Jalkapallon kummallisuuksia

Kissa-Iita

Miksi ihmeessä nykyjalkapallossa sallitaan silmitön käsillärepiminen? Aussifutis tulee lähinnä mieleen.

Miksi rikkoneen joukkueen pelaaja saa edelleen ottaa pallon käsiinsä ainoana tarkoituksenaan viivyttää peliä?

Miten voi olla mahdollista, että pallon mennessä pelialueen ulkopuolelle on heti molemmista joukkueesta kymmenkunta pelaajaa vaatimassa palloa itselleen?

Miksi pelaajat purnaavat tuomioista? Etenkin rankkarivihellyksen jälkeen tuomarin kimpussa on heti joukko pelaajia? Kai vaatimassa tuomioon muutosta. Onko näin joskus tapahtunut?

Miksi pelaajat teeskentelevät loukkaantumisia?

Luetteloa voisi jatkaa?

Niinkuin tuolla aiemmin joku totesi: "jalkapallo on huijarien peli".

11

88

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Viva Uruguay!

   Tuskin koskaan on tuomio muuttunut vaikka koko joukkue olisi aina itku Buffonista lähtien vaatimassa muutosta. En ymmärrä.

   • uuhkku8kl

    Eivät he mieti, että purnaaminen muuttaisi tuomiota. He purkavat tunteitaan, mikä varsinkin maltillisissa Eurooppalaisissa saattaa herättää ihmetystä.


  • Urpu Loppuu

   Urputtamisesta voi antaa varoituksen, mutta harva tuomari näin tuntuu tekevän. Voisi tehdä kutaa kun jakaisi pari keltaista korttia pelissä, sillä toisesta keltaisesta ei enää oma valmentaja antaa enää mitään myönteistä sanaa pelaajalle.

  • Käsillä pelaamisesta

   Peliä ei haluta siistiä siitä se johtuu. Jos näin olisi varoituksia ei nollattaisi puolivälieriin. Niinpä taitopelaajat ja lahjakkaaat läpimenijät ns riplaajat loistaa poissaolollaan. Se aika loppui oikeastaan diego maradonaan. Kaveri käytännöllisesti katsoen potkittiin pois kentältä koska taitoa oli liikaa. Hirveitä taklauksia ja kiinni pitämisiä ja usein ei edes varoitusta. Lopulta meni hermo ja otti punaisen.

   Jos käsillä pelaaminen olisi kielletty väitän että espanjan tasoinen taitojoukkue olisi kisoissa yhä mukana.

  • mulleriitti

   Luetteloa voisi jatkaa, mutta se taas on fifan vastaista.

   Pelkkää fuulaa nyky-futis, kuten näkyi myös Ranska-Ecuador matsissa - punainen kortti ja mistä tilanteesta - tarkoitus oli vain avittaa Sepp Blatterin Sveitsi jatkoon.

   Jokainen pelaaja on kontaktin jälkeen valmis teho-osastolle ja muutaman minuutin kieriskelyn jälkeen ja vähän "kylmäspreitä" kipeeseen niin tyyppi laukkaa kentällä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

   Yksikään teatraalinen dyykkays ei ole tuonut keltaista korttia vaikka joka matsissa niitä näkee useamman.

   Kuten kaikissa pallopeleissä niin vain kapteenilla on oikeus puhutella tuomaria, mutta nykyään kaikilla pelaajilla on aina tarve saada urputtaa rankaisematta vaikka kaikille heille voisi hyvin näyttää keltaista korttia - johan loppuisi urputus.

   Mutta FIFA on haluton puuttumaan näihin, koska show on tärkeintä ja se show tuo lisää fyffee kassaan ja kansa tykkää.

   Fudis on kuten F1 nykyään surkeasti esikirjoitettua näytelmää, jonka näyttelijät suorittavat osansa nolon huonosti. No pääasia, että sponssit ja kansa tykkää ja myyvät tuotteitaan enemmän.

   • Kissa-Iita

    Tästähän syntyi asiallinen keskustelu.

    Suarezin puolustajien perustelut ovat sen sijaan mielestäni kaukana asiallisista. Mielenkiintoista nähdä sortuuko FIFA tekemään jonkinlaisen nahkäpäätöksen.


   • kipuontoisensilmässä
    Kissa-Iita kirjoitti:

    Tästähän syntyi asiallinen keskustelu.

    Suarezin puolustajien perustelut ovat sen sijaan mielestäni kaukana asiallisista. Mielenkiintoista nähdä sortuuko FIFA tekemään jonkinlaisen nahkäpäätöksen.

    No FIFAhan ei tällä kertaa tehnyt "nahkapäätöstä" vaan aika rankan tuomion pelaajan kannalta - kuten muissa kirjoituksissa mainittuna pahempaa väkivaltaa vastustajaa kohtaan (tahallinen vahingoittaminen) tuomitaan kevyemmin tai ei ollenkaan.

    Onko purema (vaikka sitä pitääkin ihmetellä, että miksi) pahempi kuin nappulat edellä taklaus tarkoituksena vain vastustajan eliminointi?

    Näin maalivahtiin kohdistuneen survaisun ilman rangaistusta vaikka maalivahdin reidessä oli selvät merkit nappuloiden käytöstä - maalipotkulla jatkettiin.


  • villinpihellys

   Ehdotuksia sääntöihin, näin sivusta seuranneena: Päähän potkimisesta (syy tai toinen)heti punainen. Peliaika tietty aika sekunteina, kuten kaikissa muissakin peleissä. Pelaajien rikkeitä ja sukelteluja on arvioitava jälkikäteen ja langetettava henk. koht. tuomiot, kuten monissa muissakin lajeissa. Nykytekniikka otettava arvokisoissa entistä paremmin käyttöön; ketään ei voi haitata oikeat tuomiot. Videolta voidaan muutamassa hetkessä tarkastella mennyttä tilannetta. Nyt menee torikokouksiin ja säheltämiseen monin verroin enemmän aikaa.
   ...Robben taidoistaan huolimatta häpeäksi koko lajille.

  • hkli,8

   Ajatelkaa jos nyrkkeilyssäkin ottelija joka iskun jälkeen kieriskelisi maassa ja pitelisi poskeaan.

  • yhop8i9öl

   "Miksi pelaajat teeskentelevät loukkaantumisia?"

   Sehän on viisasta. Joskus siitä tuomitaan rangaistus vastustajalle. Ja ainakin pelaajat saavat levähtää sen aikaa kun peli on poikki ja loukkaantunutta hoidetaan. Se näyttää myös olevan hyvä keino saada juomatauko.

  • eimaar

   Näyttelemistä en hyväksy, mutta miksi pitäisi edes yrittää pysyä pystyssä kun kaveri vie pallon?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   7889
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   6702
  3. Martina avautuu

   Gekkoselle. Tosi hyvin sanottu: https://gekkonen.net/martina-aitolehti-hannu-pikkarainen-18921/ Näen nyt ekaa kertaa videolla. Aika paljon muistutt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   3464
  4. Tohtori Jussi Halla-aho sairaslomalla

   Viikon ikävin uutinen oli Suomen suosituimman poliitikon, äänikuningas tohtori Halla-ahon joutuminen sairaslomalle. Peukut pystyyn, että Suomen ykkösp
   Maailman menoa
   143
   3139
  5. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   2529
  6. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   185
   1740
  7. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1694
  8. Romanit osoitteli pistoolilla nuoria La iltana

   Nonii. 15-16v poikia oli osoiteltu pistoolilla ohiajavasta sinisestä Fordista? Onneksi pojat olivat yhdessä soittaneet poliisille ja ilmoittaneet r
   Kannus
   51
   1631
  9. Semmonen rakas kuin sinä

   Mistähän sellaisen saisi? :)
   Ikävä
   191
   1208
  10. Martinan live, ääää, öööööö

   Kuka pystyi katsomaan loppuun, ihan kamalaa kuunneltavaa, ja toi ylimielisen ällöttävä olemus. Mulle riitti siihen saakka, kun sanoi, "on vielä muutam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   1185
  Aihe