Bremen ensikertalaisen silmin

matka41

Nyt tuli nähtyä Bremen ensi kertaa. Olimme kaksi yötä, mikä oli yllättävää kyllä ihan riittävää. Kävimme läpi "pakolliset" nähtävyydet, jotka kaikki olivat vanhassa kaupungissa. Meidän hotelli ei ollut vanhassa kaupungissa, vaan juna-aseman ja vanhan kaupungin välissä. Kävellen 10 minsaa ja oltiin vanhassa kaupungissa. Bremenin ottaa haltuun kävellen.

Rathaus käytiin katsomassa opaskierroksen kera (5e/hlö, liput pitää ostaa turisti-infosta). Kierros oli enkuksi, opas jakoi meidät saksan ja enkun ryhmiin. Kierros kesti 50 minsaa. Opas kertoi, että joinakin päivinä kierros on jouduttu perumaan, kun valtion virkamiehet saapuvat töihin tärkeään kokoukseen huoneeseen. Rathausin alakerrassa iso ravintola, jos haluaa ostaa vain viinipulloja on toinen ovi siihen rakennuksen toisella puolella (ei testattu, oppaalta kuultiin).

Dom-kirkko raatihuoneen vieressä kannattaa katsoa aamupäivän aikana. Laittoivat ovet kiinni lauantaina kello 14 - tällä kertaa lauluharjoitus.

Turisti-infosta voi ostaa 8-hengen kiertoajelu-minibussiin liput. Ostimme liput perjantaina, pääsimme lauantain kello 16 lähtöön. 45 minsaa (7e/hlö). Vain saksaksi, mutta maisemia oli kiva katsella.

Schnoor-alue on täynnä pieniä kujia, käsityökauppoja, kahviloita, ravintoloita.
Alueen kaupat auki myös sunnuntaina. Kävele täällä rauhassa ja ihmettele kaikkea vastaantulevaa. Täällä myös söimme molempina päivinä.

Kauppakadut alkavat Markplazilta: esim. Sögerstrasse, Obernstrasse. Lloydpassage. Isot tavaratalot (Karstadt, Galleria Kauphof avoinna la 20 saakka).

Böttcherstrasse on vanha kapea kauppakuja. Radisson SAS-hotelli tässä kohdin.

Becks-oluen panimo löytyy joen vastarannalta. Ei käyty, sielläkin voinee vierailla.

Bremenin soittoniekat-patsas löytyy Rathausin kulmanurkkauksesta. Siellä on aina joku valokuvaamassa, suosittu turistinähtävyys.

Museoissa emme nyt käyneet vaan käveltiin rauhassa cityssä tai joen varrella, otettiin oluet terassilla tms. Bussi/ratikkalippuja emme tarvinneet.

Jos menisin nyt uudelleen Bremeniin niin valitsisin tasokkaan hotellin vanhasta kaupungista, hotellihuoneessa olisi kerrankin ollut aikaa viettää aikaa päivän päätteeksi rentoutuen. Bremen ei uuvuta :)

9

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reemeni

      Se on niin pieni kaupunki että keskustaan riittää tuo 2 päivää hyvin. Sitten jos koko kaupunkiin haluaa tutustua kunnolla niin aikaa palaa enemmän

    • sillai tällai

      Bremenissä niinkuin varmaan koko Saksassa hotellin aamiaisella oli eri hinta eli se ei sisältynyt huoneen hintaan. 10 €:llä sai todella vaatimattoman valikoiman. Tallink Express hotellissa Tallinnassa sai 5,50 hintaan aivan toisen luokan syömistä, siis parempaa ja enemmän. No, salsalainen on tunnetusti nuuka. Nuukuus ei näkynyt kylläkään hotellin huonehinnassa.

      • Sillai se on

        Siihen aamupalan hintaan ja laatuun (nettiarviot) kannattaa kiinnittää huomiota, kun varaa Saksan reissuun hotellin.
        Aamupalan hinta vaihtelee reilusti ja välillä tuollainen 6€ aamupala voi olla todella hyvä, mutta huone sitten kalliimpi (työreissulle hyvä valinta, kun erikseen hinnoitellun aamupalan joutuu maksamaan itse...) ja sitten pitkälle yli 20€ maksavia aamupaloja.
        Viime Saksan reissuilla oli 8 ja 8,5€ aamupalat ja ne olivat ihan hyvät, ei huono eikä mitään erityisen hienoa, no 8€ settiin sai ottaa kuoharia, mutta ei se aamusta nyt oikein uppoa.


    • HEVOSHULLU

      OIS KIVA OLLA KIELIKURSSEILLA MM SAKSASSA < AUGSBURG. BERLIINI. KASSEL. CELLE. EMDEN. JA BREMEN.. JOS JOSKUS LOMAILIS SAKSASSA NIIN MM BREMENISSÄ JA RUHRIN ALUEELLA

    • Taasmatkavarattu

      Bremen on mukava paikka. Keskusta todellakin on pienehkö. Helppo ottaa haltuun. Kauppoja on paljon ja kivoja kahviloita.

      Hotelleja ei montaa ihan keskustan (Mitte) alueella ole. Pitkä kävely ei kyllä rautatieaseman tienoiltakaan ole. Radisson Blu (ex. Hilton) ja Ramada ovat aivan ideaalilla paikalla.

      Aamiasta emme yleensä syö hotellissa vaan jossakin mukavassa kahvilassa hotellin lähellä. Siellä saa sämpylän, ison kahvin ja viinerin alle 5€:lla. Riittää ainakin minulle hyvin.

      Ratikalla kannattaa käydä vähän kauempanakin esim. Weserparkissa tai Waterfrontissa sekä kesäisin ainakin Burgerparkissa. Risteily Weserjoella on mukava ja saapahan jalat levätä.

      Itse käyn Bremenissä usein ystävien kanssa muutaman päivän reissussa. Vähän shoppailua ja irtiottoa arjesta. Lyhyt lentoaika ja olet Keski-Euroopassa, minulla etuna myös lyhyt 15 min matka Ryanairin kentälle.

      • työntekijä

        Kommentit edellä aivan ok. Bremen kiva kaupunki muutaman päivä vierailulle, hetkessä olet lentäen lähes keskustassa :) Ihmiset mukavia, siisti paikka, esim. rautatieaseman vieressä mukavia hotelleja ja siitä kävelee tervejalkainen keskustaan nopeasti. Kiva vaihtoehto joskus, jos Berliini jo kovin tuttu.. Berliini kyllä aivan ylivoimainen, jos vertaillaan.


    • 28v

      Kävimme Bremenin joulumarkkinoilla 2013. Majapaikkana vanhan kaupungin kupeessa sijaitseva pieni, shaahin kukistumisen jälkeen Saksaan paenneen iranilaisperheen pitämä, kodikas ja rauhallinen hotelli. Hintaa en muista mutta hiivatin halpa se oli.
      Hankala löydettävä koska ei ollut mitään ulkomainosta mutta katunumero piti paikkansa.

      Luumuilimme siellä 5-yötä. Sopiva kesto meille. Joulumarkkinoiden lisäksi joen varrella oli reilun puoli kilometria keskiaika markkinoita.
      Emme stressanneet itseämme ohjelmoinnilla vaan ajelehdimme sen hetken mielialan mukaan.

      Joulumarkkinoita ajatellen en osaa asettaa niitä järjestykseen. Dresden ja Nuerberg ovat mielestäni hyviä. Berlinin markkinat ovat sirpaloituneet mutta tutustumisen arvoisia. Yksitotisimmat olen tavannut Duesseldorfissa.

      Joulumarkkinat ovat yksi syy mennä luumuilemaan johonkin kaupunkiin.
      Markkinoina viime joulun Praha oli pettymys.

    • Shop-Til-You-Drop

      Bremen on tosiaan ihastuttava, kompaktin kokoinen kaupunki. Paras hotelli minun mielestäni on aivan päärautatieaseman vieressä sijaitseva Intercity Hotel Bremen, jonka huonehintaan kuuluu ihan kelpo aamiainen sekä ratikkakortti, jolla voi matkustaa rajattomasti moderneilla raitionvaunuilla. Sadesäällä teimme muutamia kiertoajeluita ratikassa istuen edellisellä vierailullamme Bremeniin. Ja jos keskustassa ei riitä shoppailtavaa, kannattaa hypätä johonkin bussiin, jolla pääsee kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan (n. 7 km) Ochtum Parkiin, outlet-kylään, jossa riittää kierrettävää koko päiväksi. Tunnelmaa Bremenistä löytää erityisesti syysmarkkinoiden, Freimarktin, aikaan lokakuussa tai edellisen kommentoijan mainitsemien joulumarkkinoiden aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe