikka aineita joita on VAIN seiskalla pakollisena. Seiskalla loppuvien aineiden numero tullee ja vaikuttaa ysin todistukseen..

        Kaikilla luokilla pitää panostaa koska jotkut seiska luokan aineet tosistuksessa jäävät myös ysin todistukseen ja jos kasilla vain lipsuu koulunkäynnistä on ihan jäljessä sitten ysillä ja se vasta laskeekin keskiarvoa!


    • EiStressiä

      Yläkoulu on helppoa. Kuuntelee tunneilla ja pyrkii tekemään läksytkin jo tunnilla niin pitäis tulla 10-9 keskiarvo lukuaineista.

    • lukiohuu

      En panostanut seiskalla vaan pidin mun keskiarvoa hyvänä (yli 8) josta aloin myöhemmin korottamaan. Eli ei todellakaan tarvii seikalla vetää pakolla jotain kymppejä kokeista koska jos keskiarvo on yli 8 niin on todella helppoa nostaa sitten viimesinä vuosina tai vasta ysilläkin yli 9.

    • Anonyymi

      Oon Pien luokalla ja oon menossa 8lk en tiiä mitä voisin tehä että oisin hyvä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe